- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof123
őstag
válasz
Bacusuz #41480 üzenetére
Szia!
Nagyvonalakban:
BIOS-ban Ai tweaker fül.
Először töltsd be az XMP profilt a ramoknak.
CPU Ratio - ez a szorzó állítása. Állítsd All core-ra. Ezután állítsd 40-re és majd később emeled. BLCK-hoz nem kell nyúlnod.
(A "CPU Ratio és a BLCK szorzata az órajeled" -> 100 x 40 = 4000 Mhz.)
Eután a "cpu vcore voltage mode"-ot állítsd 1,1 V-ra (Manual mod). Elmented és belépsz a windowsba, ezután teszteld le prime95, linx vagy ibt-vel. A hőfokokat figyeld, ezeknél a programoknál a 90°C nem ritka így nem kell majd megijedned, de ne nagyon menjen feljebb.
Ha nincs probléma, akkor megpróbálhatod emelni a szorzót 41-re, 42-re.... Ha megfagy a gép, kék halál vagy bármi történik, akkor adni kell még neki feszültséget. pl.: 1.1 V-ról 1.11 V-ra...Ha további kérdésed van, akkor ITT is érdeklődhetsz. Emellett ha a topicban rákeresel az Asrock szóra lesz több találat is...
-
válasz
Bacusuz #41480 üzenetére
Kertem kepeket, ez igaz. De nyugodtan szoljon hozza olyan, akinek van lövese a Haswell tuningrol
En leragadtam egy homokos hidon az idöben es ez a bios nekem gyanusan sok ismeretlen elemet tartalmaz...Mindenesetre ki kellene deriteni az auto ertekekröl, mit takarnak alapallapotban (pl az Axtu win alatt feltehetöen jelzi a Hardware Monitor fülön) es kezdetnek azt belöni. Turbo nelkül (vagy izles szerint a turbo erteken) offset beallitassal es legkisebb LLC vezerlessel (legnagyobb droop) megkeresni a proci aljat. Ezutan lehet elkezdeni tolni felfele, ott mar hozza kell nyulni a lap ertekeihez is es abbol en sokat nem ismerek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Íme az új Android Auto!
- Linux kezdőknek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest