Új hozzászólás Aktív témák

• warezxts

senior tag

Sziasztok!
    Kicsit összetett a dolog a sok próbálgatás miatt, de leírom.
    Alaplapom P5B Premium, CPU: E8500 (3.16Ghz, Freki 333 default), RAM: Noname DDR2-800, VK:4850HD

A szorzó (9.5x333) miatt a RAMom DDR2-667-nek ismerte fel. Emelni akartam a a 333-at 400-ra hogy legalább 1:1 arányba legyen a RAM és az FSB. Proci 8x szorzóval 3.2GHz ami picit több, de OK. Voltot kellett emelnem a procinak is 1.265V-ra. Ahogy néztem, így a gép stabil, még akár 8.5x szorzóval is, bár cpustressz alatt 52-53 fokra akkor felszalad, de nem vagyok maximalista. És innen jön a trükkös rész:

Ha videókártyán DXVA rendereléssel nézek filmet, nagy zöld képernyőt kapok, hang van.
    Ha leveszem 333-ra a fenti 400-ról a cpu frekit (gondolom ez az FSB) akkor jó.
    PCI-e: auto helyett 100Mhz fix (növeltem ezt is hátha)
    Gondoltam rá, hogy na majd jól emelem a voltját, de nem jött be az sem., lényegében semmi nem jött be amiket próbáltam. Egész addig még maradtam az alternatívánál, azaz hogy keresek 333 és 400 között egy értéket. Ez a lélektani határ egyébként 380Mhz lett. Másik érdekesség, hogy a gép ki-be kapcsolása esetén 380MHz FSB felett, 1 hosszú 3 rövidet csipog, utána az egy szokásost, és megy is tovább, mintha nem történt volna semmi. ez a csipogáskód viszont memóriaprobléma. :F
    A memória voltját is megpróbáltam hátha, de 0.5V emelésnél már probléma volt.

Ki szeretném hozni hogy minden úgy menjen ahogy az elején beállítottam (kicsit húzott proci, ddr2-800), de legyen DXVA renderelésem. Sajnos elvesztem abban hogy mi érintett és mi nem. Videókari? PCI-e? Voltok? Frekvenciák? Memória?

Ha valakinek van ötlete, szívesen várom - vállalkozó kedvű vagyok :DDD

Előre is kösz MINDENKINEK!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés