Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotya678
csendes tag
Hali!
Volna egy olyan gondom hogy CSS-ben enged sortörést pedig beírtam hogy white-space: nowrap és mégsem működik.(ha valamit elírtam volna itt van minden) a html fájlban ez van:
<div class="menu">
<ul>
<li><a href="menu1.html">Menu1</a></li>
<li><a href="menu2.html">Menu2</a></li>
<li><a href="menu3.html">Menu3</a></li>
</ul>
</div>A CSS fájlban:
.menu ul {text-align: center;
list-style-type: none;
white-space: nowrap;
} -
biker
nagyúr
Most épp nem olvastam vissza az összes hozzászólást, így aztán lehet, hogy valaki már kérdezte ezt.
neked találták ki a keresőt
és a megoldás: minden width és height elem %-os legyen, ne adott px méret, és kész.
a többi meg matek, és számolás.[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
j0k3r!
senior tag
sziasztok!
nemreg kezdtem el html/css-el foglalkozni, es volna egy kerdesem.
ha van a fomenum alatt egy div, es azt szeretnem, hogy a fomenun beluli menupontok raklikkelesenek a hatasara csak a kozepso div valtozzon mind tartalmilag, mind szinekben az megoldhato? a valaszt elore is koszonom.some men just wanna watch the world burn...
-
cucka
addikt
Szerintem akkor kezdd azzal, hogy elolvasod a korábban linkelt Nagy Gusztáv féle jegyzetet, vagy legalábbis a számodra érdekes részét. A linkelt oldalon előre elkészített layout-ok vannak, közepes html/css ismerettel a kód alapján meg lehet érteni, hogy miről van szó.
Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy bárki a-tól z-ig el fog neked mindent magyarázni.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
Hát köszi, de ettől sajnos nem lettem okosabb. Mint mondtam, szájbarágósan kellene, lépésről lépésre, kezdve onnan, hogy hogyan illesztem ebbe bele egy weboldal képeit, szövegeit, stb.
Ugyanis fogalmam sincs hogy mi akar ez lenni, és hogyan kellene ezt beilleszteni úgy egy weblapba, hogy működjön is vele a dolog. -
cucka
addikt
válasz Inv1sus #2593 üzenetére
Azt olvastam nemrég, hogy a keresőmotorok nem szeretik a táblázatokat.
Tudom, én is olvastam. Arról van szó, hogy a kereső balról jobbra és fentről lefele "olvassa" a táblázatot, tehát táblázatos formázásnál az oldal tartalmi részéhez későn ér. Azt írták, hogy egyrészt lehet, hogy el sem fog jutni a tartalomig, másrészt a találati listában az kivonat szöveg hibás lesz.
Nos, megnéztem, kipróbáltam többször és arra jutottam, hogy ezek az állítások egyszerűen nem igazak. -
Inv1sus
addikt
Azt olvastam nemrég, hogy a keresőmotorok nem szeretik a táblázatokat. Csak ha adunk neki tfootert meg <th>-t meg iyleneket. Szerintem ezek csak arra jók, hogy bonyolítsák a dolgokat
Attrax: Bárhova írhatod az adott { } jeleken belül. De írtak jobb megoldásokat azóta a többiek.
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
ripla
addikt
Üdv!
Most épp nem olvastam vissza az összes hozzászólást, így aztán lehet, hogy valaki már kérdezte ezt. Szóval.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell megcsinálni egy weblapnak azt a beállítását, hogyha változtatom a monitor felbontását, akkor automatikusan hozzáigazítsa az oldal kinézetét is?
Tehát semmiképp ne legyenek gördítősávok, hanem a felbontástól függően nyomja össze illetve húzza szét az oldalt. Mivel erről a részéről fogalmam sincs, ezért jó lenne egy lépésről-lépésre leírás, masszív szájbarágással, és ha lehet, akkor magyarul. -
-
biker
nagyúr
Tényleg, tud valaki egyetlen, való életben is releváns érvet, hogy miért ne formázzunk táblázattal?
állítólag nem trendi
Megnő a mérete, nem fér ki a helyére, ezért lejjebb rakja. Div-eknél előfordul, hogy megmondod neki, hogy mekkora legyen, aztán mégsem akkora lesz.
basszus, lehet igazad van! igen, ha a main div szélesebb, mint a fő konténer - bal menü konténer, akkor a konténer alá fog kerülni
na, keresem a hibát ezerrel.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
cucka
addikt
régen csak táblázatoltam, haljak meg, kevesebb szívás volt azal
A táblázatokat minden böngésző egységesen és pixelpontosan jeleníti meg. Komolyan, én agyf*szt tudok kapni, amikor oldalanként hömpölyög a css meg az explorer hekkelés, a végeredmény pedig egy táblázat . Tényleg, tud valaki egyetlen, való életben is releváns érvet, hogy miért ne formázzunk táblázattal?ezt hogy érted? mert én konkrétan azt mondom, hogy ha egy <i> tag bekerül a main divbe, akkor az egész box lekerül a bal oldali menu div alá
Megnő a mérete, nem fér ki a helyére, ezért lejjebb rakja. Div-eknél előfordul, hogy megmondod neki, hogy mekkora legyen, aztán mégsem akkora lesz.
Esetleg egy overflow:auto-val próbálkoznék az elcsúszó div-en. -
biker
nagyúr
nem muszáj lobogjon, lehet fixed is.
de a lényeg, a többi 35 browserben jó a box, csak ie esetén gáz.
régen csak táblázatoltam, haljak meg, kevesebb szívás volt azal
Ezt igazából nem a táblázatnak, hanem a szerencsétlenül kitalált box model-nek köszönheted.ezt hogy érted? mert én konkrétan azt mondom, hogy ha egy <i> tag bekerül a main divbe, akkor az egész box lekerül a bal oldali menu div alá
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
cucka
addikt
válasz Inv1sus #2580 üzenetére
Ehhez egy kis adalék:
Az opacity egy olyan tulajdonság, amit tervezés során eltoltak. Ha van egy félig áttetsző div-ed, amibe be szeretnél rakni bármilyen szöveget / tartalmat, akkor a tartalom is kötelező módon áttetsző lesz. Ez leírva nem hangzik durván, a gyakorlatban annyit tesz, hogy az egész használhatatlan.
Ahhoz, hogy használható legyen, layerezni kell. Igen, minden böngészőben, mert itt spec. nem az IE a hunyó, hanem a W3C. [link]
További megoldások:
- áttetsző háttérkép (png), ie6-hoz javascript hekkeléssel. Nem működik, ha a háttérképedet repeat-be raktad.
- ha az áttetsző rész mérete/pozíciója fix, akkor belevágod a háttérképébe az egészet, úgy kezelheted, mint ha nem lenne áttetsző. -
cucka
addikt
ide (spaw editorból) ha bekerül egy dőlt betűs szöveg, akkor az egész blokk lekerül a bal oldali box vonala alá, és üresnek tűnik a középső box.
Ezt igazából nem a táblázatnak, hanem a szerencsétlenül kitalált box model-nek köszönheted.Tudom, hogy táblázatot használni nagyon uncool, de valójában sokszor sokkal egyértelműbb és könnyebben használható eszköz, mint div-eket lebegtetni össze-vissza.
(Érted, már maga a rendkívül divatos dobozos formázós koncepció is egy vicc, miszerint a hasábokat nem hasábokkal készítjük el, hanem dobozokkal, ami ide-oda lebegnek ) -
biker
nagyúr
az ilyenekért szeretem az IE-t, leginkább élve elégetném az összes fejlesztőjét.
adott, hogy ha div-ekkel pozícionált oldalba table kerül, ami nincs definiálva, akkor széteshet az oldal, de a legújabb, amitől a hajam tépem.
bal oldalt menü div-ben, jobb oldalt div=main és tartalom
ide (spaw editorból) ha bekerül egy dőlt betűs szöveg, akkor az egész blokk lekerül a bal oldali box vonala alá, és üresnek tűnik a középső box.és ne legyek idegbeteg
-
DeltaPower
addikt
válasz Tele von Zsinór #2581 üzenetére
meg lehet csinálni IEben is, layerekkel. bár nem túl elegáns megoldás.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Tele von Zsinór
őstag
Felettem már írták, hogy lehet egy egész elemet részben átlátszóvá tenni, de ha nem azt keresnéd, mert csak a hátteret akarod: az rgba() függvény lesz a te barátod.
CSS3-as újdonság, IE nem tudja, de így lehet használni (bárhol, ahol amúgy színt adsz meg):
background-color: rgba(123, 123, 123, 0.35);
Az első három paramétere az RGB színkód, de nem hexában, mint a #-el kezdődő megadáskor, hanem decimálisan, az utolsó pedig egy 0-1 közötti szám, az átlátszóság (0 - nem átlátszó, 1 - teljesen átlátszó). -
Windsurfer
tag
Sziasztok!
Fórumot keresek a weblapomra.
Lehetőleg ingyeneset.Sok fórum a phpBB-vel készült ahogy elnéztem, de én találtam ezt is:
http://www.simplemachines.org/ valaki ismeri?Ami fontos lenne, hogy teljesen testre szabható legyen és ezt nem csak dizájnra értem.
Hanem pl.:
Jogok kiosztása (pl.: mezei felhasználó ne tudjon új topciot nyitni)
Megtudjam adni, hogy mekkora lehet a max avatar méret (pl: 150x50; max 50kb)
Be lehessen állítani, hogy alapból (amíg a felhasználó a saját fiókjában nem állítja át) hány topic illetve hány hozzá szólás jelenjen meg egy oldalon.
Ha lehetséges tudjak beépíteni saját, illetve Google Ads hirdetést.
Egyelőre, egy aldomain-hez lesz társítva az oldal, amíg nincs meg a rendes domain.
Amikor meglesz és átirányítom arra a domain-re akkor lehetőleg, ne szálljon el a semmibe az összes eddigi adat (felhasználó, postok, topicok stb.)Jah és ne legyen űber bonyolult, mert PHP-ben csak alap szinten vagyok otthon.
Tudom, az lenne a legjobb, hogy ha sajátot csinálnék illetve csináltatnék, de erre most se időm illetve pénzem sincs viszont áprilisig.
Szóval, ki mit tud ajánlani? Joomla és társaiból köszönöm, de nem kérek!Jah majdnem elfelejtettem, TUDJON ANGOLUL a külföldi felhasználók miatt!
Köszönöm!!!
Motorola Defy Full Stock ^.^
-
attrax
aktív tag
végülis megtaláltam de mi a kódja a részleges transzparensnek?Van erről vmi lista?
art-Sheet-cc
{
position:absolute;
z-index:-1;
top: 17px;
left: 17px;
right: 17px;
bottom: 17px;
background-color: #DDACFF;
}Unterschreiben
-
attrax
aktív tag
-
SzalaiG
addikt
válasz Sk8erPeter #2566 üzenetére
Ok. Értettem.
-
Inv1sus
addikt
válasz Sk8erPeter #2572 üzenetére
oh, zsír. Akkor asszem veszek is egy domaint.
-
Inv1sus
addikt
válasz Sk8erPeter #2568 üzenetére
A newhostingnál van lehetőség htaccess állítgatásra?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz Sk8erPeter #2560 üzenetére
Mert nem volt tiszta, hogy ezzel tisztában voltál-e
-
j0k3r!
senior tag
válasz Sk8erPeter #2568 üzenetére
ok. koszonom, ez mar megvan, egyebkent o tartotta nekem a cms gyakorlatot 2 eve : )
some men just wanna watch the world burn...
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
j0k3r!
senior tag
koszonom! esetleg valami jofele pdf-et tudtok ajanlani? (akar pm-ben is)
some men just wanna watch the world burn...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Stimmel a sorrend. JavaScriptet és PHP-t végül is tanulhatod egymás mellett is (én legalábbis úgy csináltam), ha nem zavar össze a két különálló nyelv együttes tanulása.
A Flash meg mellőzhető.(#2562) SzalaiG: erre a kérdésre nagyon nehéz megtalálni a választ. De lehet, hogy azért neked is menne. Ezt figyeld: [link]. Durva, mi?
Sk8erPeter
-
j0k3r!
senior tag
sziasztok!
az volna a kerdesem, hogy milyen sorrendben erdemes "megtanulni" a webprogramozashoz szukseges nyelveket? en erre gondoltam: html->css->javascript->php+sql->flash
termeszetesen javitsatok ki, ha tevednek.
a valaszotok elore is koszonom.some men just wanna watch the world burn...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Tele von Zsinór #2558 üzenetére
És ezt most miért hangsúlyozod ki? Tisztában vagyok vele, és ugyanígy a cég honlapján található saját SMTP-beállításokat próbálgattam (tehát az ő szerverüket szerettem volna használni), de nem lehetett működésre bírni. (Nem azért, mert én vagyok a gyökér (nyilván nem életem első SMTP-szerverét állítottam be), hanem mert nem tudtak rájönni, hogy mi a hiba. És ez mondjuk rossz pont.)
(#2559) Inv1sus: tök eltérő tartalmak alapján meg talán ne ítélkezzünk. Nyilván nem jelent reális alapot, ha az egyik oldal mondjuk puszta HTML-doksikból áll, a másikon meg dinamikusan generálják a tartalmat, és még hozzátartozik, hogy az se mindegy, hogy írják meg a kódot. Szar kód írásával rendesen le lehet lassítani egy program futását.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Inv1sus
addikt
válasz Sk8erPeter #2556 üzenetére
Azt hittem, hogy költői kérdés volt
Természetesen nem egyezett meg, úgyhogy ez alapján tényleg nem lehetett összehasonlítani. Ki tudja, hogy melyikbe mennyi szemét van.
Mostanság elég gyors a newhosting, szóval valószínűleg abba fogok én is befektetni kisembereknél. ennyi pénzértVálasz gombot akkor nyomom le, ha konkrétan egy embernek válaszolok. Az udvariatlanság lenne, ha a másik segítőkész embernek semmit se szólnék vissza és lusta vagyok a neveket bekopizni meg vastagon szedni.
Ui: most nézem, hogy senkinek nem válaszoltam ott semmit
[ Szerkesztve ]
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz Sk8erPeter #2555 üzenetére
Gmailnél is csak akkor működik, ha az ő smtp szerverüket használod - és pont ezért, mert átmegy rajtuk a kimenő leveled.
-
attrax
aktív tag
Üdv.mielőtt végigolvasom a topicot Joomlázik itt valaki vagy hova kérdezzek?
Unterschreiben
-
Sk8erPeter
nagyúr
Írogattam már pár levelet nekik, és normális időben válaszoltak, normális stílusban - csak akkor volt bajom velük, amikor nem tudták megmondani, hogy vajon hogyan állítsam be úgy a levelezőkliensemet, hogy IMAP esetén az elküldött levelek is felmenjenek a szerverre, ne csak a bejövő levelek, ugyanezzel Gmailnél semmit nem kellett szarakodni, anélkül is működött, végül erre nem is találták meg a megoldást (vagy nem foglalkoztak vele tovább), ez akkor kicsit felhúzott; de egyébként ettől eltekintve nem volt bajom a tárhellyel, sebességben teljesen jó, elérhető (egyszer volt már, hogy tapasztaltam elérési parát, vagy az FTP-vel volt gond, de a 96%-os elérhetőségbe is bőven belefért ezek "gyakorisága", azt a kimaradást is csak azért tapasztaltam, mert akkor épp szinte egész napokat csüngtem a szerveren).
Azért nem kell azt gondolni, hogy ha egy tárhely ingyenes, akkor virtuálisan leköpik az ügyfelet, vagy valami ilyesmi...
És azt hiszem, 3000 MB-ot nem 5000 Ft-ért fogsz kapni...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
DeltaPower
addikt
válasz SzalaiG #2553 üzenetére
nagyjából bármelyik p2p megosztó oldalon beírod és találsz
amúgy ebben a témában tudom ajánlani volt tanárom, Nagy Gusztáv által készített főiskolai jegyzetet."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
SzalaiG
addikt
Dejó, h van ilyen topic.
Tud valaki pdf könyvet amiben az alapoktól lehet kezdeni a weblap készítést?
-
cucka
addikt
válasz DeltaPower #2551 üzenetére
Például ajax-os törlőmodult pont hogy csinálhatsz, mivel alapesetben az ajaxosan meghívott szkripted megkapja a fő szkript session-jét, tehát nem nagy cucc megoldani.
A google pedig oda talál el, ami publikus és linkelnek rá vagy tőle. Ennyit kell tudni. Nem publikus oldalakra nem fog odatalálni.(#2550) Sk8erPeter Évi 5000 forintot fizetek, szerintem az nem valami hűde nagy összeg egy minden szükséges funkcióval ellátott tárhelyért. És ettől még nem lesz különösen nagy rendelkezésre állású tárhely, nem fog semmi extrát tudni az ingyenesekhez képest, legfeljebb annyit, hogy fizető ügyfélként fognak kezelni, ha valami gond van.
-
DeltaPower
addikt
válasz Sk8erPeter #2549 üzenetére
hát ja, pl ezért nem is csinálunk ajaxos törlőmodult a nullaegészkéttized típusú emberek miatt pedig nekem is van elég gondom (tegnap találkoztam egy olyannal hogy az oldalon a boxok háttere az oldal háttérképébe volt mentve, nem a boxok háttereként...)
jó, lehet sarkított eset volt, de igazából arra akartam példának felhozni, hogy a google mindenhova odatalálhat
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Sk8erPeter
nagyúr
Alapvetően igazad van, hogy azért jobb a fizetős szolgáltatás, mert akkor szükség esetén emberszámba is vesznek, ha probléma van, de kevésbé komoly célokra szerintem bőven megteszi a Newhosting (meg gondolom a Nextárhely se lehet rossz, de az ő szolgáltatásaikat még nem próbáltam), főleg akkor, ha valaki nem tud vagy nem akar túl sok költséget szánni a honlap fenntartására. "Kevésbé komoly célok" alatt azt értem, hogy ha nem vészesen kritikus szempont, hogy mindig elérhető legyen az oldal - pl. közepes méretű és nagyobb cégek esetén nyilván legtöbb esetben nem engedhető meg a kiesés.
Egy magánszemély vagy egy kis cég viszonylag statikus tartalmú honlapja esetén viszont szerintem kezdésnek bőven megteszi egy ingyenes tárhely.Szerk.: egyébként köszi, hogy megírtad a tapasztalatodat a linkelt céggel kapcsolatban, ha szükségem lesz fizetős tárhelyre, jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz DeltaPower #2547 üzenetére
Minden jó, ha a vége jó : "hiszterikus rohogesben tortem ki" Valahogy ilyen szerencsétlen idiótákon én is csak röhögni tudtam volna... Egy admin oldalt mégis hogy lehet jelszó nélkül hagyni? Meg hogy lehet valaki olyan hülye, hogy úgy csinál meg egy törlőmodult, hogy simán $_GET értékek alapján már töröl is az adatbázisból/akárhonnan? Most már kezdem érteni, cucka miért szokta mondani, hogy a PHP-nek viszonylag alacsony a presztízse a sok gyökér programozó miatt, akik nulla (egész kéttized) tudással is össze tudnak hozni egy "működő" oldalt. Azt hiszem, ezek fényében teljesen egyetértek ezzel az érvvel.
Azért ezt az általad linkelt megtörtént esetet talán ne vegyük már alapvető magyarázatnak arra vonatkozóan, hogy miért is jó a htaccess használata... Ennél azért értelmesebb célokra is használható.
Amúgy a htaccess-es jelszókérő ablak nem túl elegáns, azért a júzerek szeretik a szép grafikus felületet a bejelentkezéshez is (egyébként szerintem érthető módon). (És itt nem állja meg a helyét az az érv, hogy k@pja be, minek akar grafikus felületet egy sima bejelentkezéshez, ha olyat szeretne (olyat rendelt), akkor olyat szeretne, és kész.)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
cucka
addikt
válasz DeltaPower #2547 üzenetére
Jó, hát ilyen szintű balf*szság ellen nem véd semmi. (Le nem védett admin felület, csak úgy bárki bárhonnan egy url-el törölhet, sorolhatnám..)
-
DeltaPower
addikt
pl az ilyen esetek miatt szeretem a htaccesst (bár nemtom igaz volt-e, elég hihető). egy referrer kikerül és már ott is a google
-
Inv1sus
addikt
Volt már egy-két oldal, ami elvileg bejelentkezés után lett volna elérhető, viszont a keresőben rákattintottam a tárolt verzióra és ezután láthattam a tartalmat
-
cucka
addikt
válasz DeltaPower #2543 üzenetére
Amúgy ha az admin felület jelszóval védett, akkor kb. tök mindegy, mert a robot legfeljebb a login oldalt fogja tudni beindexelni.
-
DeltaPower
addikt
válasz Inv1sus #2541 üzenetére
jó megoldás még a htaccess-es jelszavas védelem. plusz biztonsági szint és a robotok tuti nem néznek át rajta, ha esetleg figyelmen kívül hagynák a robots.txt-t
-
Inv1sus
addikt
Hogy kell beállítani egy adminisztrációs oldalt, ha azt akarom, hogy a keresők ne regisztrálják, tárolják? Szal van maga a honlap, amin nyugodtan lefuthat a robot, kivéve az admin felületet. Be lehet állítani?
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Remélem jöhetnek Frontpage-es kérdések is, a topikja elég kihalt. Lehet valahogy a programban a háttérszínt speciális effekttel ellátni? Pl. fokozatosan halványuló vagy sötétedő szín, ilyesmire gondoltam...
<< Heimdal >>
-
Inv1sus
addikt
válasz Louloudaki #2536 üzenetére
100-hoz közel is nagyon ronda a végeredmény :S
-
Inv1sus
addikt
Uh, kipróbáltam, de az éles körvonalú dolgokat nagyon csúnyán hozza ki
-
Inv1sus
addikt
válasz Louloudaki #2533 üzenetére
Fel van rakva, csak ilyen szempontból még nem vizsgáltam a progit. Holnap megnézem, kösz a tippet!
-
-
DeltaPower
addikt
cs1-ben most nem tudom megnézni, cs4-ben ha makrót veszel fel (actions), akkor a save for web-et is bele lehet venni, "export" névvel jelenik meg. szerintem cs1-ben is így van.
-
biker
nagyúr
válasz DeltaPower #2529 üzenetére
save for web-et azt hiszem nem lehet batch-elni, csak save-t
de javíts ki ha igen (CS1)
FW-öt meg lehet batch-elni így isElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Inv1sus
addikt
Én is csináltam tesztet és a fireworks tényleg kissebbre megtudja csinálni.
150kb-os kép helyett sikerült olyan 130kb-ra menteni. A probléma az, hogy a fireworks valamennyire összemossa képet. Szal hiába van a smoothing kikapcsolva, ő azé összemossa, kivéve ha 100%-osan akarjuk menteni Így azé könnyű...Minőség meg gyorsaság miatt inkább maradnék a photoshopnál, de ott meg az a probléma, hogy jpg képnél az egyszínű területeknél elkezd becsíkozodni firefox alatt, ami enyhén zavaró tud lenni.
-
DeltaPower
addikt
csináltam egy PS gyorstesztet 3 képpel, 50x50 jpg, 3 mpx-es képből leméretezve.
"Save as", quality: High (9/12), Baseline, átlag fileméret 11,8k
"Save for Web", JPEG Optimized, Very High, quality: 80/100, átlag 1,99kcucka jól mondja, save for web-el kell menteni.
-
biker
nagyúr
én egy webáruházhoz csináltam 8-10.000 kisképet batch-ben. 50x50px esetén FW: 4kb, PS 32kb átlagban.
10.000 képnél kurvára hiányzik még 4-8kb/kép terület is sokszorpróbáld csak ki.
-
cucka
addikt
Nekem sikerült már annál kisebb jpg-t is menteni photoshop-al, sőt, egyáltalán nem tűnt fel, hogy túl nagy lenne a fileméret, szerintem kb. pont ugyanakkora, mint ha más programmal menteném.
Sima mentés helyett a "save for web" fícsört használom weboldal grafikák mentésére, ez tuti nem rak bele semmit, ami helypazarló. -
biker
nagyúr
válasz Inv1sus #2525 üzenetére
csak jobb van, tekintve, hogy a photoshop a saját infóit is beleteszi, igy igazából hízlal, nem tömörít.
konkrétan azt hiszem 64k körül van a minimális méret, míg ugyanez fireworks-el 4kb bélyegkép esetén.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Inv1sus
addikt
Létezik jobb jpg tömörítő program, mint ami a photoshopban van?
-
csoda120
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2516 üzenetére
Köszi szépen a linket.
Találtam is magamnak megfelelő "sablont" vagy nem tudom,hogy kell nevezni
Letöltöttem,próbálgattam,de nem tudom,hogyan lehet beilleszteni az oldalamra,hogy az legyen helyetteFacebook: szerelem a négyzeten
-
puttputt
őstag
Jóvanna.
Annál rosszabb. Túlszakmaiztam. (De minek.)
Amúgy, akkor is "bannertéma" volt az a "bannertéma".
Egyébként, örülök, hogy már nem egyedül dühöngök.Ja, teljesképernyős. Az indexen is volt nemrég (ráadásul flesses), gyorsan le is szedték.
[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
cucka
addikt
válasz puttputt #2521 üzenetére
Ütném, aki ezt így kitalálta. Főleg, hogy ez az állami egyetemekre való, államilag szervezett jelentkezések államilag üzemeltetett oldala. A jelentkezésért fizetni kell. Mégis mi a tökömet keres itt akármilyen reklám? Mi lesz a következő, adótanácsadó cégek fognak teljes képernyőn hirdetni az apeh.hu-n?
mod: amúgy ez nem banner, hanem sima hirdetés.
[ Szerkesztve ]
-
puttputt
őstag
Kicsit visszautalok az itteni "banneres-beszélgetéseinkre":
Kattintgassatok csak!
Mod.: Csak hogy értsétek. Első alkalommal, mikor beléptem, minden menüpontra való kattintás után előjött az a bizonyos banner... De most mégis úgy látom, ez teljesen esetleges. Ahogy épp... Mindegy, idegesítő.
[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
cucka
addikt
válasz Inv1sus #2518 üzenetére
A 3db külön domain az mit jelent? Hogy felrakhatok három honlapot is akár a tárhelyemre?
A domain az csak egy név, ehhez tartozik egy dns bejegyzés a domainhez tartozó szerver ip címével. A 3 domain azt jelenti, hogy 3 különböző domain nevet irányíthatsz a tárhelyedre.Ezeken az ingyenes tárhelyeken annyi ilyen honlapkészítéssel foglalkozó cég hirdeti magát és elképesztően hányadék kinézetű weblapokkal megspékelve.
Igen, és kapaszkodj meg, elsősorban az ilyen kóklerek nyomják le a piaci árakat, ami mondjuk engem igencsak közvetlenül érint . -
Inv1sus
addikt
Ezeken az ingyenes tárhelyeken annyi ilyen honlapkészítéssel foglalkozó cég hirdeti magát és elképesztően hányadék kinézetű weblapokkal megspékelve. Néhány referenciára nem is hoz be semmit.
-
Inv1sus
addikt
A 3db külön domain az mit jelent? Hogy felrakhatok három honlapot is akár a tárhelyemre?
-
cucka
addikt
válasz Sk8erPeter #2516 üzenetére
Fizetősből még nekem korábban ezt ajánlották: [link].
Majd remélhetőleg ajánl valaki esetleg pluszban mást is, ha van tapasztalata.
A linkelt hozzászólásból a második szolgáltatással vannak tapasztalataim (cms-tárhely). Egyrészt olcsó, másrészt minden működik rajta, nincsenek értelmetlen korlátozások és biztosítanak cPanel-t, ami szintén piros pont. A support talán lehetne egy hangyányit gyorsabb, de ennyi pénzért ez bőven belefér, alapvetően teljesen elégedett vagyok a szolgáltatással.Mondjuk én egyik ingyenes tárhelyben sem bízok. Amit ingyen adnak, az annyit is ér, inkább fizetek évi 5-6 ezer forintot és elvárom, hogy akkor rendes fizető ügyfélként kezeljenek, mint hogy adjanak egy ingyen tárhelyet és ha gond van vele, akkor sz.rjanak a fejemre, mert ugye ingyen volt.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Inv1sus #2512 üzenetére
A mintaoldalak tartalma, szerkezete megegyezik?
Csakis úgy lehet nagyjából reális összehasonlítási alap, ha pontosan ugyanazokat a honlapokat töltöd fel mindkét oldalra. Nálam nincs gáz a sebességgel.Fizetősből még nekem korábban ezt ajánlották: [link].
Majd remélhetőleg ajánl valaki esetleg pluszban mást is, ha van tapasztalata.Vasinger!, csoda120: szívesen!
Sk8erPeter
-
Inv1sus
addikt
Tudtok esetleg olyan tárhelyet is linkelni, ami fizetős tárhelyű (tehát kicsit magasabb színvonal várható el), megbízható, de mégis olcsó az új domain+tárhely együtt?
-
csoda120
aktív tag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2508 üzenetére
Köszi! Erre gondoltam!
-
Inv1sus
addikt
válasz Sk8erPeter #2509 üzenetére
Mindkettőnél vannak ilyen regisztrált mintaoldalak és a próbálgatom mostanság a sebességüket. Newhosting pl most elég lassú a másikhoz képest.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Inv1sus #2489 üzenetére
Newhostingnál 3 domain+tárhely esetén még nem volt gáz. Mindig elérhető volt eddig. Egyszer-kétszer volt csak gond az FTP-kapcsolattal, de az elég hosszú idő alatt. Fontos hozzátennem, hogy közel sem brutál forgalmú oldalakról van szó. Nagyobb forgalmú oldalakat nem tudom, mennyire bírna, arról már hallottam rossz véleményeket. De közepes vagy kis forgalmú oldalakra tökéletes.
Szerk.: az ügyfélszolgálatosok nem vágták, levelezőkliensben miért nem működik az SMTP-kapcsolatom, teljesen jó, a kiírtnak megfelelő beállításokkal, így végül maradnom kellett a netszolgáltatóm SMTP-címénél, és akkor a beleszarós stílusuk (miután valszeg nem vágták, miért nem működik igazából) sok emailváltás után kissé felb@szott, de túltettem magam rajta. Ez volt velük a legnagyobb bajom eddig.(#2501) Windsurfer: ez a "szövegbuborék" a title-lel csak akkor jön elő, ha a szöveg fölött tartod a kurzort, egyébként semmit nem csinál a hivatkozásra klikkeléskor. Vasinger nem erre gondolt.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
csoda120
aktív tag
válasz Windsurfer #2505 üzenetére
Köszi szépen a linket,de sajnos nem tudok angolul...
Küldtem neked egy PÜ-tFacebook: szerelem a négyzeten
-
csoda120
aktív tag
Látom senki se tud segíteni!
Vagy csak nem is akar...Facebook: szerelem a négyzeten
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Windsurfer #2501 üzenetére
Nah, most valami müxik, de nem ezt akartam, vagy legalábbis nekem nem működik.
Azt akarom, ha ff-od van és beírod a böngésző címsorába, hogy akffsffghafhhfah.hugda akkor kiír egy üzenetet. Nah, nekem is pont ilyen kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Amazon Kindle
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest