Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz N0zer0 #16793 üzenetére

1. Nem tudom, honnan veszed ezt a LO-Vlc függőséget.
    2. Ha Ubuntut akarsz használni abszolút nem keveredő felületekkel, akkor
    a) telepíthetsz mini.iso-ból
    b) az újonnan feltelepítendő DE/WM felrakása előtt vagy után teljesen leszedheted a másik DE/WM-hez tartozó összes csomagot.

A verzió ápgréd meg bizony jó dolog. Nekem kifejezetten herótom lett volna, ha a 7.10-től z első újratelepítésig (10.x volt ext3>ext4 váltás miatt), majd azóta a 14.04-ig félévente történt ápgédeknél félévente kellett volna újrarakni. Persze, nem kell, de tettem, és hibátlanul ment.

A Unitynekem tetszik, és használnám is, ha ment volna a gépemen rendesen, de összeomlott. És ráadásul szutyok gépem van (Intel M530). De nem estem kétségbe, először felraktam Gnome fallback-et, most meg tisztán Lubuntu van.

(#16806) ubyegon2
    Nyilván arra célzott, hogy a Mint projekt el sem indul az Ubuntu nélkül.

A linkelt cikk (5 things...): "Kidz like Linux Mint...".

Pendrive formázás? Ez mennyire hétköznapi probléma már egy kezdő Linuxosnak? Nekem eszem ágában sem volt magamtól pendrive-ot formázni. Csak akkor tettem, ha valami probléma volt. Legutóbb egy Puppy-t tettem dd-vel pendrive-ra, és a fájlkezelőben nem lehetett törölni róla (mármint a pendrive-ról) a fájlokat, csak a formázás segített.

Codec-ek telepítése jogi okokból van úgy, ahogy.

(#16811) Teasüti
    DVD-re is kiírhatsz iso-t, ugyanúgy bootol.

• lionhearted

őstag

Ahha, szóval nem tőled származik a következő idézet:
    "Tény, hogy az ubuntusok nem végeznek kellően alapos munkát, ezért is van igény a Mintre. Ha az Ubuntu mindjárt jól jönne ki, akkor nem kéne senkinek a Mint, hanem Ubuntut használnának a Mintesek is, csak legfeljebb felraknának rá másik ablakkezelőt. Kicsit pocsékolás is ez így, hogy kiadnak valamit Ubuntuként, aztán még egy másik csapatnak kell rendbetenni."

Ez egyértelmű flame. Nem vagyok elfogult (csak amennyire te, mert mindketten ezt használjuk), és nem az Ubuntu-t védem, hanem próbálom a tények / realitás világát egy szakmai fórumon fenntartani. Vagy legalább a látszatát...

Amit pedig most írsz, az eleve kizárt. Azonos csomagoknak azonos a függősége is (mivel ez magában a csomagban van beleírva). Azt még el lehet hinni, hogy az opcionális függőségeket két különböző GUI máshogy kezeli (úgy értve pl., hogy az egyik telepíti a recommended-et, a másik nem), de hogy az apt-get nem, az 100%.

Tehát van upgrade, csak nem "ajánlott". Aminek a legfőbb hátráltatója, hogy jajj, mi lesz akkor "ki tudja", és az a bánatos Ubuntu nem mondja, hogy jajj, BACKUP!!!!

Most meg azt is el akarod magyarázni, hogy az Ubuntu az más, mint a Kubuntu? :C

Olyan nincs, hogy össze tudja rakni még jobban (mit rak össze, és hova?), meg hogy egyszeri felhasználónak mennyi a gondja... pontosan hogyan definiáljuk őket? Mitől lesz egy baj, idő vagy kattintás függő plusz tevékenységről beszélünk? Nevetséges, és parttalan vita.

Egyetlen dolgot kell belátni, Ubuntu nélkül nincs Mint. Nyugodtan lehet használni, ajánlani, akármit, de érdemes tudni, hogy az gyakorlatilag egy Ubuntu, csak más válogatta össze a default csomagokat, és pont. Nem kell túlmisztifikálni, meg kemény munkát, meg újratákolást mögélátni...

Legalább is nem ebbe az irányban van munkájuk, a DE-ben biztos van...ha van.

• BoB

veterán

Nem értem az utolsó bekezdés hogy jön az Ubuntu vs Mint vitához. A Kubuntu hivatalosan elismert Ubi derivatíva (hogy van ez magyarul?). Ha valaki KDE-s desktop-ot akar, mi a jó istennek telepítene Ubuntu-t unity-vel majd arra KDE-s csomagokat. És akkor csodálkozik, majd felrója az Ubuntu számlájára hogy de szar ott a sok GTK-s csomag. Ez a legújabb őrüet itt, ha kell vamilyen desktop, tegyünk fel egy másikat és arra húzzuk rá mert úgy lesz jó... :F

Már ne haragudj de ha cinnamon-os Mint -et raksz fel és arra telepítesz KDE-t, ugyanúgy ott lesz a sok GTK-s program.

Azt meg megnézném hogy a vlc viszi a libreoffice-t is.

• MKLS

aktív tag

Egyetértek, nekem sincs semmi bajom az Ubival, csak a Unity megeszi a gépemet. Ezért ha telepítés után amúgy is DE-t kell cserélnem performance okokból, akkor meg már nem éri meg Ubit felraknom. Xubit például határozottan szeretem, apósom is nagy megelégedéssel használja Win7 után. :)

• God Vazzeg

veterán

Ez ilyen mercedes vagy bmw vita kb, mindenkinek igaza van, és senkinek.. Mindenki használja azt amelyik jól esik neki, és kész. Én mint-et használok, de mégis mindig ide jövök tanácsért, mindig kapok is, ki nem xarja le, milyen rendszer ketyeg? :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés