Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
Ez az esetek többségében bejelentés után történik. Általában a konkurencia szokta felnyomni a másikat, hogy valami nem stimmel a webshop jogi dolgaival.
Ilyenkor e-mailben vagy az oldalon található elérhetőségek egyikén keresik fel a kapcsolattartót. Nem aggódnám túl, főleg egy ilyen volumenű oldalnál mint amit te is tervezel. -
Gardaai
senior tag
Ha sima bemutató oldal lesz, se kapcsolat felvételi form, se analitika stb. akkor nem kell ilyesmivel foglalkozni. Impresszumot ha biztosra szeretnél menni tehetsz, de ha bármi gond is lenne az oldallal, először mindig figyelmeztetnek.
Az hogy ÁSZF mindig kell, ez téves állítás. Kereskedelemmel foglalkozó oldalak esetében kötelező pl. webshop. Esetedben nincs “szerződés” ami létrejönne. -
nevemfel
senior tag
ha csak egy sima statikus bemutatkozó oldalt készítek, ami a vállalkozó szolgáltatásait ismerteti, muszáj hogy legyen rajta Cookie figyelmeztetés, ÁSZF, impresszum, meg ilyenek?
ÁSZF kell.
Az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) minden kereskedelemmel foglalkozó weboldalnak törvényileg előírt eleme.
Cookie figyelmeztetés akkor kell, ha a weboldalad használ cookiekat. Ez sok esetben a weboldalba beágyazott látogatásszámláló google analitycs kódra vonatkozik, és igen, ezesetben is kell cookie consent.
Impresszumhoz nem értek, de elképzelhető, hogy az is kell.
a tárhelyre (pl. hostinger vagy sybell vagy ilyesmi) hogyan tudom feltölteni a kódot?
Tárhelyszolgáltatótól függ. A leggyakoribb az SFTP fájlátvitel, régebben a sima FTP, illetve cPanel, hPanel esetében a böngészőből is tudsz feltölteni fájlokat, illetve megadott formátumú, zippelt, gzippelt packaget.
Szinte csak html+css lenne, a css-t be kell ágyazni a html-be vagy írhatom külön fájlként?
CSS lehet külön fájlban is, és beágyazva is. Ha egyetlen lapból áll az oldalad, beágyazhatod a stílus infót a html-be. Ha több lapból áll, akkor érdemes külön fájlba tenni a CSS-t, hogy ne kelljen minden html oldalba egyenként belemásolni ugyanazt.
-
e.vit
csendes tag
Sziasztok! Két kérdésem lenne...
- ha csak egy sima statikus bemutatkozó oldalt készítek, ami a vállalkozó szolgáltatásait ismerteti, muszáj hogy legyen rajta Cookie figyelmeztetés, ÁSZF, impresszum, meg ilyenek?
- a tárhelyre (pl. hostinger vagy sybell vagy ilyesmi) hogyan tudom feltölteni a kódot? Szinte csak html+css lenne, a css-t be kell ágyazni a html-be vagy írhatom külön fájlként? -
lanszelot
addikt
válasz
Gardaai
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Html, css, js meg van. Minimális php is /18 ik leckéig meg van/.

Sok honlapot készítettem is. Csak egyiknél se használtam adatkezelést, mert nem kellett.
Ez mind csak hobbi szinten.
Viszont kis rálátást szeretnék, hogy hogy működik.
Azért érdekel. -
Bzozoo
tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Igen azt már pont nem olvastam, mert körülbelül akkor fogalmaztam meg az üzenetem.
Ebben az esetben viszont azt mondom, hogy először legyél tisztában az alapokkal, mint bármilyen dolog feltöltése a szerverre. (SSH, SFTP, FTP stb...). Utána olyan dolgok, hogy HTML, CSS, JavaScript, PHP, Node.js . Ha már ezek mennek, akkor keress rá, hogy tudnak ezek a scriptek kapcsolódni egy DB hez. Ami nem csak SQL pehet. -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Erre nézz rá: [link] (tizennyolcadig leckénél kezdi összemosni a PHP-t a MySQL és phpMyAdmin-nal, de szerintem kezd a nulláról, ha nem vagy képben)
Egyébként ez egy szög egyszerű alapozó "tanfolyam", de szerintem pont ezért jó, mert még akár a laikus is megérti. Biztos van jobb is, de szerintem indulásnak pont elég.

Jó tanulást!
-
lanszelot
addikt
válasz
Gardaai
üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ
Nincs semmi.
Csak tanulás, hogy minimális rálátásom legyen, hogy hogyan működik. Csak hobbi szinten tanulgatok
Írhattam volna azt is példának, hogy
Név, születési dátum, munkahely
Adatokat bevinni.
Saját minden, semmi külsős.
De válaszoltál, hogy php-val kezelik.
Ez volt a kérdésem, mert így tudok keresni tutorial-okat.
Mysql website erre semmi hasznos se jött
Mysql php ez már jobbakat dob
-
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Milyen CMS-t használsz vagy statikus oldalad van?Milyen adatbázisod van most (ha van CMS, akkor kell lennie)?Naptár hogy van megcsinálva? Saját fejlesztés, plugin, esetleg külsős CDN-ről húzod be? Miket tud? Hol tárolja jelenleg ha beleírsz valamit?
Szerk.:
Látom közben jött új infó (lehet nem frissítettem az oldalra).
Külsős naptár vagy egyedi fejlesztés?
Meg kéne nézni jelenleg hogy működik. Miket tud? Tárol jelenleg infókat? Általában szokott lenni hozzá dokumentáció. Azt kell kideríteni ez milyen naptárat használsz.Gondolom nem egy hatalmas projekt, MySQL szokott általában az adatbázisért felelni, amit PHP nyelvvel szoktak lekezelni.
Elérni a webszolgáltatódnál kapott cPanel, Plex... kezelőfelületen az adatbázisok alatt érsz el, a generált adatokkal amit a webtárhelyed megrendelésekor minden esetben megküldenek e-mailben. FTP, adatbázis, cPanel, e-mail stb. stb. minden benne van.
-
lanszelot
addikt
Szerintem nem jól írtam le amit kérdezni szerettem volna.
Azt tudom hogy sql az adatbázis.
Azt nem tudom weboldalnál hogyan kezeljem.
Html, js, php?
Vagy hogy?
Mert a tutorial -okban c++ vagy általános kezelés van.
Mysql -ben írják. De sehol sincs, hogy mi kezeli.
Hogy érem el?
Hogy töltöm fel a szerverre?
Nem találtam konkrét példát kezdőknek mikor egy weboldalon bekérnek adatot, majd kiolvassa.
Kimondottan weboldal része érdekelne. -
lanszelot
addikt
Hello,
Weboldalon egy naptárban 4 dolgot szeretnék bejelölni:
Fizetett szabadság, munkanap, ünnep, beteg szabadság.
Az adatbázist mivel kezeljem?
Nem tudok semmit adatbázis kezelésről. -
Bzozoo
tag
válasz
JozsBiker
üzenetére
A WordPress-ben ingyenes a kommentelési lehetőség. De ha szeretnéd ingyenesen megoldani ezt és átültetni az oldalt WordPress - be, akkor valamilyen szinten kénytelen leszel megtanulni a használatát,illetve nagyobb mennyiségű időt ezzel eltölteni.
Talán a legeszerűbb mód a fent javasolt Disqus vagy valamilyen hasonló plugin betétele, de ezt is úgy mond meg kell értened bizonyos szinten
Szóval fizetni így is úgy is fogsz, csak ebben az esetben nem pénzzel, hanem idővel és energiával -
JozsBiker
aktív tag
válasz
Bzozoo
üzenetére
Köszi mindenkinek, azt hiszem lényegileg megkaptam a választ a kérdésemre: egyszerűen nem fogom tudni megoldani. Valóban a jelenlegi oldalam sima html szerkesztéssel készült ... egy WordPress mintaoldal alapján :-). Próbáltam annakidején belemélyedni a WordPress -be de sehogysem akart úgy működni ahogy szerettem volna és nem voltam elég kitartó hogy jobban megismerjem. Mivel hobbi oldalról van szó fizetni nem szeretnék érte.
A WordPress -ben egyébként ez a kommentelési megoldás ingyenes ? -
nevemfel
senior tag
válasz
JozsBiker
üzenetére
Az általad linkelt példaoldal a kommentelési lehetőséggel egy Wordpress site. Lehet, érdemes neked is lenne megfontolnod az átállást Wordpressre, vagy valami más CMS jellegű motorra a statikus html-ek szerkesztéséről. Nekem legalábbis úgy tűnik, hogy a jelenlegi oldalad sima html-ből áll.
Wordpresshez, meg a többihez is bőven van mindenféle opció kommenteléshez.
-
martonx
veterán
válasz
JozsBiker
üzenetére
Húzd be magadhoz a #1 in audience engagement and community growth | Disqus -t vagy valami más ehhez hasonló rendszert.
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, van egy web oldalam, aminek a végére szeretnék egy olyan kommentelési részt, mint pl. ennek az oldalnak a végén van. Természetesen reklámmentesen :-). Megoldható ez egyszerű módszerekkel, és ha igen hogyan ? Köszi.
-
disy68
aktív tag
vagy tampermonkey böngészőkiegészítő, amikor ott vagy az oldalon akkor csinálsz egy új scriptet,
aminek a bele ez:
document.querySelector('#mapid').style = 'position: absolute; width: 100%; height: 600px; left: 0;'vagy ugyanezt f12 console-ban futtatod
szerk:
vagy fullscreen:document.querySelector('#mapid').style = 'position: fixed; top:0; left:0; width: 100%; height: 100%;' -
Taci
addikt
Megnyomod az F12-t, feljön a Developer menü.
1. Rákeresel erre: "p-sidebar", és kitörlöd a hozzá tartozó szakaszt. Ezzel máris szélesebb lett.
2. Rákeresel erre: "content". A hozzá tartozó értékeknél rákeresel arra, hogy "max-width", és kiszeded előle a pipát, deaktiválod (vagy kitörlöd az értékét). Ezzel teljes oldalszélességűvé válik.
3. Rákeresel erre: "mapid". A hozzá tartozó értékeknél rákeresel arra, hogy "height", és átállítod mondjuk "1500px"-re.
4. Bezárod a Developer menüt (F12), és amint mozgatod a térképet, zoomolsz a +/- gombokkal (vagy az egér görgőjével), máris kvázi teljes képernyős lesz. Plusz az F11-gyel teljes képernyős módba is rakhatod a böngészőt. -
disy68
aktív tag
Ez nem úgy megy, hogy egy szimpla link és be tudod ágyazni ugyanezt. A térkép leaflet.js-el készült.
A térképet ugyan az openstreetmap adja (maga térkép képe), de az extra infó, ami a határokat és az irányítószámokat, méreteket adja azt maga az oldal adja egy saját apin (https://xn--irnytszmok-t4af6mnd.cybo.com/getbounds). Ezek a kérések pedig ahogy nézem strict cors policy-t használnak, szóval nem lehet akárhonnan/akárki által meghívni még ha magad ugyanígy összeraknád egy másik weboldalon.
-
NYPD
senior tag
Sziasztok.
Ha rossz helyen kérdezem, előre is bocsi. Van egy weboldal, ahol van egy beágyazott openstreetmaps-es térkép, viszont nem méretezhető, és nincs olyan opció sem, mint pl. egy beágyazott google maps térkénél, hogy 'megnyitás nagyobb térképen' (vagy vmi hasonló). Szeretném kinyerni csak azt a linket, amivel magát a térképen tudom megnyitni úgy, hogy a funciói megmaradjanak, tehát ne csak az alap openstreetmaps jöjjön be.
Köszi előre is a segítségeteket.
-
nevemfel
senior tag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Hirtelen ennyit találtam, nem igazán értek SEO témákhoz:
Causes Of Soft 404s
Several situations can create soft 404s for Google. Some of the most notable causes of this error include:
The Page Has Little To No Content
This is one of the primary causes of a soft 404 error. If the page has thin content or no content at all, Google expects results pointing to a status code of "404 Not Found."
...
Redirect Target Is Not Relevant Enough
If you are redirecting your URL to another URL, it must be relevant, or Google will display a "404 Not Found" message. This issue primarily occurs when developers try to redirect users from one webpage to another that is not relevant. This issue is prominent on eCommerce websites, which redirect a user to another product or category not relevant to Google’s algorithms.
You Have Accidentally Blocked Google From Rendering
Sometimes a soft 404 error can occur when you have blocked Google from accessing your JavaScript or CSS files. These files are used to render pages. If Google cannot access them it may lead to a soft 404 error.
This issue can be resolved by debugging and verifying your webpage via Google’s inspection tool. After fixing this issue, Google will be able to render your files and the 404 should be resolved.
Page Content Has 404-like Phrases
If your page has phrases that are primarily found on a 404 page, it can cause a soft 404 error.
Avoid phrases you would find on a 404 error page, such as “not in stock,” “does not exist” and “no longer available.” These phrases can be mistaken for a 404 page by Google. Removing them from your site can fix the error.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Már több éve működő oldallal kapcsolatban egy értesítés érkezett a guglitól: your site is affected by 1 Page indexing issue, Top issues Soft 404. A honlap egy oldalas, görgethető, kb. 3-4 oldalnyit lehet görgetni, az oldal működik, eddig nem volt értesítés vele kapcsoaltban, tartalom van rajta, vannak rajta képek, kb. egy oldalas szöveg, linkekkel együtt és minden link arra mutat, amiről szólnak a képek is, a tartalom is arról szól ami maga a honlap, semmi a témához nem illő szöveg, kép, link, tartalom nnincs benne, ezért nem értem, hogy mi a probléma. Valakinek van valami ötlete, hogyan lehet ezt megoldani, mi lehet a gond? Ez azt jelenti, hogy egyszerűen kiveszi a keresőből végleg a semmiért az oldalt?
Előre is köszi a segítséget!
ui: igazából nem tudtam hova írjam a hozzászólást, ezért írtam ide. -
zsolt008
tag
sziasztok,
egy fiatal gyerkőcnek tudtok ajánlani valami jó induló helyet ahol felszedheti a browser addon írásának az alapjait? ha magyarul van, az külön előny. ha rossz topic, akkor sry...
köszi -
martonx
veterán
válasz
buherton
üzenetére
Hát, ezzel nem szűkítetted le a lehetséges probléma körét

Pl. tényleg nem megy ki néha az email, vagy csak spam-be megy?
Kérdés, hogy ilyenkor egyáltalán a PHP-s cucc működik-e? Google-t eléri-e? Hidd el, nekünk sincs varázsgömbünk, csak ugyanazokat a nyomozásokat tudnánk meglépni, amiket a magadról leírtak alapján te is meg tudsz lépni. -
buherton
őstag
Sziasztok!
Megkerestek egy olyan problémával, hogy az email kiküldés hol működik, hol nem. Azt tudni érdemes rólam, hogy programozó vagyok (beágyazott rendszerek, Linux, cloud), de a weblaphoz és webhosting-hoz egyáltalán nem értek.
A kérdésem pedig az lenne, hogy a webhosting esetén hogyan működik az email kiküldés? Van egy gmail-es fiók, amin keresztül küldi(ené) az email-eket. Az oldal kő egyszerű és ezt használja: [php - mail]
-
Taci
addikt
válasz
TomMusic
üzenetére
"Tegyük fel ezt egy nyilvános helyen (iskola, munkahely, stb) teszi."
Azért ez a user felelőssége, hogy egy nyilvános számítógépen vagy ne adjon meg személyes adatokat (és így onnan ne is rendeljen), vagy ha már megteszi, legalább privát böngészőből tegye.
Szerintem neked ezzel nem kell foglalkoznod, ez legyen a felhasználó dolga. Az autocomplete pedig jó dolog, engem kifejezetten idegesítene, ha más nemtörődömsége miatt a normálisan odafigyelő usereket szívatná a webshop üzemeltetője/fejlesztője (az autocomplete elvételével). -
TomMusic
őstag
Más téma, inkább elméleti kérdés.
Szóval van egy formunk, amin rendeléskor a user megadja az adatait. Név, telefonszám.. stb.
Tegyük fel ezt egy nyilvános helyen (iskola, munkahely, stb) teszi. Ha később valaki odaül és megnyitja ezt az oldalt, akkor láthatóvá válnak a korábban megadott megrendelési adatok.
Ezt ugyebár meg lehet akadályozni azautocomplete="off"megadásával.
Viszont ha az ember otthon van, akkor meg jól jön, hogy nem kell mindig begépelni az adatokat.
Hogyan szokták ezt profin kezelni? Illetve Ti hogy szoktátok?Szerk.: most nézem, a böngésző ugyanúgy elmenti a bevitt adatokat. Tehát ha az autocomplete nem off, akkor felajánlja azokat is, amik akkor lettek megadva, amikor az autocomplete off volt.
-
-
TomMusic
őstag
Úh milyen CSS buttont találtam. Nekem nagyon bejön!
[link]
Bár lehet csak nekem új.
-
TomMusic
őstag
válasz
arcoskönyv
üzenetére
Ha azt is átengedi, akkor mit nem?

Na igen, ezért kicsit nem bízok ebben a cuccban. Rengeteg olyan külföldi fórumot találtam, ahol panaszkodtak, hogy 0.9 ponttal tér vissza a recaptcha v3, úgy hogy programot használtak...
De az meg elég hihetetlen hogy a világ legnagyobb IT cége ekkora malőrt csinálna. Ráadásul annak eléggé híre ment volna.
Vagy nem. És bejelentem nekik ezt bugként, és fizetnek érte csilliókat nekem hogy ezt észrevettem
(Csak vicceltem, nem lóg biliben a kezem
)
De megfogadom először [#18047 martonx] tanácsát. PHP-ba rakok még egy tonna validálást, aztán nagy baj nem lehet. Saját fejlesztés az egész rendszer, szóval végülis bármin tudok módosítani, ha kell.
-
TomMusic
őstag
válasz
arcoskönyv
üzenetére
Jaah, így már értem.
Igen erre gondoltam, de hirtelen nem találtam megoldást, hogyan lehetne egy botot így utánozni. Van a [Selenium], de állítólag azt is átengedi. Meg az már kissé lehet ágyúval verébre.
De lehet kíváncsiságból összedobok egy valamit, ami megnyitja az oldalam, és szimulál egy kattintást. -
TomMusic
őstag
válasz
martonx
üzenetére
Általában túlgondolok dolgokat, szóval lehet igazad van
Megfogadom tanácsod
[arcoskönyv]
Nem csak azért, mert az oldaladról jön a "kattintás"?
De, valószínűleg azért.
Ha máshonnan töltöd be az oldalt, ahogy egy bot tenné, akkor is átenged ?
Igen, mobilnetről próbáltam, és úgy is engedi, de talán azért mert már oldalbetöltéskor ott a JS kód ami megfuttatja a gombnyomást. -
TomMusic
őstag
Egy újabb oldalamra raktam Google reCaptcha v3-at, egy form küldő button-ra (vagyis egyelőre még csak egy üres, teszt gombra).
Szépen működik, ha rányomok a gombra, akkor succes a recaptcha, a score értéke pedig 0.9 (mármint ugyebár szerver oldalon). Ha átírom a key-t, akkor nem success, tehát tényleg működik.
Viszont, mondom hogy kéne tesztelni, hogy mivan ha egy bot "kattint" rá a gombra. Ezért beraktam egy JS kódot, ami oldalbetöltéskor "szimulál" egy gombnyomást:$(document).ready(function() {document.querySelector('#tesztgombocska').click();
És ugyanúgy elfogadja a gombnyomást a recaptcha, 0.9-es score értékkel.
Így nem sok értelmét látom a botok elleni védelemre a recaptcha v3-nak.
Ez alapján csináltam a captcha-t.
Esetleg ott lehet a hiba a tesztelési módszerben, hogy "ami megnyomja" a gombot (a fenti kódrészlet), az is az eredeti weboldalam része.
Hogy lehetne még tesztelni ezt, hogy botok esetén hogy működik a recaptcha az oldalamon?Szerk.: illetve hamár recaptcha. A linkelt oldalon a kliens oldali kódban ennek a sornak mi a jelentősége?
$('#comment_form').prepend('<input type="hidden" name="g-recaptcha-response" value="' + token + '">'); -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Van ez a bootstrap input form sample: [codepen link].
Problémám, hogy ha sok karaktert írunk a beviteli mezőbe, akkor a kurzor nem követi a gépelést, tehát nem látjuk hogy mit írunk be a mezőbe.
Ez mobil eszközön, ahol kisebb a képernyő, ott problémás lehet.
Mi lehet erre a megoldás?
Előre is köszönöm! -
Taci
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, valószínűleg nem nálad van a probléma, hiszen nem hiszem, hogy dinamikus oldalt szerkesztettél oda (és az esetleg ehhez tartozó szkript hibázik valahol). Vagy vársz, vagy elé mész és jelented nekik a problémát.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
_AnTi_
üzenetére
Nálam Chrome-ban és Edge-ben is ugyan az van. Azon az oldalon (Galéria) nincs semmi extra beprogramozva a Wix Dev mode-jával, csak a szerkesztővel van csinálva minden. Tegnapig még teljesen jól is működött éveken keresztül, ezért is fura, hogy most meg mi lehet ez? Remélem csak valami átmeneti probléma a Wix Backend/Sever odalán.
THX a csekkolást mindkettőtöknek, hát akkor várok, hátha helyre jön magától, mert mást nem nagyon tehetek gondolom.
-
Taci
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Itt is rendben van minden (Windows - Chrome).
Pontosabban csak volt... Mert bezártam, újra megnyitottam, és ahogy írod, a 2. és a 3. sor fekete... Fura.
Nem tudom, mi történik az oldallal, de ha DevTools-ban (F12) megnézed a képek kódjait (vagy Ctrl + Shift + C, és ráböksz a képre), akkor látszódik, hogy ahol betöltött a kép, ott van érték a
data-srcalatt, ahol viszont fekete kép van, ott nincs. -
_AnTi_
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szia!
Nálam jól látszik az összes kép már első betöltésre is (Windowson, Opera és Edge böngészővel néztem). -
SunMount3r
nagyúr
Hello, le tudnátok csekkolni ezt az oldalt?: [link] Itt a "Galéria" oldalon többször is lehet frissíteni rá, hogy a képeket rendesen mutatja e. Tegnap óta nekem a második és a harmadik sorban csak fekete kockák látszanak a képek helyett, ha egyből megnyitom az oldalt, ha ráfrissítek akkor sem javul meg. Csak akkor lesz jó, ha valamelyik másik menüpontra (oldalra) navigálok benne és onnan vissza a Galériába. De az is csak addig, ameddig rá nem frissítek újra, akkor megint eltűnnek a képek.
Szóval nektek mindig rendesem mutatja a képeket, vagy nálatok is ilyen?
THX!
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy ász a HTML/CSS, JS kérdésben, párszor tapogatóztam csak érdeklődés szintjén, de most megkeresett egy idősebb népzenész zenetanár ismerősöm, hogy eme régimódi honlapját (maga szerkesztette, szerkeszti), hogyan lehetne naprakészre varázsolni? http://borokas.huAmint látszik a forráskódból, sajnos se nem https protokolú az oldal, és nincsenek a HTML tag-ek ID-zve, NAME-zve, így max valami elborult szövegcserével gondolnám CSS-ezni szegénynek, hogy valami frissebb pofát kapjon. (A millió aloldalt én kizárt, hogy átszerkeszteném neki soronként). De amúgy ez a konzervatívabb megjelenés sem épp minden áron kiált nagy változásokért (szvsz), mint amennyi munkát bele kéne tenni, kontra pénz természetesen nincs is rá külön, max önkéntes alapon egy köszönöm szépennel nyugtázva
, viszont szakmailag értékes a tartalom a célközönségnek és hát a legfőbb igény a responsive mobil megjelenés volna vele igazán.Hozzáértőktől kérdezném, ki mit javasolna az ügyben? (Azzal nincs gond, hogy a tulaj maga ne érne rá pepecselni, gépelgetni, kódolgatni - csak hát a tudás nincs mögötte, leragadt HTML 1.0-nél sztem...)
Egy példa még: egy nem tudom milyen scripttel beágyazott (gondolom még elavult flash player) zene minták lejátszása sem megy már. Lásd - http://borokas.hu/zene.html

-
martonx
veterán
válasz
Meggyi001
üzenetére
Bevallom jól szórakozok ezen a régimódi vagyok dolgon, mert én se vagyok fiatal
Viszont neked a célközönséged nem hiszem, hogy az 50-60-as korosztály 
De hogy pozitív is legyek, csináltam neked egy RSS feed megjelenítő példát. Persze szólok előre, hogy nagyon nyers a kinézete, de végülis azt csinálja, amit szeretnél: megjeleníti az rss-ből kapott adatokat. Ne mondd, hogy senki nem veszi a fáradtságot, és hogy senki nem csinált még ilyet, íme tessék, csak neked.
<!DOCTYPE html><html lang="en"><head><meta charset="UTF-8"><meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge"><meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"><title>Document</title></head><body><h1>Gamergep.hu kedvéért íme egy rss feed megjelenítő</h1><div data-rss-feed="https://news.google.com/rss?hl=hu" data-rss-link-titles="false" data-rss-title-wrapper="h3" data-rss-max="5"></div><script src="https://githubraw.com/55sketch/simple-rss/master/simple-rss.js"></script></body></html> -
válasz
martonx
üzenetére
Én régimódi vagyok
. Amúgy ami fiatalkoromban volt divat, 20-30 éve, szinte bármilyen téren, az most megint divat. Ami meg most menő / cool /zsír, az majd 20 év múlva nem lesz az, és 50 év múlva megint divat lesz.... és ez így forog körbe körbe. Nem akarok olyan lenni, mint mindenki más."Ez mondjuk elég gáz, hogy ehhez képest el vannak rejtve az áraik."
Elég gáz , igen.

"nem veszítesz semmit, sőt nyersz vele, ha elengeded."
Sztem nyerek vele: tudást, tapasztalatot, új ismereteket. stb. Az eltérő vélemények, elvek, eszmék pedig fontosak és szükségszerűek. Kicsit unalmas lenne a föld, ha mindenki ugyanolyan lenne, ugyanazt gondolnál, ugyanazt enné...
"Helyetted gugliztam kicsit: javascript rss widget a megfelelő kulcsszavak arra, amit keresel."
Hidd el, napok óta goolizok, napok óta
Számtalan kódot próbáltam, nem működnek. Most majdnem mondtam egy példát a másságomból, hogy a rangunkat is én találtam ki például, de nem. Nem a veteránt, rosszul emlékeztem. A "titánt" találtam ki én.
-
martonx
veterán
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ez mondjuk elég gáz, hogy ehhez képest el vannak rejtve az áraik.
Ez egyébként nem html / php kompetencia, hanem javascript.
Helyetted gugliztam kicsit: javascript rss widget a megfelelő kulcsszavak arra, amit keresel.
Személyes vélemény, hogy ez az rss feedesdi kiment a divatból, borzasztóan boomer, nem veszítesz semmit, sőt nyersz vele, ha elengeded.
-
-
Taci
addikt
válasz
Meggyi001
üzenetére
Én csináltam, de egy egész weblapot szenteltem neki, és másfél évig készült...
És szerintem te ettől gyorsabban szeretnél eredményre jutni.Amúgy ha gyors megoldást akarsz, akkor vagy veszel egy ilyen modult, vagy valahogy találsz egy ingyenest, vagy marad, hogy magadnak írod meg, az viszont persze bőven több idő.
De a lényege amúgy ennyi:
1) Letölti az RSS fájlt (xml)
2) Kiszedi belőle a meghatározott szekciókban lévő infókat (időbélyegző, headline, rövid leírás, esetleg kép)
3) Tárolod ezeket az adatokat valahova
4) Felhasználod ezek közül azokat, amiket szeretnél, abban a formában, ahogy szeretnédOnnan válik kacifántosabbá a dolog, hogy habár lehetne ezt standard szerint is készíteni (mármint az RSS feed tartalmát), sajnos össze-vissza van, kb. ahány forrás, annyi féle. Így ha több helyről akarsz adatot behúzni szkripttel, fel kell készítened az eltérő formátumokra.
Ha csak a felső mezőbe szeretnéd azt a sort, szerintem ne magadnak akard megírni. -
martonx
veterán
válasz
Meggyi001
üzenetére
RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL
Tekintve, hogy sehol nincsenek árak feltüntetve, és bankkártya adatokat se kell megadni regisztrációkor, ergo nyoma sincs, hogy fizetős lenne, szerintem nyugodj meg, ez nem fizetős.
-
-
válasz
martonx
üzenetére
Na, kb. így szeretném megcsinálni, ahogy most van, csak ingyen ugye. Mert meglehet, csak keresem a modját....csak még nem jöttem rá. Ez ahogy most van elvileg 3 nap múlva eltűník vagy fizetős lesz...
A weblap : https://gamergep.hu/
Ahonnan szedtem: https://rss.app/feed/ZjgPkBQZhq7eUA6y/embed?tab=ticker
-
-
válasz
martonx
üzenetére
marquee = egy beírható szöveg fut a képernyőn , röviden
Hírforrás, például ez:
https://infostart.hu/tudomany/rss/
https://hvg.hu/rss/tudomany
https://hvg.hu/rss/vilag
https://www.penzcentrum.hu/rss/tech.xmlSzóval a weblapomon azt szeretném, ha a hírek így mennének, mint a windows tálcám felett:
-
Helló skacok. Lenne egy kérdésem. Van arra megoldás, hogy ebben a kódban friss élő hírek fussanak a "News Item 1 | News Item 2 | News Item 3" helyett? Remélem, hogy csináltatok már ilyet...köszi, ha tudtok adni tanácsot.
<!DOCTYPE html><html><head><style>.news-container {display: flex;justify-content: flex-end;align-items: center;height: 50px;background-color: lightgray;}.news-item {padding: 10px;font-size: 20px;color: black;white-space: nowrap;overflow: hidden;text-overflow: ellipsis;}</style></head><body><div class="news-container"><marquee class="news-item" behavior="scroll" direction="left">News Item 1 | News Item 2 | News Item 3</marquee></div></body></html>Adott 1-2 tippet a chatgpt, de nem akarnak működni, vagy valamit rosszul csinálok...
<!DOCTYPE html><html><head><style>.news-container {display: flex;justify-content: flex-end;align-items: center;height: 50px;background-color: lightgray;}.news-item {padding: 10px;font-size: 20px;color: black;white-space: nowrap;overflow: hidden;text-overflow: ellipsis;}</style></head><body><div class="news-container"><marquee class="news-item" behavior="scroll" direction="left" id="news-item">Loading news...</marquee></div><script>// Fetch the CNN news from an APIconst apiUrl = "https://api.example.com/cnnnews";fetch(apiUrl).then(response => response.json()).then(data => {// Update the news item text with the fetched newsconst newsItem = document.getElementById("news-item");newsItem.innerText = `CNN Breaking News: ${data.breakingNews} | CNN Latest Headlines: ${data.latestHeadlines}`;}).catch(error => {console.error("Error fetching CNN news:", error);});</script></body></html>vagy ezt:
<!DOCTYPE html><html><head><style>.news-container {display: flex;justify-content: flex-end;align-items: center;height: 50px;background-color: lightgray;}.news-item {padding: 10px;font-size: 20px;color: black;white-space: nowrap;overflow: hidden;text-overflow: ellipsis;}</style></head><body><div class="news-container"><marquee class="news-item" behavior="scroll" direction="left" id="news-item">Loading news...</marquee></div><script>// Fetch the Google news from the APIconst apiUrl = "https://news.google.com/home?hl=hu&gl=HU&ceid=HU:hu";fetch(apiUrl).then(response => response.text()).then(data => {// Parse the fetched data to extract the news headlinesconst parser = new DOMParser();const htmlDocument = parser.parseFromString(data, "text/html");const headlines = htmlDocument.querySelectorAll(".pg-c:not(.pg-c-t)");// Concatenate the headlines into a single stringconst headlinesText = Array.from(headlines).map(headline => headline.textContent.trim()).join(" | ");// Update the news item text with the fetched headlinesconst newsItem = document.getElementById("news-item");newsItem.innerText = headlinesText;}).catch(error => {console.error("Error fetching Google news:", error);});</script></body></html> -
Taci
addikt
Sziasztok!
Mi az általános eljárás, pontosabban hogyan "készülnek rá" az oldalak arra, hogyha majd dizájn akarnak váltani, akkor a cikkeik kinézetét átváltoztassák a régiről az újra?
Nem WordPress-t használok, hanem saját fejlesztés minden. Most akarok előre lépni, behúzni elég sok cikket. Tanulva a dinamikus, JS-tel behúzott tartalmak és a Google kereső/indexelés nem túl baráti viszonyából a cikkek oldalait (.html) inkább statikusra készíteném el. Viszont szeretnék a jövőre is gondolni, ha valami miatt bele kellene nyúlnom a kódba (akár kis dolog miatt is, nem feltétlen egyből dizájváltás), akkor szeretném egyszerűen letudni, és nem külön szkripttel minden cikk .html fájlját újragenerálni/átírni.
Mi a jó megoldás erre? Legyen csak a tartalmi rész statikus, minden mást meg húzzon be egy szkript? Így ha Google ránéz, akkor látja a tartalmat, szeretni is fogja, de megmarad a rugalmasság is, hogy változtathatok könnyen, ha kell? Nem tudom, hogyan kezdjek neki. Ebben kérnék iránymutatást.
Tehát ha akár csak egy elemet is kell az oldalon frissíteni (átírni mondjuk a szöveget egy gombon), akkor azt egyszerűen meg tudjam csinálni, és ne kelljen minden cikk fájljait újragenerálni/átírni.
Lehet, egyértelmű (lesz) a válasz, de egyelőre nem látom, hogyan csináljam ezt meg, hogy minden irányból "jó legyen".
Köszi.
-
törölt tag
válasz
nevemfel
üzenetére
A két kép tökugyanaz. Ha letöltöm a képet akkor a windowsos képnézegetőben már olyan amilyennek lennie kellene. De ha a letöltött képet simán megnyitom egy böngészőben akkor már elmosódott. Valószínűleg az a baj, hogy egy 14"-os kijelzőn nézem 1920x1080-as felbontáson 125% display scale-el, amiről ezt találtam:
This is a major bug in Windows 10. The internet is full of posts with people trying to find a solution, but it really comes down to one thing.
It can only be fixed by Microsoft.
Scaling in Windows 10 is broken, how do we get help when Microsoft won't even really acknowledge that this is a serious bug. -
törölt tag
Üdv!
Mi lehet a baj, ha ez a kép tökéletesen néz ki linuxon, telefonon, tableten bármilyen böngészőben, windowson viszont firefox, chrome, edgeben ez jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali játékos kérdések órája
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Csak vicceltem, nem lóg biliben a kezem