Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) 007spider007


007spider007
csendes tag

Üdv!

Költözés után a tetőtérben fellelt két antenna(1.-es és 2,3-as kép) és egy (4-e számú kép) "Valami" összedugása után a Digitális földfelszíni adásokat egy újabb LG tv-vel minden gond nélkül be tudtam fogni. Kivéve az m2, TV2, RTL ( Mutex-c: [link], Szeged környéke) adókat.

Képek: https://imgur.com/a/Djbv4

Felkerestem egy szerelőt, aki azt állította, hogy mind 2 antenna helyett szerezzek be egy újat. Az általa említett koax kábel cseréjével egyetértek. Viszont arra lennék kíváncsi, hogy milyen antennák ezek, felhasználhatók-e még valamire? Vagyis tényleg szükséges másik antennát vennem, hogy befoghassam a maradék adót? :F

Note: Tudom a szerelék hagy kivánni valót, de csak átmeneti/ így fogadott.

(#1052) regvoltrossz válasza 007spider007 (#1051) üzenetére


regvoltrossz
tag

Az 1-es egy uhf 21-re kitalált antenna (régi analóg 2-es szegedről) a 2-es és 3-as képen egy vhf antenna van, ami szegeden a Vhf8-as csatornát vette függőleges polarizációval amint látszik is. (Ez volt Szegeden az analóg 1-es)
Az uj digitális adások kizárólag az UHF sávban vannak és csak egy mux van a régi 21-en. Ezért nem fogja a 60-ason lévő rtl-t és társait. A szerelőnek igaza volt. De egy 2-3000ft körüli antenna, mondjuk egy ilyen tökéletes. Én 2700 ft-ért vettem a móravárosi OBI-ban és még szobán belül is tökéletesen jön minden

[ Szerkesztve ]

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#1053) motoroscsaj válasza Mikisys (#1050) üzenetére


motoroscsaj
csendes tag

Sziasztok! Bocsi, hogy csak most válaszolok, de azóta nem is foglalkoztam vele, feladtam! :D Elolvastam a manualált természetesen, de így sem sikerült működésre bírni. A TV elvileg tudja már a digitálisat is, ezért sem értem miért nem működik. Úgyhogy sajnos még mindig nincs megoldás a problémára, bárki tud valami okosat, ne tartsa magában! :D

(#1054) motoroscsaj válasza forten (#1049) üzenetére


motoroscsaj
csendes tag

Még mindig nincs megoldás :D

(#1055) motoroscsaj válasza Mikisys (#1050) üzenetére


motoroscsaj
csendes tag

Mikisys - a TV egy Sony, analóg és digitális jel fogadására is alkalmas, az antenna meg elviekben digitális jelet küld a TV felé. Analóg sugárzás már nincs is MO. - on, úgyhogy úgy esélytelen lenne még a csatorna kiosztás megtalálása is ahogy gondolom. Még az jutott eszembe, hogy lehet hogy kódolva van az adás, azért nem jön be? De elméletileg ezek mind kódolatlan csatornák. Szóval nem nagyon értem! :)

(#1056) Mikisys válasza motoroscsaj (#1055) üzenetére


Mikisys
őstag

Nem tudom, hogy mi lehet a probléma.
Az antenna megfelelően irányba van állítva? Látnia kell az adótornyot, mint erről már volt szó régebben.
Ha nem látja, akkor nem ad ki jelet sem.
A TV behangolása, csatornák keresése - funkciója működik megfelelően? Mi van kiválasztva, műholdas vétel, antenna, kábelTV, vagy digitális csatornák?
Az a Sony TV melyik? - hátha ismerve a tipust tudnánk valamit javasolni hozzá.
Az antenna vezeték, amivel a TV és az aktív antenna össze van kötve, az jó? Nem szakadt, nem toldott?
A MindigTV kb. 10-csatorna műsorát ingyenesen lehet fogni, bármilyen digitális vételre alkalmas TV-készülékkel, vagy SetTopBox és régi TV-vel, vagy digitális vevővel(tuner).
Próbálkozz és írj!

Üdv!

(#1057) motoroscsaj válasza Mikisys (#1056) üzenetére


motoroscsaj
csendes tag

A TV egy Sony Bravia. Az antenna elvileg jó helyen van, a TV jelszintmérője maximumot mutat. Ezt a 10 ingyenes csatornát amit mondtál meg találja a 49es csatornán, el is menti a csatorna listát, mutatja is a csatorna neveket, teletextet is be hozzá, csak se kép se hang. A TV digitálisra van állítva, a kábel nem toldott vagy törött. Újonnan vettem az antennát, abból jön ki az antenna kábel, ami a TVbe van bedugva. Ez egy Philips antenna, nem olyan ugye amit a padlásra kell rakni, hanem a szobában van most éppen a TV felett.

(#1058) regvoltrossz válasza motoroscsaj (#1057) üzenetére


regvoltrossz
tag

Attól, hogy bravia, még lehet, hogy nem tudja venni az mpeg4 kódolást. Bár ha csak mpeg2-t tud, akkor hang a legtöbbször van
Egyes régebbi tévéken át kellett állni valami másik ország régiójára, mert csak akkor működött rendesen. Próbáld mondjuk svéd, vagy norvég régióra tenni, hátha

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#1059) Mikisys válasza motoroscsaj (#1057) üzenetére


Mikisys
őstag

Igen, lehet ilyen gond is a TV-készülékkel. Itthoni beszerzés? Ha igen, akkor tudnia kell az MPEG4-formátumot, de lehet, hogy menüből ezt ki kell választani, vagy "Auto" üzemmódot kell választani, talán akkor automatikusan felismeri a jelet és ahhoz állítja be magát a készülék. Ha behangolta az adókat, akkor lennie kellene képnek és hangnak is, hacsak nincs valami elállítva, vagy eltérő beállítás van mentve.
-
Mit jelent az, hogy a TV felett van az antenna? - világosan leírtam, hogy annak látnia kell az adótornyot, hogy megfelelően tudjon jelet adni a TV-készüléknek.
Ha van teletext-kép, akkor a TV-készülék távirányítóján kell a normál üzemre átkapcsolni, vélhetően akkor lesz kép és hang is megfelelő. Azt, hogy melyik gombot kell megnyomni, keresd meg a TV-leírásából.
Két-három hét alatt már be lehetne üzemelni, a Te örömödre, próbálkozz!

Üdv!

(#1060) wolf13


wolf13
őstag

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem, hogy létezik olyan kábel tv jelerősítő , amihez nem kell plusz áramforrás?

Jelenleg a családi házba egy sima splitterrel lett megoldva a jel szórásának megosztása. Viszont néha az egyik készüléken a jelminőség 20-30 % körül ugrál.

Köszönöm előre is.

(#1061) Mikisys válasza wolf13 (#1060) üzenetére


Mikisys
őstag

Nincs olyan erősítő, ami a semmiből erősítene, kell az áramforrás hozzá.
Ha ez nem megoldható, akkor inkább vegyél egy leágazós-osztót, ami lehetőleg keveset oszt le a jelből. (Jó a 8,5dB-es leágazó, beszerezhető, nem drága, ettől nagyobb nagyobb osztás nem jó.)
A leágazó egy direkt továbbmenő kimenettel és 2, vagy 3-osztott kimenettel rendelkezik. A közelebbi készülékek kapják az osztott jelet, a messzebb lévő pedig, a leágazott, továbbmenő jelet, akkor vélhetően nem lesz jelszint problémád.

Üdv!

(#1062) wolf13 válasza Mikisys (#1061) üzenetére


wolf13
őstag

Köszi, esetleg tudnál egy linket küldeni ? :R

Vagy rálesni erre, hogy ez megfelelő-e?

(#1063) Mikisys válasza wolf13 (#1062) üzenetére


Mikisys
őstag

Ez nem jó, ez is csak elosztó.
Leágazó kell neked, 8,5dB-es csillapítással.
A HQ-Elektronika üzletében ennek a jelölése: FC-202-8.5 kb. 800Ft-ba kerül.
Keress rá az interneten keresztül és láthatod, hogy más, mint amiket mutattál.
A bekötése gondolom nem probléma.
Viszont, ha a jelszint így is kevésnek bizonyul, akkor erősítős-osztót kell venned(ANT AMP AS038) és ezt a bejövő ponthoz közel kell szerelni és onnan szétágaztatni a készülékekhez.
Sok sikert!

Üdv!

(#1064) wolf13 válasza Mikisys (#1063) üzenetére


wolf13
őstag

Még egyszer köszi.

Jó hétvégét.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#1065) Mikisys válasza wolf13 (#1064) üzenetére


Mikisys
őstag

Szívesen.
Remélem sikerül.

Üdv!

(#1066) motoroscsaj válasza Mikisys (#1059) üzenetére


motoroscsaj
csendes tag

Azt jelenti, hogy a TV felett van az antenna, hogy a TV felett van az antenna. Mivel ez egy szoba antenna. Írtam is a típusát az első posztomban. Azért annyira analfabéta meg nem vagyok, hogy ne tudjam hol kell a teletextet kapcsolni, amúgy meg a teletext alatt van hang, ha minden jól működik. Csak észre vettem volna. Vagy mindjárt jön, hogy nyomtam ki a mute gombot? :D Szóval lényeges lényeg, át állítottam a régiót, semmi nem változott. Amúgy meg a 3 hét alatt bőven volt mással is foglalkoznom, mint ezzel. Vannak kicsivel nagyobb gondok is az életemben ennél! :D Szóval nem remegek a TV előtt mert nincs adás, csak gondoltam ha már lett egy ilyen antennám, és nem sikerült beüzemelnem, akkor megkérdezem az ebben a témában nálam okosabbakat.
P. S. A jelszint maximumon van, nem tudom hova fordítsam még az antennát?!? :)

(#1067) motoroscsaj válasza regvoltrossz (#1058) üzenetére


motoroscsaj
csendes tag

Szóval próbáltam más régióban, sajnos semmi változás. A beállításokban van egy olyan, hogy "MPEG zajszűrés" opció, ebből gondolom, hogy tudnia kell az MPEG et!

(#1068) Mikisys válasza motoroscsaj (#1066) üzenetére


Mikisys
őstag

Értelek, van fontosabb is mint, a TV előtt bambulni.
Az MPEG nem azt jelenti, hogy milyen régióra állítottad, hanem, hogy ha nem tudja az MPEG4-et, csak az MPEG2-őt akkor nem lesz kép rajta, bár ha a teletext jó, és a hang is jó, akkor más gond van.
Elképzelhető, hogy az antenna tökéletesen működik, mivel a jelszint jó és a text is, akkor a TV belső átkapcsoló-áramkörében lehet hiba, ami a text- illetve, a normál kép megjelenítéséért-átkapcsolásáért felel. Esetleg a tuner-video-fokozata nem ad ki jelet, bár ha a text jó, akkor más lehet a hiba oka. Lehet egy rossz forrasztás, vagy más érintkezési hiba valahol a panelon.
A SCART-csatlakozóba nincs semmi sem bedugva?
Mert lehet, hogy az zavar be.
Talán szerviz, vagy ismerős szakember segítségét kellene kérned, aki legalább behatárolja a hibát.
Sok sikert továbbra is!

Üdv!

(#1069) motoroscsaj válasza Mikisys (#1068) üzenetére


motoroscsaj
csendes tag

Lehetséges! Hang sincsen, úgyhogy én is valami kódolási problémára gyanakszom. SCART nincs bedugva, csak HDMI. Lehet hogy ki kéne próbálni egy ilyen septobox - szal, hogy azzal működik-e!? Megpróbálok szerezni egyet kölcsönbe, aztán meglátjuk! Köszi minden segítséget! :)

(#1070) Mikisys válasza motoroscsaj (#1069) üzenetére


Mikisys
őstag

Szívesen segítek, ha tudok.
Jó ötlet a SCART-on keresztül egy STB-al kipróbálni, vagy HDMI porton keresztül, amelyik van.

Üdv!

(#1071) volandy


volandy
senior tag

Sziasztok!
Milyen lehetőség van rádiójel erősítésére?
Használok egy Grundig szintézeres rádiót kihúzható teleszkópos antennával. FM 88.1 Inforadio(javarészt azt hallgatnám) nagyon sokszor sisteregve vagy még úgy sem jön be, sajnos a Katolikus rádio 87,9-n ott van mellette és sokszor bekavar.
Már tettem ablak mellé, forgattam az antennát, rádiót. Tettem az antennájára alufóliát, a csatlakozó kábeljára is, mert olvastam valahol hogy a 220-as csatlakozója is egy antenna. De hiába!
Azért vettem szintézeres rádiót mert erre mondták hogy stabil a jele (stabilabb).

A másik hasonló kérdésem: AIWA régi music center itt van antenna kimenet. Adtak hozzá annó egy kis antennát, de nem jó! Most hozzábarkácsoltam egy gépkocsi antennát egy jó hosszú CB antenna volt talán régen. Na ezzel úgy ahogy, de van amikor sistereg így is! Ezt is próbáltam forgatni, így úgy ahogy jó! Már hozzákötöttem az antennát a fűtéscsőhöz, tetőantennához. De nem lett jobb. És persze melyik csatornák nem jönnek sistergésmenetesen amiket hallgatni szeretek, szeretnék. Inforadió FM 88.1, Slager rádió 103,9.

Tudom van internet rádió, de az örült drága!
Megköszönöm az ötleteket!

(#1072) meszi3 válasza volandy (#1071) üzenetére


meszi3
tag

"Tudom van internet rádió, de az örült drága!"

Nap vicce :D :D

Itt ingyen hallgathatod Inforádió

(#1073) volandy válasza meszi3 (#1072) üzenetére


volandy
senior tag

Haha!
Tényleg a nap vicce! A laptopot nem cipelhetem magammal bárhova pl: a kertbe, műhelybe stb.
Sőt! Még az asztali számítógépet sem!
Megelőzvén az újabb nap viccét: okostelefonom sincs!

[ Szerkesztve ]

(#1074) meszi3 válasza volandy (#1073) üzenetére


meszi3
tag

Pedig a laptop pont arra való, hogy cipelheted bárhova..

De, hogy ne csak off legyek, itt egy irányított antenna [link]

Ennél több szerintem nem kell.

(#1075) volandy válasza meszi3 (#1074) üzenetére


volandy
senior tag

Szuper! Köszi!

(#1076) Mikisys válasza volandy (#1071) üzenetére


Mikisys
őstag

A jelzett adók irányítottan és viszonylag kis teljesítménnyel adnak, ezért gyenge a kapott jel, ami a sistergésben, hang-kihagyásokban nyilvánul meg.
Sajnos elfogadható áron nincs segítség.
Ami segítene az egy nagyon érzékeny tuner, mondjuk egy Orion SE-240, vagy a Videoton utolsó tunerje, esetleg valami hasonló újabb készülék, aminek legalább 0,5-0,8uV az érzékenysége és megfelelően nagy (hangolt) antenna csatlakoztatható hozzá.
Az antenna jó ha rálát az adóra, ez is fontos, sőt, a mai agyondigitalizált készülékeknél egyik legfontosabb beállítás.
-
A szintézeres hangolás csak megkönnyíti a pontos adóállomásra való hangolást.
A rádió érzékenysége, vagy zajhatárolt érzékenysége a fontos paraméter, ez minél kisebb jelszintű legyen.
A 0,5uV nagyon jó érzékenység, a 0,8uV még szintén, ennyit tud az ST-240 tuner, ha jó állapotban van.
-
A music-center antenna bemenetét ne kösd össze a fűtés-csővel, nem segít, sőt hiba is lehet belőle és akkor a tunernek(rádióvevőnek) annyi.
Az autós-antennák nyilván az autókban használhatók megfelelő eredménnyel.

Üdv!

(#1077) volandy válasza Mikisys (#1076) üzenetére


volandy
senior tag

Köszönöm a választ!

(#1078) BTO válasza motoroscsaj (#1069) üzenetére


BTO
őstag

Erõsitõs antenna tulvezerelheti a tv tunert,probalkozz passziv antennåval ,vagy 1,5mm vastag 1m drotdarabbal.ha drotdarabbal van szakadozo veteled akkor az antennad begerjeszti a tunert.

semmi sem tökéletes

(#1079) Mikisys válasza BTO (#1078) üzenetére


Mikisys
őstag

A mai TV és STB tunerek elég érzéketlenek.
Vagy kültéri nagy antenna szükséges, vagy erősítős(aktív) antenna a megfelelő vételhez, jelszinthez.
Ha gerjed egy tuner, akkor az hibás, mindegy, hogy miben van.
A csatlakozások száma, a megfelelő minőségű koax-kábel is sokat ront, vagy a cseréje sokat javít a meglévő helyzeten, törekedni kell a minél rövidebb kábelezésre, a minél kevesebb csatlakozási, kötési pontra, leosztásra.

Üdv!

(#1080) BTO válasza Mikisys (#1079) üzenetére


BTO
őstag

Agc fokozat az a digitalis tunerba is van,ha tulvezérlödik akkor vagy kockás kép van vagy semmi.

[ Szerkesztve ]

semmi sem tökéletes

(#1081) Mikisys válasza BTO (#1080) üzenetére


Mikisys
őstag

Elvileg nem vezérlődhet túl, pont mert digitális jel megy bele, inkább lefagy, kiakad, durván használhatatlanná válik.
Miért is volt olyan nagyon sürgős és fontos a digitálisra való átállás?
Analóg vételnél még igen rossz időben is nézhető volt a TV-műsor, most a digitálisnál, ahogy írod, vagy van kép és hang, vagy nincs semmi, mert lefagyott, kiakadt, a megszakadt jelfolyam miatt.

Üdv!

(#1082) Degeczi válasza Mikisys (#1081) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Kösz, nem sírom vissza az analóg, HD adás nélküli (és országos szinten 2-3 fogható csatorna!) időket...

A MindigTV Extránál viszont ránézhetnének már a naptárra, mert 2018-ban kicsit vicess kizárólag bűnronda képminőségű (aminél az analóg is jobb volt, valóban!) SD csatornákat kínálni előfizetőknek.

(#1083) Mikisys válasza Degeczi (#1082) üzenetére


Mikisys
őstag

Jó, persze, fejlődünk valamerre, valahova.
A csatornák mennyiségével nekem nincs bajom, inkább a műsorok minősége, meg a sok hosszú reklám zavar, de hát eszi-nem eszi, nem kap mást. :)

Üdv!

(#1084) BTO válasza Mikisys (#1081) üzenetére


BTO
őstag

A tulvezėrlődėsre fagy le és kiakad,ahogy irtad, mert az agc az csak bizonyos jeltartományba tud müködni.
Automatic gain control=agc

semmi sem tökéletes

(#1085) csori23


csori23
aktív tag

Sziasztok.
Egy olyan idegesitő problémával kűzdök, hogy a HD adások csak kizárólag tiszta időben hajlandó akadásmentesen menni. Ha egy kicsit felhős/borongós az idő, akkor már nézhetetlen. Akad, kihagy, stb... Tanácsot szeretnék kérni, hogy mivel lehetne erősiteni a jelen, hogy rosz időben is nézhető legyen. Ugyanis a legközelebbi TV adótorony olyan 80-90 km-re van tiszta rálátással.
Ez az antenna:[link]

https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html

(#1086) róland válasza csori23 (#1085) üzenetére


róland
veterán

Mondjuk ezzel az antennával jobb lehet a helyzet: [link]. +2,5 dB a nyeresége.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#1087) csori23 válasza róland (#1086) üzenetére


csori23
aktív tag

Még egy antennát már nem nagyon szerettem volna venni. Esetleg más alternatíva létezik a próblémára, vagy felejtős?

https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html

(#1088) róland válasza csori23 (#1087) üzenetére


róland
veterán

Az erősítő a zajt is erősíti, s árban hasonló vagy drágább, mint az antenna.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#1089) Mikisys válasza csori23 (#1085) üzenetére


Mikisys
őstag

Jó ez az antenna, csak nagyon pontosan irányba kell állítani és minél magasabbra elhelyezni.
Erősítővel javítható a vételi minőség, ha az erősítőt az antenna mellett közvetlenül fel lehetne szerelni és a tápellátását megoldani.
Az sem mindegy, hogy milyen kábellel van elvezetve a jel az antennától, milyen hosszú a kábel, hány helyen van toldás, vagy egyéb kötés, mert minden plusz kötés, toldás rontja a minőséget. A jelszétosztó, leágazó ha olyan is van, zabálja a jelet, tehát ha nagyon indokolt, csak akkor osszuk el többfelé az antenna jelét.
Ha mindezek ellenére, vagy mellett, nincs javulás, akkor más irányba kellene próbálkozni a beállítással, még ha az az adó esetleg messzebb is van, lehet, hogy jobb lesz annak a vétele.

Üdv!

(#1090) bot1978


bot1978
senior tag

Sziasztok!

A kérdésem, hogy egy átlag lapostévé antenna bemenetén kvázi a tuneren van fesz, vagy azon semmi, tehát most passzívban használom az aktív antennát és kéne tápfeladó hozzá?

Én Dunakeszin vagyok olyan részen, ahol a mindigTV lefedettség az oldal szerint „beltéri vétel nem lehetséges csak kültéri hordozható” kategóriába esik. Próbáltam beltéri antennát, semmi nem jött be vele. Mivel túlnyomórészt rögzített tartalmat nézek netről ezért nem fizetek elő TV-re, de „valami legyen” jeligére azért vettem egy antennát.

Bevágtam a francia ágy alá az ágyrácshoz rögzítve, hogy azért ne a földön legyen, működik, hurrá. Viszont ennek passzívban is 8db a nyeresége, szóval nem tudom, hogy emiatt működik, vagy azért, mert aktív módban van… a 8 darab ingyenes csatornából az egyik adó szétesik (Spectrum Home).
Hárshegy felé kell állítanom az antennát, különben az M2 HD nem jön be. Hárshegy felé 7 darab tökéletesen jön, a Spectrum viszont nézhetetlenül szétesik. Lehet, hogy azt nem adja a hárshegyi torony?

Szóval most engedjem el a dolgot 7 csatornával, vagy van valami filléres neppertrükk, amit ki lehet még próbálni? Aktív módban 20dB-t írnak az antennára, passzívban meg 8-at, szóval nem mindegy… Rá kéne mérni a TV-re, egy mozdulat lenne multival, csak falra van szerelve a TV és már nem szedem le újra, hogy rámérjek…
Van ezeken delej?

(#1091) Degeczi válasza bot1978 (#1090) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem, a TV-k nem adnak ki tápot az antennabemeneten, azt neked kell megoldanod.

(#1092) Mikisys válasza bot1978 (#1090) üzenetére


Mikisys
őstag

Ez, ránézésre egy kombinált antenna a TV.III-VI-sávokra, tehát kb. 60-860MHz-ig használható elég jó nyereséggel. Ennek nem kell és nem is szabad feszültséget adni a kivezetéseire, mert nem tud vele mit kezdeni, ez "passzív antenna". Nagyon pontosan kell irányba állítani és valljuk be, az ágy alatt nem éppen ideális az elhelyezése. Jó lenne az ablakpárkányra felfogatni, ha ez megoldható, sokkal jobb lesz a vétel. A koax-kábel lehetőleg ne legyen toldott, minél rövidebb legyen, de annyi legyen, amennyi szükséges.

Üdv!

(#1093) Degeczi válasza Mikisys (#1092) üzenetére


Degeczi
nagyúr

De, van passzív és aktív verziója is, ő az utóbbit vette.

Az viszont tény, h az ágy alatt nagyon nem ideális, valóban érdemes lenne falon kívülre tenni, rengeteget segítene.

(#1094) bot1978 válasza Degeczi (#1093) üzenetére


bot1978
senior tag

Köszönöm. Akkor passzív most. Valahogy sejtettem, hogy ez nem a max nyereség lesz. A tápfeladás elég körülményes. Nem gondoltam rá. Lesz rajta egy dc in, gondoltam naivan. Mindegy, végül is bevált, csak kétezer Ft ment ki az ablakon. Tölthető akku esetleg... van itthon pár ceruza akku, csak kéne neki elemház ami még csak-csak, de hogy hová is tenném, sehová. A TV a falon van, még a TV mögött bemegy a coax a csatornába és csak az ágy mögött/alatt jön elő a csatornából. Nincs sehol helye elemtartónak, pláne olyan ahol cserélgetni is lehetne.

Kb. semmi értelme nem volt így aktív antennát venni.

Azzal tisztában vagyok, hogy az ágy alatt nem szeret lenni az antenna, de pont ez volt a lényeg, hogy a padlásról ne kelljen a házat végig koaxozni egy olyan TV miatt, amin max a híradót nézem meg. Kültéri de mégse, ez egy ilyen ágy alatti félős kül/beltéri aktív de passzív semmilyen lett. Megoldottam.

(#1095) Degeczi válasza bot1978 (#1094) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ha a padlásról nem is, de a szobában biztosan van ablak, oda csak elvezethető valahogy a kábel, nem? Akár csak egy próba erejéig: ha a nyitott ablakba rakott antenna jó vételt mutat, akkor legalább látod, h lehet értelme idővel megoldani. Ha ott is rossz, akkor meg tökmindegy, semmibe nem került kipróbálni.
Egyébként néha (pláne beltérben) nem az adó irányába forgatás adja a legjobb eredményt, ha máshonnan jön erősebb visszavert jel, a forgatással is érdemes próbálkozni (és mindig úgy, h a forgatás után "magára hagyod" az antennát, mert kézben fogva a saját tested is befolyásolja az eredményt)

(#1096) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Sziasztok!
Öregéknél az LCD TV-vel + beépített tuner-el eddig szépen működött az RTL Klub, TV2, M1 HD, Duna HD stb
Ma viszont bekapcsolva már csak egyetlen TV csatornát, a Gyöngyös TV-t látja a készülék (ami viccces mert Gyöngyös nincs igazán közel).

A padláson az antenna az régi "hagyományos" antenna.

Én arra tippelek, hogy az antenna a ludas és megér egy cserét egy új, digitális antennára.

Tudnátok ajánlani egyet?

Vagy nincs köze az antennához?

Dugót kell cserélni a koax kábelen vagy jó az eddig használt ?

[ Szerkesztve ]

(#1097) Degeczi válasza Darth_Revan (#1096) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nincs "digitális antenna"!
Teljesen jó a régi, ha egyébként erre a frekvenciatartományra méretezett.
Valszeg elmozdulhatott, rossz irányba néz - hacsak nem vmi teljesen más, mint pl. TV beállítás esetleg átjátszóadó változott.

(#1098) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Analóg kábeltv-n az egyik csatorna nagyon gyengén jön be, a többi rendben. Érdemes eljátszani, és ha igen, milyen hangolható erősítővel? Már ha értelmes áron van ilyen eszköz.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#1099) Mikisys válasza E.Kaufmann (#1098) üzenetére


Mikisys
őstag

Egy csatorna miatt nem érdemes, illetve, lehet, hogy a többi lesz rosszabb, vagy egyéb probléma adódik.

Üdv!

(#1100) E.Kaufmann válasza Mikisys (#1099) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Na ezért kellene valami hangolható, ha létezik ilyen.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.