Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4003) Hequila válasza dudi (#3999) üzenetére


Hequila
őstag

Az említett példány primer készenléti körének RC oszcillátora rossz helyre lett tervezve, aminek következtében a C tag hamar tönkremegy (kiszárad). Ebből fakadóan nem indul a táp (ne menjünk bele, hogy miért, azt hiszem nem tartozik a lényeghez. Bár ha nem lennék ennyire punnyadt, lehet leírnám :) ). Filléres alkatrészek cseréjével orvosolható, ám a rossz hlyre tervezés miatt az is meg fogja adni magát egy idő után, bár ez az idő megfelelő minőségű és paraméterű eszközökkel könnyen kitolható. Az, hogy lehúzzák, a tudatlanság és a hozzá nem értés együttes eredménye. Tény, hogy a készenléti kör el van b@szva, de attól függetlenül nem rosszabb, mint bármelyik másik Sirtec. A melegtől a kondik száradnak, ettől rüvidül az élettartama.
Két esetben melegedhet;
- készenléti állapotban: nincs hűtése a tápnak, és egy bipoláris vagy térvezérlésű tranzisztoron keresztül történik a készenléti kör meghajtása. Ez a tranzisztor melegszik értelemszerűen
- üzem közben: kicsit alultervezték a Sirteceket hűtés szempontjából, ezért üzem közben is jobban melegszik, mint kellene.
Ez a kettő rövidíti az élettartamát. A készenléti körrel igazán nem tudsz mit csinálni, max. annyit, hogy ha nem megy a gép, áramtalanítod a masinát. Üzem közben pedig, ha egy kicsit nagyobb teljesítményű ventit teszel bele, jó eséllyel több levegőt fog szállítani, de értelemszerűen hangosabb is lesz.

[ Szerkesztve ]

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.