Hirdetés

Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

kipróbáltam a jaunty-t, abból is a kubuntut... nem igazán lopta be magát a szívembe :( eleve sokkal lassabb a kde4.2, mit pl. a 3.5. ráadásul a rejtett wlan hálóhoz se tud csatlakozni, parancssorból se. ez mondjuk furcsa. úgyhogy nem is törtem vele sokáig matam, az egész kinézete nem tetszik, pont az veszett el a 4.2-vel, ami a 3.5-ben jó volt a gnome-mal szemben.

közben leszedtem a gnome-os alapverziót is, az már lényegesen barátibb, live rendszer alól is egyből tudtam hálóra menni. mondjuk annak meg betöltés során elég érdekes volt a hangja... de majd telepített rendszer esetén megnézem.

mod: a hang a messages szerint amiatt zsenge, mert legacy (32bit) módban megy. úgyhogy a leszedett 64-bites helyett mégiscsak visszaállok az i386-os verzióra, nem hinném, hogy a 64-bit nyújtana bármi érezhető pluszt.

mod2: alpha4 i386: live-ként ez is recsegett, majd telepítés közben kiírta, hogy i/o error :F a vinyót korábban ellenőriztem, a pendrive meg megintcsak jó. lehet, hogy nem szereti a pd-s telepítést? annak mg nem sok értelme van. no mindegy, most rajzolom ki egy cdrw-re, oszt meglássuk...

Aktív témák