Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shamat
aktív tag
válasz
INMOTEP #2640 üzenetére
Tudna valami szaki segíteni? Nem igazán találok egyértelmű választ a neten...
'98 Camry 3.0 V6 olajcsere előtt állok. A motorban és az automata váltóban is cserélni szeretném. Mennyit és milyen olajat ajánlanátok? A motorban eddig (papír szerint) 5W-40 Magnatec volt.
Köszi előre is a választ! -
INMOTEP
őstag
Teljesen mindegy ,nehogy azt mond hogy nem lehet észrevenni hogy egy pár ezer km -t fuitott vezérmüszij néz veled szemben vagy egy 90-100 ezer km - futott . Azt azért szerintem meglehet állapítani nem kell hozzá nagyitó sem ,megkérdeztem és elvileg 1 motortartó bakkot lehet kikell szedni és úgy lehet leszedni a burkolaot .De ezt a szerelő ismerősöm megoldja .Azért ha nem muszáj nem adnék ki + 100 ezret egy vezérlésre ha már volt cserélve
-
INMOTEP
őstag
Én egyrészt ezt is megértem .De én minden nemű garancia nélkül kértem volna a szemlét rá , természetesen úgy hogy énis láthattam volna a szíjat .Azt hiszem nem egyedi eset ,ismerősnél volt hasonló .A Szerviz aláíratott egy nyilatkozatot vele hogy garanciát nem vállalnak rá ,csupán állapot ellenőrzés volt .Ettől énsem zárkóztam volna el ! .Itt inkább arra ment ki a játék hogy kis óradíjas munkával nem foglalkoznak ,nagy pénzlehúzás az már más
Meglehet azt nézni milyen állapotú menyire kopott ,pl egy tolómérővel ,jelenesetben egy diesel autóról lett volna szó .De mind1 már csak kicsit felbosszantott a hozzáállás
-
lsc
nagyúr
válasz
INMOTEP #2636 üzenetére
Amennyiben új szíj lenne rajta és a későbbiekben bármi gond lenne Te lennél szerintem az első aki hozzájuk futna hogy ott azt mondták jó. Más munkájáért senki sem szokott felelősséget vállalni, függetlennél meg olcsóbban megúszod ha már magad nem tudod megnézni. Egyébként a corollámon 100e után is újszerű volt a szíj, nem egyszerű kitalálni benzinesnél hogy mennyi lehet benne.
-
INMOTEP
őstag
Ma voltam egy Toyota szervizben teljesen más ügyben ,közben gondolkoztam rákérdezzek e a vezérlésre hogy megtudnák e nézni .Namármost vagy velem van a baj vagy velük , bementem és érdeklődtem hogy nemrég vásárolt Toyota autómnál letudnák e ellenőrizni a vezérlést hogy valóban frissen cserélt e vagy nem .Mivel vásárlásnál az előző tulaj frissen cserélte elvileg " És mondom csak a burkolatot kellene leszedni ránézni hogy ilyet vállalnak e .Aztmondja bent az irodában a krapek hogy ők ilyet nem vállalnak .Ha beviszem akkor cserélik ! Most gyerekek ez komoly ? a megfelelő óradíj ellenében nem képes egy Toyota szerviz ránézni hogy az ékszíj új e rajta ????
Ha azt mondják 10 -20 ezer Ft nem érdekelne ,pláne ha nem lenne új cseréltetném is velük ,mondja meg valaki mi ezzel a gondja egy márkaszerviznek ?
Egyébként nem gond ,egy márkafüggetlen szervizben már lebeszéltem ,előttem leszedik és megnézhetem .Kész vicc ez a hozzállás
-
andrás47
senior tag
válasz
Satan_Claus #2634 üzenetére
Köszönöm válaszod.
-
andrás47
senior tag
válasz
Satan_Claus #2632 üzenetére
-
Satan_Claus
őstag
-
andrás47
senior tag
Üdv !
Benzines Toyotát szeretnék Corolla Wagon, (Combi) vagy Verso-ra gondoltam olyan max 1,5M-ig , amivel nem sok gond van aránylag mit ajánlanátok, melyik évjáratig, milyen motorral érdemes nézelődni ?
Esetleg más Toyota is érdekel , fogyasztása legyen elfogadható, esetleg mi az amit kerülni kell, gyenge motor vagy egyéb miatt ? Egyet néztem, de ebben már elég sok a km, azért érdemes ilyenben gondolkodni: http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/corolla_verso/toyota_corolla_verso_1.8_linea_sol-10261762][link] : -
RocknRoller
aktív tag
sziasztok
ha valakinek aktuális lenne a szekér vásárlás, akkor egyik cimborám hintója eladósorba került.
Az ár irányár.
Köszi
-
Incubus
tag
válasz
LordAxwell #2626 üzenetére
Soroksár környékén van egy
A Halászteleki Toyota kirendeltségben dolgozik.
Érdekel? -
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki megbízható jó szerelőt, aki direkt toyotákra van ráállva? Mondjuk TS yarisra?
-
lsc
nagyúr
válasz
PeeterssoN #2623 üzenetére
Gondolom a civic nem kicsit könnyebb volt a corollánál. Ha bármelyik sebességben erős gyorsításra csak felpörög a motor de nincs megfelelő gyorsulás az nagy valószínűséggel kuplung, de ha sokat használod így nem kizárt hogy kell majd lendkerék is.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
kolosanyi #2621 üzenetére
Nekem volt egy 1995 1.5 Honda Civicem, de nyomatékban leveri ezt az 1.6 Corollámat. Ok mondjuk lehet ki kéne már cseréltetni a kuplungot
, de akkor se hiszem el, hogy az a baja. Mióta a kuplung a baj (illetve nem értem miért a kuplung hibája), ha alapból váltás nélkül gyorsítva túlpörög majd utána visszaesve a fordulatszámérő újra pörög majd ismétli míg el nem kezdi ténylegesen gyorsítani az autót? De lehet én vagyok a hülye (sőt inkább).
-
kolosanyi
veterán
válasz
Ragadozó #2616 üzenetére
Azt meg már túlzásnak érzem, meg igazából annyira lenne szükségem, hogy ne legyen gond 3 utassal az előzés mondjuk, mert sajnos ez a motor erre nem alkalmas, erőtlen. Jó lenne egy dízel a nyomaték miatt, de azt meg a rövid városi szaladgálással tönkretenném.
Egyébként milyen a TS a napi használatban?
-
Satan_Claus
őstag
Üdv, a kormány fölött egy ponton elkezdett ciceregni a burkolat. Ha ujjal erősen benyomom, elhallgat. Mit lehet kezdeni ezzel? Mindjárt keresek egy képet
Ez nem az én autóm, az én kormányom nem ilyen szakadt
-
BÉP
csendes tag
Van biza! :-) Legalább is illik x km után átnézetni, a szervízkönyv szerint. Igazából az érdekel, hogy a vízpumpára, láncra egyebekre mikor kell ránézni?? Kárpit leszedése nem nagy kunszt, a bolhákra kell vigyázni, meg a szigetelésre a visszahelyezésnél. De ne feledd, amit egyszer megbontasz az már nem lesz olyan mint az eredeti. Nálam az aksi halódik, tényleg Ti milyet raktok bele?
-
L4mie
veterán
van ilyen, hogy 200.000 es szemle? húúú akkor majd lassan rá kell készülnöm.
elvileg kuplung végefelé jár...Más, vezetőoldal ablak elkezdett rezegni
Ok valszin az, hogy télen volt egy jó kis ónos-eső teljesen befagyott az ablak én meg erőltettem a lehúzást, végül lejött mechanikailag semmi gond, meg szigetel és zár, csak szerintem azóta rezeg valami benne :S
mennyire bonyolúlt ezeket az ajtókat megbontani, hogy belekukkantsak? -
BÉP
csendes tag
Sziasztok! 2002-es E12 benzines corollához milyen "kutyacsontot" ajánlotok? Most kezdett el kopogni, lassan csere érett lesz. És esetleg nem tudjátok, hogy a 200 ezres szemlén mit KELL megnézni, kicserélni?
-
helkis
veterán
válasz
petty88 #2606 üzenetére
attól sajna nem lesz tisztább, ebbe a részbe csak a kormot küldi a moci..
ha elkokszolódott, akkor sajna takarítani kell, évente 1x érdemes, főleg városozás mellett...
yt-n biztos van fent how2-hozzá..viszont érdekes, hogy inkább a magasabb fordulaton van gond, az egr inkább alacsonyabb fordulaton okoz fulladást.. lehet tényleg a turbó?
ha majd kiderült, oszd meg mi lett!
-
petty88
csendes tag
-
petty88
csendes tag
Mióta nálam van (~3 éve) azóta nem lett tisztítva. Nekem is ez lett volna az első ötletem, de a szerelő állítja, hogy hibakódnak kéne lennie, ha az egr nyitással van gond, az meg ugye nincs.
-
petty88
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni egy 2002-es D4D motoros Toyota Corollával kapcsolatban. Az a hibajelenség áll fenn, hogy a motor néha teljesen elveszti az erejét. Autópályán 110-nél (olyan 2800-as fordulat) gázadásra egy az egyben nem reagál, a fordulat marad, egy kicsi rángást mintha lehetne érezni, de gyakorlatilag semmi nem történik. (érzésre amúgy kb olyan, mint amikor erős szélben vezetsz és egy nagyobb széllökés megtorpantja az autót) Gáz felengedés, újbóli lenyomás és ilyenkor néha rendbe jön, húz úgy ahogy kell. Üresben, álló helyzetben is jelentkezik a hiba, a gázpedál lenyomására néha rendesen felpörög a motor, néha pedig 3000-es fordulat körül egyszerűen megáll.
Nyilván a turbóra gyanakszom, meg természetesen szerelő is látta, de nem nagyon tudott hozzászólni, az az álláspont, hogy le kéne szedni a turbót és felújítani, de ez nem egy barátságos összeg.
A legfurább nekem az egészben, hogy néha csinálja néha nem, ezért bízom benne, hogy mégsem a turbó, hanem esetleg egy vákuumcső, vagy talán az EGR szelep.
Találkoztatok már ezzel a problémával? Van esetleg valakinek valami tapasztalata, hogy mi okozhatja és hogyan orvosolható a hiba? Nem seretnék egy turbó felújításba beleállni úgy, hogy az sem biztos, hogy az megoldja a problémát.
Előre is köszönöm! -
r0by
addikt
Köszi a válaszokat
Pont, 1.8-as benzines a kiszemelt, motorkódját még nem tudom, de akkor 99%, hogy 1ZZ-s.
Ahogy olvastam, ezeket a toyota ingyen cserélte annak idején. De azt is olvastam, hogy gáz csak akkor lesz, ha 10w-s olaj kerül bele.
Majd rákérdezek ismerősnél, hogy mit lehet tudni, volt-e motorcsere, elvileg ő a 2. tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- 69, 100, 200, 5000, 6000
- Politikai mémek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest