- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Klaus Duran: Roleplay a covid alatt.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
Aktív témák
-
haris
őstag
Sziasztok. Szeptemberben vettem egy netbookot Lenovo E125 edge. Ubuntu 11.04-et tettem rá. Nincs tapasztalatom linux-szal, eddig Win-t használtam (mert elő volt telepítve :-) viszont most kb 3 hónapja megelégedéssel használom az ubit.
De vannak bajaim.
Pl ha lehajtom a fedlapot, a gép elmegy aludni, aztán felébresztés után be kell írjam a telepítés közben megadott jelszót.
Azt már megoldottam, hogy induláskor automatikusan bejelentkezzen, de mit csináljak, hogy sleep után se kérjen jelszót?
Találtam olyat, hogy "Jelszavak és titkosítási kulcsok" azon belül Login, majd jobb gomb "Jelszó megváltoztatása". ezt megváltoztatom úgy, hogy üresen hagyom az új jelszót, de végül nem tettem, mert frissítéskor, vagy sudo után ugyebár jelszót kell megadjak, és félek, ha ez az érték üres, akkor kizárom magam és nem tudok majd semmi jelszóhoz kötött dolgot megcsinálni (pl frissítések). De javítsatok ki, ha tévedek, és ez jó megoldás lett volna.
Elnézést a pongyola megfogalmazásért, de mint mondtam nagyon új ez még nekem.Lesznek még kérdéseim, de legégetőbben ezt szeretném megoldani, (lustaság forever) aztán jövök a többivel.
Előre is köszönök minden segítséget.SZERK
olvasgattam visszafelé a fórumot, és látom sokat szídjátok a(z) Unity-t. Nekem pont ez tetszik az ubuntuban, hogy olyan más.
Próbáltam Mintet, Suse-t, Kubuntut, Puppy-t de ubuntunál maradtam, mert kezdőként jól boldogulok vele. Egyelőre 32bites van fent (tudom 4 giga ram mellé 64 bit illene), mert ebben alapból ment a flash youtube, míg a 64 bitesen ezt külön kellett volna feltenni, és kezdőként próbálok a legkevesebb energiával sikereket elérni, és nem a flash telepítéssel bejlódni. Lehet később bátrabb leszek, most jó ez
Aktív témák
- Overwatch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rövid kedvcsináló előzetest kapott a Marathon
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Autós topik
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Apple iPhone 17 256GB Sage használt újszerű 100% akku 32 ciklus Apple garancia 2027.01.06-ig
- Macbook Pro M3 Max 14" - 36 GB/1TB/ 27% ÁFÁS! - 0333
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest