Aktív témák

• Yaye

őstag

Buenosz diász minden kedves Thinkpad fannak!

Úgy esett hogy lecserélhettem a masinámat egy zsírúj T43-ra. Összességében csalódott vagyok. Most próbálom gyűjtögetni az érveket, hogy miért ne kérjem vissza nagyon gyorsan a régi Acerem :U
    Azzal nem lehet mit kezdeni, hogy hogy lehet 2006-ban olyan dtr notit gyártani amin csak 2 USB csati van, azok is úgy hogy véletlenül se lehessen egyszerre használni őket. Az aggasztóan puha fedél miatt megpróbálnék nem aggódni. A kijelző fakó színeit majd megszoknám. A hiányzó Firewirét elnézném, úgy sem használtam. A nem-integráltsága ellenére elég harmatos vga (Mobility X300 128 MB) miatt szívom a fogam, de néhány komoly előnyért cserébe hajlandó volnék lemondani az újabb gamék lehetőségéről. Ezeken túl viszont két dolog bosszant leginkább:

- Nem csinálok semmit, és a proci mégis fullon pörög, ennek megfelelően a venti állandóan zúg. Indításkor még minden oké, de kis idő után a venti szó szerint felbőg, aztán picit visszavesz, de utána végig bekapcsolva marad. Figyelem a prociterhelést, de sehol semmi, a Thunderbird megy meg két oldal a Firefoxban, a terhelés folyamatosan 15% alatt, néhány percenként egy-egy villanásnyi 50% körüli tüskével. A proci ennek ellenére full 2 GHz-en megy, néha vissza-visszavesz 800-ra , de csak rövid időkre, aztán újra hosszasan fullon pörög. Jó öreg Acer TM8000 ventije legtöbbször állt, olyan csöndben volt hogy azt se hallottam hogy megy, ez meg állandóan zúg :( Lehet valahol piszkálni ezt a dolgot? A Power Managerben csak a lehetséges maximum órajelet tudom beállítani, azt nem hogy mikor és mennyi időre kapcsolja föl-le.

-Olvasom hogy egyes gépeknek sípol az lcd-je. Hallott valaki hasonlóról a hálózati csatoló kapcsán? Ha adatot tolok a helyi hálózaton ahogy a csövön kifér, akkor idegesítő, magas frekis sípolás-cirpegés hallik a hálózati csati felől.

Visszakunyeráljam a 8000-est, ami csöndes volt, kemény, gyors r9700-al, firewiréval, 4 usb-vel, kártyaolvasóval, csendes hálócsatival, és rendes (bár messze nem tökéletes) színekkel, valamint sarokban lévő Ctrl gombbal? Vagy megér ennyi áldozatot egy pöcökegér, egy ujjlenyomatolvasó, a híres IBM design, meg pár fancy gyári utility? Kíváncsi vagyok a tapasztalt T-tulajok véleményére!

üdv: Y.

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés