Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kaciokos

őstag

Tutira emlékszem, hogy valamelyik fórumban volt szó róla mostanában, vagy itt, vagy nem, ezért mea culpa, de nem találom. :B

Szóval a Vargalex-féle OpenWRT van fenn, és a cél az, hogy biztonságosan le tudjam állítani a routert, az USB-s merevlemezt használó szolgáltatások leállításával és a HDD unmountolásával. Ilyet ugyan elég ritkán csinálok, de jobb a biztonság, ha mégis kell. Vargalex blogjában meg is találtam, hogy ezt a QSS gombra lehet automatizálni. Meg is találtam a script-et, az ENABLED eddig is 1 volt, szóval nem kellett hozzányúlni.

No, és el is értünk a kérdéseimhez. :)

1. Melyik a QSS gomb? Ami a router hátulján van és az van ráírva, hogy "WPS/Reset"?
    2. A blog azt írja, hogy ha végzett a script, kikapcsolja az USB LED-et. Ez az, ami a router hátulján van?
    3. Ha az előző kérdésre igen a válasz, nem lehet átállítani, hogy valamelyik másikat kapcsolja le, ami elöl van?

(szerk)
    4. Jól sejtem, hogy ha ezek után ki- majd bekapcsolom a routert, automatikusan felmountolja a vinyót, és elindítja a szolgáltatásokat?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés