- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
warezxts
senior tag
Sziasztok!
Kicsit összetett a dolog a sok próbálgatás miatt, de leírom.
Alaplapom P5B Premium, CPU: E8500 (3.16Ghz, Freki 333 default), RAM: Noname DDR2-800, VK:4850HDA szorzó (9.5x333) miatt a RAMom DDR2-667-nek ismerte fel. Emelni akartam a a 333-at 400-ra hogy legalább 1:1 arányba legyen a RAM és az FSB. Proci 8x szorzóval 3.2GHz ami picit több, de OK. Voltot kellett emelnem a procinak is 1.265V-ra. Ahogy néztem, így a gép stabil, még akár 8.5x szorzóval is, bár cpustressz alatt 52-53 fokra akkor felszalad, de nem vagyok maximalista. És innen jön a trükkös rész:
Ha videókártyán DXVA rendereléssel nézek filmet, nagy zöld képernyőt kapok, hang van.
Ha leveszem 333-ra a fenti 400-ról a cpu frekit (gondolom ez az FSB) akkor jó.
PCI-e: auto helyett 100Mhz fix (növeltem ezt is hátha)
Gondoltam rá, hogy na majd jól emelem a voltját, de nem jött be az sem., lényegében semmi nem jött be amiket próbáltam. Egész addig még maradtam az alternatívánál, azaz hogy keresek 333 és 400 között egy értéket. Ez a lélektani határ egyébként 380Mhz lett. Másik érdekesség, hogy a gép ki-be kapcsolása esetén 380MHz FSB felett, 1 hosszú 3 rövidet csipog, utána az egy szokásost, és megy is tovább, mintha nem történt volna semmi. ez a csipogáskód viszont memóriaprobléma.
A memória voltját is megpróbáltam hátha, de 0.5V emelésnél már probléma volt.Ki szeretném hozni hogy minden úgy menjen ahogy az elején beállítottam (kicsit húzott proci, ddr2-800), de legyen DXVA renderelésem. Sajnos elvesztem abban hogy mi érintett és mi nem. Videókari? PCI-e? Voltok? Frekvenciák? Memória?
Ha valakinek van ötlete, szívesen várom - vállalkozó kedvű vagyok
Előre is kösz MINDENKINEK!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Xbox Series X|S
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Futás, futópályák
- Milyen házat vegyek?
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Macska topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- i7-13700k
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- 8.gen i3 és 9.gen i5 processzorok érkeztek!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest