- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
válasz
szaszayanou #36101 üzenetére
Kugli első találat, de lehet tovább keresni.
link -
Cyrin
addikt
válasz
Inkább a 11-es verziót telepítsd, az LTS .
A 12-esnek mindjárt vége a támogatásának.
link -
válasz
szaszayanou #36103 üzenetére
Hopsz... Javítottam. Amúgy szerintem ez a lényege:
/etc/environment
JAVA_HOME="/usr/lib/jvm/java-11-openjdk-amd64" -
válasz
ppa-ból egyszerűbb lett volna, de a cikk második része segíthet.
-
válasz
szaszayanou #33242 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_60338-60338.html
Szia!
Lehet, hogy ez nálad is használni fog.
Egy próbát mindenképpen megér. -
nemurea
aktív tag
válasz
szaszayanou #21714 üzenetére
Hm, telitalálat, Kubuntu 14.04, 3.13-as kernellel... Akkor utánaolvasok, hogy mi a probléma, vakon nem nagyon tudok mit tenni vele. Tény, hogy nagyon meleg (amúgy sem egy hűvös laptop). Köszönöm a tippeket mindenkinek! Így lehet, hogy mégsem dúrom le elsőre egy másik disztró kedvéért, kellemes rendszer (és SSD nélkül is nagyon gyors, legalábbis a Win 7-hez képest mindenképp).
-
lev258
veterán
válasz
szaszayanou #19915 üzenetére
Nem tudok mit mondani. Azt viszont nézd meg, hogy egyrészt az Ubuntu Live módban használva produkálja-e, illetve a Mint szintén Live módban. Ez már többet elárul majd.
-
lev258
veterán
válasz
szaszayanou #19911 üzenetére
Az Intel újabban egy ilyen frissítőcsomagot tesz elérhetővé, amellyel felrakhatod a legutóbbi stabil driver-t. Ez komplett kernel és xorg cserével is együtt jár, tehát elég komoly változás; bármennyire is tesztelt, adódhatnak problémák. A melegedésre inkább megnézném, mi eszi a procit, ki van-e pucolva rendesen a venti. Nálam is Ivy van Mint 17.1-gyel (Ubuntu 14.04 alap) és nem melegszik.
-
spammer
veterán
válasz
szaszayanou #18718 üzenetére
Köszi, nem a legszebb, de a célnak azt hiszem megfelel.
Nem is értem, hogy ezt miért nem tudja bármelyik lejátszó alapból.
-
válasz
szaszayanou #17281 üzenetére
1. Itt bizony ki van pipálva, mégsem jó valami.
2. De én nem NTFS merevlemezt, hanem WP8 telefont akarok használni, illetve annak a tárhelyét.
A Win7 partícióját gond nélkül tudom pl. kezelni, szóval azzal nem lehet amúgy gond. -
stopperos
senior tag
válasz
szaszayanou #14412 üzenetére
Én 3450-el vagyok így. De a nyílt driver nagyon jól muzsikál. Esetleg engedélyezheted az power management-et link, azóta nem melegszik nekem annyira.
-
válasz
szaszayanou #14410 üzenetére
Lehet, hogy a zárt már nem támogatja... AMD-nél igen rövid a support. :S
De nem vagyok biztos a dologban, elég gáz lenne, ha a 3xxx már csak nyílttal menne. -
szoke12
őstag
válasz
szaszayanou #6638 üzenetére
Ment tisztán. Enyém pentium.
-
válasz
szaszayanou #6459 üzenetére
Attól, hogy megjelenik egy frissített telepítő, attól még az eredeti LTS telepítés nem változik, azt nem kell újratelepíteni. Viszont öt év nagyon hosszú idő az informatikában, a hardverek fejlődnek, és hozzájuk alapból a Linux kernel tartalmaz meghajtókat. Ha veszel egy új gépet, és élvezni akarod azt a bizonyos LTS előnyt, akkor az eredeti, régi telepítőt nem biztos, hogy tudod használni, az nem kezeli megfelelően a hardvert. De a frissített telepítővel meg feltudod tenni a rendszert, az pedig normálisan működni is fog.
Az pedig egyáltalán nem a te dolgod, hogy a Canonical munkatársainak mekkora plusz terhet jelent ez a megoldás. Neked, a felhasználónak ez csak előny, ők meg azért kapják a fizetésüket, hogy megoldják a problémákat.
A rolling disztribúcióknál sincs kevesebb hibalehetőség, sőt, lényegesen több van, de tény, hogy egyetlen kiadás futtatása nem jelent akkora terhet mint mondjuk öt különbözőé. -
válasz
szaszayanou #6456 üzenetére
Talán úgy, hogy nem települ magától semmi új, viszont a frissített telepítőt tudod használni újabb gépeken is.
-
PuMbA
titán
válasz
szaszayanou #6454 üzenetére
Mostantól lett divat, hogy akinek újabb a hardvere az is tudja használni az LTS-t.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
szaszayanou #5347 üzenetére
-
Nagytalp
senior tag
válasz
szaszayanou #4207 üzenetére
Légy kreatív! (No-CD cr**ck)
-
Nagytalp
senior tag
válasz
szaszayanou #4196 üzenetére
Emlékeim szerint a Starcraft nem kérte a CD-t ha olyan telepítést csináltál ami nem kéri CD-t.
-
eternam
tag
válasz
Ja 10.04-es ubuntut használsz, akkor tárgytalan, arra nincs ppa, nem támogatott.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Nincs ilyen csomag az általad felvett repókban, ezért nem települ.
[I]E: Az alábbi csomag nem található: gcdemu
ballard@narancsmuves:~$ [/I] -
eternam
tag
válasz
Először írd be a terminalba:
sudo add-apt-repository ppa:cdemu/ppa
Majd
sudo apt-get update
Aztán keress rá a synapticban. Ott lesz.
-
fradi81
veterán
válasz
Passz én nem szenvedek wine-al, játékra ott a windows.
-
eternam
tag
válasz
szaszayanou #4190 üzenetére
A gCDEmu sokkal jobb, ez már teljesen Daemon Tools klón, a tálcán megjelenik az ikonja és létrehoz két virtuális meghajtót. Az összes többi sz@rt sem ér.
sudo add-apt-repository ppa:cdemu/ppa
-
fradi81
veterán
válasz
szaszayanou #4190 üzenetére
hello
furius iso -
szoke12
őstag
válasz
szaszayanou #2901 üzenetére
kösz, azt még nem próbáltam.
colomb2: az az asztali környezet lenne? akkor igen. vagy a driver?
-
válasz
szaszayanou #1729 üzenetére
Ez arra, hogy valami nem jó.
Memtest hiba lehet
- hibás ramtól
- kontakthibától az alaplapon
- mégiscsak túlmelegedő procitól.
Ha nem állandó a hiba, akkor valószínűbb a kontakthiba, vagy a döglődő, de nem teljesen rossz RAM.
A proci melegedés azért nem olyan valószínű, mert a procit rendesen fűti a memtest is -
válasz
szaszayanou #1726 üzenetére
Csak a csomagkezelő rossz, vagy random fagyogat az egész?
Mert akkor hőmérsékleteket nézni, és memtestet futtatni. Plusz a winyót végignézni valamivel. -
szaszayanou
aktív tag
válasz
szaszayanou #1724 üzenetére
Úgy fest sikerült megoldani. Visszatértem a korábbi kernelre, így megszűntek a fagyások, és a szegmentálási hiba. A beakadt csomagot így már sikerült eltávolítani. Ma reggel jött egy frissítés a 41-es kernelhez, az ronthatott el valamit.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
szaszayanou #973 üzenetére
Az az 500FPS, csak a glxgearsben 500FPS. Az asztalon volt, hogy 20 alá esett, amikor átlátszóan mozgattam egymás fölött az ablakokat.
Ezt csak azért írtam, mert ezzel tudtam egyedül összehasonlítani - kvázi mérni, hogy milyen a gépek teljesítménye.
Kendek:
Igen, kérlek írd le, hogy melyik azqwertly
A hibalehetőségek szűkítésének érdekében megnézhetnéd pl. Chrome alatt, hogy ott is tapasztalható-e. -
mzx
senior tag
válasz
szaszayanou #379 üzenetére
Értem, köszi. Jelenleg az autoremove javaslatot próbáltam ki, kb 100MB felesleget le is radírozott; ez is valami.
(#360) leslieke
Köszi a parancssorokat._UP : (#62) mzx , ebből főleg ez érdekel:
SWF videofile lejátszót szeretnék. Lubuntu felületet használok. A Klash települt, de nem találom, az usr/bin-ben sem; hol lehet...? A Gnash-t is sikeresen telepítettem, usr/bin-ben meg is leltem (emlékeim szerint valami gnome-gnash -ként), de csak paraméterrel indul, terminálból; ez még oké is lenne, praméterként megadtam neki egy swf file-t, elindult szépen, grafikus ablakban a gnash, de nem indítja az swf file-t... :S Megoldást tud valaki? Esetleg egy másik swf player? Melyik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest