- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Sziasztok,
Ismerkedésképpen ma feltettem a gépemre a Linuxot. Most rádugtam a tabletem (Nexus 7) a gépre, MTP módban. Hogy tudom ennek a tárhelyét elérni? A saját mappán belül sehol sem látom az eszközt, így meg nem tudok rá fájlt másolni.
A Linux a legújabb Ubuntu amit letudtam tölteni, 12.04 talán.Várom a segítségeteket, köszönöm!
Adam
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3083 üzenetére
"Bármelyik parancs (ifconfig, iwconfig) után beírod hogy --help és ad egy leírást hogy hogyan kell használni!
Angol nem megy? Mert írja is ezeket -> "ifconfig: `--help' gives usage information.""Megy az angol, viszont az IT úgy in general nem.
Kiadom a helpes parancsot, de sajnos nem értem, miket ír.
"A leírásban ott van, a down és up az ifconfig, a többi iwconfig."
Látom, még egyszer kipróbáltam - ugyanúgy ifconfig down-nal, mint ahogy már tegnap este is - és természetesen ugyanaz az eredmény. Semmit nem ír ki. Aztán próbaképpen azért beírom, hogy sudo iwconfig wlan0 mode ad-hoc, és erre ezt dobja:
Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
SET failed on device wlan0 ; Operation not supported.Elolvastam nem egyszer, amit linkeltél (nem sok, szóval nem volt nagy munka), de lényegében már az első lépésnél elhasalok, innen nem tudok tovább lépni.
(#3084) lionhearted
Nem tudom, mert minden egyéb wifi hálózatot lát a házban, a telómét is, csak éppen nem csatlakozik rá. -
sonar
addikt
válasz
lionhearted #3073 üzenetére
Annyira azért nem elavult. A laptoppal majdnem egyidős, és per pill OS csere nem jöhet szóba.
lspci:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02) -
RBJ
addikt
profile ini , és a place t is átmásoltam és bingo. köszönöm.
-
RBJ
addikt
már csak azt kell eldöntenem, hogy ubi, kubi. mint legyen e. hamár telepítek.
-
RBJ
addikt
örömmel közlöm sikerült kifektetnem a linux mint et. nem indul el csak nagy feketeség van.
live ról irok. hogyan tudnám a firefox könyvjelzőimet kimenteni?
a többit megoldom újratelepítem oszt jó van. -
RBJ
addikt
ez alapján telepítettem a coverbox ot.
First we need to install the necessary dependencies for the app:sudo apt-get install python-dbus python-gtk2 python-cairo python-rsvg python-xlib python-xdg canberra-gtk-module
Now we can proceed to ‘install’ the application. Just run the following commands:
cd Downloads/coverbox
sudo make installde nem tetszik hogyan vakarhatom le? synaptics ba nem látom.
ajaj. nyomtam egy
sudo apt-get remove python-dbus python-gtk2 python-cairo python-rsvg python-xlib python-xdg canberra-gtk-module t
és mintha sokkal több dolog törlődne mint kellene. -
-
God Vazzeg
veterán
A leírásban ott van, a down és up az ifconfig, a többi iwconfig. Csak én is benéztem, de megnéztem még egyszer. Bármelyik parancs (ifconfig, iwconfig) után beírod hogy --help és ad egy leírást hogy hogyan kell használni!
Angol nem megy? Mert írja is ezeket
-> "ifconfig: `--help' gives usage information."
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3080 üzenetére
Húha, akkor azt hiszem, én itt valamit nagyon félreértettem, mert néztem a leírásban a kliens részt, és ott iwconfig-ot ír.
De egyébként ifconfig wlan0 down -t írva nem is ír ki semmit, csak várja a következő parancsot. Amire ha beírom, hogy sudo iwconfig wlan0 mode ad-hoc, a "szokásost" adja:
SET failed on device wlan0 ; Operation not supported.Ha meg f-fel ugyanezt, akkor:
mode: Ismeretlen gép
ifconfig: `--help' gives usage information.Bocs, ha totál hülyének tűnök - a linuxhoz az is vagyok, nem tagadom -, de valamit nagyon rosszul csinálhatok.
-
RBJ
addikt
csókolom. feltettem a coverbox ot. egy bibim van vele. állandóan látszik. vagyis ha böngészek akkor nem marad a háttérben hanem belóg. a helyzetét melyik kordinátával tudom állítani?
ez van az edit ben,.
MPD]
host = localhost
port = 6600
password =
path = ~/Music[Players]
autoplug = 1
delay = 10
player = Rhythmbox
override = DeaDBeeF,MPD[Plugins]
covers = Lastfm
lyrics = LyricsWikia
utils =
override = 0[Window]
ontop = 0
stick = 1
position = 10,10
trayicon = 0 -
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3078 üzenetére
Na, ez egyre cifrább.
iwconfig: unknown command "down"
-
God Vazzeg
veterán
Most olvasom hogy le kell nyomni előtti a karit, tehát próbáld ezt:
sudo iwconfig wlan0 down
sudo iwconfig wlan0 mode ad-hoc
sudo iwconfig wlan0 up -
St3ven
addikt
válasz
lionhearted #3075 üzenetére
Igen, csak az jellemzően a (GT540-re) főzött romokban nem működik. Ez egy joestone-féle GB.
Ezért használok Barnacle Wifi Tether-t, ami mindig is jól működött Win alatt, csak mióta átálltam linuxra, azóta nem.
Pedig ha jól értem, a rendszer felismeri a wifi kártyámat, szal nem tudom, mit gondoljak.
Sőt, lát itt mindenféle wifi hálózatot, még az általam megosztottat is (!), csak éppen kapcsolódni nem tud rá. WEP-pel és anélkül sem.
-
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3071 üzenetére
Sajnos mégis ezt dobja:
SET failed on device wlan0 ; Operation not supported.Ha jól értem, az eszköz megvan (még jó), csak éppen a művelet nem támogatott, bármit is jelentsen ez.
(#3073) lionhearted
Én éppen ellenkezőleg, a mobilomon lévő netet szeretném megosztani, és azt a laptopon használni. WinXP alatt tökéletesen működött. -
Tudtommal az android (a GB biztosan) nem tud ad-hocra csatlakozni.
Nekem csak úgy megy, ha nincs titkosítva. Bár annak sem kéne.Elvileg van rá hack, ha módosított wpa_supplicant teszel fel, de én ezzel nem próbálkoztam, így nem tudok segíteni.
Erre akkor jöttem rá, mikor én is ezzel próbálkoztam, laposról osztani netet. De a free wifi nem túl jó, nem másnak akarom megosztani, hanem magamnak.
Kipróbáltam a default WEPest, telóval nem ment, másik gép simán adta. Ergo nem a lapossal van a gond, hanem az android képtelen.@sonar: azzal szerintem vesa módba kényszeríted a rendszert. Nem a legjobb megoldás.
Amit tehetnél, hogy hagyod az az elavult rendszert.
Le tudnád írni a pontos GMA típust? -
sonar
addikt
Hi,
Adott egy HP EliteBook 8440p Ubuntu 10.10 -zel
Nos ebben az intel GMA féle integrált videó van aminél az induláshoz is trükközés kellett [link]
Vajon van-e arra mód, hogy a DP porton keresztül nézzek filmet a TV-n? -
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3069 üzenetére
Ezt dobja:
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11bg ESSID
ff/any
Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=20 dBm
Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thr
ff
Encryption keyff
Power Managementff
ppp0 no wireless extensions.
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3067 üzenetére
Azt hiszem, itt van a kutya elásva:
sudo iwconfig -l
-l No such deviceEz azt jelenti, hogy a rendszer nem látja a wifi karim? De akkor én hogy látok (vele) mindenféle wifi hálózatot a környéken?
-
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Van egy routerem, arra rákötve egy vinyó. NAS szerverként működik. Hogy tudnám Mint alatt beállítani az elérhetőséget? Köszi előre is!Érdekes, mindig akkor jövök rá a dolgokra amikor már megkérdeztem :S
-
St3ven
addikt
Ami viszont a fentinél sokkal súlyosabb dolog ebben a Zorin-ban egyelőre, hogy amikor elindítok egy videólejátszást pl. a beépített VLC-vel, és a címsorra kattintok, hogy akkor kitegyem teljes képernyőre, összeomlik az egész asztal, és bedobja a bejelentkezőképernyőt, majd a jelszót megadva újraépül az egész rendszert.
Valaki tapasztalt már hasonlót?
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3059 üzenetére
Sajna ez az eredmény:
SET failed on device Barnacle ; No such device.De még próbálkozom azok alapján, amiket linkeltél.
Szerk.:
Hm, most nézem, hogy a "wifi karim" nevét mondtad, hogy írjam be, azt hol találom? -
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3051 üzenetére
Na, eddig bejövős a Zorin 5.2.
Egyelőre csak az a gondom - ami a Pepperminnél és a Kubuntunál is jelentkezett, de a Chakránál nem -, hogy nem kapcsolódik az androidos telóm Barnacle Wifi Teatherrel megosztott ad-hoc hálózatára. Kéri a WEP-es jelszót, aztán csak pörög, majd egy idő után megint kéri.
Ha kiveszem a titkosítást, akkor meg csak pörög, majd egy idő után feladja.Van valami ötleted erre?
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3051 üzenetére
Thx, ránézek majd.
-
Siriusb
veterán
-
Zen Master
csendes tag
Sziasztok!
A bonuszneked oldalról van egy kuponom, ami csak Ubuntu alatt olvasható, Xp-n krix-krax lesz az egész. Ha windowson szeretném kinyomtatni, akkor mi lehet a megoldás? Köszi!
-
szoke12
őstag
Androidos telómon van net, azt csatlakoztatom, és úgy megy. De ez csak futó rendszer alatt működik. 150 MB "gyors" adatforgalom van benne, utána lassú. De van, hogy sikerül wifit is befogni. Na olyankor van, hogy fél megás sebességre is képes. Van a telepítőnek live módja?
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3035 üzenetére
-
RBJ
addikt
Lehet nagy hülyeséget kérdezek létezik olyan, hogy valamilyen tábla gépre vagy tabra mifenére mondjuk linux t pl ubuntut rákalapálni?
-
Rimuru
veterán
válasz
szoke12 #3036 üzenetére
Azért akkora mert csak netinstall van. Figyelj oda a telepítésnél, nehéz lehet egy Ubuntu után. Ajánlott olvasmány, a magyar leírás elavult!
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #3035 üzenetére
Lassan... Most szedem le az Arch-ot. (Tényleg 380MB a telepítője?)
Aztán jöhet a zorin meg a többiek.
Nyilván teszek egy próbát a Mint-tel is. -
szoke12
őstag
válasz
lionhearted #3031 üzenetére
azért nem zavart, mert nem szoktam gépen filmezni, csak kb fél évente egyszer. pl. most.
de már szedem le a 10.04-et.
és valóban annak idején ment minden. videót is vágtam rajta. -
válasz
szoke12 #3030 üzenetére
A régebbi bejegyzéseket szerintem még megtalálod csomagolva ugyanott.
De ha más megoldáshoz folyamodsz, akkor ok.
Annyit kell tudni, hogy zárt drájver nem támogatja már a kártyád, a régi zárt viszont nem működik az új X-el.Azaz 2 dolgot tehetsz (mindamellett, hogy az AMD supportjával nem elégedsz meg
):
-régebbi oprendszert használsz (a mostani is az, de már nem támogatott sajna). De ettől még mennie kéne, HA eddig ment. De ha fél éve hozzá sem nyúltál, akkor nem is tudom, eddig nem zavart valami? Most sem változtattunk elvileg semmit rajta. Még azt sem tartom kizártnak (hisz kb fél éve volt), amikor lejárt a támogatás, (ha volt fent PPA) akkor azok is törölték a rendszered a támogatottságukból, és visszaugrás történt. Egyébként nem nagyon tudom elképzelni, hogy a Cannonical egy gyak. utolsó frissítéssel leöljön mindent.
Ha valóban viszaugrás történt, akkor lehet kutakodni a deb fájlok körül, és megtalálni a neked valót, és akkor azt fixen telepíteni.
Illetve régebbiként még mindig ott a 10.04.4, ami még támogatott (asztali fronton jővő ápr, szerver fronton még jó sokáig)
-új rendszer, de akkor meg kell vállni a gnome2-től (illetve a Unity-től is), lehet próbálkozni gnome3 classic/fallback - ki hogy hívja -, XFCE (Xubuntu alapból ilyen, vagy ubuntura feltéve), LXDE (lubuntu) felületekkel. -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #3028 üzenetére
Akkor ismerkedtem meg a linux ubival, amikor a 10.10 kijött, és igazából nem is tudtam miez. Csak kaptam egy Maverick telepítő cd-t egy rokontól. Felraktam, és úgy van. De szívesen visszább ugrok egyel.
-
-
válasz
szoke12 #3020 üzenetére
Mit is mondtál, Maverick van rajta? Mert azzal sok mindent nem lehet már kezdeni, régóta nem támogatott kiadás. Mi lenne ha feldobnál egy 12.04 LTS-t? Az öt évig támogatott és friss. Persze nem azt mondom, hogy az Ubuntuval próbálkozz, de maximum egy Xubuntu, vagy ha nagyon gyenge a gép, akkor Lubuntu szóba jöhet.
-
floatr
veterán
Elfüstölt a gépben a videokari, egy régi közepes nvidia, és képtelen voltam úgy betolni helyette egy új alsó kategóriásat, hogy elinduljon a KDE, bárhogyan masszíroztam a driver környékén -- biztos nem a megfelelő helyen. Erre fogtam, úgyis kinézett már a frissítés, újraraktam egy unity-s alapot, és a feleségem, aki elég vehemens laikus felhasználó, mondta nekem h ez jóval használható lett a korábbihoz képest. Evvan.
Sokan fújjolnak a unity miatt, de szvsz sokkal összeszedettebb minden hibája ellenére, mint amit eddig próbáltam.(#3023) God Vazzeg igazából nem is tudom mi lehetett a probléma, de nekem állandóan volt vele valami őrület problémám, főként a desktop volt instabil. Állandóan szétesett
-
God Vazzeg
veterán
Szerintem újabb hw-re van csinálva x-el együtt, azért bugzik régebbi cuccokkal. Nekem fullosan megy a kubi, és volt már radeon 3650, majd geforce 8600gt, most meg egy geforce gt 240 van
Minddel ment, mentek a zárt meghajtók is, bár nyílttal is működött minden, de így gördülékenyebb
-
-
St3ven
addikt
A kb. egy óra időráfordítással beállítgatott, mappanézetű munkafelületem fél óra használat után hirtelen ilyenre változott:
És még újra se tudom rakosgatni a widgeteket meg parancsikonokat, mert kb. semmire se lehet kattintani a fenti képen.
Mit tudok tenni, hogy visszahozzam az eredeti állapotot?
A fehér sáv oldalt akármit csinálok ott, marad, csak abban a baloldali kis ablakban változik meg a háttérkép, ha lecserélem.
(#3016) hcl
Igen, restart után is maradt ez. Vissza tudom állítani az "Asztal" nézetűre, de pont azt akartam lecserélni a "Mappa" nézetűre, ami a - nevükben lévő ellentmondás ellenére - legjobban hasonlít a megszokott windowsos nézethez. -
szoke12
őstag
válasz
lionhearted #3013 üzenetére
08.04 előtt nincs benne semmi.
márpedig nem most volt az az upgrade, hanem fél éve. -
-
szoke12
őstag
válasz
lionhearted #3011 üzenetére
köszönöm, de nem akarja. megcsináltam a reconfigot is, de úgy is kilép.
-
-
szoke12
őstag
válasz
lionhearted #3009 üzenetére
Nagyszerű! Akkor van remény.
Húzdd újra a mesa csomagokat - Nem tudom, ez gyakorlatban hogy néz ki.(sudo apt-get ....?) -
-
szoke12
őstag
válasz
lionhearted #3007 üzenetére
configuration: driver=radeon latency=32 mingnt=8
ennyit ír ki.
-
-
szoke12
őstag
válasz
lionhearted #2994 üzenetére
halvány lila ibolyám sincs....
mindjárt géphez kerülök. hogy nézzem meg? -
Laybee
őstag
Lenne még egy kérdésem. Mintben Caja az "intéző". Be lehet állítani, hogy a képek, dokumentum mappák a bal oldai sávban legyen, mert alapba nincsenek ott. Köszönöm előre is.
-
eternam
tag
Ilyenkor várni kell. Elő szokott fordulni néha hogy valamelyik tároló nem elérhető ilyen olyan okokból, de ez természetes. Inkább köszönjük meg a Canonicalnak hogy ingyen fenntartják azt a hatalmas szerverparkot, amiből az összes Ubuntu használó frissíteni és szoftvereket telepíteni szokott.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest