Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) róland


róland
veterán

Kedves Hozzáértők!

Melyik a manapság elérhető legnagyobb nyereségű szobaantenna? (Egy Bandridge BTV400 bot szobaantennát kellene kiváltanom.) A jelenlegi antenna a keszthelyi adótoronyra néz, ami kb. 3 km-re van tőlünk, s egy ügyes csipesszel sikerült növelni a nyereségét. Az új HTPC-m lakáson belüli elhelyezése miatt ez a megoldás viszont kilőve. De: van nagyjából szabad rálátás a nagykanizsai adótoronyra, kb. 35 km légvonalban. Erre kellene megoldás, úgy, hogy ne kelljen szétfúrni a házat, s falon kívüli kábelcsatorna szóba sem jöhet.

(Sajnos az OpenELEC nem ad fel tápot az USB-s tuneren keresztül, így az antenna erősítője [ha jól emlékszem +7 dB] nem működik [érdekes, hogy a Windows 7/8/10 másképp kezelte a tunert, s ott semmi gond nem volt ezzel az összeállítással].)

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#952) n3zold3r


n3zold3r
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy családi ház, kábel-tv bejön padlásra, ott kétfelé ágazik egyik ág megy le kábel modemhez viszonylag rövidebb kábelen (~kb. 5m), másik ág egy 3-as elosztóhoz, ahonnan a földszinti tv-hez menő ág a kritikus főleg (kb. 10-15m).

Erősítőre lenne szükségem, az a kérdésem, hogy visszirányosak közül van e valami előnye ha ilyet vagy ilyet veszek vagy semmit előnye nincs számomra és tökéletesen ugyanazt az eredményt érném el mintha ilyet vennék? Rááldoznám azt a plusz pár ezret ha jobb valamivel, de ha tök teljesen felesleges ide olyat vennem, akkor nem teszem értelemszerűen.

Egyébként a Terra ill. a Triax márkák közül melyik a minőségibb vagy jobb?

(#953) zsoltip


zsoltip
őstag

Sziasztok!
Alábbi 2 antenna közül szeretném megvenni az egyiket egy DVB-T és DVB-C képes TV-hez.
Philips SDV5120 DVB-T beltéri antenna 36dB
MELICONI AT 38 digitális szoba antenna

Amit próbáltam, de nem volt stabil a jel, beállítottam pl. este, reggelre már nem volt jó az elhelyezés...
Thomson 1403 DVB-T szobaantenna 43 dB

Amiért az előzőekben említett 2 antenna közül választanék: Forgathatóak (mindenfelé) az antennák, így talán jobban be lehet lőni a "ménnykűt". És persze van GSM és 4G szűrő is. Borzadájos hadigépek... :DDD
Van valakinek tapasztalata az említett termékekkel? Esetleg a márkákkal (antenna fronton)?

Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#954) róland válasza zsoltip (#953) üzenetére


róland
veterán

Mint minden szobaantenna, ezek is csak szükségmegoldások.

Ha van rá lehetőséged inkább egy rendes tetőantennát keress!

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#955) berobi78


berobi78
tag

Sziasztok, van egy digitális tv adás vételére alkalmas tetőantennám, ami mellé szeretnék tenni egy vhf antennát is. Egy kábelen hoznám be a jeleket a nappaliba, ehhez egy uhf-vhf közösítőt fogok használni.

Kérdésem az lenne, hogy ha ezt a jelet újra ketté szeretném osztani a tv-hez, illetve a rádióhoz, akkor elég sima koax elosztó ami tudja a kb. 87-860MHz-es tartományt?

(#956) BTO válasza berobi78 (#955) üzenetére


BTO
őstag

Igen,de jo a5mhz-1000mhz oszto is.

semmi sem tökéletes

(#957) thomatox


thomatox
csendes tag

DVB-T vételhez, annak aki esetleg drótból hajtogatna: Nálam bevált a következő J-pole antenna, csupasz 2,5milis réz villanyvezetékből:
[link]
Budapesten 610MHz és 770MHz transzpondereket veszek, így középre, 690MHz-re számoltattam.
Egy próbát megér, mielőtt beruházol egy 5-6 ezer forintos szobaantennába, nagyjából hasonlók a képességei a kísérletek alapján.

[ Szerkesztve ]

(#958) zsoky


zsoky
csendes tag

Sziasztok a következő problémám van:
Budakeszin PRtelecom digitális adásra fizetünk elő egy nagy családi házban ,sajnos az utóbbi idöbe kicsit megszaporodtak a TV-ék a házban így a következő probléma állt elő
Oszlopról bejövő kábel:5 spliter 5-1000MHZ között
-2.Emelet(1)
-2.Emelet(2)
-1.Emelet(3)
-Földszint(4)
1 es vonalon 2 db TV található 5-900Mhz spliterel tökéletesen bejön a DTV.(legrövidebb kábel kb:7m ).
2 es vonalon 2 dv TV található 5-1000Mhz spliterel hire hamva nincs DTV nek és még az analóg is .szemcsés.(+10m 1 es vonalhoz képest)
3.vonalon 1db TV található az analóg és digitális is zajos.
4.vonalon szintén.
Arra gondoltam hogy 5 spliter elé be kötnék egy erősítőt (mit ajánlanátok?) illetve ahogy olvasgattam utána kellene valami ami csillapítja a jelet a közeli TV éknél.Illetve menyire igényel ez a munka szakembert.

Üdv M. Zsolt (Zsoky)

(#959) róland válasza zsoky (#958) üzenetére


róland
veterán

Ha jól számoltam, akkor jelenleg 6 db TV-t használtok. Érdemesebb lenne egy normális 6-os elosztóval egyénileg külön-külön vezetni a kábeleket az egyes készülékekhez.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#960) zsoky válasza róland (#959) üzenetére


zsoky
csendes tag

Sajnos ez nem megoldható mivel a kábel csatornába nem tudok már több kábelt be húzni.
Én ezt néztem ki első körben http://www.villany-szer.hu/node/3152

[ Szerkesztve ]

Üdv M. Zsolt (Zsoky)

(#961) Mikisys válasza zsoky (#958) üzenetére


Mikisys
őstag

Én másképp oldanám meg, de ez a meglévő kábelezéstől is függ, illetve, hogy van-e lehetőség még plusz kábelt behúzni egy másik körön keresztül. Nem egyszerű eset, lehet, hogy egy jobb kábellel az egészet újra kellene húzni.
Szóval, bejön a digi TV-kábel, innen egy kettes-elosztó és a közelebbi TV-hez megy az egyik kimenete. Az osztó másik kimenete után kell betenni egy erősítőt és onnan további kettes osztás után, vagy négyes osztás után a többi TV, itt megnézni, hogy úgy jó lesz-e a vétel. Ha nem, akkor antennás-kábel TV-s szakembert kell hívni, hogy oldja meg a helyzetet, lehetőleg falbontás nélkül és minél olcsóbban.
Mint már írták, az lenne a legjobb, ha a bejövő jelet egy erősítős-jelszétosztón keresztül, külön-külön lehetne minden készülékhez vezetni. Ez sem éppen olcsó megoldás.
(Sajnos a mai "korszerű" digitális TV-készülékek érzéketlenek, sokkal nagyobb jel kell nekik, mint a régi képcsöves készülékeknek az élvezhető minőséghez.)
Konzultálni kell mindenképpen egy szakemberrel.

Üdv!

(#962) zsoky válasza Mikisys (#961) üzenetére


zsoky
csendes tag

Én a következőt terveltem ki
Hálózati vonalra rákötnék egy erősítőt (http://www.betacom.hu/webaruhaz/erosito/pma-116-szelessavu-hazerosito-passziv-visszirannyal-detail) majd bevezetném egy 4. élosztóba ebből 2 menne TV be és a további két vonalra egy-egy 2. elosztott kötnék.

Üdv M. Zsolt (Zsoky)

(#963) Mikisys válasza zsoky (#962) üzenetére


Mikisys
őstag

Ez is jó lehet, de inkább kérnék segítséget egy antennás szakembertől, vagy a KTV-szolgáltatótól, hogy esetleg mérjen jelszintet és adjon javaslatot, hogyan kivitelezd a rendszert, hogy minden helyen jó legyen a kapott minőség. Nyilván a plusz (maszek) mérésért valamennyit fizetni kell, de ez megtérül, ha utána kis költséggel megoldható a kiépítés.
(Nálunk volt egy-két csatorna ami nem, vagy időszakosan működött a digitális kiosztásban, de a lakáson belüli kábel cseréjével ez a hiba megszűnt. Ezt a KTV-szolgáltató szakembere javasolta és azóta minden OK.)
Sok sikert!

Üdv!

(#964) chatran


chatran
őstag

Sziasztok,

Van nekem egy egyszerű erősítős antennám, amivel a mindig tv csatornáit nézem. A TV2, RTLklub és az M2 kivételével a többi adó maximális minőségben bejön. Viszont észrevettem, hogy hiába mutatja a tv, hogy jelerősség és jelminőség is 100, napközben mégis eléggé gyakran, darabosodik el a kép. Este 9 után már teljesen fullban jön, alig vannak hibák.
Miért lehet ez?

(#965) Mikisys válasza chatran (#964) üzenetére


Mikisys
őstag

Az antenna nem csak a jelet, hanem zavarokat is összeszedhet, amik vagy a közelben kisugárzott zavarforrásból, vagy az adótól idejövet kerül bele valamilyen zavarás, ami a hibajelenséget okozhatja.
Nappal hétköznapokon nagyobb a környezeti zavar, mint este, vagy hétvégén.
Esetleg az antenna magasabbra helyezése, műszeresen pontos irány-beállítása segíthet.

Üdv!

(#966) HIJ


HIJ
őstag

Sziasztok!

Milyen kültéri dvbt antennát javasolnátok egy dunai nyaralóba, ami viszonylag erdős területen fekszik? Jelenleg egy lepke antenna van fent egy erősítővel, de eléggé szakadozik. Gondoltam vennék egy 6-8k -ig valami jobbat...

(#967) kismikis válasza HIJ (#966) üzenetére


kismikis
tag

Tecatel Mandarine, antenna szerelő cimbora szerint.

(#968) maglew


maglew
aktív tag

sziasztok.

Lemondtam a kábel tv előfizetést, és csak az ingyenes mindig-tv alap csomagjait szeretném nézni a jövőben (úgyis nézhetetlenek a tv műsorok)

.
Kecskeméten élek, adott egy 2 éves Samsung led tv, mely elvileg ismeri a földfelszíni digitális jelét mindenféle adapter nélkül.

Aziránt érdeklődöm hogy sem a tetőre, sem az ablakba nem szeretnék antennákat szerelni, (a jel állítólag nagyon erős Kecskeméten) így van- valami olyan olcsó, megbízható beltéri antenna amivel foghatom a digitális adásokat?

Milyen antennát kellene vegyek hozzá?

Illetve, vajon elegendő-e az, mint az analóg TV esetén, hogy bedugok egy 5 méter koax kábelt aminek a végét lecsupaszitom, vagy valami alufóliát rátekerek, és ezzel is be tudom-e hozni az adást, ha rálátok a toronyra?

B-terv: Van egy UPC parabolaantennám amit nem használok, ha mégis felszerelném valahogy a tetőre, ezzel be tudom-e hozni a földfelszíni digitálist?

köszi a tippeket előre is.

(#969) kismikis válasza maglew (#968) üzenetére


kismikis
tag

Opticum Smart HD 550. 100%-ot tud Bp olyan részén, ahol a szolgáltató szerint külső antenna szükséges. Vagy csak szerencsém van? :)
+ egy kettes osztóval bekötöttem a tunerembe is és hozott kb 30 rádió adót.

[ Szerkesztve ]

(#970) HIJ válasza kismikis (#967) üzenetére


HIJ
őstag

Köszi!

Meg is rendeltem. Remélem megoldódik a nyaralós TV kérdés ezzel :R

(#971) Oliverda


Oliverda
félisten

Megérné ilyen antennát venni? Az ablak belső részére tenném fel.

Esetleg hasonlót árulnak itthon?

Köszi

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#972) Mikisys válasza Oliverda (#971) üzenetére


Mikisys
őstag

Nem.
Menj el egy antennás-szaküzletbe és kérj tanácsot.

Üdv!

(#973) Oliverda válasza Mikisys (#972) üzenetére


Oliverda
félisten

Próbáltál ilyet vagy hasonlót?

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#974) igmond


igmond
tag

Sziasztok!

Digi kábel tv jelerősítéshez szeretnék tanácsot kérni. Leírom hogy is néz ki: padláson van szétosztva, bejön a kábel, rajta van az internet szűrő és lejön egy kábel a netnek, onnan megy tovább egy egyszerű négyes elosztó felé és úgy megy a készülékekbe. Két helyen mindig gyengébb a jel, igaz ott elég hosszú a kábel. Azt szeretném kérdezni, létezik olyan négyes elosztó, ami egyben jól felerősítené a jelet , hogy mindenhol jó minőségű legyen az adás. Sajna nem mindig egyforma a jel, a digitális adás esetében néhány csatorna néha olyan gyenge, szétesik a kép stb, máskor nincs vele gond. Ez főként este jelentkezik, gondolom ilyenkor terheltebb a hálózat, szóval ezért lenne jó ha valahogy lehetne erősíteni a jelen. Ha konkrét, jó erősítőt is tudnátok ajánlani az nagyon jól jönne.

Köszönöm!!!

(#975) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Sziasztok! UK -ban keresek eros antennat/jelerostitot a Freeview -hoz. Lehetoleg belterit, mert a kulterit nem tudnam megoldani jelenleg, mivel nem igen furkalhatok lyukakat, fopleg nem akkorat a falba. Az ar mellekes, az a fontos, hogy mindig jo minosegben jojjon a vetel, tehat a kinai vackok kiesnek.

Don't Tread On Me

(#976) attilav2


attilav2
őstag

Sziasztok!
Ugyan nem antenna erősítős hanem csillapítás téma de berakom ide, mivel ide illik a legjobban.

Tavaly karácsonykor vettem egy Avermedia A757 T2+C Pcie tunert, furcsa rejtélyes hibajelenségbe ütköztem vele, a DVBT része kitünően működött, míg ha rádugtam a kábelt (DIGI) akkor is minden adót megtalált de 0%-os szinttel jött az összes adó, minden frekvencán, zöldes kockásodó akadozó képpel. Raktam elé isolatort de ez sem segített végül vissza küldtem az iponnak és visszakaptam a pénzt.
Azóta is izgat vajon tényleg hardver hibás volt e a kártya vagy esetleg abban a házban ahol lakom netán túl erős a DIGI jelszintje és esetleg túlvezérelte a tunert? és ennek hatására jött elő a 0%-os hibajelenség?
A technisat cablestar2 pci tunerem kiválóan működik, sőt van 2 LG tv és azok is rendben veszik a digitális adásokat. Azóta beszereztem egy TBS(Turbosight) 6221 pcie tunert és ezen is jól működik a dvb-c.
Vajon az avermedia tunernek lehetett a túlvezérlés a baja? Lehetett ez az oka a 0%-nak és nézhetetlen képnek a dvbviewerben? Ha elé raktam volna egy csillapítót (amire akkor nem gondoltam) akkor megoldódott volna a probléma?
Itt van az akkori beszámolóm az avermedia tunerről:
[link]
[link]
Kiváncsi lennék egy szakértő véleményére.

[ Szerkesztve ]

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#977) BTO válasza attilav2 (#976) üzenetére


BTO
őstag

a digi tömbben nem hires a tul nagy jelröl.esetleg lehetséges hogy a tuner tul érzékrnyre volt állitva,vagy esetleg gyári hibás volt.lehet kapni állitható jelcsillapitót is .

semmi sem tökéletes

(#978) Roll1983


Roll1983
csendes tag

Sziasztok!

Egy leágazás okozhatja-e azt, hogy szétesik a kép és megakad a hang a tv-n? A szolgáltató DIGI. Egyik nap tettem be ezt a leágazást, mert szükség volt rá egy másik tv miatt. A leágazáson az van, hogy 5-900 mhz ez elégséges? Koax kábelből 3x árnyékoltat vettem, a csatlakozók csavarósak. Köszi!

(#979) BTO válasza Roll1983 (#978) üzenetére


BTO
őstag

minőségi leágazó kell nem holmi 150 fts,vagy már keves lett a jel a digitalis vételhez.
analog kép milyen?mert ha durván szemcsés akkor kicsi a jel a digitálisnak is.
min teletronik gyártmányú elágazót használj.

semmi sem tökéletes

(#980) MAC72


MAC72
tag

Sziasztok! Látom, nem egy pörgős topic, lehet nem is a legjobb helyre írok. Tanácsra lenne szükségem. Kb. 60-70 tv-ről van szó, ami jelenleg egy Blu-ray lejátszóról analóg erősítőn keresztül kapja a jelet. Koax kábelezést használunk, 6-8 utas splitterek beiktatásával. Ezt a rendszert szeretném digitálisra cserélni. A koax kábelezést szeretném megtartani, de ezt a rossz analóg jelet cserélném digitálisra. Gondolom érthető okok miatt. Milyen konkrét lehetőségeket ajánlanátok? Milyen költséggel kell majd számolnom? Előre is köszönöm!

Ez egy kis üzlet, csak bemutató videók mennek a tv-ken.

[ Szerkesztve ]

(#981) BTO válasza MAC72 (#980) üzenetére


BTO
őstag

http://www.ostelsat.hu/digitalis_dvb-t_modulatorok_-_valasztek_es_alkalmazas_bib220.htm
olvasgass aztán dönts,de a google a Te barátod is.

semmi sem tökéletes

(#982) MAC72 válasza BTO (#981) üzenetére


MAC72
tag

Köszönöm szépen! Ez nagy segítség volt, mert azt sem tudtam, hogy merre induljak el. Jó az anyag, átolvastam.

(#983) Egon


Egon
nagyúr

Üdv!

Adott egy digi kábeltv (ONT-ból kijövő jellel). Egy kb. 5-6 méteres kábellel szinte tökéletes a jelszint (a legtöbb adó a Pana tévém szerint 9-es minőségű, van pár darab 10,8 és 7, illetve kettő 5-ös). Ráraktam egy elosztót, de emiatt át is kellett kábelezni: az ONT-ból egy 7-8 méteres kábel jön ki, utána az elosztó, majd egy cca. 13 méteres kábel megy a tévébe. Az összes adó jelszintje 1 lett, és semmi sem jön be.
Létezik, hogy ilyen gyenge a jel, vagy csak elcsesztem valamit a bekötésnél?

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#984) Ed McLeves


Ed McLeves
tag

Sziasztok!
Antennás (DVB-T) kérdésem lenne:
A helyszín egy Szentes belvárosi családi ház, ahol a jel erőssége beltérben viszonylag jó, azaz egy darab lecsupaszított koax-kábellel is jönnek a szabadon fogható adók, azonban nem stabilan - akadozás, kockásodás gyakran előfordul.
Szeretnék egy antennát venni, melyet egyelőre beltérben (szekrény teteje pl.) helyeznék el, majd kikerülne az udvaron lévő oszlopra. (Fák, szomszéd házak miatt nincs közvetlen rálátás az adótoronyra, de gondolom, ha az adás beltérben is majdnem nézhető egy drót segítségével, akkor az udvaron erős a jel, nem hinném, hogy erősítésre szükség lenne) Az oszlopról a régi kábelTV-szolgáltató kábele bemegy a padlásra, ahonnan tovább halad a két helyiségbe, ahol a TV-k vannak. A későbbi terv az lenne, hogy a most megvásárolt és beltérben egy ideig használt antennát kihelyezném az oszlopra és rákötném a már jel nélküli kábelTV-szolgáltató kábelét.

Kérdéseim a következők:
1. Milyen típusú antennát vegyek (lepke, dipól, stb., nem értek hozzá) viszonylag erős, de nem közvetlen, hanem inkább visszaverődő jelhez?

2. láttok-e bármi problémát az általam feljebb felvázolt elképzeléssel, azaz, hogy az oszlopra helyezett antennát rákössem a korábbi kábelszolgáltató kábelére?

Előre is köszönöm.
Üdv

[ Szerkesztve ]

(#985) Mikisys válasza Egon (#983) üzenetére


Mikisys
őstag

Át kellene nézni a csatlakozásokat, nincs-e valamelyiknél zárlat.
Az sem mindegy, hogy az osztó mennyire oszt, tehát marad-e valami a bejövő jelből?
6-8dB-es osztás a digitális jelet már megeszi, tehát 3-4dB-es osztó használhatóbb lenne.
Az osztón fel van tüntetve, hogy milyen, ha mégsem, akkor az kukatöltelék, nem osztó.
Tessék minőségi terméket használni, azzal nem lesz gond.

Üdv!

(#986) Mikisys válasza Ed McLeves (#984) üzenetére


Mikisys
őstag

Olyan antennát válassz, aminek nagy a nyeresége. Nyilván valamilyen irányba be kell állítani, ehhez kérj segítő társat, aki türelmes.
Használható a meglévő kábel, ha jó az állapota, de teljesen le legyen választva a régi szolgáltató csatlakozásairól, sehol nem lehetnek kapcsolatban.

Üdv!

(#987) BTO válasza Ed McLeves (#984) üzenetére


BTO
őstag

[link]
közeli nagyteljesitményü toronyhoz ezt ajálanám

semmi sem tökéletes

(#988) Ed McLeves válasza BTO (#987) üzenetére


Ed McLeves
tag

Köszönöm a válaszokat.

(#987) BTO: Bementem egy antennaboltba, és bár pont ugyanilyen nem volt, vettem egyet, mely mindössze abban különbözik az általad belinkelttől, hogy kétszer ilyen hosszú. Szerintem [ez az]. Remélem nem rosszabb az általad linkeltnél.

(#986) Mikisys: Természetesen fizikailag megszüntetném a kapcsolatot (elvágnám a kábelt, a vásárolt antennához lenne kötve a vége) az oszlopon.

[ Szerkesztve ]

(#989) korcsi


korcsi
veterán

Bejövő kábel tévé koaxnál lenne egy szűk szakasz, mennyire lenne probléma ha 10m-en RG179-es kábelt használnék (a 6dB-es különbséget leszámítva)?

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#990) Mikisys válasza korcsi (#989) üzenetére


Mikisys
őstag

Ha ez van kiépítve, meg kell próbálni.
Viszont mindenképpen jobb az egynemű, azaz, végig azonos, toldás nélküli kábel, a bejövő ponttól a készülékig.

Üdv!

(#991) Ganz-[HUN]


Ganz-[HUN]
addikt

SZiasztok!
keresünk két bemenetes, min. 40-870MHz legyen, de a felső határ a csillagos ég. Árkategória még nem megadott.

Nem találtunk ilyesmit, de ha tudtok, akkor köszi :R

Furry /// Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T480s, T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, 980Ti, Sony DTC-ZE700 DAT, MX Master 2S, Shure SRH-440A, OLED ToTK Switch

(#992) BTO válasza Ganz-[HUN] (#991) üzenetére


BTO
őstag

mi az a kétbemenetes amit keresel? mert szimmetrikus osztóval közösiteni is lehet forditott bekötés esetén.

semmi sem tökéletes

(#993) BTO válasza Ed McLeves (#988) üzenetére


BTO
őstag

kicsit nagyobb a nyeresége és mivel hosszabb kisebb a nyilásszöge.

semmi sem tökéletes

(#994) BTO válasza korcsi (#989) üzenetére


BTO
őstag

10m be az majdnem -7dB veszteség,2.5cm vastag az a kábel ha jol olvasom a specjét[link]
kábeltv-nél az bazi nagy veszteség,de még bármilyen tv vételnél is.

[ Szerkesztve ]

semmi sem tökéletes

(#995) korcsi válasza BTO (#994) üzenetére


korcsi
veterán

A sima koaxnak is van vesztesége (~2dB/10m), így a kettő különbségével kell kalkulálni, a kábel átmérője 2,5mm.
Szerintem a 6dB-el kisebb jelszintel is kellene működnie, mert ha nem akkor egy 4-es elosztón sem működnének a TV-k.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#996) korcsi válasza BTO (#994) üzenetére


korcsi
veterán

A sima koaxnak is van vesztesége (~2dB/10m), így a kettő különbségével kell kalkulálni, a kábel átmérője 2,5mm.
Szerintem a 6dB-el kisebb jelszintel is kellene működnie, mert ha nem akkor egy 4-es elosztón sem működnének a TV-k.
Én itt néztem a secifikációt, 1GHz-en ~8dB a csillapítása a 10m-es szakaszon.

Szerkesztésből, hogy lett új hozzászólás...

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#997) Ganz-[HUN] válasza BTO (#992) üzenetére


Ganz-[HUN]
addikt

Köszi, továbbítom

Furry /// Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T480s, T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, 980Ti, Sony DTC-ZE700 DAT, MX Master 2S, Shure SRH-440A, OLED ToTK Switch

(#998) BTO válasza korcsi (#996) üzenetére


BTO
őstag

igen kell müködnie,de azért 1 4s oszto vesztesége nem semmi a 8dB veszteség,ekkora veszteség után már nem ajánlatos osztogatni az antenna jelet.,a 2,5 mm azért vastagságnak karcsu nem?
860mhz n van az rg6 nak 20dB vesztesége 100mbe.

[ Szerkesztve ]

semmi sem tökéletes

(#999) korcsi válasza BTO (#998) üzenetére


korcsi
veterán

Ha megjött a kábel, és bekötöttem, mindenképp beszámolok a tapasztalatokról.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#1000) sepsi0


sepsi0
őstag

Sziasztok!

Kis segítség kellene, mert nem vagyok szakember.
LTE antennát akarok venni, ezért nem teljesen ide tartozik, de lehet még is.
Van itthon a padláson egy nagy tv antennám, amivel simán vettem a mindigtv csatornáit. Olvastam, hogy az új antennákban lte zavarszűrő van. Ezek szerint a sima tv antenna is veszi a 800 MHz-es jeleket, vagyis jó lenne nekem lte antennának? Az lte antennákhoz használt koax kábe ugyan az, amit pl. a upchez használtam (műhold).
Elnézést ha nagy butaságot kérdeztem... :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.