Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Caldera
aktív tag
válasz
Mortein #2495 üzenetére
Az már csak hab a tortán, hogy a vízoldali 16-os cső szintén semmire nem lesz elég. Ha van pl. 2 fürdőszoba akkor a kombi kazánt is el lehet felejteni, mert egyidejű használatot nem fogja bírni. Vagy mosogattok, vagy a kádat engeditek tele. Egyszóval a baj nem kicsi. Tipikus esete amikor jön a szaki és "nem kell terv, majd én megcsinálom".
-
Caldera
aktív tag
válasz
Mortein #2495 üzenetére
Sajnos ettől féltem. Nem szeretnélek elkeseríteni de a padlófűtés ebben a formában soha nem fog rendesen üzemelni (az egy másik dolog, hogy ritka kókány szerelés). Nem ismerem a ház paramétereit és a hőigényt, de a 11 körös osztóra ha csak 9-10kW-ot számolok is kb. 1,5-1,7m3/h térfogatáramot kellene átforgatni, ami 20-as ötrétegű csövön képtelenség. Arról nem beszélve, hogy padlófűtést így nem kötünk direktben a kazánra. Javaslom keress egy normális szerelőt. A kazán és az osztók közötti részt ki lehet dobni.
-
Mortein
tag
A visszatérő ágon vannak az áramlásmérők, őket is lehet tekergetni, meg felül a szelepre helyezhető kupakokat is. Bármilyen sorrendben próbálom tekerni nem látok változást az áramlásmérő skáláján, mindig a felső nullás értéken áll.
-
Mortein
tag
-
Caldera
aktív tag
válasz
Mortein #2471 üzenetére
Indulásként, hogy ne csak ész nélkül legyenek csavargatva az átfolyásmérők. Durva számítással az alábbit javaslom, ha tudod melyik körre mi van kötve.
Padlófűtési kör területe (m2) * 100W/m2, utána kW--onként *3,2 l/min (6°C dT esetén, 5°C esetén *3,9). Az így kapott értéket kell beállítani, a kék kupakos szelepek segítségével az átfolyásmérőkön.
Jó közelítést ad, a jelenlegi állapottól (minden kör nyitva) biztosan jobbat. Terv nélkül lehet tekergetni. -
laci1117
tag
Sziasztok!
Felújítás vége felé járunk, végre kiépítésre került a cirkó fűtésünk. Már csak az MVM és Tigáz közös szerelemgyerekére várunk, a gázóra és nyomáscsökkentő személyében. Pest megyében van esetleg tapasztalat, hogy a szerződés aláírásától számítva mennyi időn belül jönnek ki felszerelni azokat? Addig nem tudunk költözni míg nincs gáz.Gázterv kész, kiépítés kész, jövőhéten talán megtörténik a műszaki átadás is, utána szerződünk.
-
Mortein
tag
válasz
csemberlen #2483 üzenetére
Az nem jó hír, mert a felül lévő kupakok nem is rávalók (szélesebb a kupak, mint alatta a szelep menete). Ahogy nézem felül jön be a melegvíz és alul jön vissza. Az áramlásmérők akkor mire valók? Azt is lehet nyitni és zárni azt gondoltam, ha szabályzom az egyes körökben az áramlást, akkor azzal tudom beállítani.
-
VIPowER
őstag
válasz
fererencz89 #2461 üzenetére
Szerintem 60 elég lesz. Bár grav módban így is ki fog kapcsolgatni a kazán felfűtés közben.
-
emre
veterán
válasz
Mortein #2475 üzenetére
Ha szarul van méretezve egy életen keresztül is csavargathatod nem lesz jó, persze az is lehet hogy csak finomhangolni kell és megvan egy délután 1-2 óra alatt.
Amennyiben a kivitelező nem végzi el a beszabályozást és másik szakembert kell keresned könnyen előállhat az a helyzet, hogy az új szaki sem lesz a becsületrend várományosa és a meglévő rendszeredet működésre alkalmatlannak ítéli, amibe egy szemmel jól látható összegért hajlandó csak belepiszkálni.
Ezért nem szívesen vállal senki kizárólag szerelvényezést, mert egy vacak alapszerelés után a szerelvényezéssel lehet szopni rendesen.
Itt van némi segítség a témában: Padlófűtési rendszerek kialakítása és korszerű szabályozása
-
Mortein
tag
válasz
Real_Necro #2478 üzenetére
Tudom és jó is lenne, ha annyit tudnék keresni, hogy minden számlára készülne, csak amikor bemondják, hogy x 100eFt-al drágább számlára, akkor el kell döntenem, hogy melyik újjamba harapjak.
-
Mortein
tag
válasz
Real_Necro #2476 üzenetére
Milyen garit lóbáljak előtte, mikor számla nélkül készült az egész? Gari csak a kazánra van.
-
emre
veterán
válasz
gyvince #2472 üzenetére
Ja, használd azzal.
Meg elméletileg kell lenni egy belső hőmérséklet érzékelőnek is. Ezt fedőnéven szobatermosztátnak hívják.
Amennyiben ezen beállítod a kívánt szobahőmérsékletet a kazán tudni fogja milyen meleg vizet kell keringetni.A kondenzáció (nem pedig kompenzáció, mert az egy másik topik) 53-55 fokos előremenő víz hőmérsékletig valósul meg. A kazán ezen érték felett is tud fűtővizet előállítani, csak valamivel kevésbé hatékonyan.
-
emre
veterán
válasz
Mortein #2470 üzenetére
Én azzal kezdeném hogy felhívnám a kivitelezőt.
A fűtésbeszabályozás terve alap és felszálló vezetéki szabályzó szerelvények illetve hőleadói szelepenként tartalmazza a beszabályozási értékek előbeállításait (tömegáram és nyomásesés függvényében). A próbafűtés és a beüzemelés során vizsgálják, hogy különböző üzemi körülmények mellett a tervezési célok teljesülnek e - többnyire úgynevezett utóhangolás szükséges. Lényeges, hogy nagyjából egyszerre kezdjenek melegedni a hőleadók, és a helyiségek felfűtése biztosítható legyen, ilyenkor végezik el a másodlagos légtelenítéseket stb; de ellenőrizni kell a biztonsági berendezések, szerelvények működőképességét is!
-
gyvince
senior tag
Immergas kompenzációs kazant mennyi víz hőfokon kell üzemeltetni ?? Van hozza ilyen külső hőmérséklet érzékelő használjuk azzal ??
-
Mortein
tag
Sziasztok!
Lassan itt a fűtésszezon és új padlófűtésünk van, viszont nincs beszabályozva. Hogyan lenne érdemes nekifogni?
-
emre
veterán
válasz
fererencz89 #2466 üzenetére
basszki....
A keringés egy jó rendszernél 40 foknál elindul.
No, akkor add meg a házadban levő 2-3 szoba / nappali / konyha méretét szél/hossz/magasság
illetve az ezekben a helységekben levő radiátorok méretét. (magasság és tagok száma) -
11hh
tag
válasz
Real_Necro #2458 üzenetére
Készítettem egy videót a búgásról.
https://youtu.be/Nb7hkyPXqmc -
fererencz89
őstag
válasz
Real_Necro #2464 üzenetére
Igen, azok a régi, csúnya Radal radiátorok vannak mindenhol.
emre:
Ha ezeket kenném-vágnám, nem kérdeznék ilyen alapszintűt. Gravitációs a fűtés, nincs keringetés. Gondolom magasabb hőfoknál jobban kering a víz, de nem emelhetem a hőfokot a végtelenségig... -
emre
veterán
válasz
fererencz89 #2463 üzenetére
Számolj vissza.
Egy szoba légköbmétere és az ahhoz tartozó radiátor teljesítményéből.
Régi épületeknél 50w / köb teljesítményre szoktak méretezni. Ha ez megvan akkor meg kell nézni hogy az adott radiátor hány fokos előremenő viznél adja le az elvárt teljesítményt. -
Real_Necro
veterán
válasz
fererencz89 #2463 üzenetére
Ez esetben szépen lassan lehet felfele menni hőfokkal. Gondolom radiátoros rendszer.
-
fererencz89
őstag
válasz
Real_Necro #2462 üzenetére
Azt hittem, könnyebbet kérdezek.
Mitől függ, hogy .../45/50/55/60/... fokra kell állítani? Most az általános hőfok is elég lenne nekem, asszony már fázik, délután/este fűtenem kel rá és a kölykökre.
Gázterv aligha van, második tulajdonosok vagyunk. -
Real_Necro
veterán
válasz
fererencz89 #2461 üzenetére
Ezt így elég nehéz megmondani. Gázterv van valahol kéznél? Hátha rajta van.
-
fererencz89
őstag
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék.
Többszintes családi házunk van, gravitációs fűtéssel. A gázkazán (30 éves) a pincében. A gyerek elállította a kazánon levő termosztátot, ami azt szabályozza, hány fokosra fűtse a vizet. Emlékeim szerint úgy 50fokra volt állítva. Milyen hőmérséklet lehet optimális?
Köszi! -
11hh
tag
válasz
Real_Necro #2458 üzenetére
Rögzítve jól van szerintem. A kazánból jön, olyan mint valami trombitával zenélnének. A kazán indulásnál először magas hangon trombitál, aztán megszűnik, aztán mély hangra vált. Ezek nagyon hangos hangok bármely szobából jól hallható.
-
11hh
tag
Sziasztok!
Bosch Condens 2300 W kazánt a hétvégén üzemelték be, és olyan problémám van, hogy alacsony teljesítménynél hangosan búg. A beüzemelő azt mondta majd elmúlik, én ebben nem vagyok biztos. A meleg víznél is meg a fűtésnél is búg, de szerencsére pár szólamot lenyom aztán kb 5-10másodperc után abbahagyja.
Vélemény? -
-Tsaba-
tag
válasz
Real_Necro #2454 üzenetére
Áh így már kb világos, köszönöm. Ez akkor olyan mint a villanyszerelőknél a regisztrált szerelő, hogy "neki elhiszik" a szabályosságot (többlet jogokkal)...
-
Real_Necro
veterán
válasz
-Tsaba- #2453 üzenetére
Az óra utáni szakasz, beleértve a rákötött készüléket is, műszaki biztonsági felülvizsgálat alá tartozik. Azt validált gázkészülékes emberke fogja neked végezni, nem a szolgáltató. A szolgáltató csak az órát pattintja fel. Két külön terület, ezért jön a kivitelező embere, illetve alvállalkozója. A nyomásmérést is a kivitelező megbízottja fogja elvégezni, lekötött óra és készülék mellett.
-
-Tsaba-
tag
A levételt tudtam ütemeztetni, egyedül az zavar hogy a kivitelező azt mondta hogy 1-2 nap alatt lezavarjuk. Erre kiderül hogy szerdán leveszik, csütörtökön átadják (akkor kérhetem a visszarakást) és pénteken meg vissza. De az mvm ügyintéző meg azt mondta hogy simán lehet belőle 5 munkanap is (visszarakásnál). Leginkább azt nem értem hogy milyen emberke jön a kivitelező részéről, aki rámondhatja az áment a "gázosok" nélkül(?), úgy hogy én már aznap adhatom be a visszaszerelési papírt.
Szerencsére van klíma azzal tudunk fűteni, meg a kivitelező is felajánlotta hogy hoz addig egy villany bojlert... -
zoli03
őstag
válasz
-Tsaba- #2450 üzenetére
Real_Necro jól írja. De azt is számold bele, ha beadod az igényt, nem másnap fogják levenni. Vagyis össze kell szervezned a munkát, ha majd 1-2 hét múlva leveszik az gázórát, akkor egyből jöhessen a felülvizsgálat. Ha az rendben volt, akkor utána lehet kérni, hogy visszarakják a gázórát, ami megint csak nem másnap fog megtörténni.
-
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan néz ki egy gáz átadás (meo?).
Nekem csak annyit mondott a kivitelező, hogy szedessem le ideiglenesen a gázórát, majd másnap kötethetem is vissza. Annyi csavar lett a történetbe, hogy mint kiderült a visszaszerelésre 5 munkanapjuk is lehet (addig elég érdekes lesz/lenne meleg víz nélkül)... -
mauimagic
senior tag
válasz
---gabika--- #2446 üzenetére
Ha a zuhany csaptelepet a legmelegebbre állítva kevesebb az átfolyás, mint a mosdócsaptelepnél, akkor ott lehet a hiba.
Ha mázlid van, akkor a csaptelep, ha nincs, akkor a vezetékben lehet pl. lerakódás.Ha "noname" a termosztátos csaptelep, nem Grohe, Teka, Mofém, stb., akkor nincs is min csodálkozni 2 év után...
-
---gabika---
tag
Sziasztok!
Nemrég költöztünk egy másik albérletbe és a következő problémám adódott.
Adott egy Beretta CIAO 24 CSI gázkazán amihez kiépítettek egy termosztátos csaptelepet a zuhanyzóban.
Viszont olyan kevés melegvíz folyik a zuhanyból,hogy a gázkazán nem indul el.
Ha a mosdó melegvíz csaptelepet megnyitom akkor minden rendben,szépen melegszik a víz a mosdóban is és a zuhanyzónál is.
Tehát jelenleg csak úgy tudunk melegvízzel zuhanyozni,hogy közben folyik a mosdóban is a melegvíz,de így is igen kevés vízzel tudunk csak zuhanyozni.
A termosztátot már szétszedtem,vízkőoldóztam és vissza szereltem ugyan úgy. Bár nem volt mocskos. Nem lett se jobb se rosszabb.
A tulaj állítása szerint 2 éves a csaptelep.
Mi lehet a gebasz?
Vízvezeték szerelőt hívjak vagy kazánost?
Köszi a segítséget! -
mauimagic
senior tag
válasz
Dan-szan #2444 üzenetére
A gyári pl modulálja a kazánt, ez azt jelenti, hogy pl 22 fokra állítottad a termosztátot, a kazán elindul, de csak részterhelésen, mert pl 20 fok van.
Vagy ha külső hőmérséklet vezérlés van, akkor átmeneti időszakban visszaveszi az előremenő hőmérsékleten, így pl. radiátorok rendszernél is tud kondenzációs lazánként működni.Ehhez képest bármilyen más termosztát (most az opentherm termosztátokat és a kompatibilis kazánokat az egyszerűség kedvéért ne nézzük) annyit tud mondani a kazánnak: "Fűtsél b+, ami a csövön kifér" :)
-
Dan-szan
senior tag
válasz
Real_Necro #2443 üzenetére
Akkor máshogy próbálom.
A termosztát és a kazán tudását úgy gondoltam jobban kihasználni ahogy fentebb írtad :
"A saját gyári azért lehet jó, mert buszos rendszeren kommunikál, több lehetőséget biztosít."Na most ez a több lehetőség csak a wifit és a programozhatóságot jelenti? Én más egyéb olyan dologra gondoltam amit a két eszköz nélkülem tud optimalizálni pl a moduláció vagy szivattyú működés stb. Bocs ha hülyeséget hoztam fel példának , csak próbálom érzékeltetni mire is gondolok.
-
Dan-szan
senior tag
válasz
Real_Necro #2439 üzenetére
Köszi. Nem kell az extra csak az a cél, hogy a kazán és a termosztát tudását a lehető legjobban kihasználni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
-Tsaba- #2440 üzenetére
Ahol van értelme, ott igen.
Némelyik készülék (kazán + termosztát) már nem csak a külső, környezeti hőmérséklet alapján képes az előremenő hőmérsékletét szabályozni, hanem a helyiség hőmérsékletét is figyelembe veszi, valamint nem csak on-off-os.
Baxinál nem tudom hogy van, de felénk a Baxi összes típusa kb az utolsó helyen van.
-
-Tsaba-
tag
Tényleg annyival jobb egy gyári termosztát, mint egy univerzális?
Nekem alapból Computermet adtak (sima vezeték nélküli), de ahogy nézem csak ki-be kapcsolja a kazánt és ennyi (amúgy nincs vele gond). Volt így értelme az alap Baxi kazán helyett, a Duo-Tec-et venni szerintetek? -
Real_Necro
veterán
válasz
Dan-szan #2438 üzenetére
Minden igény kérdése. Ha elég egy alap csavargatós, nem kell drágát venni. Ha programozni szeretnéd meg wifis elérést stb, akkor zsebbenyúlós. A saját gyári azért lehet jó, mert buszos rendszeren kommunikál, több lehetőséget biztosít.
Radiátor szelepeket érdemes lecserélni, de csak ott, ahol nincs termosztát. Csak a felsőt szokás, a torlót alul nem. "Vízmentesen" csak akkor tudod, ha a radiátorszelepek már képesek termosztatikus fejet fogadni, de általában nem ilyennel szoktak szerelni. A többit a kialakított rendszer adottságai határozzák meg.
-
Dan-szan
senior tag
És az én #2432 kérdéseimre valaki?
-
mauimagic
senior tag
Én egy Computherm wifis termosztát beüzemelésénél fogadtam meg, hogy wifist többé nem vállalok.
Kis túlzással több időt elb.sztam vele, mint az egész fűtési rendszer kiépítésével...
Az ok, hogy a tulaj mobilján kb 3. le-, és feltelepítést követően volt hajlandó működni, de utána másodpercenként kapcsolgatta a kazánt fűtési igénynél.
A "helpdesk" bácsi a computermes vonal végén is csak tippelgetett. Mielőtt agyvérzést kaptam volna, kiderült, hogy azért nem ment a dolog, mert közös dugaljról volt megtáplálva a kazánnal, ne kérdezd miért, senki nem tudja...Bosch saját wifis termosztát ja kb 5ször annyiba kerül, de szép is, jó is, modulálja is a kazánt, ahogy kell.
Esküszöm hamarabb megvan egy társasház fűtésvezérlése Siemens albatros rendszerrel, modemmel, mint a Compjútermes csoda.
Sima vezeték nélküliben viszont jók, évi 20-at biztos feldobunk. -
atee
őstag
Sziasztok!
Puhatolózó, teljesen laikus kérdés!
A kiszemelt termosztát COMPUTHERM E300 vagy COMPUTHERM B400RF Wi-Fi.
Mennyire megbízhatóak ezek? Vagy keressek valami márkaspecifikusat drágábban a Bosch kazánhoz?
Igazából annyi az elvárás, hogy telefonról és adott esetben nem csak otthonról lehessen hőmérsékletet állítani a házban. -
Dan-szan
senior tag
Üdv!
Túlvagyunk a kazáncserén, több kérdés is felmerült.
- Jelenleg egy alap Siemens szobatermosztát van, kell- ajánlott e ezt cserélni? A kazán típusa ( Bosch) számít ha igen? Ár szerint növekvőben ezeket néztem : Honeywell, Bosch CR10 , Bosch CR100.
- a hagyományos radiátorszelepeket érdemes e cserélni termosztátosra pl Danfoss ? A visszatérőt is cserélni kell? Ott nem látok különbséget a régi és új között. És ha csere hogyan lehet, ha lehet úgy megoldani, hogy a radiátorból ne kelljen kiengedni a vizet? Ez utóbbi lehet nagyon amatőr kérdés, de hát nem tudom
.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Petiapó #2428 üzenetére
Junkers ZWE 24 K. Igazad lehet, hogy használati melegvíznél a biztonságra mentek és nagyon gyorsan lekapcsol, kicsi a játék, mert fűtésnél szépen tud kicsi lángot is. A vízáramlás szabályzó lehet, hogy már nem fitt. Végül csak hívni kell egy szakembert...
Egy másik kérdésem az lenne, hogy ennek a helyére mit lehetne tenni, venni ami tudja kb. ezt a teljesítményt? 90nm-es alsó szint és 100nm tetőtér, az alsó vályog, legnagyobb hidegben is alig kell ott fűteni, nem úgy mint a tetőteret. A melegvíz meg jó lenne ha komfortosabb lenne, vagyis egyenletes és kis nyitásnál is legyen.
-
Petiapó
tag
válasz
MrChris #2427 üzenetére
Helló! Esetleg így oldalról egy infó.
Mivel csak lassú átfolyás esetén csinálja, ezt nem mondanám hibának. A régiek sajnos így működnek/-tek.
Van gondolom benne egy 15-20KW-os égő tálca, és képtelen annyira levenni a lángot,hogy még menjen. Nem tudnak olyan precízen szabályozni,mert úgy van kitalálva,hogy bizonyos szint alá nem csökkenti a gáz mennyiséget,mert akkor kialudhat a fele, és belobbanhat. Van egy minimum gáz adagolás, ami viszont sok a kis vízátfolyáshoz képest, túl melegszik,és lekapcsol.
Szerk. A fűtés esetén azért tud kis lángon is folyamatosan üzemelni,mert a szivattyú mindig ugyanakkora mennyiséget nyom át rajta. Van hőelvétel. -
MrChris
nagyúr
válasz
Real_Necro #2426 üzenetére
A fűtővíz hőmérséklete szabályozható egy tekerővel, egészen vissza tudja venni a gázadást, éppen hogy ég. Használati melegvíznél is szabályozza a gázt, de ahogy írtam csak rövid ideig veszi vissza aztán kikapcsol.
Minden szelep nyitva, jön is rendesen a víz. Szerintem nem a vízzel van a probléma, hanem hogy kicsit visszább vett víznél (hogy zuhanynál ne kelljen a hideget totál nyitva hozzákeverni) már leáll. -
MrChris
nagyúr
válasz
-Tsaba- #2422 üzenetére
Csaptelepeket is cseréltem régi gumitömítésről karos kerámiákra, de ugyan úgy bénán működik. Közben kipróbáltam, a földszintinél is eléggé meg kell nyitni, hogy beinduljon.
Mikor kinyitom ráadja a gázt, az összes égő begyullad és kb 2 másodperc múlva rákapcsolja a full kakaót. Ha óvatosan zárom a csapot egy ponton már leszabályozza a gázt, de ez nem tart soká és kikapcsol. Fixre beállítani gyengébb melegítésre lehetetlen. Értelemszerűen ezt az emeletről meg más helységből nemtom nyomon követni még ha lenne is egy kicsi tartománya a visszavett gáznak. -
Petiapó
tag
Sziasztok!
Szinte ingyen jutottam hozzá egy Heizer TRIS 500/160 kombi puffer tartályhoz. Azonnal kellett döntenem,így nem tudtam utána nézni.
Sajnos nem TRIN, így ez egy hőcserélős, a fűtés pufferban. A belső HMV tartálynak nincs saját hőcserélője, csak a körülötte lévő víz által melegszik.Van vkinek tapasztalata ilyen típusú tartállyal? Mennyire gyorsan melegszik a belső tartály? Mert ugye csak passzív.
Illetve ha erről menne a melegvíz, akkor persze nyáron is fűteni kell az egész tartályt. Most egy 120 literes gáz Hajdú bojler van. Megérné kiváltani? Vagy ezt inkább csak fűtésre használjam?Köszönöm előre is! Üdv: Petiapo
-
zsolt008
tag
sziasztok,
55m2-re (150m3) keresek kombi cirkó kazánt.
tudtok típust javasolni, vagy hogy mit biztosan ne?
köszi -
MrChris
nagyúr
Tanácsot kérnék, van egy régi Junkers kombi kazánunk, nyílt égésterű '96-ból. A használati melegvíz nagyon bénán működik, eléggé ki kell nyitni a csapot, hogy begyújtson. Földszinten ez valamiért még nem annyira probléma. Az emeleten viszont zuhanyozva nagyon forró vizet ad, kb majdnem maximális hideget kell mellé adagolni, de végül csak visszább kell venni, de akkor meg leállítja a melegvíz készítést. Szinte csak teljes csapnyitás mellett működteti magát kb teljes erővel. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
zsolt008
tag
-
fradi81
veterán
válasz
csemberlen #2416 üzenetére
Végülis kihúztam a konnektorból így is működik, lehet hogy majd télen kell a fűtésnél.
-
fradi81
veterán
válasz
csemberlen #2414 üzenetére
Padlófűtés van, de az ugye nem megy. Akkor ez megkerülhetetlen lehet?
-
zsolt008
tag
nem lehet, hogy a kéményes munka is benne van?
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Jelenlegi helyzetben és árakkal egy kazáncsere anyagdíja Bosch 3000 W kazánnal 600 EFt + szerelés, tervezés 300 EFt mennyire számít elfogadhatónak?
Itt nekem igazából az anyagdíj amit nem tudok hova tenni, majdnem annyi mint maga a kazán? Ez valós? Nem ismerem az árakat, és nem tudom mi kell/kellhet hozzá.
-
11hh
tag
Bosch okos termosztátnak van más előnye mint wifin keresztül lehet irányítani?
Szerintem nekem elég az időjárás követő termosztát a Bosch CW100 típusú. -
-
11hh
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék a Bosch Condens 2300i W kondenzációs kazánhoz milyen termosztátot érdemes venni?
A ház egyszintes 100nm-es, 5db radiátor van. Kazán tud 1:10-hez modulációt, azt nem tudom ezt minden termosztáttal működik e.
Én úgy néztem Bosch márkában nincs rádiós termosztát, pedig előnyösebb lenne.
Mennyire jó az időjárás követő termosztát?
Az időjárást a netről veszi, vagy kell egy jeladó hozzá?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! =) -
zsolt008
tag
válasz
Real_Necro #2401 üzenetére
"Ha nem akarsz tócsát, akkor nem kavarod a rezet meg a vascsövet."
köszi, valami ilyentől tartottam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 3
- Honda topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest