Új hozzászólás Aktív témák

• vilag

tag

Sziasztok!

Szembe kerültem egy eleddig megoldhatatlannak tűnő problémával.
    Több kiutat is látok belőle, csak nem tudom kivitelezhető e, illetve, hogy hogyan.

Van nekem egy excelre épülő VBA projektem.
    Ez gyakorlatilag a hálózatról is futtatható kis programocska.

Jelenleg úgy működik, hogy egy .bat fájlra mutató parancsikont tetettem ki a felhasználókkal. Ez a .bat fájl indítja az abban megadott helyen lévő excel fájlt.

Ennek a .bat fájlra mutató parancsikonja azonban egy sima kötegfájl az ikonja.
    Ez meglehetősen ronda.
    Szeretném elérni valahogyan, hogy felhasználói beavatkozás nélkül legyen egy általam beállított kép az ikon.

Nekem az alábbi megoldások jutottak eszembe:
    1. Ne egy .bat fájl, hanem egy .exe fájl tartalmazza az elérési utat (elvileg az .exe már tárolhat ikont is). Sajnos lövésem sincs hogyan lehet exe fájlt programozni, és hosszas keresgélés után sem jutottam előrébb.

2. Magából a projektből kellene valahogyan egy exe fájlt csinálni (ha egyáltalán kehetséges)

3. Egy .bat fájlt megírni úgy, hogy az elvégezze a felhasználó helyett a parancsikon kihelyezését az asztalra és az ikoncseré is. (ezt meg nem tudom megcsinálni).

Szóval szeretnélek titeket megkérni, hogy akár más megoldással, vagy akár a fentiek közül valamelyik megoldás kivitelezésével segítsetek megoldani a problémát!

Egy másik probléma, hogy a .bat fájl indításával egy parancsfájl ablak is megnyílik ami addig ott is marad míg az excel tábla nyitva van.
    Nem lehetne valahogy megoldani, hogy ez az excel fájl megnyitásakor bezáródjon, vagy legalább láthatatlan legyen?

Köszönettel, volag

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés