Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
haris
őstag
Sziasztok. Szeptemberben vettem egy netbookot Lenovo E125 edge. Ubuntu 11.04-et tettem rá. Nincs tapasztalatom linux-szal, eddig Win-t használtam (mert elő volt telepítve :-) viszont most kb 3 hónapja megelégedéssel használom az ubit.
De vannak bajaim.
Pl ha lehajtom a fedlapot, a gép elmegy aludni, aztán felébresztés után be kell írjam a telepítés közben megadott jelszót.
Azt már megoldottam, hogy induláskor automatikusan bejelentkezzen, de mit csináljak, hogy sleep után se kérjen jelszót?
Találtam olyat, hogy "Jelszavak és titkosítási kulcsok" azon belül Login, majd jobb gomb "Jelszó megváltoztatása". ezt megváltoztatom úgy, hogy üresen hagyom az új jelszót, de végül nem tettem, mert frissítéskor, vagy sudo után ugyebár jelszót kell megadjak, és félek, ha ez az érték üres, akkor kizárom magam és nem tudok majd semmi jelszóhoz kötött dolgot megcsinálni (pl frissítések). De javítsatok ki, ha tévedek, és ez jó megoldás lett volna.
Elnézést a pongyola megfogalmazásért, de mint mondtam nagyon új ez még nekem.Lesznek még kérdéseim, de legégetőbben ezt szeretném megoldani, (lustaság forever) aztán jövök a többivel.
Előre is köszönök minden segítséget.SZERK
olvasgattam visszafelé a fórumot, és látom sokat szídjátok a(z) Unity-t. Nekem pont ez tetszik az ubuntuban, hogy olyan más.
Próbáltam Mintet, Suse-t, Kubuntut, Puppy-t de ubuntunál maradtam, mert kezdőként jól boldogulok vele. Egyelőre 32bites van fent (tudom 4 giga ram mellé 64 bit illene), mert ebben alapból ment a flash youtube, míg a 64 bitesen ezt külön kellett volna feltenni, és kezdőként próbálok a legkevesebb energiával sikereket elérni, és nem a flash telepítéssel bejlódni. Lehet később bátrabb leszek, most jó ez
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VGA kibeszélő offtopik
- iPad topik
- Suzuki topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs