Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) Mikisys válasza Predator2 (#1199) üzenetére


Mikisys
őstag

Antenna szaküzlet, szervizes, KTV-szerelők, antennaszerelők, műholdas antenna-üzletekben is lehet találni erre megoldást.

Üdv!

(#1202) Mikisys válasza Formaster (#1200) üzenetére


Mikisys
őstag

Ha ennyire lekorlátozott az antenna-mérete, akkor kettőt, vagy négyet kell megfelelően összekötve elegendő nagyságú jelet összegyűjteni. Ha értesz is hozzá, akkor meg tudod oldani az Én belekavarásaim nélkül is.

Üdv!

(#1203) Formaster válasza Mikisys (#1202) üzenetére


Formaster
addikt

Nem mondom, hogy profi vagyok, ezért is kérdezek itt és ilyet még nem hallottam, hogy több egyforma méretű antenna jele összeadódna.Ha egyik antenna se nagyobb akkor nem értem, hogy az hogy erősíti fel a jelet.

(#1204) Mikisys válasza Formaster (#1203) üzenetére


Mikisys
őstag

A normál TV- és rádió vevőantennákat lehet többszörözni, kettő, vagy négy darab nyeresége összegződik és javul az irányérzékenységük is.
Valószínű, hogy a műholdas tányéroknál is van ilyen hatás, csak már egy antenna+fej is drága beruházás, ezért nem igazán terjedt el. Inkább nagyobb tányér, azaz, nagyobb átmérőjű antenna használata a megoldás.
Műholdvételi ismereteim hiányosak, ezért javasolnám, meg már javasoltam, illetékes szakember segítségét kérni, akár szerviz, akár antennaüzlet formájában.

Üdv!

(#1205) Formaster válasza Mikisys (#1204) üzenetére


Formaster
addikt

Köszi, utána néztem, közben változott a szitu. Szóval a több tányér nem fog be több jelet, viszont most szóltak, hogy tegyem balkonon belül az antennát, így van talonban egy 90-es és azt fogom használni.

Illetve kikölcsönzök egy műszert bemérni a jelet rendesen és megnézem mennyit vesz le az elosztó pontosan. Ha számottevő, akkor rátolok egy jelerősítést az elosztó közelében. :R

(#1206) wolf13


wolf13
őstag

Sziasztok.

A problémám a következő lenne.
Adott egy szolgáltató (PR telecom) , aki digitálisan adja a tv adásokat.
Ez bejön a családi házba , és egy splitterrel osztom meg 3 készülékre. Ezt már én tettem be , mert amit a szolgáltató tett be, gyengébb minőségű volt. Tegnap az egyik készüléket (A) levittem egy másik szobába. Ez tökéletesen működik, és ami az emeleten van TV (B) is teszi a dolgát. Viszont a nappaliban lévő (C) készülékkel az a gondom, hogy a kiosztott csatornák közül (165) csak felét kb hozza be. A többin vagy nincs jel, vagy szétesik a kép. Splitternél szétszedtem, átraktam másik A és B készülék csatlakozójára is, de ugyan ez a hiba fent áll. Újra blankoltam a koaxot, kicseréltem a átalakító f dugót, de semmi javulás. Igazából semmi nem lett pluszba rákötve , vagy kábel cserélve. A készüléket is újra programoztam, de nem oldotta meg. Most ott tartok, hogy ezeket a hibás , gyenge jellel rendelkező csatornákat más ki sem ossza. A többi készüléknél semmilyen hiba nincs.
Esetleg ha számít A : LG 50UK6950PLB
B : Samsung S27F350FHU
C : LG 49LH590V

Segítséget előre is köszönöm.

(#1207) TheBoss21


TheBoss21
csendes tag

Sziasztok!

A következő problémám adódott. HWR kábel tv előfizetésem van.
Néhány csatorna (pl sport 1-2, RTLII.) a saját szobámba csak akkor jön be a tv-n, ha a másik szobában is be van kapcsolva a tv.
Amint ott kikapcsoljuk a tv-t, az adás megszűnik az én szobámba.
Mi lehet a hiba? (Saját szobámba Phillips, másik szobába LG a tv.)

Köszi!

(#1208) Mikisys válasza wolf13 (#1206) üzenetére


Mikisys
őstag

Ha esetleg van fali csatlakozódoboz, amibe be van dugva az antennakábel, akkor azt a fali dobozt szüntesd meg, mert megeszi a jelet.
Ha nincs, akkor vagy az osztó sokat oszt, vagy a kábel gyenge minőségű, nagy a vesztesége, esetleg a TV érzéketlen, vagyis nagyobb jel kell neki.
Amennyiben a kábelek hosszúak, amik az egyes készülékekhez mennek, akkor szükséges egy antennaerősítő beépítése a bejövő csatlakozási ponthoz, amiben már eleve van jelszétosztó és abból kell továbbvinni a jelet. Minden csatlakozási pont, osztás, leágazás, adapteres-csatlakozó eszi a jelet, tehát minél kevesebb eszköz legyen a jel útjában.
Ha csak egy készüléknél jelentkezik a hiba, akkor az a készülék lehet hibás, vagy érzéketlen a bemeneti vevőegysége.

Üdv!

(#1209) Mikisys válasza TheBoss21 (#1207) üzenetére


Mikisys
őstag

Milyen a csatlakozás, közvetlen, vagy fali csatlakozódobozba kell dugni a TV-t egy rövid kábellel?
Ha ilyen, akkor azt a fali dobozt szüntesd meg, mert az megeszi a jelet.
Ha szükséges a jel szétosztása, akkor minél kisebb csillapítású legyen az osztó, vagy iránycsatolós-osztó kell, ami egyik kimenetén simán átengedi a jelet, a másik kimenete az oszt, értelemszerűen kell bekötni, hogy az erősebb jel az érzéketlenebb készülékbe csatlakozzon. Minél rövidebb legyen a koax-kábelezés.
(Érdemes lenne egy multiméterrel megmérni a TV antennahüvelye és a koax-dugó közötti feszültséget, persze nincs bedugva a kábel az egyik készüléknél és a másiknál sem. Próbáljuk meg azt elérni, hogy mindkét esetben a kisebb feszültség legyen mérhető a készülék antennahüvelye és a kábel dugóján a külső köpenyén. Ez a hálózati dugó fordítva bedugásával a konnektorba befolyásolható, keressük meg a kisebb feszültséget adó dugóállást, jelöljük is meg! - az is segíthet!

Üdv!

(#1210) wolf13 válasza Mikisys (#1208) üzenetére


wolf13
őstag

Szia.

Idő közben megoldottam.

Köszi.

(#1211) fre


fre
csendes tag

Hellósztok!
Két különböző kábeltv koax kábelét hogyan tudnám egy TV-n egyszerre fogni? Tehát össze kellene raknom a kettőt, de gondolom az csak simán nem okés.

Szabad országban szabad ember azt csinál, amit szabad.

(#1212) Mikisys válasza fre (#1211) üzenetére


Mikisys
őstag

Egyrészt sehogy, másrészt kárt tehet a két eltérő kábel összekötése és totális zavar lesz mindkét félnél.
Üdv!

(#1213) róland válasza fre (#1211) üzenetére


róland
veterán

Digitális adásnál: Egy HTPC közbeiktatásával két DVB-C/T2 tv-tunerrel. S a HTPC (pl. KODI + tvheadend) által adott jelet nézed a TV-n. (További tv-khez jó LAN mellett már valamilyen KODI-képes tv okosító is elég lehet.)

Analóg adással: Elvileg ugyanez, de nem tudom, hogy van-e megfelelő tuner a piacon.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#1214) kromatika


kromatika
veterán

Sziasztok.Tanácsot szeretnék kérni.Milyen olcsó kültéri(a lakás külső falára szerelhető ,ami az udvarra néz) antennát vegyek?A lakásba nincs be vezetve kábel TV. 1db TV lenne rá kötve vezetékkel,és az alap 6-8 DB magyar adások vétele lenne a cél.(MTV 1,MTV 2,DUNA TV,RTL stb..Olcsó megoldás érdekelne ,ami azért még vállalható minőség.És itthon meg vásárolható ,ha lehet több ajánlást is kérnék.Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

(#1215) Degeczi válasza kromatika (#1214) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ez nem így megy, hiszen attól a függ a szükséges antenna, milyen távol vagy az adótoronytól...

(#1216) halalfalo


halalfalo
csendes tag

Heló!

Ingyenesen fogható adások vételére szeretnék venni kültéri antennát, egy 3-as elosztót és kábelt. A meglévő cuccokkal már elboldogulok, viszont azt nem tudom, mi alapján kéne válogatni, az elméleti részhez egyáltalán nem értek. Kb. 20 km-re van a torony. Tudtok ajánlani ehhez megfelelő termékeket vagy legalább annyit, hogy milyen ársávban vagy milyen gyártónál nézelődjek?

Előre is köszi!

(#1217) Mikisys válasza halalfalo (#1216) üzenetére


Mikisys
őstag

Az antennát antennaüzletben meg lehet vásárolni, kültéri, passzívot válassz, ha ki tudod tenni a tetőre, vagy erkélyre úgy, hogy látja az adótornyot. A jel-szétosztóból viszont olyant válassz, aminek kicsi a csillapítása, tehát 8,5dB-es az jó, 12(16-20)dB-es már nem. Lehetőleg kb. azonos hosszú kábelezés a jelosztótól jobb megoldás, amennyiben megoldható.
Sok sikert!

Üdv!

(#1218) halalfalo válasza Mikisys (#1217) üzenetére


halalfalo
csendes tag

Oké, köszi! :R

(#1219) IpiBcsi


IpiBcsi
tag

Sziasztok! A paraboláról jövő jelet osztom egy kétutas splitterrel két beltéri felé. Az a gondom, hogy ha a 2. sz. beltérit bekapcsolom, az 1. sz. beltéri bizonyos csatornáinál kiírja, hogy nincs jel. Elvileg a két beltérinek egymástól függetlenül kellene venni a jelet, nem értem, mi lehet a probléma. Előre is köszönöm a segítségeteket.

(#1220) Degeczi válasza IpiBcsi (#1219) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hat egymásra a két készülék, ez nem különös. A splitter feladata pont az, h a csillapításával amennyire lehet, elválassza egymástól a két (vagy több) eszközt - de ha ezt erős csillapítással végzi, akkor attól sokat gyengül a jel, ha pedig enyhével, akkor nagyobb az egymásrahatás.

Műholdvevőnél a gyakoribb módszer, h egymás után fűzik föl a beltériket, mert általában van rajtuk továbbmenő, kimeneti antennacsatlakozó is. Ha ez megoldható (és nem "egyik jobbra másik balra" módon helyezkednek el egy középen lévő parabolához képest) akkor érdemes kipróbálni, ha nem, akkor többkimenetesre célszerű a műholdvevőfejet cserélni.

(#1221) IpiBcsi válasza Degeczi (#1220) üzenetére


IpiBcsi
tag

Köszönöm szépen a gyors választ.

(#1222) izee


izee
senior tag

Sziasztok!
A Mindigtv extra DVB-T2 Hevc-re vált. A nagyon régi antennát jövőre lecserélhetném. A Hevc befolyásolhat bármit az antennaválasztásban? Szinte sehol nincs rá utalás, ezért gondolom, hogy nem kell vele fogalalkozni.

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#1223) Degeczi válasza izee (#1222) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Semmit nem jelent az antenna szempontjából (ahogy már maga a digitális átállás sem, ugyanúgy használhatóak a régi, analóg adásokhoz használt vevőantennák, ha amúgy a megfelelő frekvenciára vannak méretezve)

Új beltérire azonban szükség lehet, ha az saját tulajdonú (ha előfizetéses, akkor a szolgáltató cseréli majd)

(#1224) HoaryFox


HoaryFox
őstag

Sziasztok!

Vettem egy ilyen csodacuccot PC-hez, azonban van egy kis gondom. Már ott a gond, hogy csak a kis botantennával rendelkezem jelenleg, de más gondom is akadt.

Jelenleg itt lakok, nyugat felé néző ablakokkal. A legközelebbi adó az a Dunaújvárosi víztorony, erre egyrészt nincs szabad rálátásom (kb. 5-6 szobányi fal választ el), másrészről a pozicionálás sem jó számomra, nem erre néz az adó (irányított az adó, azimut: 130°-30°). Jelenleg nagy nehezen a Széchenyi-hegyről jövő adást tudom fogni, a C multiplex nagyjából élvezhető, az A multiplex (ami pont kéne :((( ), az bezzeg élvezhetetlenül ér el ide.
És, hogy még szebb legyen a helyzet, kültéri antenna sajnos szóba se jöhet.

Kérdés: mitévő legyek? Létezik irányított beltéri antenna, amivel ~55 km távolságból be tudnám fogni a Széchenyi-hegyi adótornyot?

Előre is köszi! :))

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#1225) Mikisys válasza HoaryFox (#1224) üzenetére


Mikisys
őstag

A hasonló kütyüknél, meg még nagyobb készülékek esetében is, az antennának látnia kell az adótornyot, akkor lehet (jó) vételre számítani.
Kérdésedre: Nem.

Üdv!

(#1226) róland válasza HoaryFox (#1224) üzenetére


róland
veterán

Mikisys által leírtak mérvadóak!!!

De mivel a mellékelt botantennával is sikerült jelet fognod, meg lehet próbálni egy kisebb kültéri antennát a szobában, szekrény tetején elhelyezni.

Korábban ezt szokták ajánlani: [link] , mindössze 410 mm hosszú. Akár szerencséd lehet vele, s alig 3000,- Ft az ára. Dönteni neked kell, hogy szánsz-e rá annyit!

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#1227) HoaryFox válasza Mikisys (#1225) üzenetére


HoaryFox
őstag

és (#1226) róland köszi a válaszokat, igazából találtam egy olyan pontot, ahol a Széchenyi-hegyről tudom fogni azokat a multiplexeket, amiket 100 kW-tal sugároznak, ezek a B, C és E muxok. Pont az A muxot sugározzák csak 41,7 kW-tal, ami a legjobban kéne.

Berendeltem azért egy ilyen pici antennát (pont onnan, ahonnan linkeltél :D), remélem nem nyúlok nagyon mellé :B
Az általad linkelt is tetszene, csak furán néznének szobaellenőrzéskor, hogy "mi az az izé az ablakban? :Y" (munkásszálló)

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#1228) róland válasza HoaryFox (#1227) üzenetére


róland
veterán

Elvileg az általad rendelt erősítős is jó lehet, de antenna választásnál alapvető, hogy megfelelően nagy nyeresége legyen, ERŐSÍTÉS NÉLKÜL, az antennának. Ha már mindenképpen valami szobai erősítős, akkor is érdemes megnézni, hogy erősítés nélkül melyiknek legnagyobb a nyeresége.

(Annak idején én egy sima Bandridge BTV400-as rúd antennával - egy csipesszel kiegészítve - a közeli adó jelét fogtam, míg ugyanazon a helyen a tunerhez adott gyári botantenna sehogyan sem működött.)

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#1229) HoaryFox válasza róland (#1228) üzenetére


HoaryFox
őstag

Sajnos az ilyen infókat nagyon mélyen titkolják az ilyen termékeknél, próba szerencse :) Amúgy bejönnek maguk a csatornák, csak nagyon akadozósak, szerintem egy kis erősítés vagy lehet, hogy nem is kell erősítés, és jó lesz. Majd még jelentkezem.

(Amúgy nem tudtam, hogy az MPC-HC-val is lehet TV-t nézni :Y SichboPVR-t használok amúgy)

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#1230) Mikisys válasza HoaryFox (#1229) üzenetére


Mikisys
őstag

Az erősítés nem javít a digitális jel "darabosságán", mert nem elég a jel a megfelelő feldolgozáshoz, kieséses, hiányos. Ami hiányzik, azt nem lehet erősítéssel pótolni.
"A jó nagy antenna ingyen erősít" - ez ma is igaz a digitális jelek esetében és ugyanúgy rálátás kell az adótoronyra.
Nem lehet megúszni, tessék megérteni és megfelelő antennát kell alkalmazni.

Üdv!

(#1231) HoaryFox válasza Mikisys (#1230) üzenetére


HoaryFox
őstag

Értem én, azért is írtam, hogy nem biztos, hogy kell az erősítő ahhoz, hogy ezzel az antennával már jobb minőségű jelet tudjak fogni. Jelenleg még nem tudom kipróbálni, mert kell egy MCX - koax átalakító, amit várok, hogy megjöjjön.

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#1232) Pazolini


Pazolini
senior tag

Sziasztok! Bocs, ha már volt. Végigkerestem és olvastam pár keresőkérdés alapján, de nem találtam választ.

Első kérdésem az, hogy a Teletronik aktív jelerősítőt hova kell bekötni, ha modem is van a rendszerben? A kiszálló szakember a házba bejövő kábel után tette közvetlenül, így az erősített jel megy tovább a modem és a 4 tv felé. Kérdés, nem járok-e jobban, ha csak a tv-jelet erősítem?

Másik. A galvanikus leválasztót közvetlenül a tv-be, vagy minél közelebb hozzá vagy akár direkt a splitter után is köthetem akár 15 méterrel (kábelhossz) a tv előtt?

Plusz egy tapasztalat a leválasztóhoz. Szépen megszűnt a földhurok, a hangfalakból hallható alapzaj. És még valami. A tv-men van jelcsökkentés beállítási lehetőség. A kép- és hanghibák kiküszöbölésére korábban be kellett kapcsolnom a csillapítást, a leválasztóhenger beiktatása után úgy lett jobb a kép, ha kikapcsoltam a csillapítást.
Nem gondoltam, hogy a leválasztó beiktatása kb. 75%-ot is dobhat a minőségen:

Jelszintek (minőség - erősség)
Leválasztó nélkül
Csillapítás KI: 25-100
Csillapítás BE: 100-100

Jelszintek
Leválasztóval
Csillapítás KI: 100-100
Csillapítás BE: 100-100

(#1233) Mikisys válasza Pazolini (#1232) üzenetére


Mikisys
őstag

Melyik, milyen Teletronik erősítő? Az erősítő után milyen szétosztó van?
A galvanikus elválasztó jó a TV előtt, vagy a jelszétosztó előtt és utána jön a 4-TV.
Ha kicsi a jel a TV-nek, akkor nincs hang, vagy kockás a kép, lefagy, nem jön be a TXT.
Ha túl nagy a jelszint, az túlvezérlést modulációs torzítást okozhat és akkor torz a hang, kiakad a TV, kimerevedik a kép, bezajosodik, TXT nem jó.
A galvanikus elválasztó nem javít a jelen, viszont valamely készülék kábelhibáját kiszűri a rendszerből, ami adódhat földelési hibákból, vagy helytelen hálózati csatlakozásról. Valamelyik készülék hálózati dugóját fordítva kell bedugni, ez is segíthet.(nem csíp, ha jól van bedugva)

Üdv!

(#1234) Pazolini válasza Mikisys (#1233) üzenetére


Pazolini
senior tag

Nagyon köszönöm a válaszodat. :R
Ilyen gány van kint az erkélyen:
[kép]

(#1235) Pazolini válasza Pazolini (#1234) üzenetére


Pazolini
senior tag

Megfordítottam az adat/tv splittert:

(#1236) Mikisys válasza Pazolini (#1235) üzenetére


Mikisys
őstag

Látom. Nem szép, de jó. Ebből egyik sem a modemhez tartozik.
A képen jobbra fönt az a bejövő antennajelet erősítő-távtáplálású, ami a STBoxból, vagy külső tápegységből kap energiát. Ebből megy az a rövid hurok-kábel a középső osztóba, (Out+Pwr) ide kell betenni a galvanikus elválasztót, hogy egyik TV se kapjon feszültséget. Kép középen egy leágazós osztó van, ebből megy tovább a jel az alsó leágazós-osztóba és egy TV-be. A 4db. TV esetén ebből két készülék -6dB-es osztott jelet kap, kettő másik TV pedig, -8dB-es osztású jelet kap az alsó leágazós osztóból, - ez a megoldás így jó.
Ha így jó minden készüléken a kép és a hang, akkor rendben van.

Üdv!

(#1237) Pazolini válasza Mikisys (#1236) üzenetére


Pazolini
senior tag

Nem pont így van. Bocs, hogy nem írtam meg. Szóval a Teletronik jelerősítőbe föntről csatlakozik a lengőkábel. Alul kapja a hálózati erősítést a 230V feszt használva.
Balra fönt jön ki erősített jel, ami bemegy az adat/tv elosztóba, amiből lefelé menő megy 3 tv-hez, a balra kanyarodó meg a modemhez. A lenti 3-as elosztóból a bal oldali (out) veszteség nélkül megy tovább 2 másik tv-hez. :R

(#1238) Mikisys válasza Pazolini (#1237) üzenetére


Mikisys
őstag

Milyen adat-elosztóba? Ez nincs a képen, tehát arra nem is reagálhattam. :(((
Viszont úgy tedd be a galvanikus elválasztót ahogy írtam.
Lehet, hogy az egész rosszul van összekötve, hívd ki a szerelőt hozzá.

Üdv!

(#1239) Pazolini válasza Mikisys (#1238) üzenetére


Pazolini
senior tag

Milyen adat-elosztóba? Ez nincs a képen, tehát arra nem is reagálhattam. :(((
De, ott van, csak nyilván nem korrekt szakmailag a hozzászólásom.
:B - bekarikáztam, és nagy "M" betűvel jeleztem a modembe menő kábelt.

(#1240) Mikisys válasza Pazolini (#1239) üzenetére


Mikisys
őstag

Hol van akkor a 4db TV csatlakoztatva?
Ezek az osztók nem jók a gyors modemekhez, nálam jel-leválasztó van, nem osztó, egész másképp néz ki és egyértelműen rá van írva, hogy modem, illetve TV kimenet.
Amit bekarikáztál "M" jeligére az már osztott jel. Ha az a modembe megy, akkor rég rossz az egész szerelés.

Üdv!

(#1241) Pazolini válasza Mikisys (#1240) üzenetére


Pazolini
senior tag

Így van, azaz megy a modembe. A 3 tv-kimenetből a jelveszteség nélküli "out" van egy másik helyiségben kettéosztva, így jön ki a négy. A szerelés a helyi kábelszolgáltató műve.
Mindenképpen be akarom dobozolni, de előtte rendbe tenném.
Van ötleted, hogy érdemes belenyúlni?
:R

A modem egyébként egy kínai Thomson TMC471

[ Szerkesztve ]

(#1242) Pazolini


Pazolini
senior tag


Ez a splitter van még betéve a 3. és a 4. tv elé.

Ahogy én látom, a bejövő jel meg van erősítve (+15db) egy aktív (230V) jelerősítő eszközzel (Teletronik), ami passzív visszirtányú áteresztővel van ellátva (modem miatt);
Aztán az erősített jel ketté van választva egy 1-utas leágaztatóval: egy csillapított jel (-6db) megy ki a leválasztó TAP kimenetén a modemhez (amin 120/5 Mb/s elméleti maximumos adatforgalom zajlik);
az OUT kimenete megy a tv-khez:
a tv-khez menő 2-utas leágaztatóból két csillapított jel megy (TAP-ból kijövő kábelen) 2 közeli tv-hez, míg az OUT kimeneten megy két távolihoz, egy csillapítás nélküli splitter beiktatásával.

Így minden jól működik a gyakorlatban. De ha valami miatt hozzá kell nyúlnom: szakszerűség, biztonság, stabilabb vétel vagy más miatt, akkor jó lenne, ha tudnátok segíteni. :R

(#1243) Mikisys válasza Pazolini (#1242) üzenetére


Mikisys
őstag

Szóval ha ez így jól működik, akkor hagyd békén.
Ha valami nem jó, vagy elromlik közben, akkor hívj egy szakembert, aki az egészet rendbeteszi, mert ez a sok osztó, meg leágazó, meg erősítő kesze-kusza szerelése kiábrándító, hogy finoman fejezzem ki magam. :Y
A Modemnek elvileg ugye, kétirányú jeltovábbítás szükséges, ez itt már problémás, ráadásul lassú az egész modem és a működése is lassú így az internetezésnek.
Én nem kívánok a továbbiakba belefolyni, lásd az első mondatom.

Üdv!

(#1244) Pazolini válasza Mikisys (#1243) üzenetére


Pazolini
senior tag

Ebben a helyzetben nyilván nem fogom kihívni a fószert. :DDD
De köszi, h felhívtad a figyelmemet a hibás bekötésre.

Ha már nem árulod el, hogyan kellene ezen segíteni, illetve újrakötni (megfelelő eszközök, sorrend), akkor legalább adj egy linket, ahol erről korrekt infókat kaphatok! ;)
Köszönöm

(#1245) Mikisys válasza Pazolini (#1244) üzenetére


Mikisys
őstag

Tulajdonképpen már leírtam.
A bejövő kábel egy leágazóval megy a modembe direkt, a másik csatlakozás a galvanikus elválasztó után a jelerősítőbe, aminek a kimenete csatlakozik egy négyes osztóba, ahonnan a 4db. TV-hez megy a jel. Van olyan erősítő is, amiben benne van a négyes osztó, esetleg az is jó lehet.

Üdv!

(#1246) Pazolini válasza Mikisys (#1245) üzenetére


Pazolini
senior tag

Köszi, ez korrekt. :R
Tudsz esetleg linkelni egy megfelelő leválasztót, ami jó lenne a mondott modemhez? (Esetleg a szolgáltató modemjét is cseréljem le?)

(#1247) Mikisys válasza Pazolini (#1246) üzenetére


Mikisys
őstag

Nem tudok ajánlani, csak antenna-szaküzletet, ahol esetleg tudnak segíteni, vagy alkatrész-beszerzéshez a HQ-Elektronika, ott és más üzletekben is találhatók csatlakozók, osztók, erősítők.
A modem a szolgáltatóé, nem örülne, ha azt valaki piszkálná, a jelszó, azonosító és egyebek miatt sem ajánlatos csere-berélni, vakon, mert ahogy olvasom, Te vakon belevágnál.
Ne tedd.

Üdv!

(#1248) olloczky


olloczky
senior tag

Sziasztok

MindigTVhez milyen beltéri antennát javasoltok az alap földfelszini sugárzáshoz?

Köszi!

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#1249) Mikisys válasza olloczky (#1248) üzenetére


Mikisys
őstag

Legyen rálátása az adótoronyra!

Üdv!

(#1250) fear2


fear2
tag

Sziasztok!

Biztos kismilliószor le lett már írva ,de 1 órája olvasgatom a fórumot és nem találom a megoldást a problémámra :( :
(alap infók : Panel lakás, DIGI szolgáltató, koax kábel, digitális és analóg jel is van rajta, net nem jön rajta, külön UTP-n van)

A lakásban 3db TV DVB-C saját tunerén keresztül fogja a digitális(és analóg) adásokat.
(SET-TOP-BOX-ok nincsenek)

A lakásba beérkező kábel el van osztva ketté a bejáratnál, ebből az egyik szál a konyhában lévő TV-hez megy, a másik tovább a 2 szobába, ami szintén osztva van.
A 2 szobában lévő TV-n a jel nagyon gyenge,sok csatorna szétesik, darabosodik(a konyhai jó).
Gondolom a sok osztás és a hosszú kábel az oka.

Erősíteni kellene a jelet?

Esetleg van erre valamilyen bevált erősítő, amit ajánlotok? :F

(2. probléma: minden koax kábel ráz. :Y Ez nem okozhat problémát? (Esetleg a TV-k ben?))

Előre is köszönöm. :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.