Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
aag
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ennyit mindenki tud róla. Én a részletekre lennék kíváncsi. És olyantól, aki már használta.
-
aag
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Bocs, de én leginkább a MeeGoo/UBUNTU összehasonlításra lennék kíváncsi, nem arra, hogy mire elég az 1GB RAM.
-
aag
őstag
Kérem, -aki ért hozzá-, legyenszíves egy összehasonlítást adni az UBUNTU és a MEEGO között. Leginkább a kis proc-igény és a kis memóriaigény kontra teljesítmény kapcsolata érdekelne. Mert ilyen olcsón még nem láttam új netbookot árulni. De vajon használható-e ezzel az ismeretlen operációs rendszerrel ez a picike proc, picike RAM, picike merevlemez?
-
aag
őstag
Kipróbáltam. Eddig tartott. Nem lett eredményes. A Rendszermenttel visszaraktam a mentést. Viszont most felvettem egy pár másodperces fáljt, hátha ki akarod próbálni.
(#38165) Jester01: Köszi, de én vágni szeretném változtatások nélkül. Csak vágni, nem átkódolni. Ugyanis így tökéletesen lejátssza a samu-tévém egy pendrájvról. Ha átkódolom, azom kívül, hogy időigényes, veszít a minőségéből.
-
aag
őstag
-
aag
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Persze, telepítve van, még sincsen AAC hang valamiért. Nézd, a Kaffeinből felveszem és 10 másodpercet várva lejátszom egy VLC-vel, vagy egy MPLAYER-rel. Így végül-is tudok tévézni Ubuntuból. Viszont amit filmet felveszek, azt jó lenne leszélezni, reklámmentesíteni (KDENLIVE). Sajnos ez már nem jön össze a megfelelő hang-kodek nélkül a TV2 és az RTL KLUB esetében. Pedig pont onnan szeretnék felvenni általában. Szóval elég nagy gond ez. És itt vannak az én kétségeim. Hogyhogy másnak ez nem gond? Mások nem csinálnak ilyet csak én egyedül?
-
aag
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Köszi, de ötletem nekem is volna, szaktudásom viszont nincs. Így kénytelen vagyok várni, hogy valaki csomagot csináljon belőle az ubira. Először azt hittem, hogy van csomag, csak én nem találom. Mára világos lett a kép. Valamiféle jogtisztasági probléma (fizetős licenc) van mögötte. Én nem akarnék jogot sérteni, de meg sem vehetem. Mégiscsak botrány, hogy 2011 éveben hang nélkül kell TV-t néznem a linux alatt. Mert egyébként windowsz alatt nyoma sincsen ennek a problémának. Tehát a gondhoz még az "értetlenkedésem" is társul.

-
aag
őstag
válasz
róland
üzenetére
Köszi, de ezt az utat is végigjártam. Úgytűnik itt valamiféle régi fejlesztési probléma van, mert kb 2010 eleje óta fennáll a probléma az AAC hangkodekek terén. Elvileg már a korlátozott extrákba benne kellene lennie legalább a dekóder lehetőségnek. Utána jön a "bad" és társai, stb. Sajnos ezidáig nem látok rá csomagot. A fordításhoz pedig nemértek.

-
aag
őstag
Feltettem itt egy kérdést. Megismétlem, de hozzá is fűznék egy kis monológot:
Kérdés amire senki sem tud megoldást: DVB-T TV2-nek, RTL KLUB-nak nincsen hangja. AAC kódolás. Már mindent megpróbáltam (a libaad és libaac-t is beleértve), mégsem működik. Segítsetek légyszí! (Ubi 10.10)
Van egy barátom, aki azt mondja, hogy mindegyik disztribúcióban megoldható minden, például ez a probléma is. Nos ehhez képest az Ubuntuban a gugli csak olyan helyeket mutat nekem, ahol nincs megoldás. Illetve van, adnak megoldásokat (amiket már én is mind kipróbáltam), de utána egyik helyen sincsen visszajelzés, hogy igen, sikerült. Nincs. A dolog eddi még nem lenne érdekes, de a barátomnak működik. Csakhogy neki ARCH-linuxa van, nem Ubuntu. Szóval megkérdezem: Szerintetek elképzelhető, hogy az Ubuntuban egy ilyen egyszerűnet tűnő kodek-probléma jelenleg megoldhatatlan lenne?
Egyébként azért kellene, mert nemhogy megvágni, de még transzkódolni sem tudom az így felvett video-fájlt. Ugyanis a kódernek még a dec része sem telepíthető, nemhogy még az encod-er.
Újfent kérlek benneteket: Segítsetek! Előre is köszönöm
-
aag
őstag
Kérdés amire senki sem tud megoldást: DVB-T TV2-nek, RTL KLUB-nak nincsen hangja. AAC kódolás. Már mindent megpróbáltam (a libaad és libaac-t is beleértve), mégsem működik. Segítsetek légyszí! (Ubi 10.10)
-
aag
őstag
-
aag
őstag
-
aag
őstag
Kendek mester, a linuxmintben kell-e valamit ügyködni ha a Rendszerment progidat szeretném használni?
...és mégegy, hogyan lehet megjegyeztetni vele, hogy a Skype induláskor betöltődjön. (A 10.10-ben ez automatikus volt.)
-
aag
őstag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Kaffeine miért nem ad hangot a TV2 és az RTL klub DVB-T adásainál?
-
aag
őstag
Már kérdeztem, de most újra megkérdezem:
Tudtok valami ellenszert, hogy az Operában ne kelljen minden beíráskor újra és újra belekapcsolni a helyesírás-ellenőrzőt?

-
aag
őstag
Újabban a böngészőkben eltűnnek a helyesírás-beállítások. Például a mostani beírás előtt is már "bepöttyöztem" a Magyar szótárat, mégis most újra be kell. Mi lehet ennek az oka? Mi mászhatott még el? Vagy ne frissítsen az ember?

-
aag
őstag
-
aag
őstag
Hogyan tudom megnézni ubi alól a PH!TV-t? Például ez most nagyon érdekeln.
-
aag
őstag
Vannak gondjaim a 10.10-re töltött 11.04-el. Például a felső panel hibásan működik. Részben hol itt, hol ott hiányos. Legtöbb esetben nincsen meg a rárakott indítóikon. Például:

Hogyan lehetne ezt az anomáliát orvosolni?
-
aag
őstag
A 10.10-esemet fújítottam 11.04-re. Egészen jó lett, megtartotta a főbb beállításokat, progikat. Van valami amit meg kellene csináljak "menetrendszerűen"?
-
aag
őstag
Ezt a programot szeretném felvarázsolni a 10.10-es ubi alá. Segítsetek légyszíves!
-
aag
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Miért lenne az nekem probléma, hogy a kormányszervek lehallgathatnak? Nem vagyok én kém.

A picipuha meg nem fogja eldobni a szügyfeleit csak azért mert linuxon, vagy androidos tableten használják a szolgáltatást.
Nemrégiben próbáltam empathy-ban a google talk-ot, úgytapasztaltam, jobb a minősége.
Ja, csakhogy nekem az összes Skype-kapcsolatomra szükségem van. Most mondjam meg nekik, hogy térjenek át ők is gtalkra?

-
aag
őstag
Videóvágásban kellene egy kis segítség:
KDNLIVE, LIVES, OPENSHOT, PITIVI
Mindegyik alkalmas az mp4 H264-es kódolású 1920 50i-s videók vágására (ilyet csinál a kamerám), de a windowszos Intelli-Studió (ami a kamerához van) a legkényelmesebb xp alatt. A linuxos progik idővonaláról a lejátszás darabos. A fene tudja miért, hiszen ugyanazon a gépen windows alatt meg tökéletes. Csakhogy nekem ubuntu alá kellene a megoldás.
Mit csinálok rosszul? Esetleg videókártya driver? (Intell HD 4500 alaplapi)
-
aag
őstag
-
aag
őstag
Nah-túl vagyok a Mint-en. Rengeteg problémába ütköztem. Vissza a kályhához: ubi10.10
-
aag
őstag
-
aag
őstag
Nah-feltelepítettem a Linux Mint 11 Katya magyar változatot. Első látásra egészen jó. Vannak persze meglepő dolgai. Nézem, ott vigyorog az opera a tárolójában, de már felrakni nem tudja. Gyerekcipő?
-
aag
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Alább írtam mik vele a gondok. Azt is, hogy nem sikerült megszabadulni tökéletesen az unitytól. És azt is, hogy előbb fogja beperelni az Apple, mintsem ennek fejlett változatát kezdenéd el használni. Persze nem kell elolvasnod amit én idefirkálok. Vedd úgym hogy csak a bajszom alá dörmögtem, mint egy öreg-morcos-medve.

-
-
aag
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Elvileg ez a megoldás 100%-os. Gyakorlatilag meg nem.
Küzdöttem én már sokat ezzel a 11.04-el, de egy idő után feladtam és visszaraktam a 10.10-est. Gondolom sokan vannak ezzel így.
Mivel az egészet ajándékba kapjuk, nem méltó viselkedés az elégedetlenkedés. Én sem elégedetlenkedem, csak bírálok. Jól-vagy rosszul, szakértelemmel, vagy anélkül, de bírálok. És várok. Talán belátják a tévedésüket és visszatérnek a főútra. Ha meg nem, akkor sincs semmi. Akkor még ott van a többi disztribúció. Azokat is ajándékba kapom.

-
aag
őstag
válasz
floatr
üzenetére
eddig még semmi meggyőzőt nem mondtál, ami valamennyire is igazolná a meglátásaidat, de akkor télleg hagyjuk.
Nem akarlak én meggyőzni sem téged, sem mást. És nem kell semmit sem alátámasztanom egy véleményben. Így gondolom és kész. Nincs is mit beszélni róla többet. Az idő majd megmutatja igazam volt-e vagy sem.

-
aag
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
1. A globalmenün kívül hol?
Nemelég? A MacOS-ben eleve így írták meg a programokat. Itt meg tízezerből 3 van átalakítva hozzá. Csak egy ostoba ember képzelheti, hogy rövid időn belül mindet átírják hozzá. Egyébként az Unity is egyfajta MacOS-majmolás. Valószínűleg azért nemlátod, mert nem használtál még MacOS-t. Szánalmas és undorító próbálkozás. Én az ilyen hozzáállást megvetem. Ez nem fejlesztés. Sem nem új, sem nem jobb mint a régi, és még be is perelhető az APLE részéről.
3. Azért ez mondjuk jelen állás szerint nem igaz.
Pedig de! Hiába a választási lehetőség belépéskor, még kiirtani sem tudod véglegesen. Ez a nagy-büdös helyzet ma.
Egyébként nem is tudom miért szürkítettem ki, hiszen mindez pont témába vág. Talán azért, nehogy az Ubuntu-fanok megszóljanak.
-
aag
őstag
válasz
floatr
üzenetére
nem tudhatod, hogy milyen tervei vannak, hogy ezt a számot benyögte. Gondolom nem jelenése volt egy közepes buli után
Nézd, a tények magukért beszélnek.
1 MacOS-t majmoltak
2 készkét jöttek ki egy még bétás állapotúnak sem nevezhető új központi rendszerrel
3 nem hagytak valós választási lehetőséget
Ez három ordenáré baklövés! Hogy ezután mit magyaráznak, hogyan lesz "ez" mégis sikeres, az már egy más kérdés. És az megint más, hogy ezek után ezt ki veszi komolyan tőlük. Én nem, az biztos. Te miért hiszed el? Tudsz valamit amit én nem?

-
aag
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
Nem vallási fanatizmus ez az ubuntu, ne csináljunk már belőle applet.
Ezzel -így, egy az egyben-, egyetértek.
Hatalmas előnnyel vezetett az Ubuntu a többi linux disztribúció előtt a 10.10-es kiadásig. Aztán jött a 11.04, és visszacsúszott az utolsók mögé. Nemsemmi mutatvány. Most még egy darabig védeni próbálják a mundér becsületét, de aztán ez az unity-baromság el fog tűnni a süllyesztőben, ahogy a többi ostoba ötletnek is mindig ez a sorsa.

-
aag
őstag
-
aag
őstag
válasz
floatr
üzenetére
A kisebbfajta hype miatt elég sokan az aktuális verziókra fejlesztenek.
Nem erről van szó. Ugye a programok tulajdonságai ezután a felső sorba vándorolnak. Ezt rühellem! Ez APPLE tulajdonság. És ott is rühellem. Minek kell majmolni egy másik oprendszert? Ráadásul még a kezelhetőség kárára is megy a dolog. Ez nem fejlesztés, ez ökörködés. Szerintem.

-
aag
őstag
Freeware pp to avi átalakítót keresek ubi alá. Van valakinek bevált programja?
-
aag
őstag
Sziasztok!
UBUNTU 10.10-en szeretnék egy erős gépen 2 db felhasználós rendszert kialakítani. Hogy a két felhasználó úgy dolgozhasson egyazon gépen, mintha két saját gépe lenne. Technikailag adott minden. Erős gép, két monitor, stb. Viszont a megoldásra csak nagyon régi leírásokat találok. Gondolom azóta már lehet valami speciális szoftver erre a feladatra. Vagy ilyen nem is kell? Megoldható néhány paranccsal?
Esetleg nyissak új topikor rá?
-
aag
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Figyu, én nem csak pár órát nyomogattam mind te. Sőt, én elolvastam róla szinte mindent amit csak érdemes volt. Összegzem: Szar! Vissza a kályhához!

-
aag
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Az nem lenne gond hogy halkabb lesz. A gond az, hogy most minden szépen működik. (A Skype is, csak a informáló hangjai nem) Mi lesz ha leszedem a pulsét és egy csomó dolog beszarik? Tudom visszateszem a Rendszerment mentést. Ez már egy bevált dolog nálam (Ezúton is köszönet a szerzőnek!). De akkor-is, miért rontanék el egy egyébként jól működő rendszert? Valami más megoldás kellene. Tud valaki ilyet?
-
aag
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Félreérted a problémát. Semmi bajom a hangkezeléssel. Minden szépen szól. Azok a hangok is, amiket a Skype-nak kell megszólaltatnia. Ezek egyébként wavok. Helyük: /usr/share/skype/sounds alatt van. Ha rákattintok bármelyikre, szépen szól. Ha viszont a Skype szólaltatja meg, az valami botrányosan csúnya hang lesz. És ezt a jelenséget Skype-frissítés hozta magával. Gondolom, hogy akkor nem a rendszeremmel van a baj. Vagy tévedek?
-
aag
őstag
Frissítettem a Skype-ot. Elromlottak a hangjai. Úgy szól mit egy repedtfazék.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? -
aag
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Kicsit el vagy tájolva. Az LTS a Debian testing ágából készül, a többi meg az unstable-ből. Ennekokán kétlem, hogy a kettő ugyanolyan stabil lenne/lehetne. Meglehet, hogy Te nem érzel különbséget, de biztosan vannak, akik igen.
Térjünk vissza erre az LTS dologra egy csöppet! A 10.04 LTS valóban stabil. Szerintem a 10.10 is stabil. De a 11.04 LTS egy rakás kaka. Mindenek nevezhető csak nem kipróbált-stabil rendszernek. Szóval akkor az LTS mára elvesztette a becsületét, vagy én nézek el valamit (megint).
-
aag
őstag
Aktív témák
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Úgy legyen! Szurkolok nekik. De úgy látom ennek a töredéke sem fog összejönni.