Új hozzászólás Aktív témák

• pataslogeza

aktív tag

Sziasztok,

Az alábbi linken kiszámoltam, hogy az ariston genus one 24 kazánhoz való kémény bélelés anyagköltsége a 10 méter kéménybe osztott rendszer esetén 80.000 ft + 20.000 ft kéményseprő szakvélemény + 80.000 ft munkadíj, összesen 180.000 ft maximum.

Ezzel szemben a "legbarátságosabb" ajánlat is 320.000 ft volt eddig, de kaptam 565.000 ft-os ajánlatot is.

Mi lehet az oka ennek a hatalmas különbségnek az általam kiszámolt és a kapott árajánlatok között? Én számoltam rosszul valamit az anyagköltségben, vagy ilyen iszonyat drágán dolgoznak a kéményesek?

Már azon tanakodom, hogy ha ennyibe kerül az hogy berakjanak egy műanyag csövet a kéménybe, akkor a kazáncsere komlpletten bőven túllépheti az egy milliót, annyit meg nem ér a kazáncsere, mert soha nem hozza be az árát. A mostani kazánom működik rendesen csak régi és többet fogyaszt mint az újak, de ez a többlet fogyasztás évente kb 50.000 ft-ot jelent, így az 1.000.000 ft költség 20 év alatt térülne meg, de akkor meg már csere érett lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés