Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

válasz lionhearted #16792 üzenetére

Én azt látom, hogy te vagy elfogult az Ubuntu felé, meg véded teljesen feleslegesen, kelted a flame-et, mikor nem támadta senki. Nem állítottam, hogy az Ubuntu rossz, csak azt, hogy a Mint úgy össze tudja rakni még jobban, hogy egyszeri felhasználónak kevesebb vele a baja. Egyébként az Ubuntunak is megvannak az előnyei (több felhasználó, nagyobb fórumrendszer, hamarabb kapsz segítséget, ilyesmik).

Ubuntun pl. hiába is pipálod be a codeceket, pl. nem rak fel egy csomó Gstreamer plugint, ami kell netes rádiók hallgatásához, már nem egy ember futott bele az itteni topikokban. Másrészt pont a Wine esetén tapasztaltam, hogy a Linux Mint alig tett fel hozzá függőségi csomagot, a Kubuntu meg vagy 10x annyit, szóval hiába azonos csomagtárolóból dolgozik, mégsem kezeli az függőségeket egyformán. Minten pl. a VLC-nek függősége a LibreOffice is, akármilyen morbid, ha csak úgy simán eltávolítod, megy vele az is. Kubuntu alatt a timidity automatikusan felrakja a freepats csomagot is, Mint alatt nem. Eleve más a grafikus frissítéskezelő is a két rendszeren, legalábbis Mint KDE és Kubuntu alatt különbözik, az Ubuntuéra nem emlékszem.

Minten igenis nincs upgrade, oda is van írva a hivatalos dokumentációban, hogy technikailag kivitelezhető, van akiknek korrekten sikerül, de kockázatos, nincs rá támogatás, és nem is lesz, helyette a rendszer újrarakását ajánlják.

Nekem az Ubuntuval csak egy bajom van, ami miatt nem használom: ez pedig az Unity. Ráadásul én KDE-s felhasználó vagyok, de ha Ubuntura utólag teszem fel a kubuntu desktop vagy a kde-full csomagot, akkor elég érdekes lesz az eredmény, lesz egy csomó Gtk-s programom, meg sok program Gts ikonokkal fog megjelenni (bár ehhez írt valaki megoldást), szóval sokkal nagyobb szopó, mint eleve KDE-s disztrót feltenni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés