- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimey
tag
Sziasztok!
Adott egy problémám, ami azóta él, mióta bevezették hozzánk a T-Home IPTV-t.
Előzmények:
Adott egy telken két különálló ház, azonban csak egy internet-IPTV-telefon szerződéscsomag áll rendelkezésre.
A két ház között jelenleg egy cat5e-es kábel van kihúzva, kb. 45-50 méteren.
Az 1-es számú házba jön be az oszlopról a net, ott helyezkedik el a T-Home Cisco EPC3925-ös router+modem-e (+IPTV+net+telefon), és innen jön le az egy db netkábel a 2-es számú házba, ahol a 1043ND-be csatlakozik, természetesen Vargalex firmware-rel!Probléma:
Csak egy db netkábel van a két ház között, azonban az IPTV Box-nak külön kábelen kell lógnia.
(15 Mb/s-es net kevés lehet az IPTV multicast csomagjaihoz, ezért a T-Home az által hozott EPC3925-ös router+modem 1. illetve 2. portjára, ha Set Top Box-ot kötnek, akkor a T-Home nagyobb sávszélességet biztosít, de csak és kizárólag IPTV Box-nak!)Próbáltam a 1043ND-t DMZ-ben és anélkül, Bridge, Switch módban, minden működött jól, kivéve ha az IPTV működött. Ilyenkor a tv bekapcsolása után 10mp-cel, amikor indult a multicast csomag, olyan forgalmat generált az IPTV Box, hogy szegény kis TP-Link-em "megkotlott".
Jelenleg Vargalex által feltöltött videó instrukciói alapján WIFI Repeater-ként használom a router-em, v1.1.5-tel. Ez nagyon tetszik is, de azt vettem észre, ha megy a Transmission (korlátozva a sávszél és le/fel szálak egyaránt), és közben netezek a gépen, akkor a net csak látszólag él a 1043ND-n, azonban már rég eldobta a lan-t is és a wifi-t is.
Ilyenkor reboot, és működik újra, de random időközönként - hiába van használaton kívül -, nem áll rendelkezésre kapcsolat, csak SSH-n érem el.Lehetséges megoldások:
1. Ki kell húzni egy újabb utp kábelt, na én ezt nem szeretném, egyrészt, mert nem olcsó a JÓFFÉLE (Borat után szabadon) árnyékolt, nem megtörő CAT6-os kábel, másrészt, mert 2 házat kéne emiatt szétfurkálni.
2. UTP Y elosztó (nem nagyon hiszek benne, de ha működik, költséghatékony lehet).
3. Valahogy megoldani az EPC3925 után kötött 1043ND-n, hogy valamelyik LAN portjára kötött IPTV Box megkapja az IPTV-hez szükséges sávszélet, mintha direktben a T-Home modemére lenne kötve.
(Ez lenne a legmegfelelőbb számomra, de már zavar van a fejemben OpenWRT-vel, illetve sajnos nem vagyok sem Linux, sem hálózati szakértő
)
Szánom-bánom a hosszú HSZ-t, de gondoltam jobb, ha leírok mindent a segítő ötletek, és megoldások megszületésének érdekében.
Előre is köszönöm válaszaitokat.
Vargalex-nek külön köszönet munkájáért, nagyon sokan hálások vagyunk Neked!
Üdv: mimey
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude E6520 laptop (15,6HD+/I5-G2/4GB/250HDD) - AkkuX
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell E6530 laptop (15,6FHD/I5-G3/8GB/500HDD) - Kis hibák
- Dell E6430 laptop (14/i5-G3/4GB/128SSD/AkkuX)
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!