- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vesa
veterán
Mit várunk egy tudományos analfabétától, aki minden szempontból a középkorba réved? A probléma az, hogy láthatóan teljesen elvesztette az eszét, és amilyen szinten fullba nyomja a kretént orosz ügyileg, pont úgy kezdek aggódni amiatt is, hogy idén már a Covid is a teljes konteózás szintjén lesz kezelve, vagyis látok rá esélyt, hogy kissé megkésve bár, de rálép a Bolsonaro féle ostoba vallási/ideológiai/konteó alapú agybeteg útra, ami Brazíliában nem kevés életet követelt.
-
Vesa
veterán
Ebben ugye az a csodás, hogy a tudományos módszertan hitelessége melletti érvelés részben azon alapul, hogy a folyóiratokban megjelent tanulmányok validak. Az ilyen esetek miatt még nehezebb lesz megétetni majd az átlagemberrel, hogy a szakember jobban ért egy témához, mint a fotel konteós hülye.
-
B.meg, a tudományos élet Mészáros Lölői. Támogatom, hogy egy grönlandi katonai támaszpont wc-inek pucolásával foglalkozzanak hátralévő életükben. Milliók élete múlik a tudományba helyezett bizalomban, minden egyes ilyen eset méteres betűkkel megy az oltás és egyébtard népek transzparenseire.
-
Ringman
félisten
The CDC confirms 2 pediatric monkeypox cases in the USA
szerk:
WHO [link]98.8% (9990/10107) of cases with available data are male, the median age is 37 years (IQR: 31-43).
Males between 18-44 years old continue to be disproportionately affected by this outbreak as they account for 77.2% of cases.
Of the 10,141 cases where age was available, there were 72 (0.7%) cases reported aged 0-17, out of which 23 (0.2%) were aged 0-4.
Among cases with known data on sexual orientation, 98.1% (3438/3506) identified as MSM. Of those identified as MSM, 33 / 3438 (1.0%) were identified as bisexual men.
Among those with known HIV status 39.6% (1,015/2,561) were HIV-positive. Note that information on HIV status is not available for the majority of cases, and for those for which it is available, it is likely to be skewed towards those reporting positive HIV results.
253 cases were reported to be health workers. However, most were infected in the community and further investigation is ongoing to determine whether the remaining infection was due to occupational exposure.
Of all reported types of transmission, a sexual encounter was reported most commonly, with 2,584 of 2,745 (94.1%) of all reported transmission events.
Of all settings in which cases were likely exposed, the most common was in party setting with sexual contacts, with 443 of 1,039 (42.6%) of all likely exposure categories. -
-
mpo
veterán
Hajnalban olvastam a látogatási tilalomról, de akkor ezt nem tettem ide.
Most vagy a FB tele van hülyékkel vagy a Covid pusztította a szürkeállományt."Bár száz facebookos kommentből nagyobb ívű következtetéseket nem érdemes levonni, a kórház posztjánál feltűnő az olyan reakciók magas aránya és hisztérikus hangvétele, amelyek szerint a járványügyi korlátozó intézkedések valójában egy háttérhatalmi népirtási terv részei. Ez nem sok jót ígér arra az esetre, ha a járvány ismét komolyabbra fordulna, és vissza kellene hozni a maszkviselést vagy hasonló védelmi intézkedéseket."
-
-
Ez egy béna alkalmazása az oltás utáni fertőzéssel immunizálásnak. Gyakorlatilag ez az, viszont ha már ilyet csinálnak, csökkentsék a rizikót, maszkviselésre és tömegtől távolmaradásra kötelezve mindenkit, akinek nem pont 1-5 hónapos a legutóbbi oltása.
#64044: ez fantasztikus lenne
-
-
Z.É.T.
őstag
Nagyon minimálisan bontsuk ki, elméleti szinten:
Hormonális eltérés is lehet a víruskötődésben, ezáltal a megbetegedésben és fertőzőképességben is.
Tegyük fel, hogy van ilyen a mpx esetében, így a férfiak férfiakkal szorosabb kontaktusba kerülők veszélyeztetettebbek első körben.(ha tényleg szándékoltan "meleg-vírus" lenne, akkor meg keresnék egy olyan országot, amelyik technológiai és ideológiai értelemben is képes lenne fegyverként bevetni egy lmbtq kórságot. Z naugyeZ.
)
-
Viszont lehetséges, hogy 4-5kör után már érzékelhető IQ-javító hatása lesz, ha up-to-date oltást felvevő túlélő vs körönként 1-2%-al fogyatkozó antivaxxer populációkkal számolunk. A covid belép a világpolitikába és idővel boríthatja a bilit az emberi hülyeségre alapozó rezsimeknél.
-
A heti 100font semmire se elég - kb magyarországi költségekkel lehet számolni + 3x annyi a rezsi, 2x annyi az üzemanyag, de nem szabad olyan munkát elvállalni, ami ennyire gáz. Normális helyeken 100% jár hónapokig - pl a sokat szidott NHS-nél is. A tesco viszont már a középsz.r munkaadók közé tartozik.
Valóban jó lenne egy normálisabb központi szabályozás, de azt azért látni, hogyha valamit megenged a törvény, akkor nem minden egyes munkaadó nyúzza maximálisan a dolgozóit, a falig elmenve...
-
Azért ez nem egészen így van, pikpakk jelentkezhet PIP-re, universal creditre, stb. Ez nem Orbanisztán. Viszont tény, egy magasabb jövedelműnek lehet durván húsbavágó történet, ha a jobban fizető állásából hirtelen a benefitesek szintjén találja magát.
A pozitív tesztre meg szimplán azt mondanám bármelyik munkaadónak, hogy kapjabe, beteg vagyok - ha neki úgy tetszik viszlát, keresgethet fél évig új melóst vagy menjen ő kapálni/légiirányíthatni/stb. Brutál munkaerőhiány van az országban, a munkavállalóknak egyszerűen a sarkukra kell állni. Ahol mi dolgozgatunk (pedig nem miniszterelnöki titkárság vagy city nagybank...) fel sem merül, hogy a "főnök, ramatyul vagyok" telefonra berángatnának.
-
Sped
aktív tag
Annak az esélye, hogy ötször szedd össze a fertőzést, meg hatványozottan kevesebb, mint akár egyszer. Tudom saját tapasztalat nem mérvadó, de én az elmúlt 1 évben tényleg minden megtettem (értsd: semmit nem védekeztem), mindenhova mentem, tömegközlekedes, étterem, mozi, céges buli, edzőterem, strand, kirándulás, nyomtam ezerrel és semmi. Párom fodrász, napi szinten emberek között, ott is eldobták még a kötelező előtt a maszkot, mert mindenben is zavar, és így se. De a környezetemben is alig vannak, 1-2 persze van mindig, kollégák főleg, de mindenki éli az életet ezerrel, benne van a pakliban. Azért nem olyan könnyű ezt elkapni. Pár ezer fertőzött? Egy majd 10 milliós országban? Észrevehetetlen.
-
-
-
-
-
-
Ringman
félisten
van aki szerint nem annyira para ez a variáns:
[link]No it's not, if you analyze the data correctly:
Comparing Nextclade BA.5* (more robust than pangolin) + N:136D with Nextclade BA.5* baseline there's no clear growth. It varies a lot by country, probably just founder effects. I wouldn't worry. -
-
-
-
-
Ringman
félisten
-
-
-
-
-
-
Ringman
félisten
remélem a 3. körben már nem megint 0-ról kell lefolytatni az eljárást, mert akkor soha sem érünk a végére, csak ki kell cserélni a friss variáns kódjára az mrns-t (vagy hozzá kell adni harmadiknak).
de ha az új vakcinák sem akadályozzák meg a terjedés, akkor meg a végtelenben a megoldás.
+ nasal vaccine mikor lesz? -
Drizzt
nagyúr
"Az eddig beérkezett 32 millió adag vakcinából mostanáig több mint 16,8 millió adagot oltottak el eddig első, második, harmadik és negyedik oltásra. Magyarország az első uniós beszerzésben összesen 24 millió adag oltóanyagot rendelt, ez gyakorlatilag már beérkezett. A jövőben még Pfizer-szállítmányok várhatóak. Jelenleg is tehát bőven van oltóanyag ahhoz is, hogy a megerősítő oltást is mindenki fel tudja venni."
Tehat van mit szurni boven. Es Pfizerbol lesz is. -
Cége válogatja hány hétig adnak 100%-ot.
Olyan helyre nem megyünk dolgozni, ahol csak a kötelező minimum ssp van...Nem vagyok konstruktív, elegem van, b.sz.k meg magukat a tökölődéssel. Itt jöttek, hogy húdeszupergyorsan lehet új mRNS oltóanyagot a piacra dobni, aztán jött több, mint FÉL ÉVE Pfizer+Moderna, hogy az ő cuccaik 100 nap alatt istenbizony a polcra kerülnek, aztán mi lett belőle? Nagy semmi.
-
Ezt azért úgy kell olvasni, hogy UK-ben simán beteget jelenthetsz kb bármivel. Ha felhívod a főnököt, h szarul vagy, akkor 5 napig simán mehetsz betegszabira és nem úgy vettem észre, h működne bármiféle szocial pressure. Max a jogaikról halványlilával sem rendelkező, angolul félig (se) tudó bevándorlónál.
Persze kétségtelen, ez egy lépés vissza. A brit járványkezelés az extremitások között ugrál, millióknak fizettek furlough-ot/vállalkozási segélyt a semmire, most ezt fizeti vissza a nép (természetesen nem az, aki profitált).
-
-
mozso
senior tag
Németeknél is lazábban vesznek már mindent, mindenki elfáradt - belefáradt. A belefáradt - elfáradt számaikat látod most, amik még így is durván növekednek. Nem is tudom mi lenne, ha olyan alaposan csinálnák a felderítést, mint 6-9 hónapja. Mondjuk még most is kb. 2 nagyságrenddel jobban állnak a dologhoz, mint itthon.
Nekem ismerősi, üzleti kapcsolat körökben megint láthatóan sok az ismét covidos. -
-
Ringman
félisten
szóval lehet imprinting - az áteséstől.
thread: [link]+ guardian cikk:
People who caught Covid in first wave get ‘no immune boost’ from Omicrontanulság:
- semmilyen esetben sem érdemes "túl lenni rajta"
- a kormányok+nagyvállalatok+média és az emberek érdeke ellentétes. -
-
Én kértem a bezárást. Van egy céges Teams csatorna ahová gyűjtöm a cikkeket (innen is), nem kell topik hozzá, értsd: nem születtek hozzászólások, arra meg nincs időm, hogy minden cikket, amit szerencsére ide beraktok, átmásolgassam és összefoglaljam magyarul (ott volt egy ilyen követelmény).
Az én értelmezésemben összeolvadt a két topik, eddig párhuzamosan futott a komoly és tudományos. Ha úgy tetszik a tudományos kocsma felnőtt a feladathoz és túlnőtt a korábbi szerepén. -
-
-
Effektíve BÜNTETNEK a védekezésért. Vagy kiveheted a gyereket sulikötelezettség mellett csak úgy az iskolából? Annyit mondanak "védekezés" címén, hogy nyomj bele 2 adag múzeumi turbóPfájzert. Jah...
Igen, a tudomány már 2020 nyár elején(!!) kezdte jelezni, hogy baj van, de az összes kormányzat "valahogy" ezt szőnyeg alá söpörte.
-
Ringman
félisten
A booster dose of mRNA-1273.214 increased neutralizing geometric mean titers (GMT) against Omicron approximately 8-fold above baseline levels. Primary endpoints of non-inferiority against ancestral SARS-CoV-2 were also met, with GMR against ancestral SAR-COV-2 (D614G) of 1.22 (1.08-1.37)
[...]
We are submitting our preliminary data and analysis to regulators with the hope that the Omicron-containing bivalent booster will be available in the late summer. -
-
Link a teszthez végre, vagy írsz még egy háború és békét
?
De valóban, ba.1-es oltóanyaggal kapcsolatban, ami a valóságban kb 2023 januárban érné el a pácienst, nem vagyok túl optimista, lévén a ba.4-5 kb olyan messze van tőle, mint a ba.1 a vuhanitól.
Közben a majmolós sztorihoz: nekem úgy tűnik, hogy ez egy legalábbis közel-STD szintű cucc, sokkal lassabban terjed, mint pl a covid. UK most jutott el a 300esetig, USA sem produkál nagy számokat. Nyilván ez lesz jóval több, de ha egy majmot kell meg#ni ahhoz, hogy beszerezze az ember, akkor annyira nem lesz nehéz védekezni ellene...
-
#1 annak a 99.4%-nak a negyede valószínű ba.1/2 áteséssel indul = igen valószínű jobb irány omikron felé terelni a védelmi rendszerüket, kb harmada pedig max 2 régi oltással rendelkezik = valószínű itt is érdemes variánssal oltani.
#2 tehát az átesés ér valamit, a csilivili új vakcina meg semmit?
#3 régesrég megrendelte az EU és UK is. -
Drizzt
nagyúr
3. A megrendelés EU szinten már kb. év elején megtörtént. Nem tudok róla, hogy az a szerződés leállt volna. De arról sem, hogy bármit is szállítottak volna a részeként. Kíváncsi lennék róla valami hírre. Egyébként ha nem lesz más, a számok meg romlanak majd őszre, akkor nekem simán jöhet a negyedik vuhani, ha nem lesz más érdemesebb helyette.
-
Nem én voltam kismilliószor leoltva a topikban, hogy minek f.sok az imprintálódástól?? Na akkor tessék kiszolgálni azokat, akik próbálták ezt kikerülni, és vagy nem kaptak egyáltalán vuhani löttyöt (=gyerekek = fő terjedési vektor) vagy minimalizálták a bevitelt. Jópármillió omikron átesett is van már, igen valószínű nálu(n)k is másképp néz ki az imprint-történet.
Egyébként úgy tűnik nem akkora mumus az az imprinting covidnál, mint amekkorának beállítani próbálják:
(+egy másik)
#62887: nyilván poén volt. Avagy a koksz-túladagolás és a full fitt egészséges életmód is halálhoz vezet -
Minden halálhoz vezet, jelenlegi tudásunk szerint
.
Nálunk lehet műsor lesz hamarosan, egy helyi ismerős tünetmentes pozitív volt 2hete, gyerkőce iskolás... Szerencsére az eü és környéki dolgozóknak még kötelező a rendszeres teszt (PCR is), úgyhogy totál nem megy a szőnyeg alá egy újabb hullám.
-
-
-
Vesa
veterán
A cikk szerint úgy tánik, hogy az LFA-1 receptorok játszanak szerepet a T-sejtek fertőzésében. Ez egy elég fontos felfedezés, már eleve amiatt, hogy a jelek szerint ACE-2 receptorok hiányában is képes a vírus fertőzni, csak éppen akkor (illetve amellett is) a T-sejteket fertőzi. Ami ugye elég gáz, mivel annak kéne védenie ellene.
-
Legyek az ördög ügyvédje: a folyamatos maszkerkodás+kézfertőtlenítés miatt 2évig minimális volt a kapcsolatunk ezekkel a sz.rokkal. Ovisulikban is komoly +szünetek fogták vissza a terjedésüket. Így mindenféle védelem, amit 3-4-5 évvel ezelőtt kiépítettünk ellenük, halványult, úgyhogy most rohanunk a budira, kehesek vagyunk, stb, kicsit erősebben, mint régen.
SzVSz emiatt is kéne amikor lehet, maszkszünetet tartani - nem a "megfullad a bajnok úszó a céókettőtől" konteók mentén. -
kolopele
nagyúr
-
tisn
addikt
csodak nincsenek, a magyarok eu allapota az exszoci orszagokhoz hasonlo, ahogy az euben elkoltheto penz is mennyisege is. a nyugat ejropai orszagok irrelevansak, csak hergelesre jo a veluk valo osszehasonlitas. erdemi infot nem nyujt, nem fogjuk a magyarokat hirtelen 30%-al lefogyasztani, a dohanyosok szamat 30-50%-al csokkenteni, es nem megy el hirtelen a magyarok 70% sportolni sem. es a penzfarol sem fogunk lerazni parezer mrd ft-ot az eüre, sem tizezer magyar szakorvost hazahozni nyugatrol.
amugy csodaausztria hasonlo teljesitmenyt nyujtott, ezen azert erdemes elgondolkodni.
es elkepedve hallottam, hogy olaszorszagban meg kotelezo az iskolakban a maszk.
-
-
A nyári nyugi magyar tapasztalat: Magyarországon tényleg alacsony esetszám/halálozás volt mindkét covidos nyáron. Lehet véletlen egybeesés, de lehet az egyedien korán kezdődő és hosszú nyári szünet+jellemzően alacsonyabb kontaktusszám eredménye. USA-ban fogalmam sincs pl, hogy a gyerekek sportfoglalkozásai (foci, stb) mennek-e a nyári szünetben? Nagyobb %-ban jár-e az átlagpolgár tömegrendezvényekre? (kosármeccs, stb?) Sztem igen - így más a vektorok súlya.
#62687: flu szintre kell egyszerűsíteni az (mRNS) oltások körüli bürökráciát + nyomni az orrspray-oltóanyagokat. A flu komplett fejlesztési ciklusa fél év: a covidnál úgy-ahogy ennyi fáziskésés még belefér még a jelenlegi őrült mutációs tempónál is. Most ugyebár két egész évvel vagyunk lemaradva.
-
kolopele
nagyúr
Kissé letértem a tudományos vonalról, sikerült ma vele rokonaimat is felbosszantanom, szóval most kissé átgondolom majd a dolgokat, pihenőre vonulok őszig
Azért azt megjegyezném, hogy elég sok tesztet végeztettem még az omikron előtt, és soha nem mutatott pozitív eredményt, pedig tűz közelben voltam a vuhani és a delta alatt is, jobban már nem is lehettem volna. Hetente nézettem PCR tesztet, amikor nejem elkapta a vuhanit is meg a deltát is.
Vesa: Nehezen. Az is baj már, hogy ha egyet tüsszentünk, már mennénk is tesztre. Belénk ivódott valószínűleg örökre, az igazság meg valahol félúton lehet. -
pontosan, b.sznak tesztelni már. Az ingyenes tesztek teljesen megszűntek, még akkor se tesztelnek le, ha tüneteid vannak. Minden infó effektíve az eü/care dolgozók kötelező tesztjeiből fut be ezután.
Jómódú: esetleg megúszta a ba.1-es vagy ba.2-es kört/más fázisban mozog.
-
pjen
félisten
Szerintem a járvány valódi méretének megitélésére a betegszám adna pontos eredményt. Az, hogy fertőzött nem jelenti azt, hogy beteg is lesz. Nagy valószínűséggel a lakosság 90% a találkozott már a vírussal, attól, hogy ma ad egy negatív tesztet holnap már bőven lehet fertőzött.
-
-
Persze, pozitivitás alapján fel lehet szorozni, hogy mennyi lehet a valós esetszám. De ők is vízzel főznek, nincs olyan, hogy az én pozitív PCR-om csak az ONS-hez jut el, a gov dashboardre nem
. Mindennek van hibája, minél kevesebb tesztből kell várat építeni, annál nagyobb lesz a hiba.
A gov dashboard a konkrétan lejelentett pozitív esetek száma, mindenféle populációbecslés nélkül.
-
-
-
A ba.1 azért elég komoly számokat produkált, napi 200+e regisztrált esettel, szvsz meglesz a 25% konkrétan ba.1-re. ba.2 már kevesebb eset (valszleg az oltás+ba.1 immunitás miatt).
Gyerekeknél, akik fő terjesztési vektor, még több is lesz az átesés, viszont a körükben nagyon alacsony az átoltottság.
-
-
Ez elég érdekes, hacsak nem Borisz birkanyájimmun-projektje keretében kapta el a kislány, akkor 2020 későbbi hónapjaiban igazán megúszhatta volna covid nélkül. Itt uis becsületesen becsukták a sulikat a komplett alfa hullám idejére, és a Vuhani nagy részében is be voltak zárva. A szívás a delta volt nekik és az omikron, ahol már telibeszarták az egészet.
#62583: Esélyes, hogy a tömeg azt kapja, amit megérdemel: időről időre egy újabb járványt, ennyi.
-
Igen, tőlünk nem akar kipusztulni, de fura, a közvetlen környezetembem, amin a ba.1(?) ténylegesen át is ment februárban, nincs nyoma újabb körnek. Nejem most 2 idősotthonnal dolgozik, februárban mind2 omikronozott, most full nyugi van.
Tartok tőle viszont, h csökkent a "civil" tesztek száma, így a pozitivitást kell nézni.Én ezt a kört nem szeretném elkapni, rossz nyelvek szerint ütősebb a ba.1-nél - aminek viszont hálás vagyok, hogy boostolta az oltásokat.
-
Az oltás helyett a gyógyszerekben bízóknak némi rossz hír: a "Paxlovid visszaesés" mellett már van "Paxlovid száj" is (utóbbi egy kellemetlen íz érzet a gyógyszer szedése alatt):
Paxlovid Is a Game Changer and a Head-Scratcher
Szóval, most (miután az USA berendelt 20 millió adagot), kezdenek szaporodni a kérdőjelek a gyógyszer körül. (Az okokat vizsgálatok híján csak találgatják: az oltottság befolyásolja, vagy az eltérő Covid variánsok, vagy valami egyéb?) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Micro Four Thirds
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest