Új hozzászólás Aktív témák

• gyuri.sza

tag

Sziasztok!
    Kezdő vagyok linux terén, az a helyzet, hogy van egy Asus AC66U_B1 router-em, melyhez egy WD merevlemez van USB-vel hozzákötve NTFS fájlrendszerrel. Erre a merevlemezre szeretnék egy torrent klienssel pl. qbittorrent filmeket letölteni.

A gépemen egy Kubuntu 19.10 van telepítve, pl. FTP-vel elérem a merevlemezt és tudok is rá másolni, viszont a torrent kliensben nem tudom beállítani, hogy ide mentsen le bármit, ezért gondoltam, hogy mount-olni kellene egy mappába a merevlemezt és akkor már be lehetne állítani a torrent kliensben útvonalként.

Ezt próbáltam több módszerrel (pl. ntfs-3g, de az csak elvileg lokálisra jó), ami működött az a következő parancs:
    sudo mount -o soft,intr,rsize=8192,wsize=8192 192.168.1.1:/tmp/mnt/Elements/HD_movies /home/gyuri/Downloads/elements
    Ekkor viszont read-only a mappa, nem tudok rámásolni semmit (próbálkoztam beállítani ennek a parancsnak attribútumokat, de nem sikerült úgy sem).

Mi lenne a megoldás erre a problémára? (Ha más nincs, akkor formázni kellene ext4-re a HDD-t esetleg? Ezt el akartam kerülni, mert jelenleg nincs hova kimenteni róla a cuccokat)
    Köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák