- Asszociációs játék. :)
- Vigyázzatok a jófogással!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az MP4 boxmeccs hang nélkül folytatódik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
legiaap
félisten
Halihó,
Vettem egy WD MY Cloud-ot rádugtam a routerre, tápra is. Egyelőre tök üres, viszont rádugtam egy WD My Passport-ot. Adott egy Sony Bravia tv amin frankón látom a tartalmát. A képeket meg is tudom nézni de a filmeket nem. A filmes mappában minden film előtt kicsiben mutatja egy kis képet a filmről. Rámegyek, hogy lejátszás, de semmi sem történik. Ötlet miért?How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Celtis
veterán
Ez a drmotto.dyndns.com a valós dns neved? Merthogy ez nem működik.
Másrészről, ha privát címed van, akkor pont otthonról elérhető a névfeloldással, de az internet felől nem. Mi a routereden a WAN port IP címe?
DNS ellenőrzése
A winwosban indíts egy parancssor ablakot és írd be
nslookup drmotto.dyndns.com
vagy a valós nevet. -
drmotto
őstag
Nos, elkezdett működni. A routert reseteltem, újra mindent beállítottam, és most megy a droidos appal és a wd2go oldalról az elérés, mobilnettel. Tehát kívülről már látszik.
A dyndns probléma viszont ha nem elérhető kívülről az UI, akkor ugye nem probléma, viszont az FTP elérés nem megy. Kapcsolathívási hiba üzenettel eldob a TC, mobilról pedig nem található üzenettel. -
drmotto
őstag
Gondolom működik, mert ha az itthoni gépről próbálom elérni a drmotto.dyndns.com címet, akkor bejön a router login felülete. Tehát idáig eljut, csak tovább nem. HTTP, HTTPS, FTP portok ide irányítva, routerben beállítva.
Nem tudom, mit tehetnék még.
És a nagyobbik baj, hogy mobilnetről sem megy, és a wd2go címről se érem el. -
-
drmotto
őstag
válasz
stickermajom #488 üzenetére
Írtam fentebb, még válaszoltál is rá.
Nem érem el kívülről a NAS-t. Vagy nincs hozzáférés, vagy a keresett oldal nem jeleníthető meg.
A 21-es port nem, a többi forwardolva van a NAS IP-jére, de nem jutok el oda.
Sem a dyndns-sel, sem a dlinkddns-sel. Erre írtad, hogy nem érhető el a GUI. Ok, de semmi más se.
A https://www.wd2go.com/ címről megy, androidról is, bár ezeket is csak otthoni hálón néztem eddig.[ Szerkesztve ]
-
drmotto
őstag
válasz
stickermajom #482 üzenetére
Akkor ezért nem tudtuk 2 nap alatt életre kelteni.
FTP beállításban tudsz segíteni?
Köszi. -
drmotto
őstag
Segítsetek lécci.
A NAS 4 napja üzemel, hibátlanul teszi a dolgát. Viszont nem tudom elérni kívülről. Van regisztrál dlinkddns és dyndns azonosítóm is, a routeren be van állítva a ddns.
Ha saját hálóról próbálom, akkor a router login oldala jön be. AH kívülről, akkor http esetén nincs ilyen oldal üzenet jön, https esetén pedig nincs hozzáférés.
A portforward-ban milyen portokat kellene a NAS felé irányítani ahhoz, hogy elérjem? Vagy mit rontunk el?Köszi.
-
Doky1988
senior tag
válasz
stickermajom #478 üzenetére
Akkor marad a My Cloud
Ugyanugy lehet ra felrakni a transmissiont mint a livera?
DokY | www.zsolti.hu
-
stickermajom
addikt
válasz
Doky1988 #477 üzenetére
Torrentre igazából teljesen mindegy, mindegyik tudja, de a My Cloud az erősebb hardver miatt valószínűleg több torrentet képes futtatni, és mindezt teljesen hangtalanul. A Zyxelben egy kis 4 centis ventilátor van, ráadásul ragasztva, nem szabványos csatlakozóval, szóval garanciavesztés nélkül ki sem tudod cserélni, ha zavarna.
My Cloud topikban mi nem fogunk a másik mellett érvelni
Mi az amiben többet tud az? Szükséged van rá?
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
Üdv itt is..
Szintén NAS ügyben vagyok...
2 NAS ami érdekel:
1. WD My Cloud
2. ZyXel NSA-310Őszintén szólva, mind2 mellett van érvem hogy miért az de nem tudok dönteni..
WD My Cloud: Passzív hűtés miatt csöndes, Debian OS
Zyxel: Tetszik a menüben lévő egyszerű állíthatóság, illetve valamiért közelebb húz a szívemhezValamivel olcsóbb is..
Na már most nekem, főképpen torrentezni kellene NAS, úgymond 99% -ban..
Nekem úgy tűnik a WD My Cloud erősebb hardverileg, viszont ZyXel nekem úgy tünt többet tud, és átláthatóbb a menüje..Nagyon nemtudok dönteni
DokY | www.zsolti.hu
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye #475 üzenetére
A külső portot a routeren beállítod, és máris nem a 21-es porton kommunikálsz!
A stream teljesen érthető, ahhoz tényleg nem jó az ftp.
Egyébként biztos jó ötlet a céges sávszélt steamelésre lefogni?
Nálunk korlátozva van az adhat használat, még videót sem nézek betről, nehogy túllétjem a kvótám. -
BullZeye
veterán
Próbálta már valaki Total Commander WebDav pluginnal elérni a NAS-t? Milyen beállítások kellenek hozzá?
-
PistiSan
addikt
Beállítottátok a megfelelő időzónát a menüben?
-
Celtis
veterán
Azt tapasztaltam, hogy az éjfélen átnyúló intervallumot nem képes kezelni. Én estétől reggelig akartam lassítást bekapcsolni. Nem működik.
Az a megoldás, hogy az intervallumot reggeltől estig állítom be és a sebességeket úgy adom meg, hogy normál módban legyen alacsony és "teknős" módban van eleresztve.
-
Alex91
félisten
-
FrezeR
senior tag
Apropó az új firmware-ről semmi hír? Egy hetet késnek már vele.
Természetes esküvői fotók - www.eskuvoifoto.gtfoto.hu
-
FrezeR
senior tag
válasz
PistiSan #464 üzenetére
Igen én is használom ezt. Be is állítottam ahogy értelmeztem a dolgokat. De még sem működik valamiért.
Pl úgy állítottam be mivel nekem nagyon kicsi a feltöltési sebesség, hogy éjféltől reggel 8ig menjen csutkán aztán lekorlátozom 5kb/s-re. De egész nap maximumon megy. Tök mindegy hogy állítottam be. Ha kézzel rányomok az alternatív beállításokra csak, akkor csökkenti le a sebességet a kértre. Persze vissza maxra ugyan úgy nem állítja éjféltől csak ha én nyomom be.Most megpróbálom máshogy belőni hátha...
[ Szerkesztve ]
Természetes esküvői fotók - www.eskuvoifoto.gtfoto.hu
-
PistiSan
addikt
Nálam tökéletesen működik!
Javaslom a transmisson-remote-gui használatát, be tudsz állítani egy rakás dolgot, és ezek mentésre is kerülnek ha leállítod a transmissiont!Nekem szimpatikusabb ez a kezelő szoftver, mint a webes!
Illtve androidos alkalmazás is van rá. -
FrezeR
senior tag
Nálatok működik rendesen az időzített sebességkorlátozás? Beállítom magamnak, hogy ettől eddig az időpontig mennyivel menjen a feltöltés de nem jó. Csak akkor megy ha kézzel állítom le.
Mitől lehet ez?Természetes esküvői fotók - www.eskuvoifoto.gtfoto.hu
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #455 üzenetére
A linux konzolon (MC-vel) kerülendő a mappák és fájlok létrehozása. Különben a windowsos fájl megosztás során lesznek meglepetések. Nem enged a könyvtárba belépni, fájlhoz hozzáférni, stb.
-
krealon
veterán
"Van ugye a NAS-on gyárilag egy Public mappa, ezen belül pedig Video, Kép és hang.
Csak ezekbe tudok pakolni, vagy mehet rá a PC-n megszokott saját mappaszerkezet?"A NAS-ba CIFS (SMB, Windows Network) feluleten belepve nem mappakat, hanem megosztasokat latsz.
Ha ide szeretnel ujakat tenni, akkor neked kell a NAS-on megosztasokat definialnod. -
drmotto
őstag
válasz
stickermajom #457 üzenetére
Köszi, akkor megnézem ott
-
drmotto
őstag
válasz
stickermajom #455 üzenetére
Nem belül, kívül, a gyökérben szeretnék létrehozni.
Vagy ott nem megy?
Download egyébként nincs is. Public, TimeMachineBackup és SmartWare (ez miez?) van csak. -
BullZeye
veterán
Ez főleg cloud access-re van, és hálózaton belül, ha network accessként csatlakoztatod a NAS-t, akkor kér jelszót, és akkor érdemes olyat adni aminél mindenhez van joga.
Hogy hogy kell fogalmam sincs, tegnap hoztuk haza a TV-t, lejátszani lejátszik mindent (1080p Gyűrűk ura extended) az iso és br-eken kívül (azt nem teszteltem, de ez úgyis pcről megy).