Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Candy: AOOSTAR WTR PRO – NAS, alkoss, gyarapíts
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cpt. Flint
tag
válasz
ArchElf
üzenetére
nem vagyok fejlesztő. ez probléma? itt csak azok lehetnek tagok? mert akkor szorri, lelépek. autodidakta excel vba projekt író vagyok (mondjuk), félig kényszerből, félig szórakozásból.
Az angolom is hagy kívánnivalót maga után, úgyhogy ha nagy ritkán végképp nem találok valamire megoldást, akkor szoktam jólelkű fórumozókhoz fordulni. nyilván valszleg magában az objektumorientált programozás alapjaiban is vannak hiányosságaim, ezt vagy elnézitek nekem, vagy nem. ha nem, akkor nem válaszoltok, volt már ilyen.
ha egy többszázas google találati oldalt linkelsz, az nemigen ösztönzi az embert olvasásra. ettől függetlenül szemezgettem belőle, de az általad írtakat sajna pont nem találtam meg."- Ha egy függvény definíciójában van definiálva egy változó (vastaggal)
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
azt hiába definiálod előre, az adott függvényben az itt definiált "változat" fog élni."
most már érteni vélem (úgy látszik, mégis el tudod magyarázni ha van kedved, ugye nem is kellett hozzá olyan hatalmas energia). arra valóban nem gondoltam, hogy a KeyDown függvény paramétereiben voltaképp újradefiniálom a változót...
de nekem úgy tűnik, a csakszam-hoz már elég ez is: Sub csakszam(KeyCode, Shift)már látom, hogy mi volt a ByRef hiba oka; többféle változónévvel futottunk itt a példákban, aztán nem egyezett az átadott az átvettel. úgyhogy valóban, köszi, működik.
Az a GetActive nagyon frappáns ki hackelés
, mélységes hálám a visszafejtésért (vannak benne önmagukban is új/hasznos dolgok számomra); de hogy miért (csak) így működik, azt nem tudod véletlenül? Szerintem az ActiveControl így elég használhatatlan/bacsapós önmagában... nincs olyan utasítás, ami ténylegesen, közvetlenül, azonnal azt az egy darab, fókuszban levő vezérlőt adná eredményül?masked editre akkor semmi ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák
- IdeaPad 3 15ARH05 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- i7-8700K / ASUS Z370-E / GTX 1080 Ti komplett gép
- PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB XLR8 Gaming VERTO EPIC-X RGB
- Samsung Galaxy S25 eladó, független, garanciális (ses.hu, 2028 júniusig)
- Asus TUF F16 FX607JU 16" QHD+ IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla 0347AB
- ASUS ROG Falchion Ace HFX Magnetic FR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az angolom is hagy kívánnivalót maga után, úgyhogy ha nagy ritkán végképp nem találok valamire megoldást, akkor szoktam jólelkű fórumozókhoz fordulni. nyilván valszleg magában az objektumorientált programozás alapjaiban is vannak hiányosságaim, ezt vagy elnézitek nekem, vagy nem. ha nem, akkor nem válaszoltok, volt már ilyen.
, mélységes hálám a visszafejtésért (vannak benne önmagukban is új/hasznos dolgok számomra); de hogy miért (csak) így működik, azt nem tudod véletlenül? Szerintem az ActiveControl így elég használhatatlan/bacsapós önmagában... nincs olyan utasítás, ami ténylegesen, közvetlenül, azonnal azt az egy darab, fókuszban levő vezérlőt adná eredményül?