Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
cucka, fordfairlane, ArchElf, köszi a válaszokat, teljesen tiszta a kép. Szerintem maradok az elkülönített változatnál, mert tényleg származhat kavarodás belőle, ha mondjuk egy POST és GET változónak azonos a neve, mit tudom én, ha pl. egy nyelvválasztós oldalon valamiért "lang" nevet adsz mindkettőnek, és címben (GET változóként) ill. POST-ként is szerepel. Persze nyilván illik jól elkülöníthető neveket adni, de számomra egyébként is jóval követhetőbbnek, átláthatóbbnak tűnik a kód, ha külön-külön POST ill. GET változók szerint kezeled. Főleg akkor, ha azonos url-nél szerepel olyan űrlap is, aminek az "action"-je GET, a másiknak meg POST, akkor azért jó tudni, mi mihez tartozik.
---------
Az ilyen "beszédes url-címek" készítése tudtommal a .htaccess fájllal történik, azt hiszem, ideje lesz foglalkoznom vele, "keresőbarát" megoldásokhoz kifejezetten szükséges.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Gyuri16
senior tag
válasz kmarton #2198 üzenetére
rovid valasz: igen, idovel
kifejtve: googlenak van egy crawlerja (egy program), ami jarja a netet, es az arra erdemes oldalakat beindexeli maganank. ha erdekes/ertekes informacio van az oldaladon, akkor elobb utobb megtalal a nagy testver, ezen lehet segiteni itt: [link]
azt hogy a keresoben egy kulcsszora hanyadikkent jelenik meg az oldalad az un. pagerank befolyasolja, ez egy osszetett varazslat, amit a googlenel hasznalnak, kiszamitja, hogy mennyire "jo" az oldalad. ide olyan dolgok tartoznak, hogy milyen oldalak hivatkoznak rad, hanyszor van a kulcsszo az oldalon (es milyen kontextusban) stb..ekore epul egy egesz iparag, aminek seo a roviditese (search engine optimization), itt a ph-n is van topicja.Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!
-
kmarton
tag
Hello
Ha csinálok egy oldalt ingyenes tárhelyre (pl a mindenkilapja) akkor a tartalma megjelenik google-ben mint találat?köszönöm
http://www.youtube.com/watch?v=HKGiOY72ru4
-
törölt tag
válasz Louloudaki #2195 üzenetére
Koszonom szepen. Altalaban nem vagyok lusta keresni, csak most rossz kulcsszavak jutottak eszembe es 20.-ra rauntam.
-
törölt tag
Tudtok valami 'elegans, legalis' modszert, hogy a user nyelvi beallitasaihoz illeszkedve toltodjon be az oldal? (mint google). Egyelore mindenre INT (eng) toltodne be, akinel nem magyar. Nem csinaltam meg ilyet, es nem tudom hol kezdjek hozza. Elore is koszonok barmi linket, megoldast, egyebet.
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Viszont $_REQUEST használata esetén a beküldött GET/POST/COOKIE adatok lehet, hogy ütni fogják egymást. Standard telepítés mellett a prioritás a következő:
EGPCS (Environment, Get, Post, Cookie, and Server)
Tehát, ha átadsz egy változót GET metódussal, de megadod ugyanazt COOKIE-ban is, akkor a $_REQUEST változóban a magasabb prioritású (Cookie) fog szerpelni. Persze a $_GET és a $_COOKIE tömbökben a megfelelő értékek lesznek bent. Ez azért okozhat feldolgozási problémákat...AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
fordfairlane
veterán
válasz Sk8erPeter #2183 üzenetére
A $_REQUEST a következő tömböket tartalmazza: $_GET, $_POST, $_COOKIE . Ha egyedi azonosítókat használsz, használhatod az aggregált $_REQUEST-tet is. Mindegyik "veszélyes", mindhárom tömb a klienstől származó adatokkal van feltöltve, tehát manipulálható annak tartalma, egyedül annyi a különbség, hogy a különálló tömböknél a tömb neve egyben azt is jelzi, hogy melyik protokoll szerint lett az adott paraméter tárolva a kliens oldalon.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Goldye
aktív tag
Sziasztok
A kerdesem az hogy van e olyan elore elkeszitett weblap csomag, teljesen mindegy miben irva, ami a kovetkezoket csinalna: lenne egy fo oldal amire kikerulhetnek az uj bejegyzesek, regisztralni lehet az oldalon, es a bejegyzesekre lehet szavazni mas felhasznalok altal. A sok szavazatot kapott bejegyzeseket pedig az oldal legtetejere helyezni? Letezik ilyen, vagy melyik rendszerrel erdemes kezdeni, es azt atalakitani, esetleg teljesen 0-rol kezdeni a dolgot? Gondoltam megkonnyitenem a munkamat azzal hogyha lenne egy kesz rendszer a neten.
Elore is koszi a valaszokat,
Peti
-
cucka
addikt
válasz Sk8erPeter #2186 üzenetére
Indexeléssel kapcsolatban: akkor ezek szerint tök mindegy, hogy $_GET változókat rakok-e az index.php mögé, attól még a Google ugyanúgy tudja tárolni az adatokat és a hozzátartozó címet is a $GET értékekkel kiegészítve?
A google az url-t látja és a html-t, amit a php kódod gyárt.
Természetesen a
http://logout.hu/tema/weblap_keszites/friss.html
sokkal jobban "tetszik" a google-nek, mint mondjuk egy ilyen:
http://logout.hu/tema/?tema_id=1234321&show=4324321Ebben az esetben amúgy teljesen érdektelen, hogy mit hogyan include-olsz a php kódodban, vagy include-ot használsz-e vagy valami mást és így tovább, semmi köze az egészhez. Van egy url, arra bejön egy html oldal, azt kívülről senki nem látja, hogy az url alapján milyen mechanizmusok alapján lesz legyártva az a html kód.
