Hirdetés
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #82017 üzenetére
Nézd, megnézel egy Der8auer es videót szikével hámozza le a forraszanyagot... Meg olyan videó is van a neten, ahol féloldalasan satuba fogják a CPU-t (úgy értem igazi satuba) és azzal tolják le a kupakot...
Garszánál volt egy Delid tool, kicsi volt rá az esély...
És továbbra is mondom, hogy az a CPU még nem volt kipróbálva másik alaplapban tudtommal! Illetve a lapban sem csücsült másik CPU... Addig lehet bármelyik ... Elég egyetlen elhajlott láb a deszkán!
tibcsi0407: Egyébként igazad van... Csak annyira nehéz elhinnem... -
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #82006 üzenetére
Sima hajszárítóval 4db forrasztott kupakos CPU-t delideltem már... 2300w ... odatartottam vagy 10 percig.... Ezen felül volt egy Core 2 Duo ( ezen gyakoroltam ) sértetlen volt melegítés nélkül is... Illetve volt egy i7 10700K azon sem melegítettem, annak sem lett semmi baja...
Persze Csaveznek ettől még lehet igaza, elég ha a legfelső rétegen elhúzod és 1db áramkört megvág... De nem látni rajta ilyen jellegű sérülést.
Szerk.: És valljuk be az a 2300w os hajszárító sem az igazi -
válasz
fudi2002 #81678 üzenetére
nem ér ennyit a magasabb tREFI, amúgy sincs sok jelentősége 65xxx vagy 200xxx csak teszt progikba látsz picit nagyobb számokat és ennyi!
amúgy meg arra figyelj hogy milyen a RAM modulod, a DDR5.ösök amúgy is magasabbak(a PM IC végett) és ami DDR4.re van borda, nem fogja lefedni ez végett csak a RAM chipek felét!
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #80534 üzenetére
Bedobtam a P12-t, nos kb ugyanaz a 5-6 fok maradt. Hiába, túl jól szellőzik így is a bódé.
(3x20cm befelé, 2x20+1x12+3x14 kifelé, plusz ramon 1x14 és vrm hátulról be 1x12)
Gyanítom egy rosszabbul szellőző házban nagyobbat gurít, anno nekem is más elrendezésben gyengébb lappal 15 fok simán megvolt. -
-
-
-
válasz
fudi2002 #80514 üzenetére
Kapott egy 14es TT-t hátra 73cfm elöre csináltam egy konzolt és 14es ek-varda evo 108cfm mind kettő csőgázon
Úgy nézki valami történt.
Prime95 10 perc alatt 65fokig nyomta fel eddig és lassan kúszik felfele. Amúgy már ilyenkor 70 szokott lenni minimum. 74foknál kapcsoltam le akkor jártam kb 15perc prime95-nél.
Nem szép nem halk de valamit csak ér -
válasz
fudi2002 #80511 üzenetére
Az x370 miatt nem is aggodok, rányomtam egy full terhelést aztán alig akart melegedni. A házban brutál szellőzés van.
A p67 es lap nyitott házban van, nincs akkora szélmozgás csak amit rá kreálok. Eddig inább ronda volt mint hasznos érzésre. Megrpóbálom hátulról fújatni, előről meg leszívni a levegőt hátha év valamit. Thermal pad már lett cserélve.
Aztán meglátjuk mit sikerült összekokányolni. Bár mikor már 1.420v-ot kap ott már van oka melegedni
-
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz
fudi2002 #79662 üzenetére
Lebuktam!
Ez kb 200 l/h, bőven elég, de a 1260 és a DD blokk előtt 220 körül mozgott.
A nagyobb áramlás egyébként lehet hozna pár fokot, ezért még alakítok majd rajta.
Egyébként az ES flow fordulatszáma 1100 körül van, ami az Alphacool szerint 180-190 l/h között mozog.
Ahány szenzor, annyi érték. Igor-ék szerint az ES flow nagyon pontos: [link]
Ebből kiindulva lehetne még rajta nyomni. 2 D5 nagyobbat nyomna, mint a 2 VPP755, azt hiszem legalábbis. Ugye a VPP-nek nagyobb az emelőmagassága (üzemi nyomása), de kisebb a max áramlása. Két ilyen nem lenne rossz. -
válasz
fudi2002 #78717 üzenetére
Hm annak elégnek kellett volna lennie ,hogy leszedje a réz-oxid réteget a radiról. Inkább szagold meg , az alga büdös
Szerk :
"mit csináljak másként a pucoláskor?"
Az Alpha pure water csak sima desztvíz , nincs benne adalékanyag . Vegyél hozzá biocide-t ,korróziógátló nem kell ,feltételezem nem használsz semmi alu cuccot a loopban. -
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz
fudi2002 #78661 üzenetére
Már az elején nem jól illeszkedett fel, akkor mindegy, hogy hogy tekered. Jól kell először illeszteni, hogy feküdjön fel a CPU-ra.
Mivel nagyméretű a blokk, a kis hibát is csúnyán megbosszulja a felhelyezésénél.
Arra is vigyázni kell, hogy a két lemez, amiben a csavarok vannak ne csússzanak szét a blokkon. -
tibcsi0407
félisten
válasz
fudi2002 #78657 üzenetére
Nem jól illeszted fel a csavarokat a lyukakba, hamarabb fekszik fel a blokk széle, minthogy a csavarokat bepozicionálod. Pontosan ugyanúgy pasztás volt nekem is az ILM szélen, mint Nálad.
Most leszedtem, felraktam és jó lett, csak a pasztázáson kell javítanom kicsit.Viszont kell a gép már és siettem vele.
-
Zsohi
őstag
válasz
fudi2002 #78127 üzenetére
Szerintem jó ha van, egy nagyon jó indikátor arra, hogy mi történik a körben. Az Aqua egész pontosan méri a víz áramlását, a többiek pedig tökéletesek hupikék/óra-ban. Szóval lényegtelen melyiket veszed igazából, mert bármelyik kiváló képet képes festeni a rendszer állapotáról.
-
mpierre
veterán
válasz
fudi2002 #78092 üzenetére
Simán összehozhat ilyet... Igorék által lehozott rajz miatt döntöttem én is a contact frame mellett. LGA 1200 óta annyira minimális "túllógása" van a kupaknak, hogy az siralmas. Egy delidnél így simán elmászhat valami pár tized millit és oda a kontakt.
-
gaben22
senior tag
válasz
fudi2002 #78042 üzenetére
Nekem is az az érzésem nem szorul rá a block a CPU-ra, ezen a képen se az igazi (szerintem ez se szorult/feküdt rá teljesen), de én életemben akárhányszor vettem le CPU hűtőt a CPU-ról mindig tele volt "fodrozódással" a paszta CPU-n és blokkon egyaránt, volt olyan rész a pasztából, ami meg a CPU-n maradt és a hűtőn látszódott a plate (csak mint az előző képen). Nálad meg semmi ilyen. Nem vagyok szakértő, de gyanús. Meg eleve a paszta nagyja a blokk körül ki kéne préselődjön (akármennyire vékonyan vittem fel a pasztát mindig volt felesleg). Nálad meg semmi, főleg az első képen a kép jobb oldala nagyon gyanús. Nem lehet, hogy asszimetrikusan fekszik fel a blokk?
-
válasz
fudi2002 #78067 üzenetére
Két dolog:
alátét téren, most megnéztem így akár vastagíthatsz is az alátéten (2db, stb)A csavar kiképzése azt mutatja, hogy ezt csak egy pontig tudod betekerni.
Nem tudom eddig meddig tudtad, de más is mondta már
1) tedd fel paszta nélkül és nézd meg egy lámpával, hogy át lehet-e világítani alatta vagy sem.2) teljes szétkenés helyett tegyél alá valami olcsó pasztát (arctic mx4) X alakban és nézd meg mennyire nyomja szét, abban az állapotban, amikor azt gondolod, hogy jól meg van húzva.
3) nem tudom, hogy miként rögzíted a blokkot, de javaslom, hogy először mindegyik csavar épphogy kapja el a menetet és utána mindig átlosan 180 fokot tekerve húzd meg körben. Mert olyan előfordulhat felfekszik az egyik peremen és utána már hiába húzod ferde lesz.
4) a képen amit beküldtél nagyon az látszik, hogy középen rengeteg paszta marad bent.
BIZTOS NEM HOMORÚ AZ IHS? (tegyél rá valami merev egyenes tárgyat és világísd meg hátulról) -
Zsohi
őstag
válasz
fudi2002 #78042 üzenetére
Nekem ez a lenyomat nem tetszik, mar csak az se hogy tul sokat kentel fel ra. A jobb szelen mintha retegekben allna a paszta, kozepen nem fekszik fel rendesen, fent es lent latom csak azt ahogy annak ki kellene neznie. Annyit megtehetnel, fuggolegesen, egy vekony csikot ami 2-3mm-nel nem szelesebb felvihetnel ra hogy jobban lassuk mikent is fekszik fel, ha meg van kedved hozza.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
fudi2002 #78060 üzenetére
Szerintem felesleges. A rugó összenyomódása fogja a leszorítás erősségét szabályozni. Ha nem futsz ki a csavar menethosszából a backplate-nél, akkor teljes összenyomódásig tudod a rugót csavarni, de attól még a blokk alsó síkja ugyanott lesz, tök mindegy milyen az alátét. A backplate alatt van alátét?
-
válasz
fudi2002 #78052 üzenetére
Őszintén szólva, tökre felesleges addig bármit mérni, amíg nem azt látod egy blokk fel-le vétel után, hogy a paszta nagyja ki van nyomódva.
Írtad, hogy az IHS meg lett csiszolva, mennyi lett le véve belőle? Nem lehet, hogy az a gond, hogy emiatt nem éri el a blokk a procit?
Írtad, hogy van vékonyabb alátét is. Próbáltad már vele?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
fudi2002 #78045 üzenetére
A backplate jól van a helyén biztosan? A Tiéd és az enyém között a backplate a különbség jelenleg és nekem szépen felfekszik.
Próbáljátok rá Merlinnél, még mindig olcsóbb, mint egy blokk, ha ennyivel meg tudod oldani. Ráadásul ez a procit is merevíti hátulról, mivel a foglalatra van felcsavarozva.
Egyébként a backplate-en mindig megnézem, hogy hasonló mélyen van-e benne az összes csavar. -
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #78040 üzenetére
Igen, az ott egy Codegen
Nos visszaraktam a csapot, ipphogy befér a kártya a cső enyhe hajtásával.
Semmi nem változott. Vastagon 85 fok fölött vagyok cb23-al terhelve. A csavar nyomatékokkal játszottam, totál kilazítva instant 100fok. Szépen tekergetve befelé megy le ennyire, 85-87 fok körülre. Az egyik lenyomatnál úgy láttam mintha az egyik oldal gyengébben szorítana, megpróbáltam azt az oldalt egy fordulattal tovább húzni, de így sem változott semmi az ég világon.
Csöveket levágtam, törés kukázva. A vga alatt picit így hajtódott most a cső, de nem töréses mint eddig. Lehet az Y leeresztő ágába kéne átdugnom a fix ágat és az egyenesbe a csapot, de úgyis még 2 nap alatt 20x leengedem. Szóval megvárom mit javasoltok -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fudi2002 #78040 üzenetére
Kíváncsian várom..
Nem mondom azt, hogy nem lehet valami rossz, de ezeknél a cuccoknál, főként ha a mozgó alkatrészek jók, nem jellemzők.
Esetleg még arra tudnék gondolni, hogyha az áramlás nagyjából jónak tűnik, hogy lehet maradt valami kosz a blokkokban a gyártás miatt.
-
válasz
fudi2002 #78023 üzenetére
Itt az áramlás jellege hasonló és pont ilyen kialakításu tartályban:
https://photos.app.goo.gl/sdnbYW77iHYWnT2X61) Heatkiller Tube (a szögletes), EK D5 G3, Maxon (240 LPH), 1 480 radi, restriktivebb cpu blokk mint a tied.
2) Ultitube D5, EK D5 G3, Maxon (ez is kb. 240 LPH), 1x480 + 2x360 radi, gpu blokk. -
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz
fudi2002 #77990 üzenetére
Papot nem hívsz rá?
Szedd szét az egészet és rakd össze újra. Próbáld meg először a radiátorra küldeni, onnan vissza a procira, majd pumpa. Fordítsd vissza a blokkot normális állásba, zárj ki minden hibalehetőséget.
Ha lenne egy áramlás/hőmérő a rendszeredben, akkor hamar kiderülne, hogy mi a helyzet. -
válasz
fudi2002 #77978 üzenetére
Az épített víz ilyen pepecs, ezt is vetted mellé - még ha nem is akartad.
Hibakeresés részről, csak ami ez hihetetlen beugrik: elmozdult jetplate (azt lehet csak mellé költöm, de mintha ott nikkel blokk lett volna, tehát nem is láttunk bele), túl nagy fordulat miatt összeroppant csövek, réznek hazudott Alu blokk...
Sok mindent láttunk már, és legtöbb esetben meglett a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ingyen szoftverekkel teszi vonzóbbá a processzorait az Intel
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest