- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
syberia #53380 üzenetére
Ezt esetleg segítesz értelmezni? (vagy bárki más)
Én annyit értek belőle, hogy a máj mellett alacsony mértékben a lépben és nagyon alacsony mértékben a mellékvesében és a petefészekben is megjelenik.
(nem tudom mire vonatkozik és mi a mértékegység, de máj >> lép > mellékvese, petefészek / 21.5% >> 1.1 > 0.1%)
És hogy viszonylag gyorsan lebomlik és hogy a vizsgálatokban nem állapítottak meg termékenységre gyakorolt hatást.(meg azt, hogy akkor - 2021 június - még 2022-re sejti a végleges engedélyt, ami aztán 2 hónappal később realizálódott az FDA által)
Szóval, érdemes még valamilyen egyéb következtetést levonni ezekből?
-
-
-
syberia
veterán
válasz
syberia #51397 üzenetére
Hosszú Covid esetén fellépő szöveti hipoperfúzió és sejthipoxia az érfal sejtjeinek (endotélsejtek és periciták) és a vérsejtek (vörösvértestek, fehérvérsejtek és vérlemezkék) működési zavarával jár. Számos tanulmányt publikáltak, amelyekben bizonyították, hogy tartós endotélsejt-diszfunkció áll fenn, a véráramlás és a szöveti perfúzió csökkenését (szöveti hipoperfúzió) is megállapították. A publikált bizonyítékok és a krónikus vagy tartósan fennálló Covidban szenvedő betegek kezelésében szerzett tapasztalataink alapján úgy véljük, hogy a krónikus vagy tartósan fennálló Covid egy gyakran disszeminált érbetegség, amelyben endotheldiszfunkció és hipoperfúzió lép fel. Mivel nincs nyilvánvaló szervi károsodás, a szokásos vizsgálatok általában a normális paramétereken belül vannak, vagy csak enyhe eltérést mutatnak. A hipoperfúzió és a hiperlactacidémia azonosítására a szokásos tomográfia vagy a röntgenfelvételek nem hasznosabbak, mivel a szövetek nem károsodnak, vagy csak makroszkóposan nem látható elváltozásokat mutatnak. A rutin vérvizsgálatok is általában normálisak vagy enyhén kórosak. Amire szükség van, azok a specifikus vérvizsgálatok a hipoperfúzió, a tartós vérrögök és a sejtszintű hipoxia azonosítására.
A következő 3 analízis elvégzését szoktuk javasolni, amelyek nem bonyolultak és nem költségesek (átlagosan 20-40 dollárba kerülnek egyenként):1) Vérgázanalízist. Ha a vénás oxigéntelítettség (SvO2) alacsony, akkor feltételezhető, hogy a szövetek oxigénellátása csökkent, és nagy valószínűséggel hipoperfúzió áll fenn.
2) D-dimer. Ha emelkedett, az első lehetőségként azt jelzi, hogy tartós vérrögök vannak. Ha a normál tartományon belül van, a vérrögök nem zárhatók ki, mivel a D-Dimer a fibrin lebomlásának terméke, így ha nincs vérrögök lebomlása vagy lízise (mint ahogyan az a krónikus covid esetében előfordulhat), a D-Dimer nem lenne emelkedett.
3) Laktát-szint (más néven tejsav). Ha emelkedett, az azt jelezné, hogy sejtszintű hipoxia áll fenn.
A vérvétel e 3 vizsgálat elvégzéséhez hasonló a rutin vérvizsgálatokhoz, például a hemogramhoz vagy a koleszterinszinthez, azaz a mintát általában a beteg egyik karján lévő vénából veszik, a szükséges vérmennyiség nem sok, és a betegnek nem kell koplalnia.
[link] -
BlackV
őstag
válasz
syberia #51394 üzenetére
Lehet mikrovérrög okozza a longot, most ez a legújabb, de a kérdésed ettől függetlenül még aktuális omikronra.
https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/jan/05/long-covid-research-microclots -
BlackV
őstag
válasz
syberia #51338 üzenetére
Nézd már ezt meg neked találták ki.
A japán Nemzeti Gyermekegészségügyi és Fejlesztési Központ levele a BMJ egy félreeső zugába "félresöpörve."
Na melyik ország "győzte" le a Covidot?
Mikor küldték el a publikációt? 2021 szept 5.
Mikor tették közzé? 2022 jan 4.
BigizéééééVitD deficiency was reported as an independent risk factor for developing COVID-19 seroconversion. Also, VitD potentially plays a significant role in preventing or alleviating acute respiratory tract infections including COVID-19, meanwhile, VitD levels could strongly account for variability COVID-19 severity: negative correlation between mean VitD levels and number of COVID-19 cases for one million population or outcomes/prognosis of patients with COVID-19.
https://nutrition.bmj.com/content/early/2022/01/03/bmjnph-2021-000364
-
válasz
syberia #51305 üzenetére
"Hear Dr. Robert Malone explain to Joe Rogan how Uttar Pradesh beat Covid with a mere $3 kit. Biden was also told about this by Modi but Big Pharma lobby screwed US big time."
mondom, teljesen képtelen vagy felmérni egy számról vagy éppen hírről, ha teljesen kizárt, abszurd. azt tartom képtelenségnek, amit állítasz, amit hinni akarsz (hiszel is). a féreghajtó sem csodaszer, például nem hathatna, ha be sem veszik, márpedig a grafikonjaid alapján ott egy 100%-os hatékonyságú csodaszer csinált... csodát.
csodák nincsenek.
-
kolopele
nagyúr
válasz
syberia #51277 üzenetére
Úgy tűnik, ez a magas labda rendesen fejbe talált...........
Én oltásokról beszéltem, nem pedig savanyú káposztáról és társairól. Felsorolsz itt antibiotikumokat, fájdalom és lázcsillapítókat, különböző vitaminokat, érted te miről beszélsz egyáltalán? Covid a téma, nem nátha.. Az Ivermectinnel meg megint nem sokra mennek, oké, nejem rögtön az elejétől beszedte 5 napig a Favit, de már én sem vagyok biztos abban, hogy köze volt ahhoz, hogy végre rendbe jött, sokkal inkább a 3 oltásnak amit beadatott ahogyan azt kell. -
válasz
syberia #51277 üzenetére
Van innen megbízható népmozgalmi statisztika az elmúlt 5-6évből és természetesen a tavalyiból
.
Érdekelne a többlethalálozás.#51279: igen is meg nem is: a fontos, hogy PREVENTÍVE, hetekkel a fertőzés előtt szedjék már a féregirtókat, hogy kitakarodjanak az emberből és elkezdődjön a regeneráció.
Persze vannak arrafelé nagyon ronda állatok, aminek a kiirtása lehet instant javít a túlélési esélyeken.[ Módosította: Parci ]
-
-
válasz
syberia #51086 üzenetére
Az igazi kérdés, hogy milyen hatékonysággal tudja elkerülni az omikron által generált immunitást ill. a kombi vuhani-omikron ill. delta-omikron immunitást, és másik kérdés, mennyire gyorsan szaporodik a belső szervekben - azaz van-e ideje a sejtes védelemnek aktiválódni.
-
BlackV
őstag
válasz
syberia #51070 üzenetére
"Nincs itt semmi látnivaló."
Azért ennyire nem szeretnék flegmának látszani, de akárhogy is, eddig ~1,5 éve kihalt vírus antigénnel oltjuk magunkat és úgy néz ki még mindig jó az omikron ellen is egerestül', 32 mutációstul' ennyi idő után is. Tehát még így sem volt képes teljesen elszökni, így lehet valami abban, amit virológusok a koronáról fogalmaznak mutációk kapcsán.
És nem sokára megmutatjuk az immunrendszernek az omikron "antigén eltolódását" is a vuhanihoz képest.
Bocs én ezt csak optimistán tudom látni egyelőre, de hajlandó vagyok magam összefosni, ha mutatsz rá okot. -
Gothmog
senior tag
válasz
syberia #51079 üzenetére
Jajj, hát ez az RC írt már olyat is, hogy az egyik kromoszómánkat a neandervölgyiektől kaptuk
[link] (A problémás szakasz a 3-as kromoszóma, amely mintegy hatvanezer évvel ezelőtti emberős és neandervölgyi rokon keveredésekor került az emberi genomba.)
Érted, mintegy 60 ezer évvel ezelőtt egy vidám sapiens/neanderthalensis együttlét során tehát egy egész kromoszóma csak úgy ukk-hukk átugrott a neandervölgyi emberről(Nyilván génre gondolt, csak nem akart szóismétlést, és vagy nincs tisztában a pontos a fogalmakkal, vagy csak nem vette észre a bakit. Az utóbbi is előfordulhat simán.)
-
BlackV
őstag
-
válasz
syberia #51070 üzenetére
Cuki, legfőbb ideje mindenféle állattartás számára valamiféle belélegzős oltóanyag/terjedést is igen magas fokon gátló vírusölő hatóanyag kifejlesztése.
A nyérctenyésztésről még csak lemondhatunk, de ha elkezd a húsukért tartott állatok közt terjedni (miért ne tenné, ha szarvaspörköltben már van), akkor nem opció, hogy becsukjuk az ágazatot. Nem csak a személyzetnek/kontaktjaiknak, hanem az állatoknak is probléma lehet a vírus. -
Gothmog
senior tag
válasz
syberia #51070 üzenetére
Bocs a bionácisághoz (a grammar nácizmus mintájára
), de a SARS-CoV-2 - mint egyetlen "faj" - esetében a konvergens evolúció fogalma nem értelmezhető. (Amúgy a bekezdésben jót írtál, és az érthetőséget tekintve korrekt is, csak a felhasznált fogalom - definíció szerint nézve - nem ezt jelenti.)
-
-
Ringman
félisten
válasz
syberia #50960 üzenetére
We confirmed Omicron likes to use human ACE2 then looked at which other species ACE2s it can use well - as others have found mouse ACE2 is very compatibly but so is horseshoe bat as well as some of the avian ACE2s which other variants haven't ever shown any usage of.
[link] -
syberia
veterán
válasz
syberia #50952 üzenetére
A tanulmány szerint az Omicron tüskefehérjében megfigyelhető mutációk pontosan azok a mutációk, amelyeket a vírusok egerekben történő szaporodás során szereznek. Összehasonlították az adatokat emberi, tehén-, teve-, macska-, kutya- és denevérvírusokkal, és ezek sokkal közelebb állnak az egérvírusokhoz, mint bármelyik másikhoz. Ezután kimutatták, hogy az Omicron tüskefehérjéinek hatékonynak kell lenniük az egerek ellen, amelyekről korábban azt gondolták, hogy nem fogékonyak a Covidra.
Tehát a tanulmány szerint az egerek elkapták a Covidot az embertől, amit Omicron néven kaptuk vissza. Lehetséges, hogy ez más állatfajokkal is meg fog történni, ezt számításba kell vennünk.
Konteória: Vajon hogyan fertőződhettek meg az egerek? [link] [link]
(#50957): Irány a teljes ismeretlen
-
dssport
tag
-
BlackV
őstag
válasz
syberia #50836 üzenetére
Szerk.:
a szerkre: na így már más, hogy meg is magyarázod, amit linkelsz.
Szóval onnan indultunk ki, hogy az omikron-vuhani már nagyobb antitgén különbséget mutat, ami reményeim szerint szélesebb védelmet eredményezhet. Sehol nem mondtam egy szóval se, hogy egyszeri átesés védelmet nyújthat a változatok ellen.Szerk2: szájbarágós konklúzió: a sars1
fertőzöttekátesettek amikor megkapták a vuhani pfizer oltást, semlegesítették az összes retket. Ebből arra következtetek, hogy a széles epitópátfedések eredményezték a széleskörű védelmet, amit vágyvezérelten az omikron-vuhani kombóra is feltételezek - ha nem is ennyire látványos, de hasonló lehet az eredmény. -
Vesa
veterán
válasz
syberia #50802 üzenetére
A tudománny már csak úgy működik, hogy folyamatosan teszünk szert az ismeretekre, és értjük meg a környezetünket. Ez egy folyamat és nem úgy megy, hogy hirtelen felnézünk az égre, megvilágosodunk és mindent tudunk. A vírusokról sokat tudunk már, és a sokszorosát mág nem. De ez a tudás még így is félelmetesen sokkal-sokkal több, mint a kuruzslások korában amikor ráolvasással és varázsteákkal "gyógyították" a himlőt. Vagy amikor egyesek édesköményt szopogatnak egy potenciálisan halálos vírusra.
Annyit már pl. biztosan tudunk, hogy az kevés lesz...
-
válasz
syberia #50787 üzenetére
Á, csak megfáztak
.
Najó, hülye poén volt
.
Legalább a karanténszabályokat nem lesz nehéz betartani...
#50790: oltatlan pingvintől kapott madárinfluenza-covid hibridet az egyik munkatárs
ok, abbahagytam
.
-
válasz
syberia #49654 üzenetére
Akkora különbségek vannak a variánsok között, hogy ezt a valószínű alfára-deltára megálló részt igen valószínű resetelhetjük omikronra. Vuhaninál se nagyon hallottam többszervi gyulladásról egyébként.
Nem kizárt persze, hogy okoz galibát az új cucc, de lassan erről már kéne csöpögnie az infóknak. Egyelőre a kórházi és halálesetek se ugrottak meg a fertőzésszámmal arányban. -
válasz
syberia #49648 üzenetére
Nem tudom, de nekem valahogy nem a 28days later jut eszembe az omikronról, hanem az évi fix szezonális takonykór
. Főleg, ha sokat tanyázik a felsőlégutakban, ahonnan mindenféle bagatel módszerrel kiebrudalható a vírusnépség jelentős hányada.
Gyerkőc utolsó hetében (felfutóban a megyénkben a covid, nagyon valószínű omikron) rendszeresítettük, hogy suli után 1-1fújás carragelose-os orrspray. Ha másra nem, arra jó volt, hogy az egyébként kezdődő nátháját kinyírta.
újévre kiderül.
-
-
BlackV
őstag
válasz
syberia #49425 üzenetére
"Az ADE akkor fordul elő, amikor a sztöchiometria a neutralizációs küszöb alatt van, ezért a magasabb affinitású antitestek alacsonyabb koncentrációnál elérhetik ezt a küszöböt, és erősebb védelmet biztosíthatnak."
Ez nem tűnik túl jó hírnek a természetes átesésre hajtóknak. Hiszen a sars1 átesettek tulajdonképpen 17 évig ADE kockázatot hordoztak cov2-re, hiszen végig neutralizációs küszöb felett voltak sars1-re, de ezzel párhuzamosan végig küszöb alatt voltak cov2-re, a (korábban általam tévesen értékelt) kutatás szerint:
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/22221751.2020.1761267 -
-
BlackV
őstag
válasz
syberia #48680 üzenetére
Mégis a tiéd.
https://www.nature.com/articles/s41541-021-00337-0
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30096134/
Tehát a korábbi állításommal ellentétben elképzelhető, hogy a sars1 fertőzőttek mégis fenntartották évtizeden túl is aktívan az antitestválaszukat és amiatt neutralizálták a pseudo VNT-t.
Igaz, hogy a covid-19 elleni vakcinák antitest kiürüléséről volt szó ADE kapcsán, de ügyesen átterelted a témát teljesen másik terepre, ami ég és föld, mert ilyesmi élő legyengített vakcináknál és fertőzéseknél fordul elő.
Ez viszont most rajtam nem segít.
Grat! -
-
válasz
syberia #49088 üzenetére
az a gond, hogy gyaníthatóan oltatlanul, oltásellenesen térítesz egy fórumban, konyhabiológusként, nagy határozottsággal és végtelen bátorsággal. csollány remek példa, egészséges, sportos, szedi a vitaminokat, mi baj lehet?
nem kell a szöveg, hogy ideológia, meg itten téged kiutálnak, mert nem a nyájjal bégetsz. rég leszarom már, hogy elolvasol egy tanulmányt és az ellenkezőjét szűröd le, mint mindenki más, azt hiszel, amit akarsz.
csak ne csináld ezt az oltásos fud módszert, mert elbizonytalanítasz pár embert, akik közül csak egy is megborul, amikor elkapja, mert "nagy dózisú cink terápiát" (apám, borogass) nyomott oltás helyett, akkor semmivel sem leszel különb egy gődénynél.
ezt a tudományos vajákolást vidd el innen messzire!
-
-
Vesa
veterán
válasz
syberia #49025 üzenetére
"az általam tanulmányozott vizsgálatok többsége azt mutatja, hogy szignifikáns javulás érhető el"
Érdekes módon viszont nem tanulmányoztad azt, ami nem talált kapcsolatot. Pedig ki is emelik benne, miért választottak másféle tesztelési metódust, és ez egy elég lényeges szempont!
De akkor tulajdonképpen mit szeretnél mondani ezzel? Hogy a D-vitamin szedése képes kiváltani az oltást? Mert abban nincs vita, hogy D-vitamin hiány esetén annak szedése hasznos és javasolt, Covidtól függetlenül is. Vistont egészen más jelentéssel bír annak pedzegetése, hogy ez akár csak alulról közelítve is egy lapon említhető az oltásokkal, vagy azokkal szemben egy lehetséges alternatíva lenne..
-
válasz
syberia #49056 üzenetére
"Ki engedte el? Én nem vagyok Fauci, jó az. Főleg magas dózisú cink terápiával kiegészítve, konkrét esetekről tudok aminél a betegséget villámgyorsan elfújta.
Nem fogok mindent az orrotokra kötni."szerintem mindenki számára világos, hogy te okosabb vagy bárkinél, például amerika nyunyókájánál is. konkrét esetekről tudsz, belsős infóid vannak, átlátod a világot japántól indiáig, tökéletesen, ahogy azt is, hogy mindenki idióta, rossz módon kezelik a járványt, de a kutató is rossz nyomon jár és rossz megoldást választ a vírus ellen. qrva nagy kár, hogy a korszakos zsenid ide van kárhoztatva, erre a fórumra, és nem tud kibontakozni. sőt, a helyzet még rosszabb, mert részemről roppantul nem bánnám, ha ezt a sok tudást most már elvinnéd valahova máshova.
-
Gothmog
senior tag
válasz
syberia #49052 üzenetére
Neked is csak azt tudom írni, mint Fikuszkukisznak. A hozzászólásom teljes terjedelmében arra az éghajlati környezetre vonatkozott, ahol a sötét bőrszín "őshonos".
Természetes, hogy ahol kevesebb a napsugárzás és/vagy más az életmód (kevesebb időt töltenek egyáltalán napon az emberek), ott a túl sok melanin kontraproduktív lesz pont a D vitaminhiány előidézése miatt.
Az emberiség Afrikából történő kirajzása után ezért alakult ki idővel a világosabb bőrszín a mérsékelt és hidegebb éghajlatú területekhez alkalmazkodott populációkban.Ez egy rövidke, kifejezetten ismeretterjesztő, de jó összefoglaló: [link] (Én is találtam benne újat, mert pl. az inuitokról tudtam, mint a táplálkozási szokásaik miatt spéci kivételekről, de a folsavhiányos anémiát nem ismertem/vagy már elfelejtettem.)
-
válasz
syberia #49056 üzenetére
Az infó végeredményben az, hogy D-Afrika effektíve világrekorder közeli lehet népességarányos covid-halálozásban. Jelenleg 1400/1M fő a jelentett esetek alapján - a többlethalálozásból számolva ez 5e+/1M fő. A fejlett világban sehol sincs ehhez fogható adathiány.
Csak azért nem nevezhetjük világrekordernek, mert igen valószínű a 3.világ sok országa hasonlóan vagy még rosszabbul elmaradt az adminisztrációval.
A környezet ismeretében persze érthető az eredmény: Afrika többi részéhez képest viszonylag urbanizált, vándormunkások tömegeit mozgató országról van szó, ahol a népesség kb 20%-a HIV fertőzött. Az oltott még mindíg kevés, így a delta hullám kb ugynakkora pusztítást végzett, mint az előtte a béta. Az ivermectint egyébként nyomják, de úgy tűnik svarcban.
-
Gothmog
senior tag
válasz
syberia #49025 üzenetére
Segítenél, hogy a kiemelt hozzászólásomban mi volt D vitaminnal kapcsolatos tévhit? (Sajnos nincs mostanában háromnegyed órám videó nézésre. És ezt komolyan írom, nincs benne gúnyolódó él.)
Csak azért kérdezem, mert egyetemi képzésen az evolúciós faktorok közül emberi (anatómiailag modern Homo sapiens) vonatkozásban a környezeti (éghajlati) adaptációs szelekcióra az egyik tankönyvi példa pont a bőrszín. (Amely az éghajlattal, mondjuk leegyszerűsítve a szélességi körökkel nagyon erős korrelációt mutat.) -
válasz
syberia #48983 üzenetére
azt is leírtad, hogy az ivermectin hatásos
azt is leírtad, hogy az oltások nem hatásosak (és sejthetően nem is oltattad be magad!)
attól még, hogy valamiről emberek mondanak valamit, neadjisten tanulmányt készítenek, attól az még nem tényfaktum. vannak kutatók, akiknek hasonlóan mániája, ami neked, aztán próbálják bizonyítani, teljesen normális dolog, hogy publikálnak
érted, itt vagy te, és halál komolyan gondolod 6 mrd beadott szuri és végtelen óriás mintás adat után, hogy nem oltatod be magad, de ha elkapod, majd szedsz d-vitamint. meg altatót. meg féreghajtót. és hogy tudományos tény, hogy ezt így kell csinálni!
ejj, de szívesen csinálnék neked egy külön topikot
-
Vesa
veterán
válasz
syberia #48983 üzenetére
Én pedig linkeltem, hogy nem működik! Ennél a vizsgálatnál nem mindegy, milyen módszerrel tesztelnek. Ha elolvasod amit linkeltem, láthatod, hogy ott genetikai alapú volt a kiválasztás. Az általad linkelt study-t nem olvastam most el végig mert késő van, majd holnap elemezni fogom. De mivel magyarázod, hogy semmiféle összefüggés nem látszik az egyes országok polgárainak D-vitamin szintje és a pandémia súlyossága között?
Pont úgy tarol ez a cucc az egyenlítő környékén, mint északon, ahol a D-vitamin szint problémásabb. Ez megint ilyen vágy vezérelt remény...Aki hiányos, az szedjen D-vitamint, baja nem lesz tőle, de ezzel se fogod kiváltani az oltást, ahogy az iverrel és az édesköménnyel sem.
-
válasz
syberia #48979 üzenetére
". We found that one in five people living in Africa ..."
Nno, pont itt van a házimacsek elásva: Mo.-on ez a szám 10ből 9! A D-vitamin hiány totális, csendes népbetegség az országban télen.
#48980: annyi, hogy a HIÁNY az tényleges probléma, mint kocsinál ha le van véve valamelyik, vagy egyenesen mind a 4 kerék. Viszont ha visszarakjuk a kerekeket, attól már nem fogunk gyorsabban menni, hogy a csomagtartóra, hátsó ülésre, anyósülésre és még a tetőcsomagtartóra is kerekeket zsúfolunk... Hogy képletes legyek: a k-EU lakosság 90%-ának nincs ki a 4 kereke
-
Vesa
veterán
válasz
syberia #48979 üzenetére
Örülök, hogy ismét szelektíven fórumozol. Ott linkeltem a study-t, amiben nem találtak direkt kapcsolatot a D-vitamin szint, és a Covid között. Mutass már egy konkrét bizonyítékot arra, hogy a D-vitamin egyértelműen hatással van a Covidra? Nem arról, hogy alapvetően probléma-e a D-vitamin hiány, mert azt eddig is tudtuk és nem is vitázott veled senki róla. Olyan összefüggést sem látunk -de ezt is leírtam már-, hogy mondjuk az északi országokban szignifikánsan súlyosabb lenne a Covod hullámok lefolyása.
Kell a D-vitamin mert hasznos és fontos, akinek hiánya van, az szedje, de jelenleg SEMMI nem utal arra, hogy a Covid betegséggel kapcsolatban jelentős hatással bírna! Sem megelőzés, sem
gyógyítás kapcsán. -
Vesa
veterán
válasz
syberia #48944 üzenetére
Többek között
No evidence vitamin D affects COVID severity in people of European ancestry
Igen, az elején volt róla szó! Az elején sok mindenről volt szó...
Megint keversz itt össze-vissza mindent. Senki nem állította annak az ellenkezőjét, hogy a D-vitamin fontos. De nem gyógyítja és nem előzi meg a Covid betegséget. Te pedig megint ezzel összefüggésben írtad ide. Ha ez ilyen egyszerű lenne, már nem lenne pandémia. Vagy azt látnánk, hogy az északi országokban szignifikánsan erősebb a járvány minden hulláma. De ilyet nem látunk, tehát period! -
-
-
válasz
syberia #48797 üzenetére
Hú, ezt ma csinálták? Minden elismerésem, sokat segítenek benne, hogy gyorsan lemenjen az omikron hullám/minél több hasznos infót tudjunk meg a kiskedvencünk temperamentumáról
.
Dailybulvár - egész használható infókkal, ezek a londoni zsenik benne vannak a közepében.
-
-
válasz
syberia #48715 üzenetére
+ #48685 t72killer
Ha jól értem, akkor az Omikront kétféle úton tudják igazolni: szekvenálással vagy PCR teszttel. A többséget nyilván az utóbbival. Viszont erre csak azok a PCR tesztek alkalmasak, amik háromféle szekvencia részletet keresnek a vírus RNS-ében - ha ezek egyike hiányzik, akkor valószínűleg Omikron, nem Delta. Viszont a PCR teszteknek csak egy kisebbik része ilyen, azaz a PCR tesztek nagyobbik részénél nem tudni, hogy Delta-e vagy Omikron. A másik probléma, hogy az Omikron "lopakodó" változatát nem lehet kimutatni PCR-rel (mert ott megvan mind a három marker - innen kapta a lopakodó nevet.)
Szóval az igazolt esetek szám nyilván csak töredéke a ténylegesnek, a ténylegesre meg csak becslések vannak.
-
Vesa
veterán
válasz
syberia #48692 üzenetére
"A csóró és oltatlan afrikai országok többségét letarolta a covid, mert a lassú immunválasz....most hogy igy van ez?"
Egyrészt, ne kelljen már ecsetelnem, milyen az adatszoltáltatás egy ilyen helyről. Komoly adatsorral innen nem lehet számolni, de örülök, hogy neked azért sikerül érvként felhozni
Másrészt, mivel a Sars-cov2 mortalitása más kórokozókhoz mérten nem rettenetes, eddig is az volt a vélekedés, hogy a súlyos/enyhe lefolyás hátterében genetikai okok állhatnak. Arra egyelőre nincs egyértelmű magyarázat, hogy súlyos lefolyás esetén miért van súlyos lefolyás. Viszont ebben a szegmensben oltás nélkül egyértelműek a számok, illetve a különbség az oltott vs. oltatlan csoportok között, jelenleg ez a lényeg. -
válasz
syberia #48692 üzenetére
ezt értem, de eddig az állítás az volt, hogy hiába állnak rendelkezésre, már egy évvel később is elavultak és eleve túl lassú az immunválasz a vírus szaporodási sebességéhez képest (ami nyilván csak a valamiért túl fogékonyaknál probléma, náluk viszont óriási).
amúgy értem, hogy jobb lenne egy sokkal szélesebb spektrumban immunizáló vakcina, meg ha már itt tartunk, legyen spray is csináljon ig-a védelmet is, de... egyelőre csak ez az 1.0 szuri van, és én egyelőre tényleg semmi jelét nem láttam, hogy rossz stratégia volna oltatni vele (és utána elkapni, nem fordítva).
-
válasz
syberia #48680 üzenetére
nem ártana megfogalmaznod lassan, hogy mit is állítasz.
hogy a 17 éves sars1 b-sejtek majd segítenek a... miben is? és miért lesz ez nekünk releváns most? különös tekintettel arra, hogy a korábbi megfertőződés (nem 17 évvel ezelőttről, hanem fél évvel ezelőttről) elég felemás segítséget ad, ha ad.
-
Vesa
veterán
válasz
syberia #48680 üzenetére
Figyelmen kívül hagyod a vírus eszetlen gyors replikációs képességét. Elég régóta nyilvánvaló, hogy a B sejtes immunmemória (és a T sejtes reakció) túl lassú ide, mire ezek felépülnek, az ügyfél már rég a lélegeztetőn vagy a hamvasztóban van. Innentől akadémikus ezen rugóznod, mert nem beszélhetünk védelemről akkor sem, ha kering valamennyi B sejt a szervezetben.
-
BlackV
őstag
válasz
syberia #48489 üzenetére
"17 éves antitestek" round sokadik
Azt hiszem megtaláltam a kutatási eredmény forrását [link] , amire az egész internet hivatkozik, mint 17 éves Sars1 antitestekre. Szingapúrban végezték és egy bizonyos Danielle E. Anderson foglalta össze. Már rögtön a legelső felütés problémás:
"We also found that there are significant levels of neutralizing antibodies in recovered SARS patients 9–17 years after initial infection."
A vizsgálati anyagot átnézve erről szó sincs. N fehérje elleni antitestvizsgálatot végeztek, és egy pszeudo VNT-t, ami nem antitestvizsgálat, ez nagyon fontos. Összesen 12 páciensről van szó és csupán 6 személyről, akiket 9 év elteltével vizsgáltak. A táblázatból egyértelműen látható, hogy az antitestek szignifikáns mértékben csökkentek 1 év után. Ugyan a >9 éves minták mutatnak egy nagyon-nagyon csekély emelkedettséget a negatív kontrollcsoporthoz képest, de ez elhanyagolható és számos oka lehet. (Pl. egy helyi hcov járvány, amely részlegesen aktiválhatta nagyon csekély módon a korábbi sars1 b sejteket. Mindegy is az értékek nagyon alacsonyak a fertőzés utáni első évben mért értékekhez képest és ilyen alacsony értékek simán keresztreakciót is jelezhetnek, ezt több antitest teszt adatlapja egyértelműen közli is.)
De akkor mégis miért írták az idézett szöveget? A pseudo VNT amiről tudjuk, hogy nem is a legpontosabb, 4db ember >9 éves mintájában okozott sokkal erősebb pozitivitást, mint amit <1 éves mintákban mértek. Továbbra is pseudo vnt-ról beszélünk és 4 db mintáról. Ezer oka lehet ennek is. De valami semlegesítette a 10 éves mintákban ezt a pszeudót, ezért fogalmazták így az idézett szöveget, hogy: "neutralizing antibodies".
A lényeg: az N antitest szint jelentősen lecsökkent 1 év után, S-t pedig nem is mértek. Pont.
Zöld színnel jelöltem, ahol látható az antitestek jelentős csökkenése: [kép]De valóban így terjedt el a neten, hogy a "sars1 után 17 évig antitestek vannak" Ezért én felajánlok neked egy döntetlent, mert te is csak abból tudsz főzni, amit olvasol, nem vagy felelős azért, hogy ki mit ír. De a megosztásokért igen. Neked a google csak 2 kattintás a megfelelő kulcsszavakkal, hogy bármely elméletre találj anyagot, egy kiragadott mondatot. Neked lesz az egyik kezedben egy elmélet, a másikban pedig ott a dokument amit lobogtatsz. És ott vagyok én a hülyegyerek, aki mondja, hogy ez nem így van de nincs semmi a kezemben. Persze, hogy te tűnsz majd hitelesebbnek, mert cáfolni egy hamis húszezrest sokkal nehezebb, mint kinyomtatni. Nekem 3 nap extra munka cáfolni. Tanultam belőle, az biztos, hogy 3x is meggondolom hogy kommentálom-e a megosztásaidat ezentúl, még akkor is ha látom majd, valami nem stimmel, mert ezt én mégegyszer nem. Nincs kedvem leellenőrizni az egész internetet.
"Lehet immunbiológiai szakértőset játszani, de akkor támaszd alá releváns forrásokkal a mondanivalódat, különben nem leszel komolyan véve."
Tisztában vagyok a kockázatával, amikor immunbiológiába okoskodom bele. Ez az egy regem van itt nekem is. Nem az okoskodás a célom, hanem simán csak érdekel. El fog jönni a pillanat, amikor majd koppanok egy nagyot, minél jobban belemászok a témába. De nem most jött el ez a pillanat. Nincsenek antitestek 17 éves expo után visszamaradva jelentős mértékben, de leginkább semmilyen mértékben. Ha lenne, nem kéne magunkat 3x is beoltanunk.
Hogy később lesznek e újra, és az mitől, az más kérdés. A pszeudó VNT vizsgálat meg méginkább más kérdés. Elismerem, hogy tájékozottabb vagy az átlagnál, sokmindenben jobb is vagy nálam valószínűleg.
De én itt ezt a dolgot lezárnám, ha neked is megfelel. -
válasz
syberia #48668 üzenetére
Rendben, jobban megnéztem a cikket, amit linkeltem, abban is vannak balf@&#ságok, bocsi
Ezzel együtt ha valakinek több YT interjúja van (pontos hivatkozások nélkül), mint publikációja (azok is főleg a 90-es években), nekem nem mérvadó. Te hiszel neki, én nem, nincs probléma ezzel. -
BlackV
őstag
válasz
syberia #48497 üzenetére
Itt most újra immunmemóriáról és b sejtekről írsz, de az egész az antitest kiürülés témában pattant ki. Jó figyelj szerintem a cikk is szar, meg a medrxiv study is és te belefutottál. Vagy én nézek be valamit nagyon csúnyán és én égtem be. Egyedül a nature jó szerintem, ahol odaírják a b sejtekből "szedték ki".
-
BlackV
őstag
válasz
syberia #48489 üzenetére
Ez ugyanazt jelenti amit én is kivonatoltam. Mi a baj?-
Ja alatta a preprintre gondolsz? Megnézem..
szerk.:
"IgG titers in SARS-CoV-infected healthcare workers remained at a significantly high level until 2015."
Nem tudom hogyan lehetséges, hogy 13 évig "jelentősen magas" szinten van az IgG ha cov2 fertőzötteknél jó esetben 1 év után alig lehet mérni valamit. Lehozta ezt valamelyik szaklap? Nézd. Nem tudom. Ha igazad van, akkor nyertél, de kétlem ezt a dolgot. -
BlackV
őstag
válasz
syberia #48131 üzenetére
"Szerintem te vagy eltévedve, olvasd el még egyszer mit írtam.Fátylat rá."
Na, ahogy ígértem utánanéztem helyetted (fátylat rá
.)
Szóval hogyan találhattak 17 éves antitesteket sars1 túlélőkben? Hát természetesen sehogy. A cikk, amit linkeltél valóban az antibody szót használja de slendrián a megfogalmazás és több cikk is így vette át ezt valamiért. Valójában az történhetett, hogy 17 éves MBC-k membránkötött immunglobulinját vonták, vonhatták ki (mIg) valahogyan. Ez valóban nagyon hasonlít a későbbi antitestre amit majd expresszál, de marha nagy hülyeség azt leírni, hogy a vérükben 17 éves ellenanyagot találtak mert az mIg nem az, az egy immunsejtnek a része. Ezért a félreértés, de ennek nem nekem kellett volna utánanéznem.Tehát vissza a startmezőre: ha kiürül az antitest, utána MBC közvetített ADE lehetséges-e azt továbbra se tudom, de nem gondolnám. (Utánanézhetsz a sith adattáradban, ha akarsz, hogy történt-e a dengue-nél halálos ADE több, mint 1 évvel a
z elsőlegutolsó expozíciót követően.) -
válasz
syberia #48302 üzenetére
Itt ugye nem a halálesetek kb 3/4edének szőnyeg alá seprésére gondolsz, mint "hatékony otthoni terápia"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- LED világítás a lakásban
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sorozatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged