Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitterix
őstag
válasz
N.otorious #1299 üzenetére
Azért köszi!
Szerelő azt mondta, majd még megnézi, kíváncsi vagyok, mi derül ki..... -
Pitterix
őstag
válasz
N.otorious #1297 üzenetére
Hátul dobfékes elvileg....
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
Egy olyan probléma állt elő a Corollámnál, hogy kb 20km után elkezd valami veszettül nyikorogni az autóban.Most cseréltek hátsó csapágyat, de nem szűnt meg a dolog. Érdekes módon csak akkor van az a hülye hang, ha kicsit balra fordítom a kormányt. Minél jobban fordítom balra, annál hangosabban szól. A hang megfigyelés alapján bal hátulról jön.....
Van esetleg valami 5letetek? -
Fr0z3n
őstag
válasz
Kocska89 #1290 üzenetére
Hagyd akkor, szervíz bassza inkább el, mint te otthon
A benzinszűrő a nap poénja.
A váltót meg kell nézni, mert vannak nem bontható váltók is. Ha van felül/kicsit oldalt betöltő nyílás, akkor van leeresztő is alul. GL-4 75/90-es olaj kell bele. Mennyiséget pontosan nem tudom. 2,3-2,5L között. Attól függ, hogy van-e olajhűtőd. -
Kocska89
tag
Fr0z3n Ma próbáltam kivenni az ocv kis szűrőjét. De nem jártam sikerrel nem férek hozzá. Ki kéne venni a szelepet is, de az meg megvan szorulva eltörni nem akartam. [link] Tulaj elmondása szerint benzinszűrő soha nem volt lecserélve mert, hogy nem kell
A mai napon kicserélem.
Váltó olaj most ahogy már hideg van előfordul, hogy nehezebben tudom kivenni 1. ből esetleg 2. ból. illetve 2. -->3. nehézkesen megy. Ahogy melegszik a motor sokat javul a helyzet. Akkor egyértelműen cserés az olaj ugye? 154k km van az autóban.
N.otorious Köszönöm neked is a hozzászólást, ha lesz időm megnézem.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Kocska89 #1287 üzenetére
Minden szűrőt érdemes bizonyos időközönként lecserélni, olajjal együtt. Sokan a váltó olajat is elfelejtik, hogy létezik. Suzukisoknál pl rendszeres, hogy akad, vagy olyan mintha egy tál takonyban turkálnának. Pedig a használatiba is benne van, hogy cserés.
A víz nem a csomagtartónál juthat be, hanem a lámpánál. Legalábbis más tipusoknál ott folyt be. Aztán a csomagtér borítás alatt szépen utat talál magának.
-
Kocska89
tag
válasz
Gyufaaa #1286 üzenetére
Nekem a vásárlást követő napon így nézett ki az utastér: [link]
A kibányászott felesleges alkatrészek: [link]
A kerékívből kibányászott sár: [link]
Telefonos kép, sajnos nem adja vissza rendesen az objektum térbeli kierjedését
A vvti rendszer olajszűrőjét érdemes tisztítani, cserélni? A szűrő eltömődése, (és vagy) ocv szelep hibája elméletben ilyen szörnyűséghez vezethet: [link]
Ez a motorkódra történő keresés eredménye, több leírásban említették mint lehetséges hibaforrást. Szóval lehet nem is az említett 2 altrész a felelős.Szerencsére nekem nincs ilyen jellegű hibám, remélem nem is lesz.
Ami még hiba nálam, a csomagtartóban, az emelő rekeszében állt a víz. De a kárpiton, máshol nem volt nedvesség nyom... Érdekes. Erre még nincs ötletem, hogy került oda. Törve nem volt az autó, csomagtartó tömítése ép.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Kocska89 #1285 üzenetére
Én 16 éve vagyok elégedett tulaja egy első szériásnak. Mai napig nagyon szeretem, pedig már sok mindenen "átestünk". Egy valami idegesít csak, hogy a díszléc felhajlott az autó jobb oldalán és csak gyári van hozzá, amiért 70 rugót le akarnak gombolni az emberről. Vicc. Minden más részről egy jó értelemben igénytelen és elnyűhetetlen autó.
-
Kocska89
tag
Értem. A pár kiégett izzón kívül működik minden
Amiről én tudok minden Avensisben letörik a napszemüveg tartó. Ez nálam is megvolt, felhoztam, műanyagot megforrasztottam forrasztó pákával jobb mint a gyáriValahol olvastam érdemes kitakarítani az első kerékívekben, a sárvédő mögötti részt. Megérte az időt. Oké 12 éves autó, de nem egy két évre vettem szeretném minél tovább megtartani
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Kocska89 #1283 üzenetére
A láncos vezérlés olyan 100e km-t bír ki. Hogy milyen hibái vannak, azt nem tudom. Mindenben én sem tudok segíteni
Elektronikával tuti nem lesz gond. Nekem 20 éves a celicám, full gyári minden elektronikai cucc. A japánok még minőséget gyártottak akkoriban (kivéve a Mitsubishi), nem a fogyasztói társadalomnak. A mai kis turbós motoroktól hányok. Mire sok átlag embernek megfizethetőek lennének, más szét fog hullani
-
Fr0z3n
őstag
-
Kocska89
tag
Köszönöm, utánajárok. Házilag nemérdemes nekiugrani ugye ?
A másik, eddig azt gondoltam, a szervó szivattyúm ereszti az olajat. Jobban megvizsgálva fentről jön. A vezérműlánc feszítőnél ereszt. Külön tömítés nem lesz hozzá ugye? Csere csak a komplett feszítővel lehetséges? Ahogy körbenéztem a neten nem egyedi hiba.
Meg a szokásos, kormány nyekereg, nyiszog. Próbáltam a kormányoszlop gumiharangját megfújni Würth HKS 5000 olajjal nem lett jobb. Csak a wd40 oltja ki a hangot?
yotube videókon arra javult.
-
N.otorious
senior tag
Kérdés:
A p1 -es yaris első rácsa jó a p2 -es yaris-ra? Arra már rájöttem, hogy a T-sport nem passzol, de a sima yaris-nak vajon passzol a méret?
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Lassan 2 hónapja hogy gazdája lettem egy 2002 gyártású Avensisnek. A középkonzol ban már csak 1 izzó működött, a többi megfáradt. Ugyan ez volt a helyzet az elakadásjelző, hátsóablakfűtés kapcsolóban is. Kapott, is pár ledet
[link] Kicsit fényesebb, mint a rádió gombjai, de nem zavaró.
Ami inkább zavar hogy a motor járása 900 fordulat alatt egyenetlenebb. Rázkódik a kaszni. Gyertyacsere volt.
Nem hiszem ilyennek kéne lennie. Ebay ról származó obd-s kütyü nem látott hibakódot.Találkozott már valaki ilyennel, mi lehet a gond?
Üdv.
-
törölt tag
heló!
suzuki ignis felni jó 1998 corollára ?
-
Fr0z3n
őstag
válasz
N.otorious #1272 üzenetére
A gyári elvileg 0.7 bar, ez a max. Akkor érdekes, hogy ha állítod olyan 1 bar nyomásra
(elvileg egy csavar az egész)
-
Fr0z3n
őstag
válasz
N.otorious #1270 üzenetére
Elégnek elég, de minek?
-
N.otorious
senior tag
d4d p1 yaris-ra szeretnék turbónyomás mérő órát bekötni. Hol találom a vákuumcsövet a motortérben? És ugye elég a 2 bar-os óra?
-
Gyufaaa
veterán
Valaki nem tudja hol lehet értelmes áron T22 Avensis ajtó díszcsíkot beszerezni?
-
mike710
aktív tag
Sziasztok. 3 napja vagyok tulajdonosa egy 2006-os Toyota Corolla Hatchback-nek és a mai napon arra lettem figyelmes hogy ha a kuplungot benyomom akkor kattog vagy nyikorog nem is tudom milyen hang ez de tökéletesen működik csak a hang zavar. Nem tudjátok ha egy kis wd40-el megfújkálnám az segítene,vagy ártalmas?
-
sudra
újonc
A segítségeteket kérem! Volt egy 2010 évi gyártású TOYOTA AURIS HSD autónk. Szerencsésen sikerült lecserélnünk, de sajnos az eladotthoz beszerzett tartozékok az újhoz használhatatlanok. Van egy THULE csomagtartóm valamint egy RELAX 300 literes tetőboxom.Beszereztem hozzá egy THULE EASY-FIT automata hóláncot is ami soha nem volt használva (5 év garancia) A hólánc felszerelhető 195/65/R15 kerékre. Minden eladó kedvező áron
HELP HELP HELP -
Soma01
veterán
Debrecenben tud valaki jó Toyota szerelőt mondani nekem? (a márkaszervizen kívül)
-
törölt tag
Az osztókör és tehermentesítő szerint ez jó lehet egy 98as corollára.
Azt hiszem suzuki felni. Szerintetek meg merjem venni?
-
Dare2Live
félisten
olajleengedéshez hányas kulcs kell?
-
brickm
őstag
Sziasztok!
A bontós azt mondta ez egy yaris verso lökhárító,viszont ahogy a képeket elnézem azerintem inkább egy
corolla verso eleje lehet.
Szerintetek?
Akinek kellene kicsit távolabb él 300km+, aztán nem kéne feleslegesen megsétáltatni a cuccost,ha nem is jó rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Horgász topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Projektor topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest