Új hozzászólás Aktív témák

• mimey

tag

Sziasztok!

Adott egy problémám, ami azóta él, mióta bevezették hozzánk a T-Home IPTV-t.

Előzmények:
    Adott egy telken két különálló ház, azonban csak egy internet-IPTV-telefon szerződéscsomag áll rendelkezésre.
    A két ház között jelenleg egy cat5e-es kábel van kihúzva, kb. 45-50 méteren.
    Az 1-es számú házba jön be az oszlopról a net, ott helyezkedik el a T-Home Cisco EPC3925-ös router+modem-e (+IPTV+net+telefon), és innen jön le az egy db netkábel a 2-es számú házba, ahol a 1043ND-be csatlakozik, természetesen Vargalex firmware-rel!

Probléma:
    Csak egy db netkábel van a két ház között, azonban az IPTV Box-nak külön kábelen kell lógnia.
    (15 Mb/s-es net kevés lehet az IPTV multicast csomagjaihoz, ezért a T-Home az által hozott EPC3925-ös router+modem 1. illetve 2. portjára, ha Set Top Box-ot kötnek, akkor a T-Home nagyobb sávszélességet biztosít, de csak és kizárólag IPTV Box-nak!)

Próbáltam a 1043ND-t DMZ-ben és anélkül, Bridge, Switch módban, minden működött jól, kivéve ha az IPTV működött. Ilyenkor a tv bekapcsolása után 10mp-cel, amikor indult a multicast csomag, olyan forgalmat generált az IPTV Box, hogy szegény kis TP-Link-em "megkotlott". :B

Jelenleg Vargalex által feltöltött videó instrukciói alapján WIFI Repeater-ként használom a router-em, v1.1.5-tel. Ez nagyon tetszik is, de azt vettem észre, ha megy a Transmission (korlátozva a sávszél és le/fel szálak egyaránt), és közben netezek a gépen, akkor a net csak látszólag él a 1043ND-n, azonban már rég eldobta a lan-t is és a wifi-t is.
    Ilyenkor reboot, és működik újra, de random időközönként - hiába van használaton kívül -, nem áll rendelkezésre kapcsolat, csak SSH-n érem el.

Lehetséges megoldások:
    1. Ki kell húzni egy újabb utp kábelt, na én ezt nem szeretném, egyrészt, mert nem olcsó a JÓFFÉLE (Borat után szabadon) árnyékolt, nem megtörő CAT6-os kábel, másrészt, mert 2 házat kéne emiatt szétfurkálni.
    2. UTP Y elosztó (nem nagyon hiszek benne, de ha működik, költséghatékony lehet).
    3. Valahogy megoldani az EPC3925 után kötött 1043ND-n, hogy valamelyik LAN portjára kötött IPTV Box megkapja az IPTV-hez szükséges sávszélet, mintha direktben a T-Home modemére lenne kötve.
    (Ez lenne a legmegfelelőbb számomra, de már zavar van a fejemben OpenWRT-vel :) , illetve sajnos nem vagyok sem Linux, sem hálózati szakértő :F )

Szánom-bánom a hosszú HSZ-t, de gondoltam jobb, ha leírok mindent a segítő ötletek, és megoldások megszületésének érdekében.

Előre is köszönöm válaszaitokat.

Vargalex-nek külön köszönet munkájáért, nagyon sokan hálások vagyunk Neked! :R

Üdv: mimey

Új hozzászólás Aktív témák