(#2187) Louloudaki
Nekem nem egyértelmű a példa. Ha a post-ban ott a "foo", a get-ben pedig a "bar", akkor a request-ben ott lesz mind a kettő, ellentétben azzal, amit a példádban írtál. Ha a post-nak és a get-nek kézzel állítod be a scriptedben az értékeket, akkor képzelhető el, hogy a request tömb nem tartalmazza az új értékeket, de ilyet ugye nem csinálunk . Tulajdonképpen egyáltalán nem értem, hogy mit szerettél volna demonstrálni a példa kóddal .Amúgy azt nem állítottam, hogy mindig minden esetben megfelelő a request használata, pl. loginnál valóban nem szerencsés, ha elfogadja az url-ben megadott paramétereket, de az űrlapok többségénél lényegtelen kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Louloudaki
aktív tag
aszittem egyértelmű hogy ez csak egy példa, és nem helyből értéket adok annak a 2 szerencsétlennek hanem csak jelzem hogy mi van benne.
a bármit bárhonnan benyal meg arra vonatkozik hogy pl egy loginolást userrel jelszóval illik csak postból elfogadni, $_REQUEST esetén meg ha beírod urlbe akkor is feldolgozza a logint. -
Sk8erPeter
nagyúr
OK, köszi a válaszokat ismét!
Indexeléssel kapcsolatban: akkor ezek szerint tök mindegy, hogy $_GET változókat rakok-e az index.php mögé, attól még a Google ugyanúgy tudja tárolni az adatokat és a hozzátartozó címet is a $GET értékekkel kiegészítve? Véleményed szerint ebből a szempontból melyik előnyösebb, külön-külön nevű fájlokat meghívni, vagy jó ez az include-olás is? Csak mert utóbbi nyilván tök kényelmes megoldás.Ezt a vendégkönyves dolgot még megpróbálom jobban átnézni, ha lesz időm, mert számomra is elég fura, hogy javascriptes frissítéshez kell fordulni... Alapvetően ez is csak egy buta kerülő megoldás, amit alkalmaztam, nem túl elegáns.
Sk8erPeter
-
cucka
addikt
Igazából az alapprobléma ezzel sem oldódott meg, de nem gáz, a javascriptes oldal-újramegnyitás nem olyan vészes megoldás, igazából annyi különbséget jelent, hogy így kb. 1 másodperccel később látja a hozzászólását a vendégkönyvben.
Szerintem pedig meg kéne oldja. Furcsa, hogy az adatok késleltetve jelennek meg az adatbázisban..A $_REQUEST használata egyébként nem veszélyes? Nem jobb inkább konkrétan a $_POST vagy $_GET változóknak átadott értékeket használni, mint a "kettő egyvelegét"?
Nem. A request tömbben a post, a get és a cookie tömbök tartalma található. Mindegyik a felhasználótól jövő, megbízhatatlan adat, ezért teljesen mindegy, hogy külön kezeled a post-ot és a get-et vagy egyben, az adatokat ugyanolyan szigorúan kell ellenőrizni.
Akkor lehet gond, ha a post-ban és a get-ben ugyanolyan névvel két különböző értéket szeretnél kezelni, de ezt amúgy is illik elkerülni.Még egy kérdés eszembe jutott a múltkori Ajax-os témáról, aminek nagy hátránya az, hogy a Google nem tudja rendesen indexelni az oldalt: akkor ez az indexelési probléma ezek szerint felmerül azoknál az oldalaknál is, ahol csak egy index oldal $_GET-tel átadott értékei szerint include-olok fájlokat?
A google annyit lát az oldaladból, mint a böngésző, amivel nézed. Nem látja, hogy azt a html oldalt te milyen php kóddal készítetted, mit hogyan include-oltál, igazából azt sem tudja, hogy a kapott html-t milyen módon állította elő a webszerver.(#2184) Louloudaki
Kezdjük ott, hogy a $_GET['foo'] = 'a'; sorra egy normális programozási nyelv már fordítás előtt hibát dobna. A példád pont azt demonstrálja, hogy miért ordas nagy gányolás, ha a szuperglobál tömböket nem úgy kezeled, mint ha csak olvashatók lennének.
A php a post-ba, a get-be és a cookie-ba is bármit benyal, ha ezt a 3 tömböt egyesíted, akkor megkaptad a request tömböt. Szerintem ugyanannyira nem biztonságos, mint külön kezelni a get-et vagy a post-ot. -
Louloudaki
aktív tag
$_REQUEST működési példa:
<?php
$_GET['foo'] = 'a';
$_POST['bar'] = 'b';
var_dump($_GET); // Element 'foo' is string(1) "a"
var_dump($_POST); // Element 'bar' is string(1) "b"
var_dump($_REQUEST); // Does not contain elements 'foo' or 'bar'
?>
szerintem nem tanácsos használni, mert így hogy bármit benyal a kód és feldolgozza ami jön bárhonnan, az elég veszélyes. -
Sk8erPeter
nagyúr
Valóban kissé túl volt bonyolítva a kód, azóta teljesen átírtam, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. Igazából az alapprobléma ezzel sem oldódott meg, de nem gáz, a javascriptes oldal-újramegnyitás nem olyan vészes megoldás, igazából annyi különbséget jelent, hogy így kb. 1 másodperccel később látja a hozzászólását a vendégkönyvben.
Egyébként az űrlapot azért íratom ki többször, mert ha a hozzászóló már elküldte a formot, de valamit kihagyott belőle (pl. magát a hsz.-t vagy a nevét, esetleg rosszul írta be az ellenőrző számot), akkor a már megadott értékeknek megfelelően nyitom meg az űrlapot, hogy ne kelljen még egyszer ugyanazt a hiba miatt bepötyögnie.A $_REQUEST használata egyébként nem veszélyes? Nem jobb inkább konkrétan a $_POST vagy $_GET változóknak átadott értékeket használni, mint a "kettő egyvelegét"?
----
Még egy kérdés eszembe jutott a múltkori Ajax-os témáról, aminek nagy hátránya az, hogy a Google nem tudja rendesen indexelni az oldalt: akkor ez az indexelési probléma ezek szerint felmerül azoknál az oldalaknál is, ahol csak egy index oldal $_GET-tel átadott értékei szerint include-olok fájlokat?
Tehát arra gondolok, hogy az alábbi módon nyitom meg a fájlokat, ez van a böngésző címsorában:http://valami.hu/index.php?oldal=guestbook&nyelv=hun
és ekkor a $_GET['guestbook'] alapján include-olom mondjuk az "index.php" fájlba a "guestbook.php" tartalmát. És mindez alapján csinálok mondjuk egy switch-case függvényt, ami megnézi a $_GET változó értékét, és attól függően include-ol oldalakat.
Ez egy igen kényelmes és könnyen kezelhető megoldás, de akkor ezek szerint a Google-ös megfelelő indexelés érdekében érdemes lenne esetleg inkább mondjuk a fejlécben vagy baloldalt található menü tartalmát include-olni pl. a "guestbook.php" vagy egyéb fájlba, és nem az index melletti $_GET változókkal játszadozni?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
cucka
addikt
válasz Sk8erPeter #2180 üzenetére
Átnéztem a kódodat, marhára túlbonyolítottad, tele van fölösleges dolgokkal. Amúgy még nem jöttem rá, mitől nem működik, de van benne pár hiba.
Például a függvényed elején aif ($hidden != "check" && !isset($elkuld) )
sorban a második feltétel mindig igaz lesz, valószínűleg ez problémát fog okozni. Továbbá nem értem, hogy ha ott van a javascript-es átirányítás, akkor miért készíted el olyan sokszor az űrlapot, pontosan egy helyen kéne meghívni összesen azt a függvényt.
Itt egy egyszerű struktúra, hogy én hogyan oldanám meg a problémát:
<?php
$error_str='';
$elkuldve=0;
if (isset($_REQUEST['hidden'] && $_REQUEST['hidden']=='check'){
//megnyomtak az elkuldes gombot
$error_str=adatok_ellenorzese($_REQUEST);
if ($error_str==''){
//az adatok jok
adatok_betoltese_az_adatbazisba($_REQUEST);
}
$elkuldve=1;
}
if ($elkuldve && $error_str==''){
print 'A hozzászólás sikeres volt';
} else {
uzenofal_form_kiirasa($_REQUEST, $error_str);
}
?>A függvények hívásánál látható, hogy milyen paraméterekre van szükségük ahhoz, hogy megcsinálják a dolgukat. Az $error_str változóban található a hibaüzenet, a $elkuldve változó tartalmazza azt, hogy éppen megnyomták-e a küldés gombot vagy sem.
Az ellenőrzésnek és az adatbázis betöltésnek szüksége van a felhasználó által elküldött adatokra, a form kiírásának pedig az elküldött adatokra és a hibastringre. Természetesen ha még nem küldtek el semmit, akkor a $error_str üres lesz, $_REQUEST tömbben pedig nem lesznek ott a megfelelő értékek.
Az adatok ellenőrzése a hibaüzenettel tér vissza, értelemszerűen ha nincs hiba, akkor a hibaüzenet üres lesz. Természetesen egyszerű szöveg helyett használhatsz bonyolultabb struktúrát is.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2180 üzenetére
Az elején, az "urlap" div-nél a style egyébként azért van CSS-ben display: none -ra állítva, mert egy javascriptes függvény nyitja meg, amikor szükség van rá, addig nem látszik (gombbal hívható elő).
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2176 üzenetére
Bocsi, kis dolgom akadt közben, mostanra tudtam csak eljutni odáig, hogy bemásoljam a kódrészletet.
Időközben kipróbáltam a megfelelő javascriptes frissítő kóddal, amit igazából már korábban is mutattam, de azt még úgy írtam be, hogy valójában "könyvjelzőt" / horgonyt tettem mögé (vagy hogy hívják ezt, amikor az oldalon belüli részre hivatkozol, és arra tudsz ugrani), így nyilván nem frissült.
De a # jel mögötti címet elhagyva jól működik. Vagyis az alábbi sorok legalább félmegoldást jelentettek a problémára:<script language="javascript">
<!--
alert("A hozzászólás elküldése sikeres volt! Köszönjük!");
window.location = "http://oldalcim.hu/blabla?p=oldal";
//--></script>Ez attól még mindig csak félmegoldás, mert a form elküldése után ugye frissít egyszer, majd kiírja a megköszönő üzenetet, és amikor azt a júzer leokézza, akkor megint frissít egyet. Vagyis kétszeri frissítés szükséges a hsz. megtekintéséhez (ez automatikusan történik, de akkor se az igazi).
Ezért bemásolom a kódrészletet, szóljatok, ha találtok hibát - amire van esély, légyszi szóljatok, ha láttok valami hibás vagy sántító részletet!
Csak a lényeget emeltem ki, és kommenteltem az egyes függvényrészeket a könnyebb érthetőség kedvéért.____________________________________________________________________
Így hívom meg://előtte blabla...
echo '<div id="urlap" style="display: none;">';
if ( false === urlap_feldolgozo_vendegkonyv( $hibasztring ) )
{
$hiba = 1;
}
else {$hiba = 0;}
echo '</div>';
if ( $hiba == 1 )
{
echo 'Hiba történt a hozzászólás elküldésekor! <br />';
echo "<br /><span class=\"hiba\">$hibasztring</span>";
}____________________________________________________________________
Aztán maga a függvény (jó hosszú...):
function urlap_feldolgozo_vendegkonyv( &$hibasztring )
{
// extract($_POST); //most nem használom
$hidden = $_POST['hidden']; /* van a formban egy <input type="hidden" name="hidden" value="check"> sor... */
if ($hidden != "check" && !isset($elkuld) )
{
$a = rand(1,9);
$b = rand(1,9);
$c=$_SESSION['c']=$a+$b; //$c ÖSSZEG értéke
urlapkeszito_vendegkonyv($a, $b, $nev, $email, $honlap, $comment);
/* az űrlapkészítő függvény a hozzászóláshoz - a paraméterezés majd a későbbiekben lesz érdekes (itt még csak a random számok miatt): ha a felhasználó az űrlap elküldése előtt nem töltötte ki teljesen a formot (hibaüzeneteket kap), akkor legyen elmentve a hozzászólása, ne kelljen még egyszer megírnia ugyanazt */
}
elseif ( ($hidden == "check") && isset($_POST['elkuld']) && ($_POST['nev']!='') && ($_POST['comment']!='') )
{
$nev = $_POST['nev'];
$email = $_POST['email'];
$honlap = $_POST['honlap'];
$comment = $_POST['comment'];
$c_erteke = $_SESSION['c'];
$szam = $_POST['szam'];
$hidden = ''; //üres sztring legyen, hogy ne küldje el újból az adatot :-?
$nev_hiany = $hsz_hiany = $szam_hiba = $datum_hiba = $send = '';
if (empty($nev))
{
$nev_hiany = 'Adja meg a nevét! <br />';
$send = 'no';
}
if (empty($comment))
{
$hsz_hiany = 'Nem írta meg a hozzászólást! <br />';
$send = 'no';
}
if ( $szam != $c_erteke )
{
$szam_hiba = 'Rossz számot adott meg a biztonsági ellenőrzés során! <br />';
$send = 'no';
}
if (false === datumkeszito($datum))
{
$datum_hiba = 'Hiba történt a dátum készítése során! <br />';
$send = 'no';
}
if ($honlap == 'http://') //ha a honlapot végül nem írta be, akkor csak üres stringet küldjön el
$honlap = '';
if ( $send != 'no' ) //ha nem találtunk hibát, akkor mehet az adatbázis feltöltése
{
if (false !== adatbazis_bovites_hozzaszolas ($nev, $datum, $email, $honlap, $comment))
//ha az adatbázis feltöltése sikeresen megtörtént
{
session_destroy();
$nev=$comment=$hidden=$email=$honlap='';
$szam=0;
/* mindent nullázunk, hogy ne töltse ki ezekkel az adatokkal az űrlapot, a számot is 0-ra állítjuk, hogy F5-ös frissítés esetén a böngésző ne próbálja ugyanazokat a POST értékeket elküldeni, ahol a random szám adott esetben még akár meg is egyezhet az előzővel, ekkor pedig elküldené még egyszer az előző adatokkal a hsz.-t (az űrlap paraméterezése miatt, és a böngészőben tárolt POST adatok miatt... */
echo 'A hozzászólás elküldése sikeres volt! Köszönjük! <br />';
//frissítse az oldalt, hogy látható legyen a hsz. a vendégkönyvnél, ha valaki hozzászólt; köszönje meg... :-D
echo '
<script language="javascript">
<!--
window.location = "http://az_ominozus_honlap.hu/index.php?p=guestbook&lang='.$_GET['lang'].'";
//--></script>';
urlapkeszito_vendegkonyv($a, $b, $nev, $email, $honlap, $comment); //ismét elkészítjük a formot
return true;
}
else
{
echo 'Hiba történt a hozzászólás elküldése során!';
$a = rand(1,9);
$b = rand(1,9);
$c=$_SESSION['c']=$a+$b;
return false;
}
}
else if ($send == "no")
{
$a = rand(1,9);
$b = rand(1,9);
$c=$_SESSION['c']=$a+$b;
$hibasztring = $nev_hiany . $hsz_hiany . $szam_hiba . $datum_hiba;
return false;
}
}
}[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
cucka
addikt
válasz ArchElf #2177 üzenetére
Na most én is tanultam valamit
Mondjuk a Sk8erPeter által vázolt problémát szerintem nem ez okozza, több okból is:- Ha ilyen problémába szeretnél belefutni, akkor nagy terheltségű adatbázisra és lassú lekérdezésekre van szükség. Gondolom egy fejlesztés alatt álló honlap vendégkönyvére egyik sem igaz
- Tesztelésnél ilyenkor azt vennéd észre, hogy néha jól jelennek meg az adatok, néha pedig nem, kívülről nézve teljesen véletlenszerűen. -
ArchElf
addikt
Szerintem nagyobb mozgást igénylő MySQL adatbázisokban (free web szolgáltatóknál) ezt csinálják:
Table locking is also disadvantageous under the following scenario: A session issues a SELECT that takes a long time to run. Another session then issues an UPDATE on the same table. This session waits until the SELECT is finished. Another session issues another SELECT statement on the same table. Because UPDATE has higher priority than SELECT, this SELECT waits for the UPDATE to finish, after waiting for the first SELECT to finish.The following items describe some ways to avoid or reduce contention caused by table locking: Start mysqld with --low-priority-updates. For storage engines that use only table-level locking (MyISAM, MEMORY, MERGE), this gives all statements that update (modify) a table lower priority than SELECT statements. In this case, the second SELECT statement in the preceding scenario would execute before the UPDATE statement, and would not need to wait for the first SELECT to finish.
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocsi, rosszul fogalmaztam, nem a POST változókat teszem nullsztringgel egyenlővé, hanem azokat a változókat, amelyeknek a POST változók értékeit átadtam. Így még egyszer elolvasva, amit írtam, tényleg nagy baromságnak tűnik...
Nemsokára bemásolom a kódrészletet.Sk8erPeter
-
cucka
addikt
válasz Sk8erPeter #2174 üzenetére
Elolvastam többször, de ennyiből nem tudom eldönteni, mi a hiba, elvileg jó kéne legyen. Ha mutatsz valami kódot, megnézem pontosan.
Egyben a POST változókat is üres stringgel teszem egyenlővé.
Hajmeresztő. Ilyet nem csinálunk. Szerintem nem is működik, bár nem próbáltam. -
Sk8erPeter
nagyúr
PHP-s űrlap-feldolgozásról van szó... a hozzászólás adatainak feldolgozása, feltöltése jól történik, csak annyi az egyetlen para vele, hogy még egyszer rá kell frissíteni.
Ahhoz, hogy legalább minimális biztonsági ellenőrzést végezzek, hogy nem spammer küldi az adatokat, ilyen módon random számokat generálok, melyeket össze kell adni, ha jó az összeg, és az egyéb adatok is megvannak, akkor mehet az adatbázisba töltés.
Ehhez a megoldáshoz a headerben session_start() függvénnyel sessiont indítok, ha azonban az adatbázis tényleges feltöltése megtörtént (tehát amennyiben a MySQL-es feltöltő függvény is "igaz" értéket adott vissza), akkor a session_destroy() függvénnyel szakítom meg a sessiont. Egyben a POST változókat is üres stringgel teszem egyenlővé. Majd ezt követően már azt is beletettem a függvénybe, hogy javascripttel újból nyissa meg az oldalt:echo '<script language="javascript">
<!--
window.location = "http://blabla.hu/az_oldal_linkje.php";
//-->
</script>';Ezt követően ismét elkészítem függvénnyel az immár üres kommentelő űrlapot, majd végül a fő függvényben igaz értékkel térek vissza, mivel minden sikeresen lezajlott.
Melyik lépés nem jó?
Sk8erPeter
-
cucka
addikt
válasz Sk8erPeter #2172 üzenetére
Ha egyszerű php-s űrlap feldolgozásról és html kiírásról van szó, akkor valószínűleg rossz a php kódod.
Ha ajax-osan csinálod, akkor előfordulhat, mert az ajax szóban az első a betű azt jelzi, hogy aszinkron. Tehát a szerver nem tud üzenni a kliensnek, hogy befejezte a feladatot, a kliensnek kell kérdezgetnie a szervert. -
ArchElf
addikt
Ha van kedved leprogramozni, legegyszerűbb egymásba ágyazott table objektumokat használni. A table sorai könnyen eltüntethetők, megjeleníthetők (JS DOM hívásokkal), 1-2 óra alatt PHP-ban össze lehet dobni. Előre elkészített csomagot sajnos nem tudok ajánlani.
AE
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2168 üzenetére
Rájöttem, hogy valszeg az adatbázis-betöltődéshez semmi köze, mert attól még a javascriptes függvényt a böngésző beolvassa, a linkre kattintva pedig a függvény az onclick miatt meghívódik, tehát MIUTÁN már betöltődött az oldal, le kell futnia a függvénynek a meghívás miatt. Az meg is történik, de helytelenül, mert külön megnyitja azonos ablakban a képet. Nem tudom, mi lehet az oka, hiszen egyik helyen tökéletesen megy, míg másikon nem, a lényegi különbség meg pedig a két oldal között igazából csak annyi, hogy több tartalom van, és a tartalom lekérése adatbázisból történik...
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2167 üzenetére
Még egy: nem lehet pontosan ugyanígy az adatbázis-lekérés gyorsabb futása miatt ez az oka ennek a problémának?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz ArchElf #2165 üzenetére
Én is pont erre gondoltam, hogy valszeg az adatbázis-lekérés gyorsabban történik meg, mint ahogy maga a post bekerül az adatbázisba.
Ezt a lock módszert hogyan lenne a legegyszerűbb végrehajtani? Ilyet még nem csináltam.
Így első olvasatra a tábla szintű lock egy kicsit durva módszernek tűnik, mert akkor ha valaki abban a pillanatban szeretné megtekinteni a vendégkönyvet, amikor egy másik ember éppen hozzászólást tölt fel (és egyáltalán nem valószínűtlen az egybeesés), akkor gondolom üres oldalt lát, hiszen a tábla átmenetileg zárolva van, azt gondolja, hogy akkor még semmi hozzászólás nem született, és nyilván nem fog frissíteni. Nem?
Szóval gondolom a rekord szintű lockolás barátságosabb megoldás lenne. Mi ennek a módja?A progress barok linkjeit pedig köszönöm szépen, mindenképp kipróbálom!
Sk8erPeter
-
ArchElf
addikt
válasz Sk8erPeter #2163 üzenetére
Progress bar:
http://www.raditha.com/php/php-upload.php
http://hup.hu/node/64958
http://development.finetooth.com/?p=11AE
-
ArchElf
addikt
válasz Sk8erPeter #2163 üzenetére
Sajnos az adatbázis kezelője problémázza el neked a dolgot. Ugyanis a háttérben a feltöltés tovább tart, mint az adatbázis kérés.
Nagyjából az alábbi lehetőségek vannak az tábla zárolására, hogy megvárd a feltöltési tranzakciót:
- feltöltéskor tábla szintű lock - ha zárod a táblát, akkor amíg valaki hozzászólást tölt fel, a táblát nem lehet lekérni a művelet befejezéséig (tábla feltöltése + indexek frissítése)
- feltöltéskor rekord szintű lock - amikor zárolod a táblát, akkor amíg valaki hozzászólást tölt fel, a táblának azt a sorát nem lehet lekérni. Ha ez is beleesik a lekérésbe akkor, jobb esetben várakozik a lekérés a zárolás idejére, illetve ha ez sokáig eltart, dob valami hibát.Legegyszerűbb azonban az, hogy az üzenet adatbázisba feltöltése után váratsz a felhasználóval 3-5 mp-et (valami "A lap 5mp-en belül átirányításra kerül, ha ez mégsem történne meg, nyomja meg a tovább gombot."). Ezalatt az adatbázis-művelet nagy valószínűséggel ténylegesen lezajlik.
AE
-
Plero
aktív tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Olyan függőleges, dinamikus menüt tud valaki ajánlani ami 3 szintű /lépcsős, mélységü/ és egymás alá nyílik meg és könnyen bővíthető. Nem mindegyik menüpont 3 lépcsős van ami 1 van ami 2.
köszönöm
[ Szerkesztve ]
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz ArchElf #2162 üzenetére
Ez is igen hasznos lehet, bár most így hirtelen nem jut eszembe, milyen konkrét gyakorlati megvalósítása lehet ennek: tehát milyen nagy számítási műveletnél jöhet elő, hogy szükség van ilyen megoldásra.
És a hsz.-edről már akkor eszembe jutottak kérdések is: ha a felhasználó kitölt egy formot, és feltölt vele egy képet is, akkor milyen módon tudnék progress bar-t hozzátenni a feltöltési folyamathoz, hogy az egységsugarú 1.0-s felhasználó ne nyomogassa türelmetlenül az enter gombot, ha nem küldi el rögtön? PHP-vel dolgozom fel az adatokat. Hogyan lehetne megoldani, hogy látni lehessen, hol tart épp a folyamat a 100%-os feltöltöttséghez képest?
Még egy: van egy vendégkönyvem, amit kitöltéskor ugyanazon az oldalon dolgozok fel, és ugye az OK gomb lenyomására elküldöd az adatokat, az oldal frissül. De a probléma az, hogy a frissülés során még nem jelenik meg az új hozzászólás, így a júzer azt gondolja, hogy annak ellenére, hogy kiírtam neki, hogy sikeres volt a hozzászólás elküldése, mégse ment el, és nekiáll még egyszer begépelni... (az meg nem jó, ha kétszer lesz benne a vendégkönyvben a véleménye...) Próbálkoztam azzal, hogy javascript-megoldással frissítem az oldalt, de akkor meg az a baj, hogy a böngésző ugyanazokat a POST adatokat akarja újból elküldeni, és akkor meg jönnek a hibaüzenetek, az meg hülyén néz ki.
A probléma lényege, hogy mintha a submit gomb elküldése során történő "frissítéskor" az adatbázisból lekért tartalom nem frissülne, csak akkor, ha még egyszer megnyitom az oldalt. Hogy lehetne ezt kikerülni, hogy a júzer a submit elküldése után egyből lássa a hsz.-ét?Sk8erPeter
-
ArchElf
addikt
válasz Sk8erPeter #2161 üzenetére
Most hogy válaszoltál, rájöttem, hogy egy alapvető felhasználási módot kifelejtettem.
Ez már (kicsit) a webservice kategóriájába tartozik: amennyiben adatot kérsz le egy szerverről ami nagy számítási vagy adatfeldolgozási igénnyel bír, lehet, hogy nem férsz bele a HTTP/Adatbázis/stb. timeout-ba. Ez ki lehet küszöbölni rendszeres asszinkron js http státusz lekérésekkel, és amikor kész az eredmény azt letöltöd az előzőekben leírt módon.
Nagyjából így néz ki:
1 - elküldöd a kérést a szervernek (általában adatot POST-olsz fel) asszinkron módon (ergo nem frissíted a lapot)
2 - beraksz egy folyamatjelzőt (mondjuk progress bar-t) a felhasználónak, hogy lássa hol tart a folyamat
3 - rendszeresen lekérsz (szintén asszinkron módon) egy oldalt ami az aktuális lekérés státuszát mutatja (ezt szerver oldalon kell folyamatosan frissíteni) - az abban található adatok alapján frissíted a felhasználói felületet (progress bart)
4 - amikor készre vált a státusz a szerveren, a kliens a státuszlekérés helyett lekéri (szintén ajax) az elkészült adattartalmat, amit megjeleníti.AE
-
ArchElf
addikt
válasz Sk8erPeter #2159 üzenetére
Mondjuk az Ajax és a PHP két külön dolog (php szerver oldali kód, míg az ajax kliens oldali). AJAX: Asynchronous Javascript And XML. Tehát kliens oldalion kérsz le a szerverről XML dokumentumot (ami az esetek nagy részében XHTML), és belerakod egy kiválasztott HTML DOM elembe.
Pl egy levelezőrendszer webes megvalósításánál előnyös lehet, lásd OWA (Outlook Web access): az egyik frame-ben látod a leveleid, az alatta levő frame-ben megnyílik az épp kiválasztott levél. Ilyenkor az egész oldalt - levelező mappák, levelek listája, megnyitott levél - újratölteni tejesen felesleges, ráadásul a teljes újratöltés valószínűleg eléggé frusztrálná a felhasználót is - persze van erre más megoldás is az ajax-on kívül (link megnyitása másik frame-be).
Aztán van az az eset, amikor egy legördülő menü kiválasztott eleme alapján töltjük fel a következő legördülő menüt. Ha mindent letöltesz egyszerre, az több legördülő menünél és terebélyesebb adatmenyiségnél elég nagy plusz méretet jelent. Viszont ha csak mindig azt töltöd le, ami a választásod alapján releváns, sávszélességet lehet spórolni (ez mind kliens, mind szerver oldalon fontos lehet). Webalkalmazások esetében súgó funkcióknál is szokták ez alkalmazni (tooltip szerű lebegő div a kurzor mellett, ami pl az adott mező funkcióját tárgyalja). Ha az összes elemre készítenél külön tooltip-div-et, akkor szintén sokkal terebélyesebb lenne a letöltendő oldalad.AE
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz ArchElf #2158 üzenetére
És milyen tipikus alkalmazási lehetőségei vannak az Ajax-nak? Pl. milyen webes alkalmazásoknál lehet jobb/előnyösebb, mint pl. mondjuk a PHP? Persze azokban az esetekben nyilván előnyös, ha nem szeretnéd az egész tartalmat frissíteni, csak egy konkrét belső tartalmat.
Sk8erPeter
-
ArchElf
addikt
válasz Sk8erPeter #2157 üzenetére
Ajax tipikusan webalkalmazásokra jó, ahol a felhasználónak úgysem kell nyomgatnia a back gombot (ha pedig megnyomja az neked le kell kezelni, különben szerencsétlen nem tudja, honnan hova került)... Akkor is érdemes lehet használni, ha valamiért nem szeretnéd, hogy letöltött oldal bekerüljön a history-ba (pl dinamikusan generált URL esetén), de ez is csak szépségtapasz, hiszen magában az oldal kódjában benne van a link (de legalább a hálózati forgalomból elcsíphető), úgyhogy ha valaki nagyon vadászik az URL-re, akkor azt úgyis meg tudja szerezni.
AE
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz raczger #2156 üzenetére
Igen, végül is más a PHP include-ja, sántító hasonlat volt, de épp ez jutott eszembe, de eléggé nem stimmelt, valóban.
Azóta beszéltem haverommal is, aki vágja a témát, ő is pont azt mondta, hogy problémás lehet az AJAX-os dolgok használata, mert
1. a keresők ebben az esetben nem tudják megfelelően indexelni, legfeljebb a főoldalt
2. csak trükközéssel oldható meg (mint pl. gmail) a "Vissza" gomb lenyomása esetén a megfelelő tartalom megjelenése, de elég körülményes
3. régebbi böngészők nem támogatják.
Szóval több megerősítést is kaptam, hogy általános célokra nem érdemes ezt a módszert alkalmazni. Haver arra javasolta, hogy ha pl. híreknél 50 helyett épp csak 10-et akarok megjeleníteni, de ezzel a megoldással megjeleníthetem a többit is; vagy mondjuk sok kép megjelenítésénél csak akkor mutatom meg a többit, ha az oldallátogató kíváncsi rá, stb.Sk8erPeter
-
raczger
őstag
válasz Sk8erPeter #2155 üzenetére
Remélem nem értelmezlek félre, tehát:
Ha jól tudom akkor google a Lynx-et használja, ami egy eléggé fapados, még csak nem is grafikus felületű böngésző, ami nem támogatja a frame-t, meg szerintem az ilyen jellegű ajax-os megoldásokat sem. Szóval ebből az irányból megközelítve nem túl okos döntés ilyet rakni a weboldalakba.
A PHP include azért picit más (elmagyaráznám, hogy miért, ha értelmesen meg tudnám fogalmazni, de azt hiszem most nem menne ).
A lényeg, hogy szerintem érdemes ezeket kerülni, bár vannak esetek amikor esztétikusabb, ha pl Ajax-ot használunk, meg még akár felhasználóbarátabb is lehet. (Egyébként az lehetséges, hogy van olyan megoldás is ebben az esetben, ami nem jelent hátrányt a keresőkkel szemben, pl ha fájl berakása helyett szöveget rakunk bele, akkor az megjelenik az oldal forráskódjába, a javascriptben és akkor szerintem a Lynx is észreveszi, persze lehet hogy hülyeség amit írok )[ Szerkesztve ]
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz raczger #2154 üzenetére
Ez király, és ennek a használata egyébként vajon járhat bármi hátránnyal? Mármint úgy értem, hogy ha pl. van egy oldalad, amin baloldalt található egy menü, és ha az ember arra klattyog, akkor a lényegi, belső tartalmat (ami adott esetben egy div-ben van) mindig csak Ajax-szal jeleníted meg, nem frissítve mindig a menüt is, akkor ez pl. Google-keresőrobotnál vagy egyébnél jelenthet hátrányt?
Gondolom valami hasonlóképp működhet, mint a PHP include() függvénye, mert végül is itt is fájlokat include-ol...
Azért kérdezem, mert valami oka nyilván van, hogy a legtöbb oldalon (itt, a dynamicdrive.com-on is) a menüpontokra kattintva az EGÉSZ oldal újratöltődik.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok! Hogyan lehet a legegyszerűbben megcsinálni azt, hogy egy div tartalmát kicserélem? Szóval ne az egész oldal töltődjön újra, hanem csak a tartalom. Valami egyszerű, könnyen érthető, szabványos dolog kellene...
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
raczger
őstag
válasz Sgt.Randall #2150 üzenetére
[link]
A szolgáltatódnak pedig minden adatot meg kellett adnia az ftp-hez, ugyhogy azokat tudnod kell (ha ingyenes a szolgáltató akkor pedig a GyIK-ben biztos ott lesz).www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Sgt.Randall
aktív tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sgt.Randall
aktív tag
ftp feltöltésbe segítene vki?
-
veterán
up
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
veterán
Olyan fórum motor kellene nekem, amiben a válaszok pontozhatóak. Létezik ilyen?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
zotya678
csendes tag
És milyen véleményetek van a Putra Writer-ről?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz akopacsi #2141 üzenetére
Én Notepad++-t használok, van benne FTP-szinkronizáló beépülő, aminek segítségével azt, amit épp szerkesztettem, elmentéskor automatikusan feltölti. Szerk.: nem csak emiatt használom csak ez egy plusz tényező, ami nagyon hasznos benne, egyébként kényelmes, és jól látható, ha valami helytelen a kódban, mivel más-más színeket kapnak az elemek, pl. könnyen látható, ha egy függvény, vagy egy akármilyen "tag" nincsen lezárva, mert nyomon követhető, mettől meddig tartanak az egyes elemek.
Ha nem kódokat akarsz szerkesztgetni, akkor esetleg Adobe Dreamweaver ajánlható.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
akopacsi
csendes tag
Egyébként milyen programokat használtok weblap készítéshez? Kipróbáltam már jópárat, de nem igazán tetszett egyik sem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz akopacsi #2139 üzenetére
Ha viszont valakinek Windows-a van, akkor még mindig tökéletes a már említett Offline Explorer...
Sk8erPeter
-
akopacsi
csendes tag
Linux alatt már használtam egy teljes honlapot türköző programot, de nem ugrik be a neve. Az a teljes könyvtárszerkezetet lemásolta és a hivatkozásokat pedig beállította a helyi tükör fájlokhoz. Ha valakinek van Ubuntu-ja, nézze már meg a csomagkezelő megfelelő tárolójában és írja meg a nevét. Szerintem itt az is segítene.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz akopacsi #2135 üzenetére
"Bármelyik böngésző mentés funkciójával le tudod menteni az oldalt (akár képekkel együtt is)."
Csak nem feltétlenül fog működni. Legalábbis nem menti el olyan mélységig a hivatkozásokat, mint a program, amit én linkeltem (Offline Explorer). Tehát lehet, hogy megjelenik az első oldal, amit lementettél, de aztán csinálhatod megint a következővel is. Kicsit unalmas meló.Sk8erPeter
-
akopacsi
csendes tag
Úgy van! Lopni a neten sem szabad. Ha képet vagy más anyagot emelsz át, akkor előbb kérj hozzájárulást.
[ Szerkesztve ]
-
akopacsi
csendes tag
válasz zotya678 #2131 üzenetére
Bármelyik böngésző mentés funkciójával le tudod menteni az oldalt (akár képekkel együtt is). Viszont az oldal html kódjában a hivatkozások ilyenkor módosulnak és pl. nem a http://www.eredeticím.com/kép.jpg fog benne szerepelni, hanem egy hivatkozás a helyi mappában lévő képre. Ha a képeket előbb fel tudod tölteni a netre egy mappába, majd a html kódban a hivatkozásokat kijavítani ennek az útvonalára (akár a jegyzettömb "csere" parancsa is jó hozzá), akkor nem lesz vele gond.
Ott lehet esetleg gond, ha egy oldal dinamikusan generálódik (asp, php, cf) és azt mented le és töltöd vissza, akkor nagyon valószínű, hogy az életben nem fog úgy kinézni és viselkedni, mint az eredeti. Ilyenkor egyszerűbb újra kódolni az egészet és lekoppintani a degisn elemeket. -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zotya678 #2131 üzenetére
MetaProducts Offline Explorer. Bár nem ingyenes program, de nagyon hasznos.
Viszont ahol jogosultságok miatt tiltják a weboldal teljes letöltését, ott nem lehet megcsinálni. De én pl. így olvastam offline módban PH-s fórumtopicokat.Sk8erPeter
-
zotya678
csendes tag
A felmerülő kérdésre nem tudok válaszolni, de amúgy is ez hogy jön ide a Weblap készítés topicba? Na, mindegy.
Tehát a kérdésem: hogyan lehet letölteni egy oldalt? Complet és utána felrakni az enyémre, ezt hogyan lehet megcsinálni?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
papa1
tag
Hello mindenkinek.
Segítségeteket szeretnénk kérni,(én+kollégáim).
A gond az,hogy itt a munkahelyen (kórház) korlátozzák az internetet,de csak a mi gépeinken.
Az orvosok gépein korlátlan a net.
Fel lehet-e valahogy oldani ezt a korlátot?
A válaszokat előre is köszönjük."már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban...."
-
BloodRay
veterán
válasz Sk8erPeter #2128 üzenetére
Már olvasgatom a te leírásod, meg letöltöttem a hiányzó playlistes csomagot.
Remélem estére lesz időm összedobni."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz BloodRay #2127 üzenetére
Azt a kialakítást nem én csináltam, hanem az alapján készítettem én is a saját lejátszómat. A másik kialakítást meg ez alapján csináltam, ez is igényesen mutat, itt annyi a különbség, hogy oldalt van a lejátszólista. Utóbbinak a menetét írtam le itt, de ez alapján könnyen elkészíthető az előbbi is, és össze-vissza alakítgathatod egyébként is a JW FLV Playert a különböző paraméterekkel.
Remélem sikerül!Sk8erPeter
-
BloodRay
veterán
válasz Sk8erPeter #2126 üzenetére
Amit linkeltél kialakítás, az lett abból ahogy te készítetted?
Az is jó lenne nekem is természetesen.
Holnap tüzetesebben is átnézem a dolgot, mert az nem állapot, hogy csak a tűzróka viszi.
Addig is nagyon köszönöm a segítséget, még majd mondom, hogy sikerült.
Főháttér megváltoztatásán már én is gondolkoztam, ha lesz időm és találok megfelelőt lecserélem."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz BloodRay #2116 üzenetére
Opera alatt sem megy.
Hogy FF alatt miért is megy, az nem tiszta egyelőre számomra.Viszont én JW FLV Playerrel ilyen lejátszólistás elven csináltam meg, itt leírtam, hogyan is csináltam pontosan: [link].
Próbáld meg ez alapján, hátha így is megtetszik. Nagyon könnyen testreszabható ez a kinézet is, így nem sok akadály van.
Ez a kialakítás egyébként hasonlít a tiédre (alul a lista a lejátszható videókról, fölül maga a videóablak).Szerk., OFF: esetleg ha magánvéleményt megengedsz az oldallal kapcsolatban : nagyon igényes, nekem tetszik, de a főháttér kicsit hipnotizáló hatású. Azt esetleg lecserélhetnétek egy, a szemnek kellemesebb színűre. Kicsit túlságosan elvonja a figyelmet az egyébként igényes beltartalomról.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
BloodRay
veterán
válasz akopacsi #2118 üzenetére
Saját lejátszót szeretnék használni és egy lejátszóval megoldani a több videót.
Elvileg működnie kellene ennek a JW-nek. Nem tudom mi lehet az explorer fájása.
Másik böngésző alatt neked is megy?"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz akopacsi #2118 üzenetére
Másik gépen teszteltem, ott csak iexplorer van fent, le lett töltve hozzá friss flashplayer, de azzal sem nyikkan meg.
Nézegettem a lejátszó hivatalos oldalát is, de még nem találtam tippet mi lehet a gond és a megoldás."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
akopacsi
csendes tag
válasz BloodRay #2116 üzenetére
Először azt írtam, hogy más plugin kell az IE-hez, mint a FF-hoz... Viszont nálam sem indul IE alatt. Muszáj a player-t így linken keresztül betölteni? Biztos van rá valami módszer, amivel mind FF, mind IE alatt működésre lehet bírni. De én inkább feltenném a youtube-ra és beágyaznám.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz.
Készítek egy egyszerűbb weboldalt és az a gond, hogy a videóknál a lejátszó egyszerűen nem nyílik meg internet explorer alatt. Firefox alatt semmi probléma, de az explorer meg sem nyikkan.
A lejátszó amit használok a JW flw media player.
Előre is köszönöm ha valakinek van valami tippje mi lehet a gond.
Ja és az oldal: www.yfilm.hu"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
tob!as
tag
válasz zotya678 #2111 üzenetére
Automatikus kezdőlap mindíg az index névre hallgató. A kiterjesztés pedig lehet .htm, .html, .php, .asp, attól függően hogy milyen oldalt jelenítessz meg.
Így ha a feltöltött oldalad alapértelmezettnek szeretnéd látni mondjuk a www.valamilyendomain.com - on, akkor a public_html mappába kell lennie egy index fájlnak.
ha www.valamilyendomain.com/aloldal -ra szeretnéd, akkor a public_html/aloldal mappában kell lennie egy index fájlnak.
Szerintem erre gondoltál.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zotya678 #2111 üzenetére
Nem tudom, hogy jól értem-e a kérdésedet, de az oldal címét beírva mindig az az oldal jelenik meg, amit pl. index.htm-nek, index.html-nek vagy index.php-nek hívnak... A lényeg az index... Ez lesz a kezdőlap, ha mást nem írsz az oldal címe mögé, de ha konkrétan beírod a dokumentum pontos nevét, akkor az fog megjelenni... Kicsit furcsa a kérdésed.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
zotya678
csendes tag
válasz vancha2 #2108 üzenetére
Üdv!
Tetszik az oldal de nem tudom hogy hogyan állítsam be a főoldalamat. Addig tudom hogy feltöltöttem egy FTP programmal (Total Commander) és az rendben is volt! De utána bejelentkeztem rá katantam a file manager menü pontra és utána egy újabb oldal megint egy bejelentkezés, be is jelentkeztem és utána ott volt amit feltöltöttem. De azt hogyan kell berakni kezdőlapnak?[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
válasz zotya678 #2107 üzenetére
000webhost.com - Időnként egy kicsit lassú, de ezt leszámítva a legjobb ingyenes szolgáltató.
Figyelni kell rá, hogy az elején rendes weboldal legyen fent, mert ha ellenőrzik és nincs semmi a tárhelyeden, letiltják. -
zotya678
csendes tag
Esetleg egy másik ingyenes webtárhely? Ahol tényleg nem kell nagy szám (mert kezdő vagyok) és ezt azért akartam hogy gyakorlatban is legyek
-
-
akopacsi
csendes tag
válasz zotya678 #2104 üzenetére
Hasonló problémám volt. Az extra.hu jónak tűnik, de sajnos nem igazán átalakításról van szó. Az üzemeltető cég csak azoknak ad 2GB tárhelyet, akik náluk tartanak fenn domain címet - nem automatikusan, hanem külön kérésre. Egyébként nincs velük baj, 3000Ft körül vehetsz egy domain címet és kapsz tárhelyet.
Megoldás lehet a freeweb.hu is. Náluk a mysql adatbázis szokott megállni időnként.
Én egyébként az Interware-nél kötöttem ki és 10000Ft-ért vettem 100MB dinamikus (mysql, php) tárhelyet 1 évre. Nem túl sok, de legalább nagy cég és nem kell tőle félni, hogy eltűnik a honlappal együtt. -
zotya678
csendes tag
Üdv!
Milyen véleményetek van a ingyenweb.hu-ról? Ugyanis ezen szeretném kezdeni a weboldal tervezést (kezdőként)! Először a ATW-n szeretem volna regisztrálni de nem enged, az extra.hu meg átalakítás alatt úgy hogy.... Hol lehet találni még ilyen ingyenes tárhelyet? -
Mans20
addikt
Helosztok
Tud valaki ajánlani magyar nyelvü és ingyenes weboldal szerkesztőt?keresgéltünk a neten,de nem igazán értünk ehhez.
-
puttputt
őstag
Tudtok valami áthidaló megoldást arra, hogy hogyan lehet dropdown-t megjeleníteni Firefoxban?
(Nem CSS...)
Amit gyártottam (videókhoz), Explorerben tökéletes, viszont Firefoxban nem jelenik meg a videobox.:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest