- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xKacsax
aktív tag
Hello!
Azt szeretném tudni hogy VS2008-ban csináltam egy formot és egy aboutboxot a formon van 1 gombom és azt szeretném hogy a gombnyomás hatására ugorjon fel az aboutbox, na most néztem tutoriálokat a YT-n de ott mindenkinél private sub típusú a gomb nálam pedig private void, és ha az aboutbox1.show() parancsot próbálná használni akkor nem engedi. Valakinek van valami ötlete a megoldásra ? -
forbence
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, hogy van egy int típusú listám, és a kérdés hogy hogyan (milyen netódussal) lehet a listának egy megadott értékét lekérni. (Mondjuk hogy a lista 5.elemének mi az értéke.)
Előre is köszönöm a választ.
-
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Valaki segítene C# programozásban?
Az lenne a feladat van egy beadandó feladat amit meg kellene csinálni csak az a baj hogy én a szakdoga mellett most nyelvvizsgára is készülők és erre már abszolút nincs időm.És egy vállalkozó embert keresek akit meg tudná csinálni és tudna segíteni
Természetesen nem ingyen várom el senkitől ajánlatokat várok.És nagyon szépen köszönöm előre a segítséget!
Tervezzen meg készítsen egy programot, ami az alábbiakban szereplő elvárásokat kielégíti. A megoldáshoz a gyakorlatvezetőtől kap egy tantervet Excel tábla formájában. Fontosabb elvárások:
Olvassa be az adatokat a táblából, és tárolja a memóriában normalizált formában típusos DataSet alkalmazásával.
Mentse le az adatokat XML állományba, olvassa be az adatokat XML állományból.
Készítsen egy ábrát az előfeltételi rendszerről (értékelési szempont lesz az áttekinthetőség, értelmezhetőség)
Duplán kattintva egy tantárgyon, jelenjen meg egy űrlapon a tantárgy teljes leírása szerkeszthető módon. Azokon a helyeken, ahol rögzített értékkészletből kell adatot kiválasztani, ott legördülő listát alkalmazzon. Ilyen például a félév száma, kreditek száma, előfeltétel, felelős tanszék, stb.
Építse be a következő lekérdezéseket:
Teljes tanterv
Egy adott félév mintatanterve
Egy tantárgy előfeltételi láncolata
Egy oktató tantárgyai (amiért felelős)
Egy oktató tantárgyai (amit ténylegesen tanít)
Tantárgyfelelősök listája, minden tantárgyfelelősnél megadva, hogy mely tárgyakért felelős és ezek hány kreditesek, kreditszám összegzés is.
Lekérdezések LINQ segítségével
Windows Forms vagy WPF felület. -
Hakuhun
tag
Sziasztok, tudnátok nekem segíteni egy kis progelméetes/c#kérdésnél?
Hogy lehet egy kétdimenziós tömbben, egy adott (i,j) pontot körülvevő elemeket meghatározni, úgy, hogy ne legyen IndexOutOfRange? -
Goose-T
veterán
Ha valakit érdekelne egy kis maszek munka pénzért, itt nézzen körül! ASP.NET fejlesztőre lenne szükségem minél hamarabb.
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Konzolra ki tudok íratni félkövér karaktereket? Vagy csak a karakterek színét tudom változtatni?
-
-
GD
őstag
Sziasztok,
MSSQL2008R2 adatforrásból készítettem egy project-et VS2008-al, ASP.NET riportként.
Deploy szépen kiment a riport szerverre, de a cikk szerinti szűrés nem működik.
Lejön ugyan a dropdown list, kiválasztok egy elemet, de a report megjelenítése nem változik, mindent látok, nincs szűrés.
Cikk: [link]Aki lát valami hibát, kérem jelezze, vagy ha biztosan működő cikket, megoldást tud, akkor is.
Köszönöm!üdv, GD
-
ubid
senior tag
Valaki nem tud olyan oldalt, ahol ingyenes ( vagy nem ingyenes ) webszolgáltatások össze vannak gyűjtve ?
-
-
Amartus
senior tag
Szeretnék megforgatni egy gombot vagy label-t az egyik tengelye körül WPF-ben. De nem akar összejönni. Egy pont körül sikerült már, de tengelyre nem tudok rájönni, hogyan hogyan is kéne.
Olyasmi hatásra gondoltam, mint a metro alkalmazásoknál, ha rábökök egy csempére, akkor megfordul a csempe és a hátoldalán van tegyük fel egy tájékoztató szöveg.Tudna valaki segíteni ?
-
válasz
tototos #3883 üzenetére
Nem túloztad el felénk a specifikálást
Például feltételezhető, hogy a sorazonosítóban és a harmadik mezőben (Steering_msg_1:)-es mezőben nem lehet szóköz, és a második mező (256) biztosan szám? Mert ha igen, elég könnyű rá regexet írni, és capture groupokkal kirángatni a megfelelő értékeket. Ha viszont nem lehet feltételezni a szóköztelenséget, akkor nagyobb baj van.
Így pl. fel lehet darabolni, ha igaz a feltételezés: (.+?) ([0-9]+) (.+?): (.*)
C#-ban konkrétan (nem teszteltem!) ilyesmi:
var regex = new Regex(@"(.+?) ([0-9]+) (.+?): (.*)");
var match = regex.Match(input);
if (match.Success)
{
var lineId = match.Groups[1].Value; // fontos! 1-től kezdődnek a groupok!
var something = match.Groups[2].Value;
var something2 = match.Groups[3].Value;
var message = match.Groups[4].Value;
} -
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy string feldarabolásával kapcsolatban kereslek titeket. Egy adott formátumú fájlból szeretnék kódot generálni.
Például egy ilyen sorból:
BO_ 256 Steering_msg_1: 2 SteeringSzeretném kinyerni a 256-t és a Steering_msg_1-t, valamint a BO_-t mint sorazonosítót. Nézegettem regkifeket max sima splitet is de nem tudtam még rájönni hogyan tudom parametrizáltan vágni a stringet.
Olyat lehet hogy csináljon egy string tömböt aminek első eleme a BO_ második a 256 harmadik a Steering_msg_1 és 4. a többi?
Köszi a segítséget
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #3880 üzenetére
Neh ez az amivel még nem foglalkoztam
Esetleg tudsz mutatni valami jó tutorial-t ami használható gyorsan ?
Köszi !
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a következő feladat megvalósítására, hogy ti hogyan oldanátok meg !
Kellene egy program, ami egy serveren fut a háttérben, tehát nem látható , maximum task managerbe.
És figyel bizonyos dolgokat (nem az a lényeg, hogy mit)
Tehát hogy lehet ilyet csinálni, hogy fusson valami folyamtosan háttérben ? Esetleg windows indulásával induljon azonnal. (Persze gondolom ez már nem kódbeli beállítás) -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan előre megírt service-t ami hogyha megadok egy cég adószámot , akkor visszaadja a cég nevét ?
Pont olyan mint az e-cégjegyzék, csak nyilván service-ben megírva.
( biztos van ilyen, mert pl árfolyamok lekérdezésére tuti van )
-
vlevi
nagyúr
"Ezzel nagyon gyorsan és igénytelenül át lehet hidalni a problémát."
Igen, ezért folytattam úgy, hogy változóba nem szívesen tenném én sem.Amúgy pedig azért kell néha elérni, mert időnként az "A" formról indítom a "B" formot, és jó lenne onnan néha néminemű dolgot elérni. Persze át is lehet adni paraméterként, van eset, amikor az az átadandó valami egy folyamatosan változó érték, és mire a "B" formon szükség van rá, addigra már más az értéke, mint a "B" form indításakor.
-
vlevi
nagyúr
Közben megtaláltam, hogyan lehet levadászni egy formot.
private TForm getForm<TForm>()
where TForm : Form
{
return (TForm)Application.OpenForms.OfType<TForm>().FirstOrDefault();
}Ennek alapján a formom elejére betettem egy property-t, ami visszaadja saját magát.
static internal FormEgy instance { get {return (FormEgy)Application.OpenForms.OfType<FormEgy>().First();} }
Természetesen a kezelő oldalon meg kell nézni, hogy létezik-e a form, de ez azthiszem természetes.
-
A public static int mezőt bárhonnan el tudod érni a Form példány nélkül, hiszen azért static. Ezzel nagyon gyorsan és igénytelenül át lehet hidalni a problémát. Rendes MVC felbontás nélkül kár erőlködni szerintem szépítési kísérletekkel...
A formos kérdésre: mi a kénkőért tennél ilyet? Azaz miért kéne a Formot bárkinek ismernie?
-
vlevi
nagyúr
Feljebb írod az int trackértéket.
a programba teszel egy public static int trackertek változót, azt folyamatosan tudod majd írni, olvasni.
De, ha nagyon tudományos akarnék lenni, akkor egy csak olvasható property-t tennék oda, ami mindíg kiolvasná a trackbar értékét.
Még pontosabban a formon csinálnék egy olvasható public property-t, ami ugyanezt csinálja.
Viszont én meg azt nem tudom, hogy ha a program tetszőleges részéről el akarom érni a form1-et, akkor azt hogyan tudom megtenni? Nem a class-t, hanem az abból létrejött példányt. Mert ehhez az kellene. Delphiben tudom, mert ott minden form ojjektumhoz fel volt véve egy, a nevével megegyező változó, és amikor létrehoztuk a formot, akkor abba az objektumba tároltuk le.
De C#-ban nem így van, ott a form úgy indul, hogy new Form1(); , oszt csókolom, nincs sehova lerakva az objektum. -
Atos23
senior tag
válasz
forbence #3868 üzenetére
Sziasztok!
Éppen bevezetés a grafikába házit csinálok. Adott egy gomb megnyomása, ami után egy trackbart kellene működtetnem.
Gomb:
private void button4_Click(object sender, EventArgs e) // Trackbar hasznalatara pelda
{
Invalidate();
Update();}
Elkészítek egy trackbart, aminek az értékével akarok grafikákat torzítani. Mégsem hajlandó kezelni, valamit elcseszek.
public void Trackbar(object sender, EventArgs e)
{
int trackertek = Trackbar.Value;
}Hogy adhatom át public módon a trackbar értékét a kód egészére?
-
válasz
forbence #3865 üzenetére
Hát ez nem volt valami konkrét kérdés, de a string.ToCharArray metódus char[]-t csinál neked.
Ha pontosítasz, gondolkodom is rajta egy kicsit.
-
forbence
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok és egy kérdésem lenne, hogy hogyan lehet egy string szöveg minden karakterét egy char tömb különböző elemeibe bemásolni.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #3862 üzenetére
Megnyugtattál. Debug-nál természetes, hogy olyankor fordul le szép lassan minden, én éles környezetre gondoltam a felvetésemben.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
martonx #3861 üzenetére
Hogyne vonatkozna. Ugyanúgy működik minden, mint egy asztali alkalmazás esetében. Amikor beérkezik az első kérés, akkor lefordítja az alkalmazást, majd indulhat a kérés kiszolgálása. Ha a web.config-ban a debug True-ra van állítva, akkor nagyon lassabban fordul le. Kérések között már nincs fordítás (amennyiben már minden lefordult.)
-
martonx
veterán
Ez ASP.NET-re is vonatkozik vajon? Mert az elég durva teljesítmény hiány lenne, ha folyton elölről kezdené a JIT a melót, minden page request-nél. Vagy pont ez miatt indulnak elsőre olyan lassan az ASP.NET oldalak? Azt hittem ilyenkor az a lassúság oka, hogy a worker szálakat életre kell lehelni / létre kell hozni.
IIS8 preload modul ezen is segít gondolom? -
De nem feltétlen az egyetlen
-
vlevi
nagyúr
"A lehető legkevesebb mágiával kell élni szerintem"
Én ezt csak arra akartam írni, hogy a személy nevét ki akarja írni a console writeline-al, vagy egyéb helyen van szükség rá, ahol a ToString-et használja a C#, ott ez lehet a megoldás. Természetesen átlagos esetben jobb, az, ami te írtál, hogy lehetőség szerint használjunk mindent a helyén."Igaziból nem is tudom szerver oldalon van-e tisztán natív keretrendszer"
Második futtatásra már az
Mert a JIT elrakja a lefordított kódot. Engem igazából csak az zavar, hogy ez a lefordított kód nem marad meg. És minden alkalommal, amikor pl. elindítom az ATI Catalystot, vagy a Samsung KIES-t, akkor az idő nagyrészét az viszi el nap mint nap, hogy a JIT kódot lefordítsa a gépem. Vagy rosszul gondolom, és megmarad valahol a lefordított kód, pl. a gép kikapcsolása után? Asszem nem. -
martonx
veterán
No, de a Ruby sem éppen egy natív nyelv. Bevallom nem ismerem a Ruby-t, de tudtommal ugyanolyan interpretált script nyelv, mint a PHP. A belinkelt poszt inkább az interpreted - compiled teljesítmény eltérését mutatja be.
Igaziból nem is tudom szerver oldalon van-e tisztán natív keretrendszer (mondjuk PHP, NodeJS compile-olható C-be). -
drkbl
őstag
Szokásos időszakos offom, ezúttal a menedzselt kód teljesítményéről: Twitter survives election after Ruby-to-Java move
-
válasz
MrSealRD #3845 üzenetére
A lehető legkevesebb mágiával kell élni szerintem. Egyszerűség mindenek felett.
Ha van egy osztályom, amiben egy property (különben miért kellene property, ha csak arra használom, hogy belül állítgassam), ami még publikus is, akkor nem a tostronget kezdem el felülírni, hanem használom a Name property-t. Miért?
- Mert így pontosan tudom, hogy a nevet kell használnom és azt is kapom.
- Debug.
- Ha más ránéz a kódra, értse, mi van ott - vagy én két hét múlva
- Maintainability, testability és még egy sor képesség. -
ubid
senior tag
Az új Tudástár megszületett!
Azonban a StackOverflow nem futtat halott fórumokat, így a következő lépés az aktivitás. Kérdések, válaszok, felpontozás... ezen a ronda linken:
A jobb felső sarokban látható egy kis dobozban, hogy hogyan áll a mi kis tamagocsink. Etessük!
-
martonx
veterán
Igen ezek a lehetőségek.
Pont a percekben fejeztem be a megoldásomat. Törekedve a dinamikus lehetőségekre a megoldás az lett, hogy a kapott dátum stringből összeokoskodok egy dátumot, kezelve a null-okat, tört dátumokat. Azaz ha valaki annyit adott meg dátum keresésnél, hogy "2012." ezt a saját dátum parse-om 2012.01.01-re találja ki.
Ennek a dátum parse-nak a megírása nem is volt macerás.Majd a táblában lévő dátumot >= parse-olt dátum szűréssel használva a végeredmény is pont az, amit szerettem volna, azaz ha csak annyit ír be a user, hogy 2012, akkor minden olyan dátumot visszaad a grid, amiben 2012 szerepel. Ráadásul a generált SQL-t tekintve is optimális a LINQ kimenete
-
x007
tag
válasz
martonx #3849 üzenetére
Ja igen, EF-fel nem megy a ToString (wtf). Pár ötlet, ami eszembe jutott:
- csinálsz egy view-t amiben stringként jelenik meg a dátum (meh)
- tárolt eljárás (meh)
- parszolod a beírt értéket, ez alapján csinálsz egy .Year == x && .Month == y ..stb feltételt (munkás)
- más filter a gridhez, mert amúgy sem túl hatékony így keresni a db-ben (nem ismerem a grid, valsz ez is munkás lehet, de szerintem összességében ez a legjobb) -
martonx
veterán
Pedig nekem ezt adja vissza: {"A „LINQ to Entities” lekérdezés nem ismeri fel a(z) „System.String ToString()” metódust, és ez a metódus nem fordítható le tárolási kifejezésre."}
System.Data.Entity.DbContext-nél (Entity framework model) 100% hogy a ToString semmiképpen nem alkalmazható. Aha, közben rájöttem, mi kerülte el a figyelmem. A hibaüzenet szerint ez nem LINQtoSQL, hanem LINQtoEntites.
-
amargo
addikt
2012-es studio nálatok is produkál furcsa dolgokat?
- pl a QuickWatch alatt a lefelé nyilall a history-ban kezd el lépkedni, ami baromi idegesítő. -
x007
tag
válasz
martonx #3840 üzenetére
Ez itt a Linq to SQL lekérdezés:
MyDataContext ctx = new MyDataContext();
var q = ctx.Things.Where(p =>
p.Date.Value.ToString().Contains("2011"));A háttérben ilyen SQL hajtódik végre:
SELECT [t0].[Id], [t0].[Date]
FROM [dbo].[Thing] AS [t0]
WHERE (CONVERT(NVarChar(MAX),[t0].[Date])) LIKE @p0Teljesen jól működik, ötletem sincs mit lehet ezen elrontani
-
Elnézést, hogy a távolból belekotyogok, de mi a szösznek van akkor a property, ami pont a nevet használja? Miért az osztály ToString()-jét override-olod, ha magad gyártod le a kész megoldást előtte? Ennek így semmi értelme.
Mondjuk pontosan nem értem a célt, de mondjuk lehet az hogy a
Console.Eriteln(PersonInstance.getName() + PersonInstance.getAge().ToString());
helyett
Console.Writeln(PersonInstance);
is elég....persze nem spec. itt, de úgy általánosan. Elég ha egyszer megírja az override-olt ToString-ben a formázott kiíratást, és akkor csak az adott objektumot dobja bele...nem kell minden egyebet minden egyes kiíratásnál odaírni...Bár lehet, hogy most nagyon félreértek valamit....
-
"Ha azt szeretnéd, hogy a consolra a felhasználó nevét írja ki, akkor overrideolnod kell a ToString metódust. Mert alapfelállásban a class neve íródik ki."
Elnézést, hogy a távolból belekotyogok, de mi a szösznek van akkor a property, ami pont a nevet használja? Miért az osztály ToString()-jét override-olod, ha magad gyártod le a kész megoldást előtte? Ennek így semmi értelme.
j0k3r!:
Ha diplomamunka, minimum említsd meg a biztonságot, mint külön concern és legalább a SOA alapjait, mert amit te szeretnél az egy SOA végső soron... illetve az volna a szép. Az, hogy ez most REST vagy SOAP, már más tészta. -
vlevi
nagyúr
Na, közben rajzoltam magamnak egy code snippetet, ami pont úgy működik, mint pl. a gyári foreach. beírom, hogy met, aztán tab-tab és kész. A foreachből másoltam, minimálisat kellett rajta átírni.
Ha valakinek kell, felraktam a dropboxra, csak be kell másolni a dokumentumok mappába, a visual studio 2010 (12, kinek mi van), könyvtárába, pl.
C:\Users\VLevi\Documents\Visual Studio 2012\Code Snippets\Visual C#\My Code Snippets -
martonx
veterán
A LINQtoSQL-nél pont hogy nem ciklusokat, hanem valódi SQL utasítást fed el a LINQ. Legalábbis amíg egy.ToList-et vagy testvéreit oda nem bigyesztesz a végére. A dolog elméletben szépen mutat, mert a tényleges adat lekérésig tudod a háttérben gyurmázni az SQL-t.
Viszont a LINQtoSQL annyira buta a sima SQL-hez képest, hogy inkább a végén írok egy-egy tárolt eljárást minden gridben megjelenítendő táblára, view-ra tábla - mező számú bemeneti kereső paraméterrel.
Csak azt hittem, hogy 2012-ben lehet valami általánosabb megoldást találni. A vicc az, hogy a dinamikus linq kiterjesztéssel, ha a .Contains string-en kívül működne int-re, meg datetime-ra is, akkor lehetett volna.
Így részemről felejtős a LINQtoSQL, maradok a sima SQL-nél. -
amargo
addikt
válasz
martonx #3837 üzenetére
Azért ne keverjük össze a LINQTo-t egy SQL-el nyelvvel.
"És vagy én fogalmazok bénán, vagy ez tényleg ennyire bonyolult? Vagy ennyire szokatlan egy SQL táblát dátumra szűrni?"Én is bénán fogalmazok, üdv
Egyáltalán nem szokatlan, miért lenne az? Én a problémát nem értettem, mert itt a lényeg: van egy karakterláncod és abban keresel egy szövegrészt, ez bizony ez egy egyszerű dolog még linq-ban is.LINQToObject-nak tessék utána olvasni, ha valaki SQL-t is használ csak bünteti magát a ciklusokkal
-
martonx
veterán
Stringben van maga a bejövő szűrés szövege. És DateTime-ban van az SQL mező, amit like-osan szeretnék szűrni.
Azt hittem ez egy nagyon egyszerű dolog lesz, de a LINQtoSQL egyre jobban kiábrándít.
És vagy én fogalmazok bénán, vagy ez tényleg ennyire bonyolult? Vagy ennyire szokatlan egy SQL táblát dátumra szűrni? -
martonx
veterán
"(Szerintem ez a követelmény elég büdös.)"
jqgrid-et használnék, de kb. bármelyik javascript gridnek van filter-e, ahol megadhatsz feltételeket, jellemzően tartalmaz, kezdődik. A js grid ezeket a szűrési feltételeket stringként szépen át is ajax-olja szerver oldalra, ahol meg én szopok ezerrel a LINQ-val, hogy a kapott stringekkel valahogy megszűrjem a dátumot. -
j0k3r!
őstag
koszonom szepen a valaszt. igazabol, ha igy nezzuk, akkor csak az altalam keszitett 2 kliens szamara kellene, hogy elerheto legyen. a wcf projectben lesz membership jellegu autentikacio es authorizacio, szoval egy-ket dolgot kiveve, mindenhez kell egy minimalis jogosultsag (minden kereskor elkuldi a kliens a sessionkeyt), de lehet hogy erre is kitalalok meg valamit. nagyon valtoztatni nem akarok/tudok rajta, mert szorit a hatarido (diplomamunka), de elesben ez igy, ebben a formaban nem is lesz hasznalva.
-
vlevi
nagyúr
"Ráadásul az altgr meg a b sincs túl messze egymástól."
Messze van, mert az már kétkezes kombináció. És pont az alt+shift váltogatást akarom elkerülni...
De ez csak egy olyan felvetés volt, hogy ha van rá valami 1×ű, akkor jó. Ha nincs, akkor nincs."A begin-endnél rosszabb megoldás meg szerintem kevés van
"
SQL-ben is dolgozok, ott is begin end van, ezért vagyok úgy vele, hogy marhára kézre áll.
Olyan ez, hogy egyszer írtam egy levelet valakinek, és kábé ötödikre tudtam leírni a (most se sikerült) selejt szót. 5-ből négyszer select lett belőle
-
amargo
addikt
write only off.
Naszóval, ez sem járható vagy még mindig nem értem (ui LINQPad):
string[] datesString = { "2012.10", "2012.10.23", null, "2011.10.23", "2009.10.23" };
var query =
(from d in datesString
where !string.IsNullOrEmpty(d) && d.Contains("2012")
select d).Dump();
result:
2012.10
2012.10.23Számomra azaz érthetetlen, ha karakterben van, akkor minek DateTime-ra konvertálni? Ha meg már arra lett konvertálva, akkor meg működik az is.
-
amargo
addikt
|| -> &&
j0k3r!:
Publikus service alatt azt értem, hogy bárki szabadon elérheti nincs korlátozva a láthatósága. Ugye web-re egy alkalmazást úgy rakunk ki, hogy a kódunk védve van, nos a service is beleérthető ebbe, mert akár bárki támadást indíthat ellened rajta keresztül - természetesen ettől függetlenül védeni kell -, míg az alkalmazás felől vélhetően ez jobban védve van.Ha mások számára a szervized interface-ként működik, akkor érdemes több elérést támogatni, ehhez ajánlom a WebApi vagy mostani nevén ASP.NET WebAPI-val való ismerkedést.
-
martonx
veterán
Bocs, pontosítok.
select mezo1, mezo2 from tabla1 where mezo2 like '%2012%'
Ahol a %2012% egy szabadon megadott kereső string. Azaz lehet 2012 vagy 2012.10 vagy 2012.10.23 vagy bármi.Egy ilyen kerülő ötletem van, de ez így könnyen belátható, hogy nem jó:
DateTime teszt = Convert.ToDateTime("2012.10");
var datas = from a in db.tabla
where a.mezo2.Value.Year == teszt.Year && a.mezo2.Value.Month == teszt.Month && a.mezo2.Value.Day == teszt.Day
select a;Ez így nem jó, túl szigorú, mert csak a 2012.10.01-es dátumokat hozza fel.
Ha az and-eket átírom or-okra, akkor meg túl megengedő lesz. Valahogy mindenképpen egy like-hoz hasonló működést kellene elérni. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Ezt az SQL query-t, hogy írnátok le LINQ-ban? Fontos, hogy a mezo2 nullable datetime.
select mezo1, mezo2 from tabla1 where mezo2 like '%2012%'
SQL-ben ez így simán működik, LINQ-val a Contains cseszik működni DateTime-al. Próbálnám konvertálni string-re, de erre se találtam működő megoldást.
-
fatal`
titán
Leütöd a nyitót, nyomsz egy entert és beírja a zárót, nem értem a problémát.
Ráadásul az altgr meg a b sincs túl messze egymástól. De shift+alttal tudsz váltani a billentyűzet nyelvei között, ez sem egy lassú művelet.
A begin-endnél rosszabb megoldás meg szerintem kevés van
-
vlevi
nagyúr
válasz
MrSealRD #3810 üzenetére
De, használom. Viszont egy sima eljárásra nem találtam. pl. arra, hogy
void bizbasz
{}
Annyira kényelmentlen, hogy Delphiben hamarabb beírom a begin end párost, mint ezt a két karakter... Bezzeg a múlt század végén, amikor még nem volt magyar billentyűzet, milyen szuper is volt, őú volt a szogletes zárójel, és ŐÚ a kapcsos... Pontosvesszőhöz sem kellett altgr, annak csak annyi a szerencséje, hogy közel van egymáshoz a kettő, azt már megszoktam együtt lenyomni.
-
j0k3r!
őstag
nagyjabol szerintem ertem, hogy mire gondolsz. egyebkent publikus service alatt mit ertesz? helyette restful web service-re gondolsz?
mod: szoval a lenyeg az lenne, hogy localhoston hegesszem ossze az alkalmazasokat, aztan csak a legvegen deployoljam a servicet, meg az mvc alkalmazast, meg a db-t?
-
amargo
addikt
Megnézik Neked most olvastam, így csak egy kis kitartás kell
Leírom:
Ha már a projektek a Te kezedben vannak, akkor a localhost-on generáltasd ki a proxy-t (wsdl-ből generált osztály), vagy miért akarnád a frontend-en használni - jelenesetben, ahol host-od -, hozzáteszem a crossdomain policy-vel elég hamar megismerkednéla deploy - azaz a kihelyezés - a legutolsó lépés, már működő alkalmazást helyezünk ki. A host nem fejlesztésre való, így értelme sincs onnan generáltatni - ezért nem ütköztem még bele -, ha a célod egy publikus service, akkor más a helyzet, de arra ma már ne soap-ot használjunk.
-
j0k3r!
őstag
sajnos
rakerdeztem naluk, remelem egy par napon belul kapok valaszt.
"A másik ne egy publikus címről akar wsdl-t generáltatni, ha te magad vagy a fejlesztője, továbbá relatív path használata a célszerű."
ezt kifejtened? nem teljesen ertem, hogy mire gondolsz.
eloljaroban a projektrol annyit, hogy van benne egy wcf service + mssql project, egy mvc alkalmazas, meg lesz hozza egy wpf alkalmazas. mind a ket kliens a wcf-en keresztul turkal (majd) az adatbazisban.
-
amargo
addikt
Hmm, most nézem és a multipleSiteBindingsEnabled-et mintha nem támogatnák.. innentől értem a problémádat. De nem tudok rá mit írni..
Szerk: valahogy a Metaadatokat is szolgáltatnia kell, hogy őszinte legyek nem látom át az IIS beállításukat.
A másik ne egy publikus címről akar wsdl-t generáltatni, ha te magad vagy a fejlesztője, továbbá relatív path használata a célszerű.Ha pedig egy szervizt szeretnél publikálni, akkor is jó lenne látnod az IIS-t hozzá, mert bármi lehet.
-
j0k3r!
őstag
ugy nez ki, hogy mukodik, bar a te project templated azert mas volt, mint az enyem. (lehet, hogy ez volt a gond)
felmasoltam a tiedet, itt elvileg dob egy errort, de a gepen egy konzolalkalmazasbol tudtam proxyt generalni, szoval jonak tunik. koszonom megegyszerha hamarabb irok, megsporolok egy adag **zast tegnap ejjel
-
j0k3r!
őstag
most annyit trukkoztem vele, hogy:
<behavior name="serviceBehavior">
<serviceMetadata httpGetEnabled="true" externalMetadataLocation="http://restaurant.weblapportal.hu/metadata.wsdl" />
</behavior>igy elvileg egy statikus resource-bol szedi mindig a metaadatokat, de igy sem jo. ide irtam le reszletesebben a dolgot.
a linkelt projectet meg valamiert nem tudom letolteni.
"Azért megkérdem, hogy miért akarsz mindenképpen névtereket használni a DAL-ban?"
eddig nem voltak, a te tanacsodra raktam be oket nevterbe (mar, ha ugyanarra gondolunk)
-
amargo
addikt
Valami hasonló kellene, a névtereket nem írtam be mindenhova, de az alapvető problémád nem is ez volt, a névterek majd a generáláshoz kellenek.
TestWCFServiceHa ezt így kiteszed, akkor a helyes címet fogja visszaadni, de a névtereket majd írd ki. Azért megkérdem, hogy miért akarsz mindenképpen névtereket használni a DAL-ban?
-
amargo
addikt
Így első ránézésre:
- nem írtad ki a névtereket TestWCFService.Service,
- nem adtad meg az osztály névterét semSzerk:
Egy kis segítség, hátha így könnyebb megérteni.Átírtam a TestService->TestWCFService-re ne legyen megtévesztő, mert ez névtér és nem név.
-
-
vlevi
nagyúr
Igazat megvallva, ilyen dolgokra jobb a lista, mint a tömb. Sosem tudhatjuk előre, hány felhasználó lesz.
List<Szemely> tag2 = new List<Szemely> { new Szemely("András"), new Szemely("Béla"), new Szemely("Kázmér"), new Szemely("Dezső"), new Szemely("Mátyás"), new Szemely("Irma") };
tag2.Add(new Szemely("Jolán"));
foreach (var ki in tag2)
{
Console.WriteLine(ki);
}
Console.ReadLine();Viszont most én is kérdeznék. Van arra lehetőség Visual Studioban, hogy a {} és pl. a <> karaktereket valami gyorsbillentyűvel beírjam? Magyar billentyűzeten marha hülye helyen vannak, altgr-el kényelmetlen. Állandóan váltogatni a magyar és angol között meg mégszarabb.
-
vlevi
nagyúr
Ha azt szeretnéd, hogy a consolra a felhasználó nevét írja ki, akkor overrideolnod kell a ToString metódust. Mert alapfelállásban a class neve íródik ki.
Itt pedig néhány módszer a tömb feltöltésére, és kiírására.
class Szemely
{
string Nev;
public Szemely(string neve)
{
Nev = neve;
}
override public string ToString() {
return Nev;
}
}
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Szemely bela=new Szemely("Béla");
Console.WriteLine(bela);
Console.ReadLine();
Szemely[] tagok = {new Szemely("András"),new Szemely("Béla"), new Szemely("Dezső"), new Szemely("Kálmán"), new Szemely("Irma") };
for (int i = 0; i < tagok.Length; i++)
{
Console.WriteLine(tagok[i]);
}
Console.ReadLine();
foreach (var valaki in tagok)
{
Console.WriteLine(valaki);
}
Console.ReadLine();
}
} -
Ruszki
senior tag
Ez van a main-ben:
namespace ConsoleApplication17
{
class Program
{
static void Main()
{
Szemely[] felhasznalok = new Szemely[1000]; //Ebben a tömben fognak elhelyezkedni a felhasználók!
for (int i = 0; i < 1000; i++)//Ezzel a for ciklussal hozom létre felhasználókat!
{
felhasznalok[i] = (i + 1).ToString() + ".felhasznló";//Itt a felhasználok meg kapják a "sorszámukat" értelem szerűen 1-től 1000-ig.
System.Console.WriteLine(felhasznalok[i]);
}
System.Console.ReadKey();
}
}
}és akkor ez van a Személy osztályban :
public class Szemely
{
string Név;
public Szemely(string neve)
{
Név = neve;
}
}ezt húzza alá pirossal:
(i + 1).ToString() + ".felhasznló"
ezzel a hiba kóddal:
Error 1Cannot implicitly convert type 'string' to 'Szemely'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell 3520, 3530 eladó! Magas minőségben felújítva, 1 év garanciával, számlával
- új MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 2TB SSD 64GB Apple space gray asztroszürke ajándék
- Nagyon szép állapot!! MacBook Air i5-5250U 4GB DDR3 125GB SSD 13 hüvelykes - 2015 eleje
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Zephyrus G14
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Vadiúj videókártyák! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest