Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
-
blasko92
őstag
válasz beluschi #141 üzenetére
Igen, ezt elcsesztem
De a másik amit szoktak emlegetni, hogy a több víz lassabban melegszik át.
Igen valóban lassabban, de egy 120l/h vízáramnál az a ~10l víz 12 perc alatt átmelegszik (ha olyan a tartály, hogy nehezen tud a bemenő és a kimenő víz keveredni), de ugye a tartályban is elkezd mozgolódni a víz, és egyből keveredik, szóval ez az idő csak csökkenni fog.Mire kell az az elméleti + 12 perc? Bekapcsolod a gépet, és elkezdesz egy furmarkot vagy egy linx-kszet futtatni, de azokat nem csak 12 percig szokták nyomatni, hogy a stabilitást teszteljék.....
[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
-
Alu
senior tag
válasz beluschi #149 üzenetére
Ha megkérdezhetem: mennyi volt az a tartály?
Még egy apróság:
Corsair 500R -t hanyagolom és egy Cooler Master 690 ll Advanced vagy Lite vagy Basic lesz helyette. Ennél a háznál a csöveknek felül van két gumírozott lyukuk. Az mennyire akadályozza meg a rendszer építését, hogy a csöveket felül vezetem ki és a tartály aljába mennek?
λŁƯ™
-
lori80
tag
válasz beluschi #339 üzenetére
Ha olcson kapod erdemes,mert optikai tuninghoz tokeletes,es egy kicsit segit a ramoknak a hoelosztasaban.Igazabol,ez az a resz ami optikailag latvanyos,mert a blokkok-bol ugy sem latszik semmi:-) Max amikor kiveszed:-)
[ Szerkesztve ]
Vannak olyanok akik arulgatnak,es vannak olyanok akik eladni szeretnenek,es minden csak annyit er amennyiert el lehet adni...
-
SimonYana
addikt
válasz beluschi #339 üzenetére
Lehet az a neve!
Nálunk vidéken így hívták , de hát tudod a nagy szocializmusban sokmindennek más volt a neve !
Backplate-t? Nekem tetszik is és szerintem sokat véd a VGA hátlapján , mert nagyon kevés VGA-n van gyárilag. Az is a felső kategória. Ja és talán hőleadás szempontból is jó , bár szerintem elég gáz ha a vízhűtésnél van ott hő!® SimonYana ®
-
SkyS1gn
félisten
válasz beluschi #344 üzenetére
miért ne lenne jó? énis használom, meg fogom is ha rákerül ez ráadásul nekem full fehér az egész
a csavarjai a PCB-be mennek nem a hűtőbe, itt is visszakerült rálori80 elhiszem, nem azt mondom hogy leszedhetetlen, megvan a trükkje
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
blasko92
őstag
válasz beluschi #349 üzenetére
Valójában mindegy, csak a több lehetőség miatt tettek rá 2 be-, 2 kimenetet.
(Az ugye jelölve van, hogy melyik a be-, és melyik a kimenet)De szerintem úgy jobb, ha felül-középen megy be a víz, és szemben-elől megy ki.
Így közvetlenül a rotor közepére áramlik be, és megpörgetve löki ki egyenesen előre, nem kanyarog a víz, könnyebben áramlik.[ Szerkesztve ]
-
TXT
őstag
válasz beluschi #364 üzenetére
Köszönöm a választ, SimonYana: szintén köszi!
FX-8120 és 3db 6950@70 lenne és igen, tuning is lenne, de ahogy majd adja a lehetőség!
Abban az esetben, ha nem Mo-Ra vagy 1080, hanem szimpla, dupla, tripla és/vagy quad radi, akkor mekkora hőleadó felület lenne az, ami mindezt halk működés mellett hűvösen is tartaná?
[ Szerkesztve ]
-
Sky D.
tag
válasz beluschi #378 üzenetére
ne kell összeragasztani, össze tapad az magától, mát ha jó minőségűt veszel
A legjobb hővezető képességű a 5W/mk.
E fölötti hővezető lépességgel rendelkezőt thermal padot még nem láttam.a hagyományos fehér paszta nem tud ennyit
Wow most láttam :
Arctic Silver 5 thermal compound (3,5g)
Thermische Leitfähigkeit: >9 Watt/m-K
nem semmi a következő gépszerelésné ilyen lesz a gépemben
Jelenleg :Titan Nano Grease (TTG-G30010) van benne és csak 4,5 W/mk. -osÍrj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
sestertius
őstag
válasz beluschi #403 üzenetére
Köszönet, lesz még kérdés meg tanulnivaló biztosan, abban nem lesz hiány.. pl. az is most vált számomra világossá - hát igen, a vásárolgatásnál is már a topon kellett volna lenni, hogy a pumpa, a radi és a blok HF, a tartály sajna nem.... G1/4 csati bele megy, de sajna 10 mm-es a belső furat, abba megy a két kis cső, ami a tartályban van, ami furat így már csak 8 mm-es... gondolom eléggé vissza fogja majd a rendszert, vagy lehet cserélnem is kell....
A szivattyú oldalra fordítva használható, ugye? Azaz az oldal falra szerelném... Laing ddc 1t-ről van szó...
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz beluschi #431 üzenetére
Ez jó hír, én is úgy gondoltam, hogy a puding próbája az evés, tehát így össze dobom a rendszert aztán ha nem pöpec, csak aztán léptem volna - remélem nem lesz rá szükség....
Nálam 12-es belső átmérőjű cső lesz /elsőnek, aztán ezen is lehet módosítani/.Ja, még valami: olvastam már több helyen, hogy ajánlott a deszt. víz tiszta szesszel. Ez mit jelent, mennyi alkoholt kell hozzá adni a rendszerhez?
[ Szerkesztve ]
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Sky D.
tag
válasz beluschi #461 üzenetére
Az kérem szépen cső törés gátló. 1 méteres darabokban lehet kapni, fekete, illetve piros színben van a NAGYOKNÁLl ki listázva ...
Én azzal fogattam össze a csőhöz a kábelezést
na ezt jól meg-aszondtamÍrj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
sestertius
őstag
-
SkyS1gn
félisten
válasz beluschi #1091 üzenetére
"A "furmarkban alapon 60 fok" ezt nem tudom értelmezni. Ez lehet Furmarkkal terhelve húzás nélkül 60 fok"
IGEN
ThodEE azért nemtetszik a 60fok mert kicsit visszább olyanok repkedtek hogy 480al max 45fok, és az kicsit reálisabbnak tűnik nekemis
tomic megnéztem, kb 1mm
blasko92 a gyári csavarokat használom, nemhinném
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
blasko92
őstag
válasz beluschi #1461 üzenetére
Heatkiller mindig is szép blokkokat gyártott, viszont drágán is adták őket.
DigitXT ahogy észreveszem, eddig senkinek nem tetszettek az új EK cuccok. Szóval igencsak vesztett a népszerűségéből Ha itt a topikban is ennyien fikázzák az új blokkokat, akkor vajon a világban mennyien...
[ Szerkesztve ]
-
Alu
senior tag
válasz beluschi #3264 üzenetére
10/8 -as cso. 10/8 -as csatlakozo. Szappan volt, fogo volt, fogjadmeg a csovet k*rvaerosen volt... szerencsere sikerult feltuszkolnom, de nem tudtam meghuzni teljesen. (ugy is csak tesztelni szeretnem a pumpat)
A pumpanak viszont nagyon nagy hangja van. Ez azert lehet, mert levegos a rendszer? Hogy lehet kiszedni onnan a bubikat? Olyan svajci bubikiszedo szerszamom nincs, mint az Uvegtigrisben a Lalinak..λŁƯ™
-
Pista0001
addikt
válasz beluschi #4741 üzenetére
Igen, HUfantom matekja kicsit érdekes volt.
Amúgy korábban beszéltem több tapasztalt szakemberrel (TESCO-Zsömi tudja hol dolgoztam ), mindenki azon a véleményen volt hogy a felület több előnyt hoz mint a vastagság. Ha ez igaz akkor a 140-es jobb lehet szerintem. Meg a gyártó sem mindegy, mert eltérő lehet a lamellázás például, más lehet a hasznos vastagság és az oldalsó merevítők vastagsága közti különbség (hogy mennyi helyet hagynak a ventirögzítő csavarok végeinek), akár még anyagminőségből (csövek, lamellák, a kettő közti forrasztás) eredő különbségek is lehetnek.. Esetleg a tulajt meg lehetne kérni egy gyorstesztre.
-
blasko92
őstag
válasz beluschi #5530 üzenetére
És bővíthető!!!
Persze nem olcsó, de ha már vízben gondolkozik az ember, akkor érdemes egy belépő szintű hűtést összerakni. Ahhoz hozzá lehet kötni akár a vga-t is, vagy az alaplapot, és még + radi(ka)t. Apránként még az ára is elfogadható, ráadásul apróban olyan üzleteket lehet kifogni, hogy ihaj[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest