Hirdetés
- CPU-im eddig
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
válasz D1Rect #17396 üzenetére
Nyilván nem ateistáknak íródott és bizonyos érvelések feltételezik, hogy elhiszed a Bibliában leírtakat. Ettől függetlenül vannak kutatások, amik az elmúlt 100 év természeti katasztrófáival foglalkoznak. Keress utána, ha sok szabadidőd van, régen itt is volt valami hasonló tárgyalva.
(#17400) Zsolt_72 Aláírom, ez nagyon így van. Religion is man searching for God, Christianity is God searching for man
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz #40993792 #17395 üzenetére
és ugye az is "érdekes", hogy aki valójában megtért az Úrhoz, és az nem kevés ember, egyről sem tudok, aki megbánta volna.
ezt a dolgot rajtunk, (a megtérteken), kívül általában nem divat figyelembe venni...***
(#17393) D1Rect
én úgy vélekedem, hogy egyáltalán nem.
maga a klímaváltozás is következmény. az emberé. és az, mi kitartó munkával módszeresen tönkrevágjuk a környezetünket, megincsak vissazvezethető a istentől való eltávolodott állapotra, és ennek következtében hozott felelőtlen döntésekre.Istent pedig nem hibáztathatjuk azért, ha engedi megtörténni a mi általunk előidézett katasztrófákat.
én így is hiszem, hogy sokkal több kár történt volna, kvázi rég ki is pusztítottuk volna egymást, ha Ő ezt nem korlátozta volna.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
félisten
válasz 0xmilan #17394 üzenetére
Nem. Annyit ír, hogy "Some argue its global warming."
Semmivel nem cáfolja ezt.A dolgok természetes körforgásának magyarázatát próbálja azzal cáfolni, hogy "Still, anyone with a little age and experience, or any one simply willing to carefully consider matters, finds it a bit hard to believe that what's been occurring of late is merely the natural cycle of things."
Kb. ennyivel meg is cáfolható ez a írás:
"Still, anyone with a little age and experience, or any one simply willing to carefully consider matters, finds it a bit hard to believe that what's been occurring is God's work."Ez a cikk kb. a "zsidó halálsugárral csinálják a földrengéseket" szinten van.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
0xmilan
addikt
-
0xmilan
addikt
Csinál sok természeti katasztrófát, hogy felkeltse az emberek figyelmét.
-
llll
senior tag
válasz 0xmilan #17380 üzenetére
"Komolyan már előre látom, hogy mibe fogsz belekötni gondolkodás nélkül."
az is vmi
de az igazi az lenne, ha az esetleges megalapozottságát is kezdenéd már belátni"Jah, tudom, te mint jóságos isten nem hagynád őket szenvedni. Adnál lehetőséget, hogy a "saját univerzumukból kizárják a gonoszt", meg minden szempontból fájdalommentesen véget vessenek az életüknek."
és?
hol van erre az érdemleges válaszod?"Tényleg random dobálod be a "kérdéseket"
igaz"de igazából nem érdekel a válasz"
ez annyiban igaz, hogy valóban nem is várok már érdemleges válaszokat
ehhez - úgy gondolom - már kellő mennyiségű hasonló beszélgetésen vagyok túl
nektek is megvan a saját meggyőződésetek és nekem is a sajátom
és nem nagyon láttam még olyat, hogy ebből a felállásból bárki bármiről meg tudott volna győzni bárkit
a legtöbb ami ilyenkor sztem elvárható, hogy legalább elvi lehetőség szintjén elfogadjuk a másik álláspontját is
erre én úgy érzem hajlandó vagyok - legalábbis sztem
azt mondjuk nem tudom, hogy kívülről ez mennyire látszik
nálatok viszont gyaxilag semmi jelét nem látom ennek
de lehet, hogy ezt is csak én nem látom innen kívülről
és ez a mélységes, megingathatatlan meggyőződésetek valóban érdekelne még mindig, hogy honnan fakad
(illetve hogy valóban az-e, vagy esetleg nálatok is csak pont ugyanúgy vmiféle makacsság, mint nálam?)
de - ahogy már 1 jó ideje látom - ebben sem fogok tudni előre jutni"csak szórakozol."
igaz"Mint írtad: kekeckedsz"
igaz"Tényleg semmi értelme."
mmm...én azért hallottam itt is 1-2 számomra új és érdekes adalékot is"Az emberek (én is) naivan próbálnak értelmes válaszokat adni az éppen aktuális filozofálásodra"
igaz
csak az a gondom, hogy egyik sem kikezdhetetlen"Miért így csinálja Isten...és mindent elrontanak, stb
és a kapott válaszok felől akár mindent fenn is tarthatnék"s az, hogy tulképpen mi az a lélek?
Szerintem leírtam nemrég. Ebből is látszik, hogy mennyire nem érdekel igazából. Gondolkodás nélkül rávágsz valamit. Ha értelmeznéd az elmúlt napok hozzászólásait, akkor nem kérdeznél olyanokat...
téves
a kérdőjel ellenére ez nem kérdés volt
hanem - talán - 1 lehetséges válasz kezdete
lásd fentebb"A lényeg, hogy ne kelljen teljes mértékben elfogadni valamit. Mindig megy a "tegyük fel".."
és amíg nem látom bizonyítottnak addig ezzel mi a baj?
akkor már sztem inkább én kérdezhetném, hogy TI miért nem biggyesztitek ezt oda?
mert mindvégig úgy beszélgettünk, hogy elegánsan átléptünk azon, egyáltalán létezik-e isten
ami önmagában nem baj hiszen nem valószínű, hogy 1 évezredek óta eldöntetlen kérdést mi fogunk itt megválaszolni
de megint miért baj az, ha én ezt időnként azért leszögezem?
netán vhogy kényelmetlenül érint?
mert akkor annak vmi oka kell legyen"Tényleg csak a köröket futjuk/ futjátok."
igaz
(hogy akkor miért?
gondolom mert mindannyian vhogy úgy vagyunk vele, hogy mit lehet tudni?
talán majd éppen most és éppen itt)"Igazából nem hiszel a létezésében, mégis őt vádolod azzal ,hogy szar a világ. Ez a MIVAN?! Tényleg semmi értelme, ha belegondolsz."
téves
te mondád az előbb: "mindig megy a tegyük fel..."
így van
ez is így értendő
tegyük fel, hogy létezik
és EZ ESETBEN sztem igenis van része a felelősségben
ha sztetek nincs...akkor lehet, hogy ÉN tépem a számat tök feleslegesen"Te Istentől mindent elvársz"
igaz
minden tőle telhetőt
mint ahogy a gyerekeim tőlem
és sztem némi joggalde ha nem csak a te véleményed hogy a terhetekre vagyok, akkor elnézésteket kérem a zavarásért, önkritikát gyakorlok és befogom
[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
szab.tam
nagyúr
zanzásított, lecsupaszított, nyers megfogalmazás.
de teljesen igaz...többek közt:
Lukács 20,9-19[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
kymco
veterán
Isten nem tétlen, megteremtette az embert, hogy képviselje őt, majd, amikor az ember el akart szakadni, adta a törvényt, hogy visszatérhessen, amit az emberek kiforgattak, majd küldte a prófétákat, akiket megvertek, megöltek, majd küldte Egyszülöttjét, akit kivégeztek bűntelensége ellenére....
www.refujvaros.hu
-
llll
senior tag
válasz szab.tam #17378 üzenetére
"igen, a pokol a létezés egyik állapota.
nincs olyan, hogy "nemlét"."
tehát akkor marad az a felállás, hogy léteznem KELL
ha eszem ha nem, nem kapok mást
rrrendicsek"(lélek megfogalamzására majd talán szakszerűbben a többiek.) "
nem is vmi egzakt definíciót várnék igazából
hanem úgy gondoltam, hogy mire felmerült benned, hogy hogyan került beléd vmi
addigra ennek a vminek egyáltalán a mibenlétéről biztosan volt már vmi elképzelésed
és ha a mibenléte tisztázásában esetleg jutnánk vmire, akkor talán közelebb jutnál a "hogyan került belém?" c. kérdés válaszához is
(persze nem biztos, csak gondoltam)[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
0xmilan
addikt
ezexerint a földönkívűliek, vagy a halott ősök pont ugyanannyira valóságosak, mint az isten által teremtett dolgok..?
Jah, a "sánta láttatja". Meg van írva, hogy a démonoknak meg lesz engedve, hogy megjelenjenek különböző formákban az utolsó időkben, megtévesszék az emberek.. FÚÚÚJ Miét enged meg ilyet Isten, ha mindenható?? Így mutatja ki a szeretetét? Komolyan már előre látom, hogy mibe fogsz belekötni gondolkodás nélkül."Annakokáért azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják meg azt; és kívánnának meghalni, de a halál elmegy előlük."
csak nem elveszi még az öngyilkosság lehetőségét is??
Igen, lesz egyfajta "zombie-apokalipszis", hát nem tök jó? Erre várnak az emberek már mióta.
Jah, tudom, te mint jóságos isten nem hagynád őket szenvedni. Adnál lehetőséget, hogy a "saját univerzumukból kizárják a gonoszt", meg minden szempontból fájdalommentesen véget vessenek az életüknek..
A te hozzáállásod minimum ugyanakkor "MI VAN??? ", mint amivel Istent vádlod, mert az emberi agyaddal nem vagy képes felfogni a természetét, döntéseit. Nem ismered.
Tényleg random dobálod be a "kérdéseket", de igazából nem érdekel a válasz, csak szórakozol. Mint írtad: kekeckedsz. Tényleg semmi értelme. Az emberek(énis) naivan próbálnak értelmes válaszokat adni az éppen aktuális filozofálásodra "Miért így csinálja Isten, én nem ilyen isten lennék, miért engedi meg ezt meg azt, ha mindenható, milyen felelőtlen már, hogy kijelelenti a teremtésére, hogy jó? egy isten nem engedhet meg magának, hogy csak a jelenben gondolkozzon. előre kellene látnia, hogy a szeretett emberei majd elfordulnak tőle és mindent elrontanak, stb..."
és az, hogy tulképpen mi az a lélek?
Szerintem leírtam nemrég. Ebből is látszik, hogy mennyire nem érdekel igazából. Gondolkodás nélkül rávágsz valamit. Ha értelmeznéd az elmúlt napok hozzászólásait, akkor nem kérdeznél olyanokat, amire már tudnod kéne a választ, mert 20x ki lett tárgyalva.... A lényeg, hogy ne kelljen teljes mértékben elfogadni valamit. Mindig megy a "tegyük fel"..
Tényleg csak a köröket futjuk/ futjátok.
én az embertől nem is várok sokkal többet
viszont istentől elvárnék
Te Istentől mindent elvársz, vádolod, elégedetlenkesz, de Te mit csinálsz Istenért, hogy megismerd/kiismerd/megértsd. Igazából nem hiszel a létezésében, mégis őt vádolod azzal ,hogy szar a világ. Ez a MIVAN?! Tényleg semmi értelme, ha belegondolsz.[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
válasz szab.tam #17378 üzenetére
"amely lélek vétkezik, az hal meg" (Ez 18:3)
"Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. 6 Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt." (Préd 9:5-6 ÚV )
"Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmok nincs többé; mivelhogy emlékezetök elfelejtetett.
8 Mind szeretetök, mind gyűlöletök, mind gerjedezésök immár elveszett; és többé semmi részök nincs semmi dologban, amely a nap alatt történik." (Károli Préd 9:7-8)?
[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szab.tam
nagyúr
igen, a pokol a létezés egyik állapota.
nincs olyan, hogy "nemlét".(lélek megfogalamzására majd talán szakszerűbben a többiek.)
-
llll
senior tag
válasz szab.tam #17373 üzenetére
"a poklot 2. halál állapotának is hívjuk. nincs tovább hová meghalni. nincs olyan, hogy onnan "tovább meghal" valaki és átkerül egy "nemlétbe."
az az állapot végállomás."
oké
még azt mondd meg légyszi, hogy akkor a pokol szted most a létezés egyik állapota, vagy a nemlété?"engem pl. nagyon érdekelt, hogy a lélek hol van addig, amíg az emberi tesbte "belekrül"."
és az, hogy tulképpen mi az a lélek?kymco:
"De az, hogy nem jut ehhez, az, hogy ilyen helyzetben van, az alapvetően az ember bűne."
jó
akkor csak tétlenséggel vádolomjut eszembe:
azt mondod ha jut az istentelen embereknek is, akkor az istennek köszönhető
ha meg nem, akkor az az embernek(?)"Hol van az ember..."
én az embertől nem is várok sokkal többet
viszont istentől elvárnék[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
kymco
veterán
Nem, számukra is Isten biztosítja a táplálékot, mert ez tudtommal a mai napig elégséges lenne a Föld lakosságának. De az, hogy nem jut ehhez, az, hogy ilyen helyzetben van, az alapvetően az ember bűne. Sajnos a bűnnek mindig mások is a szenvedői....
Nekem is elszorul a szívem, mikor ilyennel találkozom, és kérdem Hol van az ember, akinek adatott hatalom, pénz, erő, képesség arra, hogy ezt rendbe tegye, de helyette csak a maga kényelmével foglalkozik, és azt gondolja magáról, hogy mr majdnem olyan, mint az Isten....
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
szab.tam
nagyúr
"miért nem öli meg őket egyszerűen"
a poklot 2. halál állapotának is hívjuk. nincs tovább hová meghalni. nincs olyan, hogy onnan "tovább meghal" valaki és átkerül egy "nemlétbe."
az az állapot végállomás."megint milyen célból?"
nem mindennek a célját nyilatkoztatja ki a Teremtő.
legtöbbször azért, mert az emberi elme nem lenne képes felfogni.
Pálnak is pl. beszéhettünk volna a részecskegyorsítóról, valószínű sokat értett volna belőle.***
egyébként nem mindenre van válasz.
engem pl. nagyon érdekelt, hogy a lélek hol van addig, amíg az emberi tesbte "belekrül".
ez sem lett kijelentve. (ha jól tudom.)
miért? mert csak. Isten így látta jónak.
fantáziálni, elméleteket gyártani lehetne, de nehogy nincs értelme, hanem nem is szabad.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
llll
senior tag
megdöbbentően kicsi gyerekek gyakorlatilag a szeméttelepen guberálva élik le az életüket
(nem véletlenül nem azt írtam hogy nőnek fel, mert akár meg is halnak még gyerekként)
nem otthon, nem a játszótéren, nem az oviban
és ha nem guberálnak eleget, akkor késő éjszaka(!) nem mernek hazamenni, mert otthon agyonverik őket...
számukra pl ezt "biztosítja" isten?
vagy ők is szabad akaratukból választották ezt?
szívem szerint ilyenkor ordtanám, hogy
"hol a qrva isten faszában van isten??
nem tudom, de inkább maradjon is ott!!"
...de hát a rátok való tekintettel nem teszem[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
kymco
veterán
A filmet nem láttam.
Én azt gondolom, hogy Isten a szeretetét azzal fejezi ki, hogy ránk bízza a döntést. Én apaként már érzem, mikor majd a felnőtt gyerekeim önszántukból baromságot akarnak csinálni, nem tehetek más egy pont után (rábeszélés, érvelés, példa mutatás stb), mint hogy engedem, hogy tegye, amit eldöntött... A szívem szakad bele, de engednem kell. El tudom képzelni, ezt az elengedést Istennél is. Nem egy közömbös legyintés, hanem egy fájdalmas elengedés. Istennek minden teremtmény fontos, minden teremtmény értékes....www.refujvaros.hu
-
félisten
Ez oké, magam részéről megnyugodtam, hogy én nem vagyok az "ördög befolyás alatt".
Arra lettem volna kíváncsi, hogy llll fórumtárs véleménye miért az "ördög által van ihletve"?
Szerintetek az ördög őt húzta csőbe, JT szerint meg titeket. Mi a különbség?[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
llll
senior tag
válasz szab.tam #17366 üzenetére
"a megváltást visszautasító a halála után fog rádöbbeni arra, hogy hová került."
kérdeztem volt, hogy mi van ha én egyikből sem kérnék?"egy idő nélküli örökkévalóságig tart."
"a pokol is vettetik a tűznek tavába"?
illetve azt is kérdeztem, hogy miért nem öli meg őket egyszerűen?
mert nekem ez így többnek tűnne szimpla "ti akartátok és csak tiszteletben tartom"-nál
konkrétan kifejezett szadizmusnak
vagy a pokolban is megmarad a lehetőség legalább az öngyilkosságra?"de átláthatóság van."
tegyük fel
megint milyen célból?
(ha nem kitolásból, vagy elrettentésül - helyzetünktől függően)
egyébként ez a gazdag-koldus sztori még Jézus halála előtt, vagy után játszódik?"túl nagy tempóban kavarod a dolgokat. "
na és?
ne kímélj[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
llll
senior tag
"Az Isten nem bónusz, hanem az ember (teljes) életének szükséges feltétele. "
holott ha mindenható, akkor nyilván elrendezhette volna ezt is másképp is, ugye...?"Az Istenből nem kérő emberek is abból tudnak élni, amit Isten számukra biztosít"
...láttad már a Másik bolygó c. filmet?[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
szab.tam
nagyúr
"sajnálni fogjuk, hogy miről maradtunk le"
...miért?
meg lesz mutatva?a megváltást visszautasító a halála után fog rádöbbeni arra, hogy hová került.
és ez a felismerés rettenetes lesz.
az itteni életünkben is összeszorul a gyomrunk, amikor egy rossz döntésünk következményeivel szembesülünk.
csak ez sokkal koncentráltabb, helyrehozhatatlan, és egy idő nélküli örökkévalóságig tart.átjárhatóság pokol és a menny között nincs.
de átláthatóság van.
és ebből:
22Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
23És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.****
túl nagy tempóban kavarod a dolgokat. szinte megválaszolhatatlanul csapongasz.
ha tényleg érdekelnek ezek a kérdések, akkor tessék kicsit lassabban, átgondoltabban, kevésbé kapkodva, nem ömlesztve, hanem egyesével kérdezni.[ Szerkesztve ]
-
llll
senior tag
...illetve érdekelne még, hogy ezt ti hogyan értelmezitek:
"A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. "és mondjuk még ezt:
"Annakokáért azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják meg azt; és kívánnának meghalni, de a halál elmegy előlük."
csak nem elveszi még az öngyilkosság lehetőségét is??"És megmondaték nékik, hogy a földnek füvét ne bántsák, se semmi zöldelőt, se semmi élőfát, hanem csak azokat az embereket, a kiknek homlokukon nincsen az Istennek pecséte.
És adaték azoknak, hogy meg ne öljék őket, hanem hogy kínoztassanak öt hónapig"
MI VAN???Soha többet DPD!
-
kymco
veterán
Az Isten nem bónusz, hanem az ember (teljes) életének szükséges feltétele. Nélküle nem lenne semmi. Az Istenből nem kérő emberek is abból tudnak élni, amit Isten számukra biztosít, még akkor is, ha autóbuszok reklámfelületén fizetett hirdetésben esetleg az ellenkezőjét állítják.
www.refujvaros.hu
-
llll
senior tag
tehát ha jól értelek benneteket, mindhárman az istennélküliséget emelnétek ki, mint a pokol legfőbb ismérvét
oké, kerekedik
(bár ezexerint eddig totálisan félreértettem az egyház elképzelését a pokolról...)
tehát isten már nem lesz ott velünk...és a sánta?
aztán
"sajnálni fogjuk, hogy miről maradtunk le"
...miért?
meg lesz mutatva?
megint milyen céllal?
és vhol még mindig várnám a választ arra, hogy mi van azokkal akik eleve nem kértek volna istenből?
(immár kiegészítve azzal, hogy mi van, ha az isten "nélküliségből" sem)[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
Noddy
senior tag
Korábban is mondta kymco, hogy a pokol az Isten nélküli lét. Az ember saját magát bünteti azzal, hogy nem tér vissza Istenhez. Isten a szeretetét mindenki felé kiterjeszti, de a szeretetet el is kell fogadni, tudomásul kell venni.
Talán pár száz bejegyzéssel korábban írtam, hogy Istennel való közösségre lettünk teremtve. Mint ahogy a videóban is a macbook, szükség van a tápkábelre, nélküle rövid időn belül csak hulladék marad. Az emberiség ezt az "istentelenséget" csak kóstolgatja, bár szerintem elég kellene hogy legyen figyelmeztetésnek...
Ha megnézed a Jézus példázatait, akkor pont az elhagyatottságot, kizártságot, szomorúságot (depressziót), félelmet emeli ki mint a pokol tulajdonságai.A felelősséghez. A bűn az maga a késztetés, hogy megalázd, belerúgj, bántsd a másikat lelkileg, testileg (azért hogy magad legyél isten). De magát a cselekvést mindig tudatosan teszi meg az ember. Ezért nem lehet hárítani a felelősséget. (Ha megnézed a bűnbeesés története is erről szól. Éva tudta hogy rosszat csinál, de mégis megtette, csábítóbb volt istenné válni, mint a meglévő boldogságban élni, a Föld uraiként.)
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
kymco
veterán
Isten igazságos.
Ha valakinek nem kell e mentőöv, amit Isten ad, mert jól érzi magát a bűnben fürödve, akkor ne csodálkozzon, hogy megfullad.
Ez nem sommás, empátiahiányos mondat, hanem tény. Isten nagyon sokszor kopogtat az ember életében ebben bizonyos vagyok. És erre válasz a csukva hagyott ajtó is. Érintve vagyok én is, mert családtagjaim egy része nem hívő ember. Féltem őket, de helyettük Istenre bízni nem tudom az életüket.
Az életedben is vannak irreverzibilis dolgok. Az életkor előrehaladtával látom, hogy a kis, látszólag visszavonható döntéseim milyen visszafordíthatatlanságot eredményeznek esetenként.
Tele van az életünk visszavonhatatlan döntésekkel eseményekkel.
Tudomásul kellene venni, hogy az Istennel való kapcsolat alapvetően meghatározó. Ezért is bosszant a szekularizáció új vonulata, mert be akar minket zárni a falak közé. Pedig tudnia kellene a világnak, hogy sok múlik a mostani döntésén.
Az, hogy ezt te nem tartod igazságosnak, és mivel ilyen, kitaláció csupán.... hát. Ha emberi megoldást keresnénk, vsz találnánk emberibbet, te is találtál. Tehát, ha kitaláció lenne, szerintem ember közelibb logikával fűszerezett megoldást találnánk rá...
De ezt nehezen emésztjük, nehezen értjük, berzenkedünk, el sem hisszük, hogy igaz lehet. Pedig csak arról szól, hogy fordulj a Teremtőd felé és megmenekülsz... Nem teszed, akkor tiszteletben tartom a döntésedet...
Szerintem ez több, mint emberi. Erre ember nem képes. Képes a legmélyebb bugyrot megjárni azért, hogy felismerjük, hogy szükségünk van rá. Jézus kiszolgáltatottan született meg, szégyenteljesen végezték ki. Isten mindent megtett azért, hogy odafigyeljünk rá és hogy megértsük... Nem ő az, akin számon lehet kérni, hogy ez nem minden esetben sikerült...
Az egyik barátom apukája a tengerből kimentett két gyereket, akik elsodródtak a parttól, majd megfulladt. Annak a két gyereknek életét nem határozza meg, hogy megmentette őket az élete árán is valaki? Szerintem nagyon is... Jézus ugyanezt adja fel áldozatával. Isten hibája, ha nem határozza meg az életünket ez a megmentettség?www.refujvaros.hu
-
pocokxx
Közösségépítő
A pokol egy roppant tág téma...
A földi lét a "próbatétel" ideje, mely alapján megítéltetünk, és ez az ítélet végérvényes, és visszavonhatatlan. Azu első ítélet rögtön halálunkpr következik be: ez az ún. különítélet. 3 helyre juthatunk a különítélet után: üdvösség-tisztítóhely-pokol. Akik életükben nem Istent választották, szeretetlenül éltek, ártottak embertársaiknak, stb. azok az örök életben is Isten nélkül élnek. És ez az igazi büntetésük: ti.:Az Isten nélküliség. Az ember nem is tudja felfogni, hogy ez milyen fájdalommal jár, látva, hogy mit szalasztott el. Az ember itt a földön nem tud Isten nélkül élni. A kárhozat ítélete tehát tulajdonképp egy önmagadra kimondott ítélet. Az Isten egyszerre irgalmas és igazságos, emberileg felfoghatatlan, hogy ezt miként viszi végbe. Ugyanakkor, ha inverz fogalmazunk: nem mondhatjuk, hogy igazságtalan, vagy irgalmatlan lenne.
megbüntetése nem inkább a megbocsájtásra képtelen ember vágyának tűnik, mint a biblia istenének
Talán helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy igazságosság, jogosság...Ha észreveszel ilyet az emberben, akkor nem azt kell kérdezni, hogy nem az ember találta-e ki ezt az egészet, hanem azt, hogy honnan van ez az igazságérzet...?
És egy újabb kitérő: Krisztusban már rég nem arányos jutalom és a "jócselekedet", illetve a bűn és a büntetés...
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
llll
senior tag
válasz 0xmilan #17351 üzenetére
kb ugyanennyien állítják, hogy földönkívűliekkel találkoztak, vagy istennel, vagy Jézussal, vagy a halott őseikkel (akiknek mellesleg köze nincs a keresztény valláshoz, tehát kevéssé valószínű, hogy a biblia istene támasztotta volna fel őket a túlvilágon), vagy éppen hogy nem láttak "odaát" a világon semmit
most melyiknek higyjünk?
tudod mit?
magam részéről én még azt sem hinném el valóságosnak, ha esetleg ÉN MAGAM tapasztalnék meg ezek közül vmit[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
-
llll
senior tag
oké, nem eddig nem foglalkoztál vele és sztem sincs kifejtve a bibliában
(bár ehhez képest az egyházatoknak elég határozott elképzelése van erről is...)
de ha azt mondom, hogy itt most a tét az, hogy 1 állítólag végtelenül szerető és megbocsájtó isten
ugyan mi célból ítélne bárkit örökké tartó szenvedésre?
még így sem érdekes számodra?
hiszen ennél még a "sima" elpusztításuk is emberségesebb volna és ugyanúgy nem zavarhatnánka tovább semmi vizet
te nem érzel itt némi disszonanciát?gondolatébresztésképpen:
a gonoszok "méltó" megbüntetése nem inkább a megbocsájtásra képtelen ember vágyának tűnik, mint a biblia istenének?
és továbbmenve ezen a vonalon:
1 bennünket pont szerető és pátyolgató hatalmas vkivel nem szintén ugyanez a helyzet?
és akkor az egymillió forintos kérdés:
nem lehet, hogy mindkettőt csak mi találtuk ki??
(és most ne hagyd, hogy az elképzelés kidologozottsága és részletessége megzavarjon )
szóval?[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
kymco
veterán
Lehet, hogy hihetetlennek hangzik, de mivel ez a téma nem foglalkoztat, nem igen tudok sok mindent írni erről. Valószínű, hogy más sem nagyon, mert annyira ez nincs kifejtve a Bibliában sem, hogy bárki reklamálhasson, ha nem az elképzelései szerint történik.
Bizonyára vannak olyanok, akik ebbe a témába jobban beleásták magukat, hát ez nem én vagyok. Ami engem jobban érdekel, az a megtérés, és a hívő élet. Ezekhez szólok hozzá inkább.
Értsd jól, nem ki akarnék bújni a válasz alól, hanem nem foglalkoztam vele. Az ember sorsa addig változtatható, amíg el nem jön az ítélet. engem az foglalkoztat, hogyan lehet megmenekülni. Az elveszettség állapota nem nagyon. A halál utáni dolgokból pedig egy fogott meg igazán, hogy Jézus elment és helyet készített nekem is...www.refujvaros.hu
-
-
llll
senior tag
"A teremtett világ jó..."
oké
én nem akarok újrafuttatni veled köröket"A pokol pedig egy olyan hely, ahol mindenki megkapja, amiben életében hitt...az Isten nélküliséget"
jó, tegyük fel
és EZ mire lenne jó?"Természetesen jöhet a kérdés, hogy mit kezd Isten azokkal, akik nem ismerhették meg életükben őt. Erre én válaszolok: egyrészt a rövid válaszom a pokolra nem tökéletes, max frappáns."
erre viszont azt kell mondjam, hogy JT-k idevágó bibliaértelmezése utcahosszal jobb ennél
sztük az a bizonyos 1000 éves időszak szolgál majd e célra
(tudod: aminek a végén kis időre újra elereszti a sátánt
és aki ekkor meghal, az a második - immár végső - halál
akik viszont addigra már bizonyítanak, ebből a körből kimaradnak
ők az ún. első feltámadásban részesülők
ők az a bizonyos 144000
akiknek az lesz a feladata/jutalma, hogy ők lesznek Jézus államapparátusa isten országában/királyságában)[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
llll
senior tag
-
kymco
veterán
A teremtett világ jó... Istennel. Nélküle olyan, amint láthatjuk. A bűn olyan állapot, ami kvázi Isten nélküliséget takar. Kiszorítom az életemből őt, és ami helyére tódul az max csonka utánzata annak, ami korábban ott volt.
A teremtett világ jó. Az ember teszi élhetetlenné, az Istent kerülő ember. Amit Isten lát, az sok esetben nem segélykiáltás, hanem dac, hogy csak azért is bebizonyítom, hogy tudok nélküled teljes életet élni.
A segélykiáltás elér Istenhez, és megjelenik. Így jelent meg az egyik halál szélére vergődött masszív alkoholista ismerősömnél is. Azóta tiszta, és olyan teljes életet él, amilyet csak lehet itt a Földön.
A "nagy" lányom minap kapott egy számológépet ajándékba, bátran szétszedte, és próbálta összerakni. A csavarok kicsavarása még ment, de az egyik panelt fordítva tette vissza, így a csavart az elektronikai célt szolgáló fóliába csavarta bele.
Képzelheted, hogy ez mit tett a számológéppel.
A számológép hibája, rosszul lett megtervezve, rossz céllal, hogy a lányom szétbarmolta?
Nem arra lett használva és nem úgy, mint amire teremtve lett.
Én sem a tervezőt hibáztattam.A pokol pedig egy olyan hely, ahol mindenki megkapja, amiben életében hitt. Aki hitt Jézus Krisztusban, az Isten Fiában, azt kapja meg, aki meg nem, vagy a bálványaiban az az Isten nélküliséget....
Természetesen jöhet a kérdés, hogy mit kezd Isten azokkal, akik nem ismerhették meg életükben őt. Erre én válaszolok: egyrészt a rövid válaszom a pokolra nem tökéletes, max frappáns. Másrészt Istent igazságosnak és mindenhatónak ismerem, megoldja valahogy...www.refujvaros.hu
-
llll
senior tag
"akkor nem háríthatom a tett felelősségét a sugalmazóra, felbujtóra."
igaz
(de sztem már ezekkel a megnevezésekkel is ezt tesszük némileg
tehát azzal, hogy az "ötlet nem az enyém volt")
mindegy
sztem mindkettőnknek van némi igaza"Sokkal inkább arról szól ez, hogy jó tisztába lenni azzal, hogy van, aki meg akar vezetni"
ja, ez esetben pedig akár teljes mértékben neked(és akkor ez a válasz a te kérdésedre is:
a JT-k is úgy vélik, hogy ők ENNYIRE tisztában vannak ezzel)[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
kymco
veterán
A felelősség kérdését nem kenem el ezzel. Mondom, nem megszállottakról beszélünk (erről is érdemes lenne beszélni, de ott a felelősség ott van, hogy hogyan lesz valaki megszállott), a felelősség kérdése egyértelmű. Ha valaki mondja nekem hogy csapjam fejbe a főnököm, akkor nem háríthatom a tett felelősségét a sugalmazóra, felbujtóra.
Sokkal inkább arról szól ez, hogy jó tisztába lenni azzal, hogy van, aki meg akar vezetni, van, aki szét akarja rombolni Isten munkáját bennem, másokban. Nem csak arról szól a történet, hogy én "megbotlok" és majd én helyrehozom. A bűn rajtam túlmutató valami. Az emberen túlmutató valami. A bűn képes rabszolgává tenni az embert. A bűnt nem lehet "Majd jóváteszem!" kiáltással lerendezni.
De ez a egyértelműsítés nem jelent felelősség áthárítást.www.refujvaros.hu
-
llll
senior tag
...jut eszembe:
amikor így viselkednek az emberek (de még hosszasan folytathatnánk a felsorolást), ahogy írod
akkor szvsz isten nyugodtan huzigálhatná a strigulákat, hogy ENNYI teremtménye szerint, ennyi teremtménye számára vhogy mégsem olyan "jó" amit teremtett, mint ahogy ő azt gondolta
vagy tekinthetné ezt akár megannyi segélykiáltásnak is
és ezen akár el is gondolkozhatna...vagy persze a szabad akaratukkal nyugtatgatva a lelkiismeretét bevághatja őket a pokolba is
akármit takarjon is az
(...esetleges új téma: a pokol mire jó??)és azt most hagyjuk, hogy nem ilyennek teremtette, vagy nem nézte meg előre
akkor is egyenesen következne abból ez
gondolom ebben egyetértünk[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
llll
senior tag
"Tényleg nem tudom, hogy mi alapján tartják a Jehova Tanúi ördöginek (megtévesztettnek) a többi összes keresztény felekezetet."
sztem vhol ugyanazon az alapon, ami miatt te is ördögtől befolyásoltnak tartod az általad példaként említett embereket...
az teljességgel kizárt, hogy mi emberek magunktól legyünk ilyenek?
miért kell ehhez újfent 1 kívűlről beavatkozó vkit keresni/feltételezni?
egyébként is: nem éppen ez a felelősség hárítása már megint?
(bár ez utóbbi inkább Noddy-nak szól)[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
kymco
veterán
válasz D1Rect #17278 üzenetére
Annyira nem kell távolról nézni.
Persze lehet tévedek és el tudod magyarázni a mi a különbség.
Tényleg nem tudom, hogy mi alapján tartják a Jehova Tanúi ördöginek (megtévesztettnek) a többi összes keresztény felekezetet.
Persze azt tudom, hogy azt mondják, a Szentháromsággal három istenben hiszünk, mikor csak egy Isten létezik. Azt is tudni vélem, hogy a születésnapot bálványünnepnek tartják, a keresztény ünnepeinket pogány ünnepeknek.
Én ezt persze másképp látom.
Ördögi befolyás persze lehet megtévesztéssel is elérni, az ördög a megtévesztés mestere, de sokkal inkább azt látom, hogy vágyainkra, félelmeinkre apellál és így manipulál és terelget. Még egyszer leírom, nem feltétlen megszállott az, aki ördögi hatás alatt van. Sokkal többen vannak ördögi hatásnak kitéve, mint ahogy azt képzelni lehet. Ott van egy veszekedésben, mikor eléd tolja az önsajnálatot, és ez ad muníciót ahhoz, hogy álld a sarat, tartsd a pozíciódat... igaz, ez idő alatt az ellenfeled, aki lehet a lányod, feleséged, összeomlik, lelki sebeket szed fel, de te nem látod, mert elvakít az önsajnálat. (persze ezt ne magadra értsd, mert nem ismerlek annyira)
Ott van, mikor árleszállítás van a műszaki üzletlánc nyitásakor, és az emberek egymást taposva akarják megvásárolni a limitált számú akciós kütyüket, és ilyenkor történnek érdekes dolgok (volt, akit agyontapostak, összevertek, megtéptek...)
De ott van, mikor kirúgnak és elhagynak, és a reménytelenség. értelmetlenség érzését fokozza bennünk. Ő nincs bennünk ilyenkor, csak megpendíti az éppen aktuális húrokat, felerősít, jelentéktelenné tesz számunkra érzéseket, események jelentőségét. Az ördög célja, hogy Isten munkáját lerontsa. És amikor egy kocsma mellett megyek el, amikor duhaj fiúkat/férfiakat hallok arról harsányan beszélni, hogy a nők számukra használati tárgyak. Amikor látom asszonyok tekintetén a mohóságot, mikor egy új pletyka továbbadójává válhatnak... nos ilyenkor szomorúan konstatálom, sokszor eléri a célját egy-egy életben.... remélem csak átmenetileg.www.refujvaros.hu
-
pocokxx
Közösségépítő
Nem volna kedvetek valami konstruktívabb beszélgetéshez? Mondjuk egy tetszőleges bibliai történet, vagy konkrét élethelyzetekről való elmélkedés...
Én pl. mostanában hallgattam egy prédikácó sorozatot a szamariai aszzonyról (Jn 4,1-42) és örülnék, ha rajtatok keresztül tovább gondolhatnánk...
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
0xmilan
addikt
-
kymco
veterán
válasz szoke12 #17328 üzenetére
Kb 9-szer mondja Jézus, hogy "Bizony mondom néked", egyszer sem úgy, hogy "bizony mondom néked ma"... és vsz nálatok (uv) is csak pont itt. Az ego eimi-t is pont úgy használja Jézus, mert ezek bevett kifejezések (szókapcsolatok) voltak... Ma is vannak ilyenek, rád bízom, hogy találsz-e
Meg nincs is értelme az időhatározónak, hiszen tuti, hogy nem tegnap mondta, és nem is holnap fogja mondani....
Ennyit erről, persze tudom, hogy ez nektek kevés... de beérem ennyivel.www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz csemberlen #17326 üzenetére
Mivel nem hiszem, ezért átírom a Bibliát, hogy hihetővé váljon?
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz szoke12 #17308 üzenetére
Lk 23,43 így hangzik: "Erre (Jézus) ő így felelt neki (a latornak): "Bizony mondom néked, ma velem leszel a paradicsomban."
Az a bizonyos kiemelt vessző nálatok máshol van: bizony mondom néked ma, velem leszel a paradicsomban...
Mivel számotokra kínos ez a jézusi mondat, mármint hogy ma még a paradicsomban lesznek együtt, ezért át kellett vesszőzni, hogy egyértelmű legyen, hogy Jézus nem holnap fogja mondani, hanem ma mondja, hogy egyszer valamikor együtt lesznek a paradicsomban....a zárójelezés tőlem, mert így nem kell az egészet beidéznem
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
Noddy
senior tag
válasz szoke12 #17289 üzenetére
Sajnálom, hogy az eredeti szöveg értelme téged nevetésre és nem alázatra int...
Nem véletlen, hogy amit héber nyelven leírtak azt héberül is kell értelmezni vagy éppen ógörögül, ha ógörögül lett leírva.Akkor lett volna jogos a kivégzése, ha hazudott volna. A messiás meg lett ígérve (a szabadító, és Isten nevezte magát szabadítónak pl Zsolt 68,21, csak egy századik példa Jézus miért is Isten), de nem ismerték föl.
"Vagyok aki vagyok... olvastam már ezt a fordítást. Más fordítások ennél bővebb jelentéskörrel adják vissza ezt. pl Azzá válok, amivé válni akarok.
Vagyok, aki vagyok... Mindenki az, aki. Ez számomra több, mint érdekes, csakúgy, mint ezzel párhuzamba állítani egy szintén általános jellegű választ a Biblia másik "végén"."Itt igazán én nem is a jelentés köre utaltam, hanem arra hogy Jézus egy az egyben ugyan azt mondta. Ugyan úgy mutatkozott be ott az őt foglyul ejtőknek, mint annak idején Isten Mózesnek.
Az "általános" jellegű válasznak ilyen hatása volt:
"Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének." Jn 18,6
Miért estek földre?
Ahogy a többiek már leírták a "Vagyok aki Vagyok" szókapcsolatot senki nem használta Istenen kívül, mivel éppen az örökkévalóságára utal. De nyilván ennek is utána kell olvasni, de rengeteg kommentár létezik amit nyelvészek írnak és lehet belőlük tanulni.Szerintem nem baj, hogy viszitek az örömhírt, de eddig még egy tanúval se találkoztam, aki az evangéliumot hirdette volna. Pedig nem egyel találkoztam már Szegeden és Budapesten is. Mindenről volt szó, csak az evangéliumról nem. Így mondjuk lehet felesleges házról házra járni.
Van egy EMO nevű misszió, evangéliumot minden otthonba, a református egyház is részt vesz benne. De sajnos a tanúk miatti negatív tapasztalatok miatt tényleg nem könnyű csinálni.[ Szerkesztve ]
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
szoke12
őstag
válasz 0xmilan #17313 üzenetére
"Isten dolga, hogy eljusson mindenkihez az üzenete."
Így van. És minket, tanítványokat kért meg, hogy vigyük el. Hisz tudod, "a kövek is szólhatnának". De nem, Isten embereket kért fel e munka elvégzésére. És valakinek el kell vinni ezt a hírt. Most olvasd el, amit az előbb a római levélből idéztem."Nem csodálom, hogy többet tanult tőletek, mint 80 év alatt a templomban."
Hogy egész konkrét legyek, az volt neki az újdonság, hogy Jézus már földrejövetele előtt is létezett."Az igaziban."
Melyik Bibliából idéztem? Mióta használunk ÚV-t?
De biztos az az igazi Biblia, amelyiknek az egyre frissebb kiadásaiból szépen tűnik el az isteni név...így kell finomítani Isten Szavát... vegyük ki belőle a saját nevét. Hát, gratulálni tudok...
Mindegy, a lényeg mindegyikben benne van.Cselekedetek/Apostolok cselekedetei: 5:42
"És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról." (ÚV)
"És mindennap a templomban és házanként nem szűnnek vala meg tanítani és hirdetni Jézust, a Krisztust." (Károli)
Nem úgy tűnik, mintha a tanítás csak házanként, a hirdetés, meg csak nyilvánosan történne. Akkor szerintem egyértelműen el lenne különítve.Egyébként mi alapján zárod ki teljes mértékben, hogy Jézus tanítványai házanként prédikáltak. Tegyük fel, hogy semmilyen érv nincs mellette. De akkor meg mi alapján zárod ki?
És igen, Jézus nem várta, hogy odamenjenek, és kérdezzenek tőle, hanem Ő tette meg az első lépést. Nem tudom, miért nekünk kéne várni...És igen, én is érettségizek, infóból is többek között, de látod, mire szánom az időm...
Míg el nem felejtem:
Egy hozzám közeli településen az evangélikus lelkész elindult öltönyben házanként prédikálni. De olyan 7-8. ház után abbahagyta, mert mindenhol Jehova Tanújának nézték Merthogy azok szoktak prédikálni.
Volt emlékeim szerint a reformátusoknak is hasonló próbálkozásuk de az se volt hosszú életű.[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
-
0xmilan
addikt
sztem közel sem olyan hawaii minden keresztény élete
Igazad van, meg van írva, hogy: mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak. 2 Tim 3:12
DE.
Róma 5:3
Nemcsak pedig, hanem dicsekedünk a háborúságokban is, tudván, hogy a háborúság békességes tûrést nemz,dicsekedünk - dicsérünk. békességes tűrést nemz - kitartást, hosszútűrést teremt. - többek közt ezért olvasok angol fordításokat, mert sok helyen (pl. itt), jóval érthetőbb, mint a Károli féle több száz éves verzió.
Tehát a keresztény a nehézségek, üldözések közepette is hálás és dicséri az Urat, és ez látszik a külső nézőpontból is. Ha valaki minden probléma, baj közepette is tud örülni, azzal felkeltheti a világ figyelmét és fényt gyújt a sötétségben. Szavak nélkül prédikál - lsd Assisi idézet. hűde prózai vagyok. -
llll
senior tag
válasz pocokxx #17316 üzenetére
erre már elhangzott 1 sztem fontolóra veendő válasz:
és akik nem hallanak róla?
mert pont nem járnak aznap a piacon?
azok így jártak?
meg eleve hogy képzeljem el ezt a nyilvános igehirdetést?
álljon fel mise közben a templomban és vegye ki a pap kezéből a mikrofont?
vagy álljon fel 1 hordóra a főtéren?
...szted kb mi történne?Soha többet DPD!
-
llll
senior tag
válasz 0xmilan #17315 üzenetére
igazad van, csak kekeckedek
de úgy érzem még ezzel együtt is van vmi abban, amit itt összehordok
"Jézus halálának a szituációját próbálod ráerőltetni az életének a minőségére?"
nem ragaszkodom hozzá
nézzünk 1 másik sikertörténetet:
amikor a vértanúk még kikiabálnak az oroszlán szájából, hogy "kövessétek ti is Jézust! kövessetek bennünk..."
mert hát érted:
sztem közel sem olyan hawaii minden keresztény élete
és te azt mondtad azon kellene felbuzdulnia a tömegeknek...
vagy ami azt illeti sztem Jézus "életének a minősége" sem keltett volna túl nagy érdeklődést
szal arra akarok kilyukadni, hogy talán nem biztos, hogy elég lenne erre hagyatkozniszab.tam:
sztem a szívállapot[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
szab.tam
nagyúr
lenne egy kérdésem.
a választ kizárólagosan egy Jehova Tanújától várom.
a tanaitok, hitetek szerint mi az ami szükséges és elégséges feltétel egy ember üdvösségéhez?[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
Kezdem úgy érezni, hogy igazából nem érdekel a válasz. Előre tudod, hogy vissza fogsz kérdezni valamit, legyen az bármilyen irreleváns vagy értelmetlen. Ha bele akarsz, akkor belekötsz.
Jézus halálának a szituációját próbálod ráerőltetni az életének a minőségére? Nem volt olyan sok különbség mint gondolod. A kereszten is hű maradt az Atyához, az emberekért imádkozott, hogy bocsásson meg nekik, mert nem tudják mit tesznek.
Azért halt meg, hogy neked ne kelljen. Mert a bűn zsoldja a halál, Ő viszont magára vette a Te bűnödet is. -
llll
senior tag
válasz 0xmilan #17313 üzenetére
"Erre gondoltam:
"Ha látják rajtad az emberek, hogy mennyire happy, sikeres, kedves, jószándékú, önzetlen, stb. vagy, akkor megkérdezik, hogy mégis hogyan? És akkor el lehet mesélni...""
vagy úgy!
Jézus is így csinálta?
...elképzelem ahogy csurom véresen ott haldoklik a kereszten és elözönlik az érdeklődők, hogy "mester! mondd hogyan érhetnénk el mi is ugyanezt?"[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
0xmilan
addikt
válasz szoke12 #17310 üzenetére
Csalódást okoztál, azt hittem megint bemásolsz 3 db ötszavas részt a Bibliából, ami házakat, prédikálást vagy lábakat említ. Ügyesen kitértél.
Nem volt szándékomban kiidézni az egész Bibliát.
Persze, hogy nem volt szándékodban, mert ha együtt nézed a mellette lévő két sorral az általad kiragadott félmondatot, akkor már nem tudod belemagyarázni a meséidet és teljesen más jelentést - az igazi jelentését - nyer.De nem tiltottam meg, hogy elolvasd a szövegkörnyezetet.
Oh, te nem tiltottad meg, de valami oknál fogva le se írtad, mert már nem támasztotta volna alá tévképzeteidet.
A 80 éves néninek se tiltod meg, hogy elolvassa a szövegkörnyezetet?
Vajon van annyira naiv, hogy nem néz utána? Mennyire szerencsés, hogy 80 év után megismerheti az igazságot. Szegény egész eddig tévhitben élt.Arról nem is beszélve, hogy nem megyünk házakba, csak házakhoz.
Teljesen mindegy, nincs különbség. Nincs ilyen a Bibliában, bármennyire is erőlködsz. Se Pál, se Jézus, senki nem ment egyesével minden ember ajtajához...De megadjuk mindenkinek a lehetőséget, hogy halljon a jó hírről,
Isten dolga, hogy eljusson mindenkihez az üzenete. Ne aggódj, nem rajtatok fog múlni. Mire eljön az idő az aratásra mindenki hallani fog róla.Nem csodálom, hogy többet tanult tőletek, mint 80 év alatt a templomban.
Ha nem nézek utána, még a végén nekem is tanítasz valami "újat", ami amúgy nincs a Bibliában. Az igaziban.Már így is sok időt pazaroltam itt, holnap szóbelizek. Nem tudom mikor van középszintes info, de neked is lenne jobb dolgod így érettségi előtt szerintem.
(#17312) llll
Erre gondoltam:
"Ha látják rajtad az emberek, hogy mennyire happy, sikeres, kedves, jószándékú, önzetlen, stb. vagy, akkor megkérdezik, hogy mégis hogyan? És akkor el lehet mesélni..." -
szoke12
őstag
válasz 0xmilan #17309 üzenetére
Nem volt szándékomban kiidézni az egész Bibliát. De nem tiltottam meg, hogy elolvasd a szövegkörnyezetet. Szóval, akinek szerencséje van, és pont arra járt, ahol Te jónak látod megállni és prédikálni, az hall a jó hírről, a többiek meg így jártak.
Arról nem is beszélve, hogy nem megyünk házakba, csak házakhoz. Megállunk a kapu előtt, és ha a házigazda nem kér belőle, továbbállunk. De megadjuk mindenkinek a lehetőséget, hogy halljon a jó hírről, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon is jól tesszük, mert sokan egyáltalán nem hallottak még róla.
Idéznék egy nem régi tapasztalatomból: Egy 80 éves néni miután beszélt a tanúkkal, elment a lelkészhez, és megkérte, hogy húzza ki a nevét, mert egy nap alatt többet tanult a Bibliából a tanúktól, mint a templomban 80 év alatt. Pedig rendszeresen járt."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
0xmilan
addikt
válasz szoke12 #17298 üzenetére
Juhj, de cseles. Tényleg felkészült vagy, minden elismerésem.
Tehát Jézus nem csinált ilyet... De mint kiderült a tanítványai se.Milyen kár, hogy ezt az egy verset emelted ki a szövegkörnyezete nélkül. Kiderült volna, hogy Pál kikhez beszél.
És hogyhogy csak "Cselekedetek"? Mi történt az apostolokkal?
Apcsel: 20:17-20
17
Milétusból azonban küldvén Efézusba, magához hívatá a gyülekezet véneit.
18
Mikor pedig hozzá mentek, monda nékik: Ti tudjátok, hogy az első naptól fogva, melyen Ázsiába jöttem, mint viseltem magamat ti köztetek az egész idő alatt,
19
Szolgálván az Úrnak teljes alázatossággal és sok könnyhullatás és kisértetek közt, melyek én rajtam a zsidóknak utánam való leselkedése miatt estek;
20
Hogy semmitől sem vonogattam magamat, ami hasznos, hogy hirdessem néktek, és tanítsalak titeket nyilvánosan és házanként,Nem téríteni megy be azokhoz, akik nem hisznek, hanem a gyülekezet véneihez ment be tanítani. Apró különbséget vélek felfedezni.
Máté 10:7, 11 megint így külön kiollózva? Nézzük meg itt is a szövegkörnyezetet.
11-13
11 A mely városba vagy faluba pedig bementek, tudakozzátok meg, ki abban méltó; és ott maradjatok, a míg tovább mehettek.12 Ha pedig bementek a házba, köszöntsétek azt.
13 És ha méltó a ház, szálljon a ti békességtek reá; ha pedig nem méltó, a ti békességtek rátok térjen vissza.
Ezt is kitekerted.
Nem arról van szó, hogy egyesével járták a házakat pogányokat téríteni. Hanem úgy vándoroltak, ahogy az Apcsel 20-ban is Pál, városról városra és egy-egy városban megszálltak egy-egy házban, de nem az összesben.
A mely városba vagy faluba pedig bementek - Bemennek a faluba/városba, eddig nem abban a faluban/városban voltak. Most mennek be. És nem házba. Városba. V - mint Város. F - mint falu.Utánajárni szerinted hogy lehet? Talán megkérdezik a falu, város lakóit, a gyülekezet tagjait, véneit.
Ennyit másoltál be: „Amely városba vagy faluba csak bementek, járjatok utána, ki méltó abban”
Ezt lehagytad valamiért a végéről: és ott maradjatok, a míg tovább mehettek.
Azért egy-egy verset illeni teljes egészében idézni, ha már a szövegkörnyezetet lecsíped mellőle. Vagy csak így sikerült ráerőltetni a nézeteidet?
Kit nézel hülyének?!
Megszállni mentek be EGY (1) házba és nem téríteni az összesbe. Nyilvánosan prédikáltak pl. tér közepén, utcákon, stb, de nem az ajtók előtt.Máté 28:19: megint csak a vers első felét másolod be.
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket,
Ez lemaradt: megkeresztelvén õket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
Szent Szellemmel keresztelni már nem illik a képbe, igaz? Mert nem ismeritek el élő Istenként.Róma 10:13-15
Miért pont a lábakra összpontosít?
Talán mert a lábaikkal járták a VÁROSOKAT?? (nem a házakat)
Tudok kézen állni, sőt járni is rajta, de gondolj bele mennyire fárasztó, kényelmetlen lenne, ha kézen járva kellenűne megtennem sok-sok kilométert a városok között.hisz pont az előbb volt leírva a római levélben a lényeg.
Le van írva a lényeg, de te kevered a házról-házra mászkálással.
Ennek ez a legjobb módja, és Pál sem véletlenül tette ezt.
Pál nem csinált ilyet, fentebb kifejtettem.
Emellett persze nyilvánosan is végezzük a prédikálást. Illetve kötetlen formában is.
Mi is végezzük. Nyilvánosan.(#17300) llll
Az első részekre fent van a válasz.
egyébként pedig próbáljuk meg ezt átültetni a mai gyakorlatba:
szted hol és hogyan kellene ezt tenniük a követőinek?
Egyel feljebb idézted a választ. -
szoke12
őstag
"én meg mondom, hogy Jézust hány és hány igevers tekinti Istennek, erre te, hogy xy igazolja, hogy az a vessző nem oda való, hogy a Bibliát hamisították, meg hogy az a határozatlan névelő kell oda..."
nos, csak ezért végigolvastam a közel 1 éves beszélgetésünk, és várnám is a példát belőle az ilyen "vesszőarrébtevősdire". A János 1:1-hez elég sok bibliafordítást idéztem. Lehet azt vélted annak.Nincs harag.
"Kereszténynek tartasz (i/n)?"
Neked kell tudni, hogy azt teszed-e amit Jézus megparancsolt. Nem ismerlek. Ha abban hiszel, amit Ő tanított, és mindenben szorosan követed, akkor igen. Ellenben nem."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
llll
senior tag
ööö...lehet, hogy félreérthető voltam
én itt, hogy
"aki eleve nem volt elfogulatlan Jézussal szemben"
azokra a zsidókra gondolok, akik "Ezért azután még inkább meg akarták ölni"
tehát nem Jánosra, aki ezt leírta
mert ha te Jánosra gondolsz ott, hogy"egy görög kultúrában, ókorban élt zsidó ember", akkor erre meg azt tudnám lépni, hogy emlékeim szerint ő volt az az evangelisták közül, aki nem a saját, személyesen átélt tapasztalatait írta le, hanem csak utánaérdeklődött a dolgoknak és különösebb hozzáfűzött kommentár, vagy értékelés nélkül leírta, amit hallott
(de ha most hülyeségeket beszélek, akkor máris bocsi
csak én így értettem)Soha többet DPD!
-
kymco
veterán
Nem fognak arra a kérdésre válaszolni a jehova tanúi, hogy keresztény vagyok szerintük vagy sem... Mert nem ítélkezhetnek... ugyanis a válasz: hogy nem tekintenek annak. Ellenkező esetben boldogság lenne, és azt írná: Szia tesó!
De nem írja, vagy észre sem veszi a kérdést, vagy igehalommal vág fejbe, hogy lássam be én, hogy nem vagyok, vagy annyit ír: nem ítélkezem mások felett...Én "tökös legényként" vállalom a véleményem... A JT-i bár van véleményük, nem mondják el a másik szemébe (csak a szakirodalmaikban írják le)...
De én mára tényleg kiszálltam....[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
llll
senior tag
"ellenben nem megyek el egy görög kultúrában, ókorban élt zsidó ember magyarázata mellett, aki..."
aki azért finonam szólva eleve nem teljesen elfogulatlanul közelített Jézushoz?
különben pedig elismerem, talán némi igazságod is vagyonegyébként nem tudom igaz-e, de ők voltak ugyanazok a zsidók is, akik pl úgy tartották "szem előtt" isten törvényeit, hogy 1 homlokpánt alá tűzték kis cetlikre felírva...?
[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
kymco
veterán
válasz szoke12 #17299 üzenetére
Leírtam, hogy azért, mert nem tartjátok Jézust Úrnak! Ennyi. Ti Mihály arkangyalt látjátok benne. Nem tudom miért kell ezt újra és újra leírnom. Persze, erre írhatod, hogy Úr, de nem úgy, hogy maga az Isten... én meg mondom, hogy Jézust hány és hány igevers tekinti Istennek, erre te, hogy xy igazolja, hogy az a vessző nem oda való, hogy a Bibliát hamisították, meg hogy az a határozatlan névelő kell oda... erre én... de hülye vagyok, hogy megint belementem...Ezért itt én ezt fel is függesztem, mert a napi fórumlimitemet letöltöttem
Szép napot... Nincs harag, ugye?
ui: Kereszténynek tartasz (i/n)?www.refujvaros.hu
-
llll
senior tag
bocsi hogy beleugatok, de ezexerint ti nem látjátok a következőt:
te azt mondod, hogy a tied " Vélemény csupán, nem ítélet..."
ugyanakkor azt is mondod, hogy ők azt állítják magukról, hogy "nem ítélkeznek", pedig szted nagyon is
...most akkor én vagyok a hülye, vagy mi van?[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
kymco
veterán
Ahhoz, hogy az ember ilyen finomságokat jól értsen, ismerni kell sajnos az ókort.
A "Vagyok " azt jelenti, hogy mindig is létezett, mindig is létezni fog, nem teremtés, nincs eleje, nincs vége, mindig van. Ezt egy teremtett ember sem mondhatja el.
Nem az én véleményem, hanem a Biblia magyarázata, hogy Jézus Isten/Atya Fia kijelentése mit jelent. Ha külföldön jársz, és mondasz egy egyszerűen megtanult szóösszetételt, nem lepődsz meg azon, ha röhögnek rajtad, mert a magyar logika szerint összerakott szavak, egészen mást jelenthetnek az adott nyelven.
Ezért én nem vonnék le abból messzemenő következtetéseket, hogy én hogyan értelmezem a vérségi kapcsolatot, ellenben nem megyek el egy görög kultúrában, ókorban élt zsidó ember magyarázata mellett, aki azt írja, tájékoztatva minket, hogy ez bizony arról szól, hogy egyenlővé tette magát Istennel...www.refujvaros.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 ssd,a képen látható állapotban!
- Eladó szénszálas féle, magsafe tok Samsung fold 5 telefonhoz, gyakorlatilag új.
- Nintendo switch tartozékok (részletek írásban)
- ASUS DUAL GeForce RTX 4070 SUPER O12G EVO 21 hónap Alza gari
- Panasonic Lumix G90 + Objektív + 128GB SD XC + Táska + Minden eredeti tartozék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest