- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
jano_77 #41572 üzenetére
csináld amit #41578) Ueda kolléga tanácsol + ennyi ramnál emelj kicsit az mch feszen , tuti hogy kell neki a kakaó , főleg quaddal.
Memóriáknamk is adhatsz kicsit többet, +0.1-0.2v ot., ha eljutsz valameddig akkor majd kikisérletezheted a min beállítást. pár hsz el feljebb linkeltem giga p45+quad tuninghoz egy kis olvasmányt olvasd el.
Ha itt lenne a kezemben masina már tuti kikszködtünk volna valamit , de sajna nekem a magyarázás sosem ment. -
darál0w
Jómunkásember
-
-
Ueda
senior tag
válasz
jano_77 #41554 üzenetére
Na ... mert le kellett tölteni az alaplapod kézikönyvét a gyártói oldalról. BIOS-ban lépj be az MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) oldalra. Itt :
- CPU Host Clock Control : Enabled
- CPU Host Frequency : 350
- PCI Express Frequency : 100
- Memory Frequency : 667 (vagy ha kiszámolja a cpu-ból, akkor 700=350x2) legyen, de lényeg, hogy a legalacsonyabb, amit enged.Ez a 4 beállítás lenne a lényeg.
Ha ezeket sikerült beállítani, akkor ellenőrzésképpen a CPU-Z / Memory fülön az FSB : DRAM-nak 1:1 - t kell mutatnia (elméletileg). Ha ez nem jönne össze, akkor majd várd meg aki tapasztaltabb nálam.
-
Ueda
senior tag
válasz
jano_77 #41552 üzenetére
Neked van DDR2 800-as memóriád és darál0w DDR2 1066-ra gondolt. De ez annyira most nem számít, mert a DDR2-800-al is el lehet menni 400 fsb-ig. A lényeg az lenne, hogy vissza kell osztani a memóriát, hogy az FSB : DRAM arány 1:1 legyen. Így már lehet emelni a processzor fsb-jét. Ami alapon 333. Egy kis tuninggal 350-re felemelni és megvan a 350x8=2800 Mhz. Feszültségemelésre nincs szükség még ezeken az órajeleken.
-
-
belaazallat
addikt
válasz
jano_77 #36645 üzenetére
"Illetve online játék közben - WoT - minden nap többször kifagy a gépem - feladatkezelővel tudom kilőni, majd újraindítani -, elképzelhető, hogy ez is emiatt van?"
erre a kérdésedre is kaptál már választ a P35 topicban és a WoT os topicban. Leírtuk, mit hogyan próbálj ki!
Többieknek: egy csomó dolgot már végig "zongorásztunk" a kedves fórumtárssal a P35 topicban. Előzmények.
-
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz
jano_77 #36331 üzenetére
Egy bios reset azért nem árt.Konnektorból kihúz,gombelem ki vár,gombelem vissza,bios óra beállít,és indít.
(#36328) lazlo16
Nem írtad menyit szánsz rá de 11K körül Alpenföhn Brocken.De a Milyen cpu hűtőt vegyek? topicban a szakik majd segítenek. -
-
enemy107
senior tag
válasz
jano_77 #36274 üzenetére
M.I.T. menün belül:
CPU Host Controll-Enabled
PCI Express Frequency-100
System Memory Multiplier-2.00 (Ezt majd utólag belőjük, ha a proci meglesz)
System Voltage Controll-manual
Minden fesz normalra és emeld az FSB-t alapról, amíg indul a gép, vagy indul de fagy.
Ott vegyél vissza belőle 5 MHz-et és akkor ha kiteszteled, és stabil, megvan az alap feszes stabil beállítás. Utána léphetsz tovább.
Amit nem említettem a felsorolásban azt hagyd alap beállításon.woci01:
Nem igazán, amire most kevés, arra már sajnos akkor is kevés lesz, és nagyon melegszenek. Ha a HT szálat lekapcsolod, akkor pár fokot nyersz, de annak sincs értelme, mert viszont "butább" lesz a proci.
[ Módosította: bolondember ]
-
enemy107
senior tag
válasz
jano_77 #36271 üzenetére
A System Memory Multiplier rész a biosodban, ott tudod beállítani mekkora frekvencián menjenek a ramok.
pl 250 FSB-nél 2.66-os szorzóval 666Mhz en mennek.3.33-as szorzóval 832 MHz-en.
Első lépésre tedd 2-es szorzóra. Ha ki lesz tesztelve a proci mennyit tud, majd utána belőjük a ramot hozzá. PCI frekit 100-ra állítsd, a többi fesz normal. CPU-Z képet ha teszel fel memory spd füllel, illetve cpu füllel akkor többre jutunk. Fusson alatta a prime, és a Core Temp. A biosról is jó lenne.woci01: Én 65 foknál nem nagyon szeretem ha melegebb. Persze más kérdés 24/7-re, vagy csak egyszeri tesztről van szó.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest