- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos volt már szerencsém olyan közlekedési szituációban lenni, amikor a kocsiban ülve teljes hangerőn üvöltve szidtam a Toyota fejlesztők k. anyukáját

180 fokban visszafordulva kellett volna besorolni a szemben jövő szinte folyamatos kocsisor résébe, a vissza irány külső sávjába. Előző autómmal sokszor abszolváltam a feladatot, gyanútlanul bepróbálkoztam a Toyotával is. Előző autó ívbelső kereke (mivel kanyarban a terhelés a külső kerékre esik) kicsit ki szokott pörögni, de be tudtam szúrni a résbe.
Toyotával is odaálltam, amikor láttam, hogy van egy kis rés, akkor jó nagy gázt adtam...
Autó meglódult, és a következő pillanatban az asszony táskája a műszerfalon csattant, mi meg szépen kipróbáltuk a biztonsági öv feszítőerejét

Mert mi történt
Működésbe lépett az autó vészfékező rendszere, érzékelte, hogy a vissza irány belső sávjában közeledik valami
A hülyéje azt nem vette észre, hogy a külső sáv üres, ott nincs forgalom, oda át tudok menni bőven a belső sávban közeledő autó előtt 
Ott égtünk a kereszteződés közepén dekkolva

Itt történt az eset, hiába van kijelölt visszakanyarodó sáv, bekapcsolt vezetési asszisztens mellett itt mi nem tudunk visszakanyarodni
Mivel kikapcsolni elég sok gombnyomást igényel, ezért nagyobb forgalom idején inkább kerüljük ezt a kereszteződést 
-
Mivel a személyautós vizsga előtt már megvolt a teherautós vizsgám (jogosítványom nem, csak a vizsgám), így különösebb izgalom nélkül készültem a vizsgára.
Amikor vizsgáztam, akkor a rutin vizsgán 20 pont volt a maximum, 12 pont volt a minimum, amivel a megfelelt értékelést el lehetett érni. A vizsga tökéletesen ment, a végén mégis azt mondta a vizsgabiztos, hogy maga 12 pontttal éppen átmentem a vizsgán. Kicsit felszaladt a szemöldököm, és bár semmi jelentősége sem volt, de azért megkérdeztem, hogy miért?!?!
Azt mondta, hogy azért, mert jól vezettem ugyan, de vezetés közben a jobb kezemet többségében a váltókaron tartottam
Azóta semmilyen hivatalos oktató, vizsgabiztos, szaktanácsadó véleményét sem vagyok hajlandó figyelembe venni a vezetési stílusommal kapcsolatban
OFF-os kérdés, de Kalocsán vezettél harckocsit?
-
-
-
-
ddsteel
senior tag
Hát a BMW-k sem a megbízhatóságukról híresek. Én mindig a taxisokat figyelem, akiknek zéró kiesés elfogadható a munkaeszközükben. Mivel a taxik zöme Toyo hibrid, számora nincs is más kérdés. A kis akksira figyelni, karbantartani aztán nem egy nagy ördöngösség, cserébe nincs benne egy rakat elromlandó cucc, mint pl egy dízel (öngyulladós) BMW-ben.
-
KTTech
veterán
Lehet, hülyeség, de tuti egyformák az elemek (a típusuk tutira, mert azt gondolom ellenőrizted)? mert én szívtam már azzal, hogy fél mm eltérés volt a kettő közt - Panasonic eredeti vs. Kodak, mert épp az volt itthon - és nem érintkezett az új, csak némi mechanikai ráhatás után...
-
-
-
-szabi-
addikt
Mivel az autót nyári gumival adták vettem télit, de felnit eddig nem.
Fentebbi az A terv, az amit te is csinálsz.
B tervként azon elgondolkodtam nem veszek másik felnit, továbbra is cseréltetem a gumikat a gyári felnin, aztán pár év múlva mikor elhasználódnak 4 évszakos gumira váltok.
Tudom hogy télen és nyáron sem az igazi viszont én nem feszegetem a fizika határait, nekem akár meg is felelhet.
Lassan viszont el kellene döntenem merre tovább.Erről a szelepsapkás temus mérőről mondanál pár szót?
-
Mangosztán
tag
Ha Bluetooth-s akkor ott a : Car Scanner ELM OBD2 .
Ebben van magyar nyelv, de persze van fizetős része is, de talán arra elég hogy kiolvassa ha van hibakód. Persze ez nagyban függ a Hardvertől is, mert ott is nagy különbségek lehetnek.
Ezért is van, hogyha szerencséd van ugyan ki ad valami kódot, de persze amivel a szerelők dolgoznak az azért részletesebb.
Ha meg windows-ra kell, arra meg ott van a :Multiecuscan ( de ez fizetős , ahogy én emlékszem).
Kisebb tudással. de ingyenes : ScanMaster-ELM 2.1 / openOBD / Car Scanner ELM OBD2 . Utóbbi a Windows store-ban is elérhető. -
Mangosztán
tag
Sajnos ez így kevés infó, az OBD olvasás vagy szerelő javasolt.
Nálam is volt már Check Engine és ott a MAF szenzor volt a ludas, de lehet akár O2 szenzor, gyújtás, vákum, bármi.
Szóval ha magad szeretnéd, én mindenképpen javaslom hog OBD , nézd meg hogy mit ír ki és írd be ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Microsoft Rewards
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung kuponkunyeráló
- Napelem
- Autós topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen széket vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Ajkai ólomkristály
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB 512GB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Bomba ár! Stonebook Pro P103B i i3-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rav4=tank HIGHLANDER=bálna

A hülyéje azt nem vette észre, hogy a külső sáv üres, ott nincs forgalom, oda át tudok menni bőven a belső sávban közeledő autó előtt 

Mivel kikapcsolni elég sok gombnyomást igényel, ezért nagyobb forgalom idején inkább kerüljük ezt a kereszteződést

a talpas ifán legalább volt kormányszervo…..nekem robur terepes volt a mühely kocsim azon nem volt…. Én még részt veszek a betakaritásban igaz háytec NH val