- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
Sziasztok!
Szembe kerültem egy eleddig megoldhatatlannak tűnő problémával.
Több kiutat is látok belőle, csak nem tudom kivitelezhető e, illetve, hogy hogyan.Van nekem egy excelre épülő VBA projektem.
Ez gyakorlatilag a hálózatról is futtatható kis programocska.Jelenleg úgy működik, hogy egy .bat fájlra mutató parancsikont tetettem ki a felhasználókkal. Ez a .bat fájl indítja az abban megadott helyen lévő excel fájlt.
Ennek a .bat fájlra mutató parancsikonja azonban egy sima kötegfájl az ikonja.
Ez meglehetősen ronda.
Szeretném elérni valahogyan, hogy felhasználói beavatkozás nélkül legyen egy általam beállított kép az ikon.Nekem az alábbi megoldások jutottak eszembe:
1. Ne egy .bat fájl, hanem egy .exe fájl tartalmazza az elérési utat (elvileg az .exe már tárolhat ikont is). Sajnos lövésem sincs hogyan lehet exe fájlt programozni, és hosszas keresgélés után sem jutottam előrébb.2. Magából a projektből kellene valahogyan egy exe fájlt csinálni (ha egyáltalán kehetséges)
3. Egy .bat fájlt megírni úgy, hogy az elvégezze a felhasználó helyett a parancsikon kihelyezését az asztalra és az ikoncseré is. (ezt meg nem tudom megcsinálni).
Szóval szeretnélek titeket megkérni, hogy akár más megoldással, vagy akár a fentiek közül valamelyik megoldás kivitelezésével segítsetek megoldani a problémát!
Egy másik probléma, hogy a .bat fájl indításával egy parancsfájl ablak is megnyílik ami addig ott is marad míg az excel tábla nyitva van.
Nem lehetne valahogy megoldani, hogy ez az excel fájl megnyitásakor bezáródjon, vagy legalább láthatatlan legyen?Köszönettel, volag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Facebook és Messenger
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest