Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Olyan logikát, hogy ha én nem állítottam be semmit, mikor a forrást formáztam, akkor a másik lemezt is ugyanúgy kéne formáznia, ha nem állítok semmit, bármilyen beállítás is van rajta. És már formáztam vagy hússzor. De esetleg meg lehetne nézni valahogy, hogy hogy van formázva a forrás, hogy ne kelljen kipróbálni az összes lehetőséget?
Na létrejött 1-2GiB foglalás, aztán vag 5 percig gyűjtötte az adatokat, majd hiányolt 99GB-ot. -
gyulank
addikt
Leformáztam a sudo mkfs.ext4 -m 0 -T largefile4 /dev/sdb parancsal, így "csak" 1,4GB lost+found lett.
Tehát a 2,71 TiB-ot akarom átmásolni a 2,73TiB-ra, és azt mondja kell még 94GB, töröljek fájlokat, hogy helyet szabadítsak fel, mert nem fér rá! -
gyulank
addikt
Leformáztam ntfs-re 97,1GB kell még. +5,2GB, amit nem jelöltem ki. Hogy lehet ez? A másikon 16,8+5,2GB szabad hely van. Szóval hogy lehet, hogy 3TB-22GB csak 3TB+102,3GB helyre férne fel? Ha egyiken elfér, másikon miért nem? Vagyis mitől lesz több a másik lemezen, mint amin most van?
-
gyulank
addikt
válasz
lev258
üzenetére
Jó, mégis tudom részletesebben. sdc1 3TB1 ntfs 2,73TiB, használt 2,71TiB, szabad 15,91GiB.
Erről akarom átmásolni a fájlokat sdb1 3TB2 ext4 2,73TiB, használt 44,92GiB, szabad 2,69TiB.
Mondjuk nem tudom, miért van még mindig lefoglalva, mert a sudo tune2fs -m 0 /dev/sdb1
után, a sudo tune2fs -l /dev/sdb1, hogy reserved block 0, és töröltem a mappát is.
Thunarban próbáltam másolni mindkét alkalommal, a parancs, és törlés előtt 300GiB kellett volna még, utána pedig 150 GiB. De mindegy, hogy Thunarban, vagy másban, mert tegnap btrfs-el is hely probléma volt, és próbáltam cp -r-el is, és úgy se fért rá. -
-
gyulank
addikt
válasz
lev258
üzenetére
Tényleg nem értem, hogy mivel lesz másabb a helyzet, ha 300GB helyett 300GiB nem fér fel az ugyanakkora lemezre. De szeretném átmásolni. Szerintem 315,7 GiB-ot írt ki először. Akkor ráfér? 2 db. 3TB-os lemez van, amiknek egész részén 1 partíció van. Azért írtam, hogy 3TB NTFS-ről 3TB ext4-re.
-
-
gyulank
addikt
Leformáztam ext4-re 44,92GiB foglalt. Az mi? Mire jó, és el lehet tüntetni? Na meg ehhez is kéne 300GB, hogy ráférjen. Miért nem lehet átmásolni, ha ugyanakkora lemezek?
-
gyulank
addikt
Még 97,7GB tárhelyre van szükségem ahhoz, hogy az NTFS 3TB HDD-ről, amin 23,6GB szabad hely van, átmásoljam a másik 3TB-os HDD-re az adatokat. De kell vele foglalkozni, mert nem tudok NAS-t venni, pláne olyat, amit bővíthetek, ha meg gépet vennék, a használatit cserélném. Én is olvasgatom, meg keresgetem, nem csak beírkálom, de látod, hogy amiket te írtál, még abból se mind sikerült. Pedig direkt ki akartam próbálgatni mielőtt élesbe csinálom, de már itt van a másik lemez. Alapból azért akartam ZFS-t, mert úgy is kezdtem, hogy azt stabilnak olvastam, de a btfrs-ről is azt írják, hogy hivatalosan nem stabil, de évek óta semmi bajuk vele. Szóval azért kérdezem, hogy konkrétan és biztosan milyen parancsok kellenek, mert nem működik amit onnan írok. Már élesbe megy, bent van a 2 lemez. Az újon rajta van a btrfs, és átvettem a roottól. Létrehoztam rajta a GPT táblát. Azt mondtad később is lehet változtatni, elsődlegesen az kéne, hogy ráférjen annyi, mint a régire, tömörítsen mindig, és hát lehet, hogy nem kéne mindenről másolatot készíteni.
-
gyulank
addikt
sudo mount -o compress=lzo /dev/sdd2 /media/gyulank/btrfs/ already exist
sudo umount /dev/sdd2 majd ismét
mount: /media/gyulank/btrfs/: mount point does not exist.
tudom, /mnt-t írtál, de magától oda van csatolva, ahova én írtam. Csatolni kell az mnt-be is?
És ha sikerülne beállítani, hogy tömörítsen, az megmaradna egy le-fel csatolás után is, vagy csak olyankor tömörít, mikor kézzel mountolom? -
-
gyulank
addikt
válasz
stopperos
üzenetére
BTRFS-nél maradva, akkor azt szeretném tudni, hogy hogy kell beállítani, és milyen műveletek törölhetnek utólag valamit? Hogy hogy működik, és mire való a snapshot, és a subvolume, és utólag is változtatható-e adatvesztés nélkül? És utólag, majd, ha lesz két lemezem, és az egyikre is felférnek az adataim, és rajta is lesznek, akkor lehet RAID-be használni, ha a BIOS-ban nincs ilyen beállítás? Minden kérdéshez tartozik a hogy is. Hogy tömörítsem ZLO-val az egészet?
-
gyulank
addikt
HDD-re melyik a jobb tömörítés?
-
gyulank
addikt
sudo chown gyulank:gyulank -R /media/gyulank/btrfs beírásával sikerült, de mi lett volna, ha nem adok meg neki cimkét? BTRFS-el is lehet RAID-et csinálni úgy, hogy BIOS-ban nincs?
-
gyulank
addikt
válasz
stopperos
üzenetére
A chown-t próbáltam úgyis, és úgy is az maradt. df /proba:
Fájlrendszer 1K-blokk Fogl. Szabad Fo.% Csatol. pont
proba 5015424 0 5015424 0% /proba
sudo zpool import proba: cannot import 'proba': a pool with that name already exists
use the form 'zpool import <pool | id> <newpool>' to give it a new name
Azt is írtad, hogy create, és már meg is jelenik. A create megvolt, a megjelenés is megvan, csatolt ikon is van mellette. -
-
gyulank
addikt
Egyelőre problémám az is, hogy egyik se használható simán, és nem tudom, hogy kell megváltoztatni a tulajdonost rootról.
-
gyulank
addikt
válasz
stopperos
üzenetére
A gyakorlás kedvéért csináltam egy 16GB-os pendrive-ra 5GB ext4, 5GB btrfs, és maradék üres helyet.
Na, most hogy lehet a maradékra zfs-t csinálni? Az előbb megpróbáltam, ahogy írtad, vagyis betűvel, mert abból láttam gparted-ben, hogy melyik. Kiírta, hogy kell az -f, hogy felülírja, és felülírta. Bár ezután se volt se látható, se használható, de az egészet felhasználta. Egy ilyen után, ha lett volna valami a két partíción, nem igen maradt volna meg gondolom. -
gyulank
addikt
válasz
stopperos
üzenetére
De én azt mondom, hogy ha 2 lemezt használok, akkor is majdnem teli adattal kezdeném. Azt lehet?
A másik amit írtam, hogy az egy dolog, hogy amikor létrehozom, akkor utána csatolgatja magát azon amin létrehoztam, de mi van, ha törlöm a linuxot, vagy bedugom másik gépbe? Pláne, ha 2 van raidz-be. Meg visszatérve az első kérdéshez, ha tele van az egyik, és van egy üres, akkor egyszerre csak az üresen hozhatok létre más fájlrendszert, aztán át kell másolnom oda, és csak utána formázhatom azt is olyanra, legalábbis más fájlrendszernél. A zfs-nél hogy kell? Mondjuk jelen esetben egy teli ntfs, meg egy partícionálatlan lemezből adatvesztés nélkül zfs raidz? Vagy, mert egyelőre több hely kell, először az üresen kéne létrehozni, és külön használni, és majd egyszer, ha felszabadítok elég helyet ahhoz, hogy raidz-be legyen, akkor váltanék át, és akkor már mindkettőn lennének adatok, és vagy ntfs/zfs, vagy zfs/zfs elosztásban. Ja, és ha a btrfs még nincs kész, akkor az hogy működik? Úgy értem, hogy leformázok ma egy lemezt btrfs-re, és teszek rá fájlokat, és később lesz frissebb btrfs, akkor azzal is le kell formázni, ha az újabb btrfs-t akarja használni, vagy frissül magától formázás nélkül? -
gyulank
addikt
válasz
stopperos
üzenetére
Azt hittem, hogy valahogy máshogy naplóz, és biztonságosabb. Windowsra van valami az ext-hez, a btrfs-hez, és a zfs-hez is. Később talán használnék két lemezt, de azt se úgy, hogy üresen kezdem mindkettőt. Szóval az ntfs-ről először át kéne másolnom a zfs-re, aztán használni mindkét lemezt. Ahhoz nem tudom kell-e törölni a partíciót, vagy csak beírom, hogy az a lemez biztonsági másolatos, és törlődnek az adatok?
-
gyulank
addikt
ZFS partíciót hogy lehet létrehozni, csatolni? És ez független mindentől, mint más fájlrendszer? Szóval ha kiveszem a lemezt, amin a ZFS partíció van, és ráteszem egy másik gépre, akkor ugyanúgy be tudom olvasni, mintha NTFS lenne? Azért kérdezem, mert próbáltam csinálni egyet, thunar ki is írta, hogy your-pool, de mikor rákattintottam, hibát írt ki, hogy nem tudja csatolni, vagy ilyesmi. De a lényeg, hogy nem formázta le meg semmi, így nem tudom, mi történne, ha újratelepíteném a rendszert. Sok fájlom van, ami régen létezett, aztán 0 bájtossá vált van ilyen jpg, de több gigás mp4 is. Nem tudom mitől van, de szeretném, ha nem lenne ilyen. 3TB NTFS volt eddig. Ja, régebben tudtam BTRFS-re is formázni a lemezeket, most inaktív szinte minden, legalábbis, ha a régi 30GB-os HDD-met akarom formázni csak ext-ek vannak, FAT-ok, NTFS, SWAP, meg törölve nevű valami. Mivel Windows alól is jó lenne, ha lehetne használni, ahogy olvastam egyelőre a ZFS a legbiztonságosabb, amihez van valami program Windowshoz, hogy írja, olvassa.
-
gyulank
addikt
Olyan futtatható fájlt szeretnék írni, amit ha elindítok, automatikusan végrehajtja azokat a dolgokat, amiket be szoktam állítani mindig, telepítés után. A telepítés megy sh-fájllal, de mondjuk letölteni, és telepíteni(kitömöríteni), kiválasztani egy GTK3, és openbox témát, panelon új ikonokat létrehozni, idő megjelenítését átállítani, nem megy.
Konkrétan egy sötét témát szeretnék, de még nem találtam jót. Vagy nem látszik a húzóka, hogy hol tart mondjuk a weboldal, vagy amin látszik https://github.com/godlyranchdressing/United-GNOME/blob/master/United-Ubuntu-alt.tar.gz -ból a dark, abban fehér a betű, mikor ide írok, és nem látszik a fehér háttéren.
Az lenne a legjobb, ha letöltené, kitömörítené, átírná mondjuk szürkére, vagy pirosra.A panel beállításoknál alapból fekete betű van kipipálva, a pipát ki kéne venni, hogy automatikusan a téma színeit használja! Ki kéne választania ezt a gtk3 témát, és a Nightmare-01 openbox témát!
Hivatkozásokat tenni a panelre, pl. thunderbird, és átállítani az energiagazdálkodási beállításokat!
Lehet ilyet csinálni? Tud valaki egy jó sötét témát? -
gyulank
addikt
Letöltöttem az Ubuntu studio 16.04.3-at, hogy pendrive-ról telepítsem.
Indítólemez-készítő > restart valami kernel fail > restart gpartedben 2 partíció, pár mega, 2,7 giga, meg nagyobb szabad hely, mint a pendrive, meg mindig kiírta, hogy 2048-nak kéne lennie, de fizikasilag 512. Megoldottam gpartedben, formáztam fat32-re.
Unetbootin > restart Missing operating system egymás alatt, az alsó villogott, a pendrive is, de szerintem a végtelenségig villogott volna. Pedig sokkal tovább készítette, mint az Indítólemez-készítő. Akkor mivel lehet ebből telepítőt csinálni? -
gyulank
addikt
Felraktam a Lubuntu 17.10/et, de nem lehet be'll<tani magzar billentz\yetet.
Ki<rja, hogz nincs teljesen telep<tve>
hunspell-en-za
hunspell-en-ca
gimp-help-en
thunderbird-locale-hu
thunderbird-locale-en-us
thunderbird-locale-en
hunspell-en-gb
hunspell-en-au
thunderbird-locale-en-gb
Telep<t;s
Nem lehet> org.freedesktop.PolicityKit.Error.Failed> y'r=jel system-bus-name, name 1.84 y'r=jel org.debian.apt.install-or-remove-packages
Nem hajthatja v;gre a m\veletet
Nincs jogosults'ga eyen m\veletek v;grehajt's'hoy.
org.freedesktop.PolicyKit.Error.Failed: ('system-bus-name', {'name': ':1.84'}): org.debian.apt.install-or-remove-packagesMeg lehet oldani, vagz ehelzzett is rakjak fel m'sikat<
-
gyulank
addikt
Egy ideje gyakran lefagy a gépem böngészés közben, de van olyan mappám is, amit, ha megnyitok, ugyanaz történik. 2 2GB-os memóriám van, kipróbáltam a mappásat mindkettővel, mindkét slotban, nem változott semmi. Most megint előjött böngészés közben, nagy nehezen elindítottam a feladatkezelőt, de nem lettem tőle okosabb. Ez hogy van, hogy 100%, de 3%? A hiba, nem végleges fagyás, hanem fagyogatás. Egyszerűen használhatatlan míg újra nem indítom, mert kínlódik valamivel. -
gyulank
addikt
Azzal lehet valamit kezdeni, hogy a Linux nem ismer fel semmilyen szóközt, vagy zárójelet, vagy akármit tartalmazó mappát Terminálból?
-
gyulank
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Elnéztem az utolsó mondatod, ezért szaporítottam a hozzászólásokat.
Eddig nekem a kdenlive jött be leginkább, mert sok dolgot lehet benne csinálni, és én azt szeretem. A cápás el se indult, egyszer próbáltam, a gépem se mai már, blenderből is csak régi fut.
Debianban én pont nem tudtam azt csinálni amit akartam, erőltette az iceweasel-t, bajom volt a flash playerrel, arra is csak régi programokat lehetett telepíteni, mert tán az még ritkábban frissül, ubuntun már rég újabb verziók voltak, a kezelőfelületért se voltam oda. De rég volt már, annyira nem emlékszek. -
gyulank
addikt
válasz
üzenetére
Abban régebbi kdenlive volt, ami nem működött rendesen, de tudtam valamennyire használni, most talán működne, de nem tudom használni(azt se találtam meg benne, hogy kell kettévágni). Szóval nem igazán játszik a régi, mert tán nem is ismert pár formátumot ami érdekelt. A kérdés az, hogy mitől lehet, és hogy frissek közül mind ilyen lenne? A sima Ubuntu is? Vagy mi jó még? Régebben próbáltam Debiant, de nem nagyon jött be, mással meg nem próbálkoztam. Lehet megvárom a 17.10-et.
-
gyulank
addikt
Egy frissítés óta használhatatlan lett a rendszer. Mindent megnyit egy kattintással amennyiszer lehet. Pl. rákattintok egy képre, megnyitja vagy hat ablakban, aztán bezárom őket, és megint megnyitódik vagy hat ablakban, és így a végtelenségig, rákattintok a terminálra, végig szalad a sor, mintha entert ütnék folyamatosan. Egy ideig működött a grubból a régebbi verzió, de lehet már azóta mégegyszer frissült, mert az is ezt csinálja. Meg ez a 17.04 amikor nem ezt csinálja, akkor is sokszor lefagy. Van, hogy "csak" akad, megáll egy ideig az egér, stb., de volt, hogy újra kellett indítani.
-
gyulank
addikt
Nautilusba hogy állíthatom be, hogy fájltípusok szerint rendezzen?
-
gyulank
addikt
Ha változtatom a hangerőt, kijön egy értesítés róla a hangerőszabályzóra, emiatt nem lehet tovább állítani. Hogy kell beállítani, hogy ne ott értesítsen róla?
-
gyulank
addikt
válasz
theuprising
üzenetére
De én nem ezt akarom.
Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy meg akarom osztani a /-t [ki] néven, úgy, hogy bárki láthassa, de ne kelljen beírnia semmit hozzá.Megosztanám a /be-t [be] néven, úgy, hogy bárki láthassa, és írhassa, de ne kelljen beírnia semmit hozzá.
Megosztanám a /-t [én] néven, hogy láthassam, írhassam, ha beírom, hogy Kukutyin.
Megosztanám a /1-et [1] néven, hogy lássa, és írja, aki tudja, hogy ehhez meg krumplipüré a jelszó. -
gyulank
addikt
válasz
theuprising
üzenetére
Nem tudom, mit csinál az, és hogy kell, de én azt akarom, hogy akár ugyanazon mappákra is legyen jellemző, hogy én mondjuk írhatok is bele, más meg csak olvashatja. Meg esetleg lenne, amit más is írhat. Szóval az is érdekel, hogy nem kér jelszót, de csak olvashatják ugyanazt, amit egy másik []-ba belépve jelszóval én írhatok is, más ugyanazt a mappát csak olvashatja egy másik []-ba lépve.
-
gyulank
addikt
Hogy oszthatok meg úgy mappákat, hogy egyikhez semmi se kelljen, másikhoz pedig jelszó?
Először sikerült beállítanom, hogy ne kérjen egyikhez se, aztán beírtam terminálba, hogy sudo smbpasswd -a felhasználónév, meg aztán a jelszót. Most így mindennél be kell írni egy felhasználónevet, és egy jelszót. -
gyulank
addikt
Hogy nézhetem a miniatűröket, ha nem nézhetem?
-
gyulank
addikt
Ez egyáltalán nem fed le mindent, mert nyilván nem az alapértelmezettről van szó, hanem arról az egyről, ami jó volt. Most itt felsorolhatja az Unity-t, akkor is volt GNOME-os is. Vagy L/X Ubuntu / Studio volt akkor. Ez a 4 lehetőség van. De úgy rémlik, hogy a GNOME-on belül is lehetett választani többfélét indításkor, és csak az egyik volt ilyen. Lehet, hogy még képet is raktam fel itt akkoriban DarkMint témával. 2010-15 közt.
-
gyulank
addikt
Nem, ez nem az. Amit én mondok, abban úgy volt, hogy a felső panel volt az ablak címsora, és menüsávja, vagyis, mikor rákattintottam az egyik ablakra, akkor azé, ha másikra, akkor azé, de az ablakokon ez nem foglalt helyet. Sőt, talán alsó panel nem is volt. Utána jött egy frissítés, és azóta hiányolom. De ez már 2010 körül volt.
-
gyulank
addikt
Lehet telepíteni régi GNOME-ot? Vagy van valami, ami olyan, mint az? A régi ugye úgy volt, hogy 1 panel volt, és nem volt címsor, és menüsáv se, vagyis egybe volt.
-
gyulank
addikt
válasz
ampulla
üzenetére
Az első után kijött egy ilyesmi lista, a második után: Not enough '\' characters in service, és hogy használat -? -R stb.. Amúgy tegnap már rájöttem, hogy ha Lubuntun Thunarba azt írom, hogy smb://IPcím, akkor bejön az Ubuntu stúdiós gép, bár én jobban örültem volna, ha kilistázza. Mondjuk abból nem lehetett másolni, ezért telepítettem, a nautilust, amin szintén be kellett írni. És amúgy a nautilussal szinte semmit nem lehet már csinálni évek óta a thunarral többet lehet, vagy én vagyok béna. De a Lubuntus gépet az ubuntu stúdióról nem tudtam sehogy se elérni. Mobilon pedig el lehet. Bár az sem az igazi, mert én egyedi jelszókat szeretnék. Meg jó lenne távoli asztal is, de az se működik egyik se. Mindenhol csak olyan leírásokat találok, hogy elindítom, beírom a másik valamijét (felhasználónév/IP/jelszó), és már kész is. A Lubuntun nem is lehetett telepíteni a Teamviewert.
-
gyulank
addikt
Linuxról hogy kell megnyitni a másik gép megosztását? Telefon látja a sambával megoisztott mappákat mindkét gépen, de egyik gép se látja a másikat L(1)+ubuntu(2).
-
gyulank
addikt
f2fs-re hogy lehet telepíteni Ubuntut?
-
gyulank
addikt
Sambába hogy állíthatok be olyat, hogy [megosztás1] jelszó1; [megosztás2] jelszó2; [megosztás3] nincs jelszó?
-
gyulank
addikt
7za x
Scanning the drive for archives:
1 file, 1069547520 bytes (1020 MiB)
Can not open the file as archive
7za x -tsplit
Scanning the drive for archives:
1 file, 1069547520 bytes (1020 MiB)
Open ERROR: Can not open the file as [Split] archivePontok is vannak a fájlnévben, ha ez számít.
-
gyulank
addikt
bash: cd: túl sok argumentum És vannak szóközök, és akkor se. És most pont konkrétan ugyanarról van szó, tehát így parancssorossal nem tudom kitömöríteni, mert hosszú, a másikkal meg mert nem tudom miért. Truncated rar data. Tele vagyok választási lehetőségekkel is.
-
gyulank
addikt
Hosszú fájl/mappaneveket nem tudok megnyitni terminálba. Többrészes rar-t mivel tudok kitömöríteni? Mert a nem tudom mi Archívumkezelő megakad.
-
gyulank
addikt
Mivel nézhetem meg az eszközinfókat?
-
gyulank
addikt
Milyen fájlkezelőben láthatom a miniatűröket? Látatlanba elég nehéz keresni.
-
gyulank
addikt
Hogy tegyem vissza?
-
gyulank
addikt
Eltűnt a Windows a Grubból. Az update-gurbtól se jött vissza. Thunar látja a partíciót, meg egy SSD-n van a Linuxal.
-
-
gyulank
addikt
Az ilyeneket hogy kell telepíteni? Kitömörítem, és csomó fájl, és mappa.
-
gyulank
addikt
Hogy vehetek fel hangot vonalkimenetről?
-
gyulank
addikt
Az új Ubuntu Stúdiók NET-e megszakad időnként, ha a routeren dinamikus IP és/vagy DHCP van beállítva.
Ezt hogy küszöbölhetem ki azonos router beállítások mellett? Szóval be lehet állítani a gépet, hogy jó legyen a routerhez, vagy csak a routert lehet a linuxhoz? -
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
válasz
lev258
üzenetére
Beírtam mindkettőt, miután megszakadt, beírtam mindkettőt, miután újracsatlakoztattam, de ha fel megyek a szöveg elejére nincs ott, amit beírtam, és közte sincs. Vagyis nem jelenik meg az egész. Azóta beállítottam 3 nullával több sort visszanézésre, de ezen nem változtatott.
-
gyulank
addikt
válasz
lev258
üzenetére
De megadtam az alaplapom, hivatkozásban, plusz minden hozzászólás alatt ki van írva.
Részletesen leírtam, hogy mi mire van kötve. Már azt is tudom, hogy router nélkül is megszakad.
És azt is írtam, hogy nekem se volt problémám 16.04 előtt. Mindenre válaszoltam, amit tudok. -
gyulank
addikt
Hol tudom jelenteni?
-
gyulank
addikt
Nekem nem szokott. De még a többi dolog se szokott menni, sőt, ha nem pendriveról vagyok, vagy nincs elég hely, akkor telepíteni se tudok semmit. Van, hogy egy napig próbálom frissíteni a grubot, aztán újratelepítem a Linuxot. Jó neked, ha működik. Régebben használtam a grub customizert, az működött, de azt már nem egyszerű telepíteni. Meg pláne, ha valamiért nincs net.
-
-
gyulank
addikt
Legalább naponta egyszer megszakad a Net, és rá kell mennem a bontásra, majd a csatlakozásra.
Már unom. Jelenteni hol, hogy lehet? -
gyulank
addikt
Windows pendrive-ot hogy kell csinálni?
-
gyulank
addikt
Ubuntu stúdióban hogy tehetem be a nautilust a start menübe? Pl. a fájlkezelőhöz a commandban az van, hogy exo-open --launch FileManager %u de ha nautilust írok a helyére attól még nem jelenik meg ott semmi.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Az is frissítés, amúgy meg semminek se kéne ilyet csinálnia. Csak kezdetben vala ha nem töröltem, nem törölte, aztán telepítéskor törölte, de frissítéskor nem, sőt, meghagyta a grubot is, aztán már egy új buildre frissítés is törli a grubot meg eltünteti az ext4-et. De a legjobb az egészben, hogy leállt a frissítés is, mert első újraindítás után véghez vitte a grub, és a partíció eltüntetését, és a windows se töltődött be, csak kiírta, hogy nem talál rendszert, vagy grubot. Csak a linux telepítés után volt grub, és utána tudtam folytatni a windows frissítést.
-
gyulank
addikt
Frissült a Windows, és megint töröltre állította a partíciót. Aztán pendrive-ról gparted, miután telepítettem a gpartot, meg tudta jeleníteni, de helyreállítani nem. Aztán kipróbáltam a javasolt programot, amivel át lehetett állítani deletedről, mondjuk logicra. Eztán megjelent a fájlkezelőben is. Azonban a grubot nem tudtam helyreállítani sehogy, mert valami hibát írt ki a /cow mappában. Így újratelepítettem formázás nélkül, de nem volt hang, úgyhogy újratelepítettem formázással.
Szóval, mivel ez valószínűleg meg fog még történni többször is, érdekelne, hogy lehet helyreállítani a grubot, ha a bootrepair nem csinál semmit, igazából mountolni is azután tudtam, hogy létrehoztam a mappákat, mert nem léteztek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Robotporszívók
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Witcher 1 Collector's Edition
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest