Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• gyurman

tag

válasz gyurman #13649 üzenetére

Kernel funkciók kellenek. ext4dev, cryptoloop, smbfs, mount és aes. Mind kisiben

Srácok, nem egyszerű a témám, de hátha van valakinek korszakalkotó ötlete. A feladat már jó ideje linuxot használok, az alatt van mindenem, de kell egy windows. Szeretném elérni az ext4dev partíciómat, és meg az aes lemezeimet. Szóval a fent leírt funkciók kellenek.

Na, megvan alapozva.

Feladat, olyan ubunut alapú virtuális konzolt létrehozni, amiben megvannak ezek a parancsok, gyors, és csak konzol, samba megosztással. Így a win lát mindent.

Hogy oldom meg?
    1. Próbálkozások, mini linux telepít. Az gyakorlatilag normált telepít és 1 gb parícióra nem fér fel.
    2. Andlinux (7.10 ubi colinux emulátorral) az gyakorlatilag nagyon régi kernelt kellene frissíteni, de nem jött össze. Marad ez a kör, hogy miért?
    3. Colinux alapon de fedora. Rohadt béna. aespipe és loop-aes-utils nincs alá. Nem volt kedvem a csomagjaival bajlódni.
    4. valami windowsos csodaprogi. Freeotfe csak sci emuláción átesett lemezt olvas. IDE nem jön be neki. Idéből hogy csinálok sci-t? Tudom tegyem be a raid kártyám. Nem akarom, és akkor is még kell az ext4dev
    5. http://ubuntu-mini-remix.crealabs.it/ használata. Valóban kicsi, de még nem láttam. Ezt hogyan teszem fel a livecd -t hdd -re, hogy hozzárakjak?

Más öteletem nincs neketek? Inkább az 5. megoldás érdekel, de hátha tudtok kézenfekvőbbet.

6. egy meglévő linuxot hogyan magyarítok? Billentyűkiosztásra és shellre gondolok.

Aktív témák

Hirdetés