Új hozzászólás Aktív témák

• vilag

tag

Valaki mentsen meg az ablakon kiugrástól!!!!

Nem egészen VB kérdés, de hátha tud valaki valamit...

A szóban forgó munkafüzetben a képletek számításra manuálisra van állítva, mert a munkafüzet mérete több mint 20 Mb, és ha egyfolytában számolgatna amikor beleírok, akkor azzal telne az egész nap.

Kb. két napja előállt az a helyzet, hogy a munkafüzetben a képletek számítása továbbra is manuálison van, azonban mikor csinálok egy másolás beillesztést, akkor elkezdi újraszámolni a munkafüzetet.

Valaki mondja meg nekem legyen kedves, hogy ez most, hogy a bánatos fittyfenében lehet?
    Más esetekben ugyan úgy nem számol, ahogy annak lennie kell, de másolás-beillesztésnél mégis számol.

Hogy a ..csába tudnám ezt megakadályozni? Valami frissítés művelte ezt a csodát?

Az újraszámolás 4 maggal is igényben vesz 10-15 másodpercet. Nekem csak most legalább 70-100 ilyen kell végrehajtanom, ki lehet számolni, hogy akkor mennyi időt is fog igénybe venni mire végzek.

Van valakinek valami ötlete a probléma megoldását illetően??????

Szerk: Vélhetően az lehet a baj, hogy másik folyamatban ugyan csak megnyitottam a munkafüzetet olvasásra és az olvasásra nyitott táblából az írásra nyitott táblába történő másolás esetén csinálja ezt, bár így sem értem, hogy ehhez mi szükség újraszámolásra a forrástáblában.

Új hozzászólás Aktív témák