Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
ricsipontaz
csendes tag
Az Ubuntu QA blogjában jelent meg egy felhívás ahol NVIDIA (GeForce series 2 vagy újabb), illetve ATI (R600 vagy újabb) kártya tulajdonosokat keresnek, akik hetente egyszer (maximum egy óra) segítenének tesztelni az Ubuntu fejlesztői kiadását. Azt hiszem itt a lehetőség, ha szeretnétek, hogy a 10.04 LTS fasza kis disztró legyen. Ha valaki érdekel a dolog dobjon egy (angol nyelvű) mailt erre a címre:
ara (kukac) ubuntu (pont) com
Amiben írja le a pontos típusát a kártyájának. A válasz levélben megkapja a következő instrukciókat. Sikeres tesztelést!
Megjegyzés: Most csak a zárt drivereket tesztelik!
[ Szerkesztve ]
-
ricsipontaz
csendes tag
De, van: http://qa.ubuntu.com/
Itt pedig a blogjukban a felhívás: http://blog.qa.ubuntu.com/node/78
[ Szerkesztve ]
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz Relisys #22861 üzenetére
Igen, ez az 1.5 hibája volt. Szedd le az emesene.org -ról a legújabb 1.6-os verziót. Ubuntus csomag ehhez nincs. De egyszerűen szedd le a "Source tarball (1.6)" csomagot, csomagold ki a saját mappádban. Így kapsz egy emesene mappát, amiben az emesene fájlra 2x kattintva elindul a program. Ha szeretnél gyorsindítót a panelra. Akkor ez legyen a parancs:
python /home/neved/emesene/emesene
képet az ikonnak ugyancsak abban a mappában találsz.
[ Szerkesztve ]
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz HollyBoni #23060 üzenetére
Letöltöd a fájlt. (nem csomagolod ki!), majd jobb gomb az asztalon, asztal hátterének megváltoztatására kattintasz, ott kiválaszod a téma fület és egyszerűen csak "belehúzod" az ablakba a letöltött fájlt. Kiírja, hogy sikeresen telepítve, már csak ki kell választani.
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz Dark Archon #23240 üzenetére
Nem te vagy korlátozva, hanem a folyamatok. Így semmi nem tud lefutni a háttérben rendszergazda joggal. Ez egy nagyon nagy biztonsági vonala a Linuxnak. Szóval érdemes meghagyni. Átlag felhasználáskor nem is sűrűn kellene találkoznod a jelszó bekéréssel.
-
ricsipontaz
csendes tag
Nem önreklámnak szánom, csak olvastam, hogy itt is több embert zavar az új téma gombjainak bal oldalra helyezése, illetve a sorrendjének változtatása. Írtam egy blogbejegyzést, hogy hogyan lehet egy alkalmazás segítségével grafikus felületen könnyedén átállítani:
Itt a leírás:
[link] -
ricsipontaz
csendes tag
válasz lakatosturbo #24456 üzenetére
Mondasz egy konkrét típust? Mert ebből elég nehéz kiindulni.
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz lakatosturbo #24500 üzenetére
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam de ez a kártya nem fog működni megfelelően semmilyen Linux disztrón. Más szériái pl. az Expert simán mennek, de a Globalon csak kép van, nem lehet belőni a hangot. Rengeteg időt rászántam és végig Googleztam a témát, de senki nem talált működőképes megoldást. Sajna dobták a kártya chipjének a támogatását.
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz upszilon #25007 üzenetére
"Teszteltem a lilabeta2-est. Csetlik-botlik. Szinte minden összeomlik alatta. Még az Ooo is. Nem hiszem el, hogy ebből két hét múlva a közönséges felhasználók által gondtalanul használható kiadás lehetne."
Érdekes. Alpha 2 előtt már ezt használom több gépen (2 asztali, 1 notebook) "élesbe", bug reportolás miatt. De ennyire még sosem "unatkoztam" egy fejlesztői kiadással. Szinte az alapoktól stabilan futott. Dobálni valóban dobál összeomlást és jelenti is a bugot, de erre is utoljára hetekkel ezelőtt volt példa és akkor is általam telepítgetett alpha státuszú egyéb alkalmazások miatt.
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz upszilon #25111 üzenetére
Egy szóval nem állítottam, hogy hazudnál. Pusztán leírtam hogy, ha a hardverekkel minden rendben akkor nem értem mi produkálja ezt a szintű instabilitást nálad.
@Kendek: Persze, tisztában vagyok vele, hogy ahány gép annyi hardver. Én is napi kétszer frissítek általában, plusz olvasgatok is a témában rendszeresen. Valóban emlékeim szerint nálam is kétszer volt a kb. 5 hónap alatt, hogy nem indult a gép. Viszont az ubuntuforums-on perceken belül megjelent a hibát leíró topik és nem sokkal rá a workarond is. Igen a Compiz-os dologgal is tisztában vagyok, bár nekem rögtön feltűnt, hogy leakarja szedni (megszoktam nézni, hogy mi jön a frissítéssel), ami nekem nem igazán tetszett és 2 perc keresés után meg is találtam, hogy ez egy bug. Így ezt "megúsztam".
Visszaállítót én nem használok, a régebbi Ubuntu fejlesztői kiadásoknál megtanultam, hogy milyen hibát, hogy lehet javítani, plusz, ha nem menne pár perc google.
Egyébként remélem nem baj, ha nyomok egy kis önreklámot, de megjöttek a közösségi hátterek Lucidhoz: [link]
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz upszilon #25612 üzenetére
Nyugodtan leszedheted már most, nem fog szerintem semmi változás jönni ma már.
http://releases.ubuntu.com/releases/10.04/
Addig se lesz terhelt a szerver mikor délután több millióan megrohamozzák.
[ Szerkesztve ]
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz ricsipontaz #25613 üzenetére
Rossz linket raktam be. Onnan a végleges lesz majd letölthető.
Itt a jelenlegi legfrissebb (2 napja nem változott, valószínűleg már nem is nagyon fog):
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz Sianis #25618 üzenetére
Hát a szokásos. Megborulnak a szerverek, megszállják az "újak" a fórumokat. Meg ehhez hasonlók.
upszilon: A végleges kiadás majd ezen a linken lesz:
http://releases.ubuntu.com/releases/10.04/
Egyelőre itt még az RC van, ez a hivatalos bejelentés után változni fog.
Ezen a linken pedig a legújabb frissítéseket tartalmazó Ubuntuból csinálnak egy live-cd a tesztelőknek "naponta". Hogy, ha tesztelni akarják az Ubuntut mindig a legfrissebbet tudják letölteni. De mivel ez a fájl már 2 napja változatlan, nagy valószínűséggel ez lesz a végleges is.
http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/Remélem jól el tudtam magyarázni.
-
ricsipontaz
csendes tag
Emlékszek, hogy a topikban több embernek is olyan tv tunerje van, mint nekem. Jelentem, hogy a 2.6.43-5-ös kernellel (Maverick Meerkat alatt jelenleg ez van) működik a hang a Leadtek Winfast TV2000 XP Global kártyán bármiféle állítgatás nélkül! Végre!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest