Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

válasz Syl #22230 üzenetére

Az utóbbi egy-két héten esténként egy 2 terás HDD-t akartam megmenteni ugyanilyen célból. Sajnos még a WD saját tesztprogramja is megállt egy kb. 22 órás futás után, azt mondta, túl sok a bad sector, de azt tudtam, hogy ezek a HDD vége felé vannak, ezért azt kihagytam volna a particionálásból, ha tudom, kb. mikortól kezdődik a rossz terület. Ezen a [linken] az utolsó két progi grafikusan mutatja meg a rossz szektorokat, bár Winesek, de lehet, hogy Wine alatt is futnak. Sokáig futnak... Főleg amiatt, mert ahol rossz a HDD, ott rettentően lelassulnak, de ez mindre igaz.

Viszont: csekkelni akartam, hogy az ez alapján megmaradt élő partíció tényleg hibamentes-e. Erre már kiváló volt a badblocks. Megfelelően kell paraméterezni, pl.

badblocks -wsv -t 0xaa -b 512 -c 1024 -e 1000 -o ./bdbl.txt /dev/sdc1

különben a jó részeken is lassú lesz, nem órákig, hanem napokig futna. A fenti parancs a megmaradt 1.5 terán kevesebb mint egy nap alatt végigment, de ez így csak egy ütemben ellenőriz.

Ettől függetlenül megy fel a hardverapróra a HDD hibásként - nem volt teljesen konzisztens az eredmény (hogy finoman fogalmazzak).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés