- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Dhampir #31231 üzenetére
Amikor én próbáltam, még a telepítés sem ment végig, kifagyott. De live módban ment, és igen, elég ízléses és mindenképpen jobb, mint egy alap Gnome 3 környezet. Azt viszont még mindig nem értem, mire fel fogyaszt annyi erőforrást, mert ahhoz képest elég puritán (ami abszolút nem baj, csak túl nagy lábnyom társul hozzá).
ubyegon2 A KDE szerintem mindenkinek overkill, olyan ember biztosan nincs aki minden funkcióját használja. Gnome esetén ez sokkal könnyebb, mivel sokkal egyszerűbb az egész. KDE esetén viszont rengeteg mindent csak akkor ismersz meg, amikor használod is már (egy ideje). Pl. fogalmam sem volt mik azok az aktivitások, és hogy miben más mint egy virtuális asztal, de mostanra már megértettem. Vagy az is furcsa volt elsőre, hogy hiába később kapcsolom be a külső USB-s DAC-ot, mint a rendszer elindulna, ha feljebb van a "prioritási" listában, akkor mindenképpen arról fog szólni a zene. Vagy amikor először leállt a zenelejátszás a connect miatt, mert bejövő hívásom volt, majd amikor leraktam folytatta és a többi. Egy végtelenül túlkomplikált rendszer, ami tele van nagyon hasznos és értelmes dolgokkal is, csak tudd kihámozni belőle azt, ami számodra hasznos. Most nem tudom hol tartok időben (pár hónapja használom), de mostanra már egészen jól kiismerem magam benne. Kellett a kezdeti elszántság (ebben nagy szerepe volt a Manjaronak), de utána már minden "adja magát". Néha kicsit visszasírom a Unity egyszerűségét/célorientáltságát, de akkor eszembe jut mennyire hiányozna a Dolphin szűrője, a Kmail, a KDE connect vagy a qbittorrent, nem beszélve a többiről.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Iqos cigaretta
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gyúrósok ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Motorola Moto G86 8/256 Cosmic Sky 1 év gari
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest