Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz bugizozi #5599 üzenetére

Melléduma sajnos. Erről persze küldtek e-mailt anno, és én is hátradőltem, hogy milyen jó, végre nem kell ezzel szórakozni, ha éppen a projekt vagy a munkáltató igényli, akkor majd megyek vizsgázni (upgradelni). Csakhogy sajnos nem így van. Ami nem jár le, az a már birtokolt cert az adott verzióra (előtte ez is lejárt, szóval teljesen el tudtad veszíteni a vcp-d). Viszont a tanfolyamkötelezettség nélküli vizsga továbbra is határidős, ha X verziójú cert-et nem újítasz meg vizsgával Y vagy Z verzióra adott időn belül, akkor egy idő után nem is engedik, csak tanfolyammal.

Én is az utolsó pillanatban szembesültem ezzel tavaly év végén, akkor is úgy úsztam meg, hogy volt egy NSX vizsgám, amit kivételként kezeltek (a vpc-mmel önmagában már csak tanfolyammal ment volna az upgrade, de az ugyanolyan verziójú VCP-NV-vel még engedték).
    Amúgy asszem 6-osom volt, és azt upgradeltem DCV7-2021-re, de ez a fentiek szempontjából lényegtelen.

szerk.: bocsi, látom Newman leírta ugyanezt, csak én még 8 körül kezdtem el írni, és most nyomtam rá a postra, lassan indul a nap, na :)

• [Newman]

tag

válasz bugizozi #5599 üzenetére

Eltörölte, de nem a COVID miatt. Már nem járnak le a vizsgák mint korábban, de ettől még nem semmisült meg az az ablak, amiből ha kicsúszol és nem vizsgázol újra, akkor mehetsz újra tanfolyamra.

Ha kell a cert végére az évszám, akkor most évente teheted le a teljesen azonos vizsgát. Nyilván nem kötelező - bár VMware partnernél ehhez partneri szint is kötődhet.

Ha nem kell az évszám, akkor 2-3 évente bizony le kell vizsgáznod és könnyen lehet, hogy úgy is azt a vizsgát fogod letenni, amit már régebben megcsináltál. Neked idén nem kell menned - és jó eséllyel jövőre sem - de figyelni kell.

Szerencsésebb ha mondjuk két track-en is van VCP-d, mert akkor csúszóablakban egyiket-másikat frissíted, tekintve egy friss VCP-vel, egy másik track-en is tanfolyam nélkül tudsz VCP-t tenni.

Új hozzászólás Aktív témák