Hirdetés

2022. augusztus 17., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) attka


attka
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Tv-antenna jelerősítőt, de nem tudom milyet vegyek!Ebben kellene nekem egy kis segítség!Nézegettem már Tescoban, Baumaxban!Általában 4e-6e között voltak, de semmi tapasztalatom nincs!Van valaki aki tud valamilyen bevált márkát ajánlani?Valami biztonságosat szeretnék venni mert nem olcsó TV-be lesz bedugva az erősített jel ha ez számít valamit! :U

Köszi előre is!

Csumi:Attka

(#2) I_Am válasza attka (#1) üzenetére


I_Am
veterán

Szélessávú antennaerősítőre van szükséged? (kábeltévé adás erősítésére?)

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#3) attka válasza I_Am (#2) üzenetére


attka
aktív tag

Igen, pontosan!

(#4) Gazs


Gazs
tag

Apám antenna és parabola szerelő! Ő biztos tudná:D MAjd megkérdem! OK?

(#5) attka válasza Gazs (#4) üzenetére


attka
aktív tag

Köszi előre is! Ha nem gond az árra is kérdezz majd rá légyszives! :)

Csumi:Attka

(#6) I_Am válasza attka (#3) üzenetére


I_Am
veterán

Nem tudom, hogy Tescoban miket árulnak ilyen címen, de javaslom, hogy ha tényleg valami normálisabb darabot akarsz venni, akkor ezzel foglalkozó boltot keress fel.
Amugy miért van rá szükséged? Gyenge a jel vagy csak szimplán zajos az adás? Azért kérdezem, mert a zajosodást nem minden esetben a gyenge jel okozza és akkor abakon kidobott pénz lesz a dologból.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#7) attka válasza I_Am (#6) üzenetére


attka
aktív tag

Szia!

Szerintem gyenge a jel! Kb 10 méteres KOAX kábelen keresztűl jön hozzám a jel amiről le van csatlakoztatva még a PC felé is! Egyébként az MTV1 jó de az RTL már szarabb a TV2 meg egyenes nézhetetlen!

(#8) I_Am válasza attka (#7) üzenetére


I_Am
veterán

És ha az egyik csatlakozót kihúzod, akkor jobb lesz a kép?

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#9) attka válasza I_Am (#8) üzenetére


attka
aktív tag

nem de szerintem eleve gyenge jel jut el a PC-hez is mert a PC meg a TV-m között kb 3m van!Amíg eljut a PC-hez az kb 6m-7m! AMikor voltak kint a UPC-sek egyébként papoltak valami olyat hogy zajos a jel! :U De érdekes módón a másik szobában szintén ilyen távolságra meg jó a kép amásik TV-nken!

[Szerkesztve]

(#10) I_Am válasza attka (#9) üzenetére


I_Am
veterán

6 méteres kábel-nek gyakorlatilag nincs is csillapítása. Két lehetőség van: 1. alapból gyenge jelet kaptok már a leosztás előtt is 2. más a zaj okozója.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#11) attka válasza I_Am (#10) üzenetére


attka
aktív tag

Nah akkor leirom konkrétan a dolgot!

Adott 3 szoba!Hálószoba,nappali, Én szoba :) Bejön központilag a hálószobába! Onnan megy az Én szobámba és a nappaliba!A nappaliba a hálóból közvetlenűl! Az Én szobám felé viszont van egy lecsatlakozás a PC felé! A hálószobától a nappali és az Én szobám kb azonos távolságra vannak!A nappaliban gyönyörű a kép nálam viszont sz*r!Annyi van még plusszban, hogy az internet is a hálóból jön kb 6m-7m -en a PC-ig mindenféle szűrökkel!

(#12) Sipi válasza attka (#11) üzenetére


Sipi
addikt

Itt inkább az osztóid minősége lehet a gond. Passzív osztó (aminek nincs külön tápja), főleg, ha dzsunka-termék, rengeteget csillapít.

Nekem 20-30 méteres kábelek mennek, ezt is lazán kell bírnia. Csillapítás mindig a végeken, a dugókon keletkezik. Az sem mindegy, milyen a drót végén a csatlakozó. Van pl., amit direkt lezárásra terveztek, ennek 15dB a csillapítása! (A bejövő jel általában 70-80dB, 56dB alatt már nincs élvezhető kép...)

Javaslom, hogy a hálódba menő osztót szüntesd meg. Vásárolj egy minőségi (német) csavaros osztót, egy 4-es elég lesz. Ahol bejön a kábel, rakd rá, és a többi szobába erről vezesd el. Az nem baj, hogy 20 méteres kábelek lógnak mad rajta.

Ja, gondolom, az Internet a kábelen jön - ennek elvileg semmit sem kell zavarnia, teljesen más sávon megy. (A legalsó, pár megás sávban, ahol még rádióadás sincs.)

Ja2: ha erősítőt veszel, tápja van. És sajnos ha nnem kap áramot, akkor szinte semmi sem megy át rajta, akkora a csillapítása. Ilyen szempontból (is) jobb lenne, ha átvizsgálnád a rendszert, és inkább csak egy egyszerű elosztót tennél be.
A fő elv: ''dzsunka'' osztókat nem szabad használni. A kábelek végére vagy 1,5dB csillapítású fali aljzatot, vagy sima dugót tenni.

Sipi

[Szerkesztve]

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#13) I_Am válasza attka (#11) üzenetére


I_Am
veterán

Azért mielőtt erősitőt vesztek, nézd meg a csatlakoztatásokat az elosztásoknál, mert lehet csak annyi a probléma. Ha minden rendben akkor pedig erősítő kell.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#14) mozso


mozso
senior tag

A TV tuner kartyakban nincs jelerosito, mig a legtobb TV-ben van. Ajanlom egy erosito felszereleset.Nekem is van egy, ha jol emlekszem Hirsch 100-as. MediaMarktban vettem 2 eve, azota is gyonyoruen megy. A TV tuner kepe az erosites miatt atom tiszta es tueles lett.

(#15) attka válasza Sipi (#12) üzenetére


attka
aktív tag

Köszönöm a sok hozzászólást megnézem mi, hogy van és akkor leirom pontosan az osztásokat!

(#16) attka válasza attka (#15) üzenetére


attka
aktív tag

Nah akkor leirom konkrétan a dolgot!

Adott 3 szoba!Hálószoba,nappali, Én szoba! Bejön központilag a hálószobába a falba 1 kábel!Egy ósztóval szét van osztva két részre!Az osztón ez áll: PCT-1000-2W, 2 WAY Splitter, 5-1000 Mhz ~130 db RFI, OUT1 3.5db és még egy OUT2 3.5db.Az osztás után a baloldali az internet amivel a továbbiakban nem foglalkozom, és a jobboldali a TV! A TV leágnál van egy szifonpatronféle :) ez gondolom egy szűrő, ez áll rajta: PCT-HPF-80-NNH 80MHz High Pass Filter A szifonpatron után a TV leág bemegy megint egy 3as ósztóba, ez áll az ósztón: PCT-1000-3W, 3 WAY Splitter,5-1000Mhz ~120db RFI, OUT1 7.2db még egy OUT2 7.2db és még egy OUT3 3.5db Innen megy a háloszobába, az Én szobámba és a nappaliba! Az Én szobám felé menő kábel ezek után még egyszer el van osztva a PC felé! Az osztón ez áll: 2 WAY Splitter, 5-900MHz


[Szerkesztve]

(#17) Sipi válasza attka (#16) üzenetére


Sipi
addikt

Uhh, ez rettenetes! :)

Túl sok az osztód. A 3-as osztód két lába 7dB-t, az előtt elévő 3,5dB-t levesz, meg még valahol eltűnik, ez majdnem 10dB.

Mindenképpen el kell kerülni ezt a bejön a kábel, és ahova kell, kettéosztom, majd az egyik ágát megint megoldást. Túl sokat csillapít, ráadásul itt különféle eszközök vannak rajta, ami szinte tervezhetetlenné teszi a rendszert.

Én azt javaslom, hogy így csináld: bejön a kábel (a hálóba). Itt osztod egyből annyifelé, amennyire a végén szükséged lesz, jelen esetben mennyi is... öt kábelre. Vagyis kell egy ötös csavaros osztó (vagy hatos, nehogy elfogyjon a későbbiekben a kábel).

Egy 5-1000MHz-es osztó kell, ez olyan 8dB-t csillapít az egyes ágakon - de többé nem lesz csillapításod! (A mostanit egyszerűen ilyen fáradtan nem bírom átgondolni, annyira össze-vissza.)

Utána pedig oda viszed az ágakat, ahova kell. Sok drót kell hozzá, az igaz. De megoldhatod fali csatornával is (nem lesz rondább, mint egy tekergőző drót a padlón), amit pár centivel a padló fölé raksz le. Egy nagyobbfajtában vagy 8-10 drót elfér egymás mellett.

A 3-utas osztód szerintem túl sokat csillapít (7,5dB), nekem az ötösöm csillapít majdnem 8-at...

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#18) attka válasza Sipi (#17) üzenetére


attka
aktív tag

Szia!

Köszönöm a sok infót! Kérdésem az lenne, hogy ezen a problémán segítene a jelerősítő?Azért kérdem mert a hálószoba fater felségterülete igy ott a variálást elkerülném ha lehet :) Annyit tettem most, hogy átdugtam a 3.5db-esbe az Én kábelemet mert eddig a 7.2db-ben volt :) Kicsi javulás van csak!

Csumi:Attka

(#19) Sipi válasza attka (#18) üzenetére


Sipi
addikt

Segíthet, de ha jól tudom, egy saját tápos erősítő is csak tizenvalahány decibelt erősít. Ha valamelyik ágon olyan 20dB veszteséged összejött, az már pont akkorára esett le, ami már élvezhetetlen képet ad (vagy semmilyet). Ha ezen erősítesz, segít, de szuper az sem lesz.

Ha valaki jobban ért hozzá, javítson ki - remélem, rosszul tudom az erősítők max. teljesítményét.

Esetleg annyit tehetsz, hogy - mivel a hálóba megy először a drót - ott osztod ketté, egyik szál faterodé, a másik megy tovább. Utána erre a saját szálra fabrikálod azt, amit írtam (ötös osztó, sok hosszú drót).
Így is lesz veszteség, de nem akkora, mint a mostani megoldásnál.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#20) And válasza attka (#18) üzenetére


And
veterán

Szia! Szerintem Sipi #17-es hozzászólása megfontolandó, mert alapjában jó gondolat, hogy nem mindig a továbbvitt jeleket osztogatjuk szét (és ezzel bizonyos ágakban igen szép csillapításokat érhetünk el).
Ami még megfontolandó: a legelső splitter - az internetes ágban - lehet aszimmetrikus, a kábelmodemnek bőven lesz elég jele egy 9...11 dB-es csillapítás után is, és így a tv-ág csillapítása még kisebb lehet. Ha erősítőt teszel be, akkor az lehetőleg a közös - még osztatlan - tv-ágban legyen, mert 1.) így minden fogyasztási hely jelszintje nőhet, 2.) a már egyszer-kétszer csillapított, gyengébb jelet erősíteni nem szerencsés a zaj szempontjából (azaz mindig a közös - legnagyobb szintű - jelet kell erősíteni, és azt szétosztani, nem pedig fordítva.)

(#21) Sipi válasza And (#20) üzenetére


Sipi
addikt

Most építettem ki otthonra, és direkt a kábeltévé szerelőjét kérdeztem meg. Ettől lettem ennyire okos. :)

De amit írsz, az is igaz. Leosztott ágat erősítve a zajt is erősítem.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#23) Sipi válasza molngab (#22) üzenetére


Sipi
addikt

Bocs, nem engem kérdeztél, de azért beleszólok. :)

Szinte az összes Windows-os tunerprogram ''gyári hibás''. A hangolást lehetetlen elvégezni, pont ez a tünet: nem talál semmit (vagy csak kevés adót).

Az a bajuk, hogy többnyire úgy működnek, hogy kiválasztod, melyik országban vagy, és automatikusan beállítják a normát. Sajnos, valami okból Magyarországot állandóan a PAL DK-ba teszik, de nálunk a PAL BG van...

Emiatt ez a rész alapból nem megy. Többnyire hibás szokott lenni az a részük is, amikor magát a szabványt választod ki (PAL).

Ezt úgy lehet áthidalni, hogy egyrészt a gyári szoftverüket nagy ívben kihajítod :), majd pl. a dscaler-t teszed fel. Igaz, ezt sosem tudtam működésre bírni (az én gépemen fagyott), de legalább a csatornákat megtalálta. :)

Olyan opciókat kell keresni a hangolásnál, ami végignézi megahertz szerint a teljes hullámsávot. Ehhez is meg kell adni szabványt (sima PAL), mert nem folyamatosan, hanem valami fél megánként nézi át, és ha rosszat adsz meg, a szabvány PAL sávok között fog keresgélni, kevés sikerrel.

Itt jön az utolsó szívatás: sokszor le vannak korlátozva a tunerprogramok. Hiába nézettem át a teljes hullámsávot, meg is talált minden adót, ki is írta, hogy talált 53 darabot, de mivel valami beállításnál megtudta, hogy Magyarországon vagyok, egyszerűen kivágott a folytonos hullámsávból pár részt! (Tehát volt 100-500MHz-ig, de utána csak 700-tól folytatódott.) Így ugyanúgy nem tudtam elérni az adókat, holott behangolni sikerült...

Megoldásként próbálkozhatsz más tunerprogramokkal. Van pár Windows alá is, amit lehet használni.

Sajnos, sokszor magában a driverben korlátoznak...

Sipi

[Szerkesztve]

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#24) Sipi


Sipi
addikt

Egyébként ilyet Lifeview, ASUS termékeknél láttam/hallottam. A Hauppauge-om simán ment - ott jobban írták meg a körítést.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#25) And válasza Sipi (#23) üzenetére


And
veterán

''Az a bajuk, hogy többnyire úgy működnek, hogy kiválasztod, melyik országban vagy, és automatikusan beállítják a normát. Sajnos, valami okból Magyarországot állandóan a PAL DK-ba teszik, de nálunk a PAL BG van...''
Sőt, az én egykori tunerem (Wayjet) saját programja Magyarországhoz a Secam-ot hozta fel, de a weben is van néhány oldal, amelyek szerint Mo.-on még mindig a Secam-rendszer honos.. Egy biztos, és ez már sok-sok tuneres topikból kiderült: tévézésre a DScaler-nél nincs jobb progi.

(#26) Fanyuvo


Fanyuvo
tag

En vettem ilyen jelerositot, de ra kellett jonnom, hogy csak akkor segit ha nem kabelrol veszem a TV-t hanem levegobol. Amugy semmit nem jelentett.

(#27) attka válasza Sipi (#19) üzenetére


attka
aktív tag

Sziasztok!

Kipróbáltam azt a megoldást, hogy az internet helyére bedugtam ''szinte'' közvetlenülre az Én kábelemet így kikerültem egy osztást, de nem változott semmi! :U

Csumi:Attka

(#28) attka válasza Fanyuvo (#26) üzenetére


attka
aktív tag

Szia Fanyuvo!

Az az igazság, hogy levegőből vett adáson láttam Én is erősítést, és ott nagyon jó volt! KábelTV-n nincs tapasztalatom ,de ez nem jó hír amit Te tapasztaltál :U

Csumi:Attka

(#29) I_Am válasza attka (#28) üzenetére


I_Am
veterán

Akkor vmit Fanyuvo kollega nagyon nem jól nézett vagy csinált. 2 évig csillagpontos kábeltévé hálózatokat terveztem és kiviteleztem és egy 20dB-es állítható erősítésű szélessávú erősítőnek igenis nagy hatása van a jelre. Nálunk például 7 TV-t hajt meg egy 70-80dB-es bejövő jelet erősítve. Persze mellette jó minőségű kábelek és elosztókból van kivitelezve a hálózat.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#30) Sipi válasza attka (#27) üzenetére


Sipi
addikt

Ehhez a részéhez nem étek, de úgy vettem észre, hogy ha így szétdarabolod, sokszor a visszább lévő dróton is romlik a minőség, nem csak az osztás után.

Az is lehet, hogy maga az osztó sem egy szuper darab. Próbáld ki úgy, hogy semmit sem osztasz szét, lehőzod az első osztót is, így kapsz egy csupasz bejövő kábelt! Erre tedd rá a TV-t, majd a PC-s tunert is! Ha a TV képe jó, a bejövő jel okés, a kábelezés rossz. Ha a TV jó, tuner nem, vacak a tunerkártya. Itt segíthet egy kis erősítés.
Ha mindkettő rossz úgy is, hogy csak egy kábel jön a hálóba, és egyből megy TV-be (majd tunerbe), akkor pedig lehet zajgatni a kábeltévéseket. :)

De akármi is az eredmény, a helyedben ezt a dzsumbujt mindenképpen megszüntetném, mert sokat csillapít és rengeteg zajt össze tud szedni.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#31) Sipi válasza I_Am (#29) üzenetére


Sipi
addikt

Ja, elosztók.

Hol a fenében lehet jó minőségűt kapni? Tesco, Obi, Praktiker: főleg ázsiai dzsunka-cuccok. Pár villamossági boltban néztem, ott csak néztek, hogy mit tudják ők, milyen gyártmányú...

A szerelők hoztak egyet, ők azt mondták, hogy a MATÁV-nak van raktáron egy csomó jó, de ezeket boltban nemigen kapni, és nekik is úgy kell vételezni egy-egy szerelés előtt, hogy a helyszínre hozhassák. Ezt kissé kétlem, szerintem csak keresni akart rajta, de való tény, hogy nem láttam még sehol sem jó (német) gyártmányú elosztót.

Pedig a rendszernek ez a leggyengébb pontja.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#32) fokukac


fokukac
nagyúr

ha netán kéne valakinek egy erősítős szobaantenna, akkor nekem van egy!

Két hónapja vettem, sajnos totál feleslegesen....
asszem HAMA, és 5 e Ft volt, egyszer volt használva, kiscit olcsóbban megszámítom... :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#33) greenface


greenface
aktív tag

Tesco forgalmaz HIRSCHMAN TV-jel erősítőket, nekem nagyon bevált, 5k körül van az ára.

''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"

(#34) I_Am válasza Sipi (#31) üzenetére


I_Am
veterán

2dB-es osztóim vannak és tényleg nagyon kevés helyen lehet kapni. (én is Matávtól számoltam el egy dobozzal magamnak:DDD)

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#35) attka válasza greenface (#33) üzenetére


attka
aktív tag

Hirschmann egész jó márka :)

(#36) Sipi válasza I_Am (#34) üzenetére


Sipi
addikt

Ez a 2dB-es hanyas osztó? Mert ha ötös, ilyen kis csillapítással, tökön szúrom magam. :D

Sipi

[Szerkesztve]

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#37) attka válasza Sipi (#36) üzenetére


attka
aktív tag

akkor ne legyen inkább :))

[Szerkesztve]

(#38) And válasza Sipi (#36) üzenetére


And
veterán

Öö, asszem' már a legalapabb - szimmetrikus - kettes osztó sem lehet -2dB, mert a teljesítmény felezése önmagában minimum -3dB. (10*log 1/2= -3.01 ...)

(#39) shaft72 válasza I_Am (#34) üzenetére


shaft72
tag

Up!

Én is nyakig vagyok a házi kábeltévé hálózat építésében, 6 TV-t és a PC Tunert kéne meghajtanom. Ebben az esetben akkor a helyes megoldás egy jelerősítő (egy 20 és egy 30 db-esem van) a bejövő jelre, majd egy jó minőségű 6-os, vagy hetes splitter? Hol lehet ilyet kapni? Esetleg tud valaki nyúlni vhonnan? ;] Netről lehet rendelni esetleg?

(#40) faster


faster
nagyúr

Csak annyit szeretnék az antenna erősítő témához úgy általánosságban hozzátenni, hogy gyenge jelnél a tv elé rakott erősítő nem sokat ér, mert az erősítő nem tudja megkülönböztetni a hasznos jelet a zajtól, azt együtt erősíti, és a kábel, illetve az osztók végén már a gyenge jel van csak, a zaj viszont ugyanaz vagy még nagyobb, ezért az ilyen erősítőket a lánc elejére kell helyezni, vagyis pl. tetőantennánál az antennához minnél közelebb.

(#41) attka


attka
aktív tag

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget egy Hirschmann jelerősítő megoldotta a problémámat, gyönyörű tiszta képeim vannak! :) A UPC meg mehet a fr***ba mert igazából ez az ő feladatuk lenne!Útólag megtudtam, hogy lépcsőházanként kéne erősítőt használniuk de mivel nálunk egy házsorban 4 lépcsőház van nálunk 1 házsorba raktak egy erősítőt nem pedig lépcsőházanként!!! :(

Csumi:Attka

(#42) And válasza attka (#41) üzenetére


And
veterán

''A UPC meg mehet a fr***ba mert igazából ez az ő feladatuk lenne!''
Lehet hogy igazad van, de szerintem inkább a lakásonkénti megfelelő jelszint biztosítása a feladatuk. Ha egy házsorhoz egy is elég, akkor nem raknak fel többet. Arra meg nem számíthatnak, hogy Te otthon n+1 felé osztod a jelet a végpontokig.. ;]

(#43) attka válasza And (#42) üzenetére


attka
aktív tag


Szia!

Ebben csak azért vitatkoznék veled mert a lakásonkénti megfelelő jelszintbe szerintem beletartozik az is, hogy a jelet széttudjam osztani úgy hogy mindenhol ''nézhető'' legyen a szétosztott jel (nyilván itt max 3 TV-re gondolok!)!Ahol ez nem így van ott eleve gyengébb a bejövő jel annál mint amilyennek kéne lennie! :U

Ui.:Az erősítési hiányt meg maguk a UPC-s kollégák mondták akiket a központ zaklat állandó jelszint méréssel helyileg nálunk!

Csumi:Attka


[Szerkesztve]

(#44) Sipi válasza attka (#43) üzenetére


Sipi
addikt

Annyiban nem biztos, hogy igazad van, hogy a UPC-nek azt kell biztosítania, hogy a lakásodba bejövő kábelen meglegyen a 70-80dB. Ez két dolog miatt van így: először is, ennyi kell a jó minpségű képhez (egy tévén), másrészt ha nagyobbat nyomna be, túlvezérelné a jelet és újfent nézhetetlen lesz.

Tehát nem sokat tud tenni, 80dB felé nem mehet a végpontokon, mert Mari néni egyszem Tátra tévéje kifehéredik tőle. :)

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#45) tibyke


tibyke
tag

sziasztok,

szikerult barati aron hozzajuntom egy pinnacle pctv stereo tunerhez, be is rittyentettem a gepbe, szepen szalad win32-n es linuxon egyarant.

apro gixer, hogy eleg zajos, szemetes a jel, szerintem a kabeltv gyengeseget erzi meg.

az ''adas'' ugymond a falbol jon, fali aljzaton, de a lakasaba erkezese utan van 3 fele elagaztatva (a 3 szobaba)

par kerdesem van:
segithet valamit, ha egy fentebb emlitett jelerositot teszek a szamitogepes kabeltv aljzathoz?
(ha ez nem palya, akkor meg mindig beiktathatom az elagazas ele)
segithet, ha ''atvezetem'' a labamnal hevero APC zajszuron (ami egyuttal tulfeszvedo is)?
segithet, ha minosegibb kabeleket/aljzatokat hasznalok?

koszi elore is!

(#46) benjoe1


benjoe1
aktív tag

Sziasztok!

Lehet vhol interneten online jó minőségű splitter-t venni kábeltv-hez? Az összes környékbeli boltban csak 5-900 mhz-es noname szutyok van.

A bejövő jelet egy splitter most 4 fele osztja, de csak kettő van használva (hálószoba, nappali), ezért szeretném kicserélni egy 2way splitterre. A hálószobában van egy tv és a számítógép amibe most szeretnék tvkártyát venni. A koax kábelek a falban vannak, így most egy fali csatlakozó van (Legrand-os). Hogyan osszam meg a jelet a hálóban a lehető legjobb minőségben?

http://vendeghazszarvasko.blogspot.hu/

(#47) wassermann válasza benjoe1 (#46) üzenetére


wassermann
addikt

Elvileg többen mondták már, hogy 10-2000MHz-essel jobb a jel, de még én sem láttam sehol. Talán a parapolákról jövő jelhez készül, nem tudom?
A lényeg: én egy jobb 2-es elosztót használnék (pl. Hirschmann) és a fali csatlakozót én kihagynám. Nálam bent van ugyan a falban, de nem csillapít feleslegesen, mert az alsó szélénél bizony kihoztam az eredeti koaxot egy csavaros ''F''-csatlakozóval.

(#48) benjoe1 válasza wassermann (#47) üzenetére


benjoe1
aktív tag

wassermann, én sem találtam sehol 2000 mhz-eset, de végre meg tudtam rendelni hirscmannt. Hogy is van ez a koax kivétele a falból? Szóval tegyek rá F csatlakozót és utána egy splittert, majd onnan az egyik a tv-be, másik a tv kártyába? V. van olyan splitter, amit bedughatok a fali csatlakozóba és az osztja tovább kétfelé? H. érhetem el a legjobb minőséget?

http://vendeghazszarvasko.blogspot.hu/

(#49) wassermann válasza benjoe1 (#48) üzenetére


wassermann
addikt

Az egész játék arra megy ki, hogy a fali csatlakozó pocsék minőségű illesztést csinál. Szóval a fali csatlakozót csak azért hagytam ott, hogy eltakarja a nagy lyukat. A koax-ot én úgy húztam át, hogy egy alkalmas ponton forrasztópákával átlyukasztottam a fali dugaljat, de ha tudod alatta/mellette is kihúzhatsz pár cm-nyi rövid koax-ot.
Utána csavaros F-csati a koaxok végére (nálad így 3db kell) és értelemszerűen közéjük a pici, ezüst színű Hirschmann-elosztó kocka. Ha esztétikailag zavar, hogy ezüst színű, az egészet betekerheted szépen fehér szigszalaggal.

[Szerkesztve]

(#50) fireman válasza attka (#41) üzenetére


fireman
tag

Hasonló problémákkal küzdök én is, meg tudnád adni az erősítő pontos típusát, hol vetted, mennyiért, hová építetted be...stb?
:F

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.