Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Meglátjuk...valóban rengeteg intő jel van megint. Ez elmondható volt 2008-ban is. Én már nem is tudom kinek lehet hinni. A kormányfőknek semmiképp, ők csak bábok (Obama). A jegybank elnök úúúúgyanaz....
Ha bele lehetne látni a nagy befektetési bankok könyveibe akkor lehetne jó konzekvenciát levonni de így....nehéz ez....utána meg utólag az okosok jól megmagyarázzák. Előre persze nem megy...
-
Gibkey
tag
válasz
morhange
üzenetére
Köszönöm, mindjárt rá is teszem a chartra.
Egyébként erről a Trend Magic indicatorról hallott valaki valami jót/rosszat ?
Most félre téve az indikátorokról kialakult általános sztereotípiát.
Betettem demoba. 4 külüönböző páron cselekedtem a jelzésére és hozott 300 pipet fél óra alatt. Szerintem szerencsém volt.
-
amargo
addikt
válasz
morhange
üzenetére
Köszönöm, ez "várható" volt.. így csökkentik az adósságokat, vajon? Nem is kell olyan messzire menni, hogy kik csináltak még ilyet. Ezek szerint ez bevett szokás.
Szerk:
Érdekes figyelni a chart-okon mennyire látszanak a fundementális kilengések - már amennyire. Tőzsde esetén nem kellett 8-at figyelni. Itt pedig majdnem mindenre kihatással van. Durva. -
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Mivel sem USA sem az euro zóna nem áll jól (potenciális csőd közeli helyzetek itt-ott) ezért nem megy sehova az E/U. Azon fog múlni melyik irányba indul el, hogy melyik fog jobban gyengülni.
A probléma USA-val elég nagy. Gondoljunk bele...folyó fizetési mérlegükkel gondjaik vannak, méghozzá máris meghaladták a korábbi adósság plafont, amit max augusztus 10. -ig tudnak vélhetően finanszírozni. Ha megemelik a plafont akkor ugyan rövidtávon elkerülik a csődöt, de hosszú távon még nagyobb gázba kerülnek. Hiszen újabb hitelre van szükségük, amit vélhetően a FED nyomdájában fognak megadni nekik....ez újabb inflációs nyomást fog eredményezni és hosszú távon ilyenkor a kamat emelési várakozás is növekednek illetve a dollár gyengülni kezd szépen lassan, ha a kamatok emelkednek akkor a részvénypiacből is elkezdik kivonni a tőkét (usa piacok csökkenni kezdenek)...már most sem valami erős az USD, ez látszik a forinttal és az euroval szemben nem is beszélve a CHF-ről.
Ha bejelentik a csődöt (amit nyílván politikai megfontolásból sem akarna Obama papa), akkor ezek a hatások felgyorsulnának és sokkal intenzívebbé válnának. Azonnal USA befektetői bizalom vesztés lenne, vélhetően drasztikus tőzsdei árfolyam csökkenéssel és talán még intenzívebb dollár gyengüléssel.
Ha usa esik, a világ is esik, és Kis Hazánk is. Ha dollárból elkezdik kivenni a pénzt a befektetők, vajon hova teszik? Hát frankba és aranyba....és kész a nagy gáz...pláne itthon.
Komolyabb megszorítások kellenek, amit bármely aktuális kormánynak nehezére esik megtenni mert a következő választást vélhetően nem nyerik meg....az emberek többsége ezzel nincs tisztában és ez a szomorú...
-
rauschie
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Nem. 48$-t vonnak le 1'000'000 forgalom után. Azaz ha 500'000$ értékben nyitsz pozit és le is zárod fizetsz 48$-at. Ha a havi forgalmad meghaladja az 5 milliót, vagy a tőkéd az 5ezret, akkor már csk 38at, az 5 misi forgalom szerintem egy 1000$ accounttal nem teljesen irreális, nekem demoszámlán volt hogy 2 hét alatt összejött. Valószínűleg vannak olcsóbb brókerek, de valamit valamiért.
-
Dzoli
tag
válasz
morhange
üzenetére
A fene se tudja, mert van példa arra, hogy a négy tizedes MM bróker fix spreades megbízása valóban ott teljesül ahová be van téve. Valamint olyan is, hogy az ECN számla dinamikus spreadje rendre elcsal több tized pipet, ezáltal semmivel nem olcsóbb mint bármely más MM számla.
-
Fecdzo
senior tag
-
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Nos, FXCM a legnagyobb retail bróker és a legtöbb bróker belőlük származik (white label, vagy Introducing broker). A baj az az, hogy a retail részlege nem ajánl ECN kapcsolatot, ott ugyanúgy mehet a market making. Az ECN részleg eléréséhez 100.000-os alaptőke kell....ezt tűlük tudom, még februárban érdeklődtem náluk...
-
rauschie
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Várd meg míg igen lesz
. Két hete kereskedem élesben, átérzem a helyzetet. Sok backtestelgetés segít a magabiztosság kialakításában. Élesben is a nap végén fontos, hogy kielemezz minden kötést, ne legyen olyan, amit nem tudod miért csináltál, ha nyertél, ha vesztettél, mindig tudd utána, hogy miért. Ahogy írták, ha ezek rendben vannak, akkor szerintem sem lesz bajod az éles számlával. -
Dzoli
tag
válasz
morhange
üzenetére
Le van írva a kereskedési stratégiád, és be is tartod a szabályait?
Demó számlán már begyakoroltál mindent? Tudod hogy, mit, mikor, és miért csinálsz?
Következetesen tudsz vele demó számlán virtuális profitot termelni pár hete, hónapja?Ha minden kérdésre igennel feleltél, akkor már nem is fogsz igazából izgulni az éles számla miatt. Mert addigra kialakult benned a rendszeredbe vetett maximális hit, és bizalom.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
A szuk stop nem mindig jo. Az azt is jelenti h konnyen kiveheti az ar. Ne 1m-en szokd meg!Amugy a tipikus tultradelo trader tuneteit mutatod....majd a vesztok leszoktatnak rola
...mintha csak magamat hallanam. Bar igy azt feltetelezem h meg nem elesben tolod.A brokerek is problemat okozhatnak 1m-en szoval azt is valogasd meg!
-
Dzoli
tag
válasz
morhange
üzenetére
Csak magamat tudom ismételni: Attól nem fognak hamarabb megtörténni az események, hogy te kisebb idősíkot nézel!
M1-en nem is látni a nagyobb összefüggéseket. Nincs rálátásod a magasabb idősíkokra H1-H4.
Azt el tudom képzelni, hogy valaki képes M1 szintre pontosítani a belépőjét, amit a nagyobb idősíkok mozgása alapján nézett ki magának. De folyamatosan M1-en kereskedni, megpróbálni minden kis hullámot levadászni, szerintem hasztalan próbálkozás.
Mihez képest nagy az SL? Nagyobb időtávon lehet tágabb mozgásteret kell hagyni, viszont több az elvárható hozam is. -
Fecdzo
senior tag
-
Dzoli
tag
válasz
morhange
üzenetére
Semmi extra. A trendirányban bekövetkező kitöréseket keresem, a folytatódásra számítva.
A rendszer mozgó átlagokra, és egy CCI indikátor rendszerre épül.
Én is próbálkoztam nagyon rég M1-en, de csak arra jöttem rá, hogy attól nem történnek meg hamarabb dolgok, hogy én kisebb idősíkot nézek. Most már M5 is kicsit gyorsnak tűnik, de M15-öt meg nincs türelmem kivárni. -
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Ez az ugynevezett Martingale elv....ezt Ruletteben szoktak alkalmazni, de tiltott. Ennek feltetele, hogy vegtelen penzed legyen, hiszen eljon az a pont amikor mar nincs fedezeted tovabbi duplazashoz.
Altalaban nagy talalati aranyu strategiaknal figyelheto meg hogy alkalmazzak, de a hosszu tezsteken azok is nullaznak, vagy legalabbis nagy a drawdown.
Valoban itt szurjak el. En is itt szurtam el, de en meg szerencsesnek vallom magam igy is.
Ami fontos: EZ IS EGY SZAKMA!!! El kell sajatitani, amihez meg ido kell. Senki nem valik jo szakemberre par honap alatt. Ehhez evekre van szukseg. Egy tanulmany szerint, hogy valaki kiemelkedo legyen a szakmajaban 10 evre es ez ido alatt legalabb napi 3 orara van szuksege amit a szakmajaban eltolt. A szorgalom uberelei a tehetseget, ezt is bebizonyitottak, legfokeppen a zenemuveszeteben jon elo.....meg minden mas teruletre is igaz....ezt vallom en is a tozsdeben.
-
Gh0sT
addikt
válasz
morhange
üzenetére
Nehéz előre megmondani egy ilyen hír hatását. Max beorderezed mindkét irányt lesz ami lesz alapon. 100-150 pipes percen belüli mozgásokat csak úgy lehet lekereskedni, ha az ember előre beküldi a TP-t és a SL-t, különben elfüstölhet a számla. Nagyon kockázatos, de aki erre pörög fel így este nyolc óra környékén, az csinálja!
Mondjuk biztosan jobban feldob, mint egy kávé. 
-
Dzoli
tag
válasz
morhange
üzenetére
Csak akkor veheted ki, ha elértél egy bizonyos forgalmat.
"Bónusz követelmények:
1. Az ingyenes bónusz felvételéhez Önnek 50 TPontra (trader points - kereskedői pont) van szüksége.
2. Egy bónusz háztartásonként/IP-címenként."A pontokat pedig elég szűken mérik. [link]
Ez amolyan beetetés, ki van ez találva, hogy csak nekik érje meg.

-
Fecdzo
senior tag
-
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Tudod, ez is olyan mint az opciok, vagy eppen a biztositas. Tudjak elore, hogy a hazad nagy valoszinuseg szerint nem fog leegni es elkezdik gyujteni a biztositasi dijakat. Ebben az esetben tudjak elore h nem fogsz tudni penzt csinalni. Ha meg igen tuti h van egy felso hatar. Hisz igy all in pozit is nyomhatnal 50-es tokeattetellel, aztan ha bejon ott a le. Na persze...
Ezt Alpari is csinalta egy idoben. 10%-ot adtak az alaptokedre ha monduk az akcio vegeig utalsz penzt ES az akcio alatt egy bizonyos forgalmat generalsz (ergo megkeresed nekik azt a 10%-ot hogy aztan ugy tegyenek mintha kifizetnek).
Teny es valo hogy ezzel azokat hozzak be az MM-ek akik nem ertenek hozza es elbukhatjak naluk penzuk egy reszet. Amit naluk buksz el, azt ok nyerik el toled.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Szerinted csak ugy kap az ember 5000Ft-ot? Vagy az abbol megszerzett profitot visszautalhatod?Aaaaaa.....max ha oda utaltad mar ugyaazt az osszeget. Tipikus piacjegyzo trukk.
Emlekezzen mindenki: NO FREE LUNCH!!! Nem kap senki ingyen ebedet!!!A tozsden ez hatvanyozottan igaz!
-
Caruso77
csendes tag
válasz
morhange
üzenetére
Üdv,
Itt van az említett szimmetrikus háromszög, ez egy viszonylag jól lekereskedhető alakzat volt, aki élt a lehetőséggel. Egyre inkább úgy látom, hogy egy héten kialakul 2-3 ilyen alakzat, ami viszonylag alacsonyabb kockázatot rejt. Ehhez viszont olyan brókercéget kell választani, akinél minél több instrumentum van. Dukascopy csak FX-el foglalkozik? Én csak FX chartokat találtam a demóján, ha jól láttam 24 devizapárral. Ez nem túl sok, ha alakzatok keresésére építene valaki stratégiát. Egyenlőre én még mindig a Worldspreads felületét látom a leginkább áttekinthetőnek, igaz nem tudom, hogy ECN brókercég-e vagy sem. (de ha jól sejtem dealing desk-el dolgoznak, szóval biztos, hogy nem).
Illetve, most találtam egy másik alakzatot az EURUSD napos grafikonján. Itt korábban kialakult egy fülescsésze alakzat és úgy látom, hogy kezd kialakulni itt is egy szimmetrikus háromszög, ami szintén emelkedésre utalhat.
Nemrég találtam egy érdekesnek tűnő könyvet: Four biggest Mistakes in Futures Trading. Nem túl hosszú és szerintem megéri elolvasni. -
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Ha a tamaszokat, ellenallasokat (trendvonalak is azok!!!) jol betudod rajzolni akkor tulajdonkeppen az alakzatok nem okozhatnak problemat. Lehet az kisnyul, vagy fuggo pocok alakzat, ha van nyakvonala akkor azt tradeled ugyis. A legutobbi csucs vagy volgy ala ill fole meg megy a stop, szoval nem kell megijedni. Probald szoktatni a szemed, hiszen valamenyire persze szubjektiv is, de nem nehez. Postolj be par kepet es segitunk neked.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Onnantól kezdve rosszul kezdődik hogy elméletileg
Nagyon nem értem egy demo mért nem pontosan olyan mint az éles. Amire sehogy nem tudom még rávenni, kiszállni pl 2/3-os profitnál de nem eredeti kötéssel hanem kisebbel, 1xűen nem fogadja el. Mondjuk az mt4-re azt mondja hogy beta státuszban van, lehet ez az ok. De ha ez egy komoly cég mért csak betaig jutott az mt4-gyel? Brókert lesz a legnehezebb választanom azt már látom. -
Fecdzo
senior tag
-
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Igy van! Nagyszerue latod! A gral mindenkinek mast jelent. Nekem bizalmat es potencialt es persze valos penzkereseti lehetoseget. A piacokon millio es egy fele kepp juthat el az ember a celjahoz....ahhoz, hogy konzisztensen penzt udjon keresni....vagy legalabbis egy idointervallumban penzt tudjon keresni.
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Akkor bennünk van a hiba
Részemről nem munka, egy ft-ot se keresek jelenleg vele, de ezt ellensúlyozandó biztos nem is vesztek. Az motivál engem is ami téged: önálló, nincs főnök, nincs időbeosztás -na jó ez nem teljesen igaz adott stratégiánál de viszonylag független-, ha összeszedem a jobbik eszemet talán még megélni is lehet belőle és ami még lényeges, leköt
Hiába olvasok egyre többet róla, még többet akarok tudni...még viszonylag kevés info birtokában vagyok és így nehéz szelektálni. Te élesben nyomod már?AMDFan: Szent grál biztosan van, de az biztos hogy nem fix, tehát fix stratégia nincs az ami tuti működik hosszú távon. Stratégiai elméletek vannak ahogy én látom, pl a P.P. féle, de az önmagában kevés stratégiának, az egyes elemeiből áll fell a stratégia. A szent grál valószínűleg esetünkben a tőzsdén -élesben- eltöltött idő, tapasztalat, gyakorlat. Bármilyen témakört nézünk idővel mindenre nagyobb a rálátásunk és kisebb hibalehetőséggel csináljuk. Vannak változók amikkel nem tudunk mit kezdeni a tőzsdén, de ha nem lennének nem is lenne tőzsde, nem érné meg a brókercégeknek mindenkinek a profitját finanszírozni
Ami eddig bennem kialakult a P.P. féle alapstratégiának a követése saját "korlátaimra" szabva, úgy mint idő, tőke. Az alapelvet követni fogom, mert jó, de személyre kell szabnom azt látom. Kettős stratégiát tervezek, 1-2 nagyobb "kiszámítható" daytrade és az azon belüli kilengések kihasználása skalpra. Persze szigorúan betartva az RR arányt, amit 1:3-ban próbálok meg érvényesíteni. Pár hét után ennyi alakult ki bennem, aztán majd meglátom. Ha hülyeséget beszélek mondjátok

szerk: Az oktatásról...úgy látom 2 féle ember csoport oktat. Az egyiknek van valami halvány fogalma a kereskedésről, de megélni nem tud belőle, csak teng-leng..viszont oktatással biztosítja a megélhetését. A másik csoportba tartozó emberek meg tudnak élni pusztán kereskedésből is, viszont rájöttek, hogy tudásukkal olyan összeget szerezhetnek rövid távon ami egyrészt 100%-os - a tőzsde soha nem lesz az, kivéve ha irdatlan összegekkel játszik valaki, akkor lehet...-, másrészt az ezzel szerzett pénz akár 50%-ával is jelentősen növelni tudja az alaptőkéjét. Ha az alaptőke nagyobb mindjárt nagyobb nyereséggel dolgozik, mivel ő tényleg érti a dolgát. Még kevesebb időt kell tőzsdére fordítania és az oktatással mindig biztos pénzhez jut..magyarul egy bizonyos szint után már dől a pénz, ilyen emberke lehet P.P. is.
-
AMDFan
addikt
válasz
morhange
üzenetére
Az olyan stratégiák amiket a találati aránnyal reklámoznak véleményem szerint nem érnek semmit. A tőzsdén szerintem a sikert a "pozíciómenedzselés" hozza meg. Ezt kellene optimalizálni.
szerk: másik problémának azt látom, hogy boldog boldogtalan oktat aki már szerzett egy kis profitot tőzsdén.
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Nagyobb tudással rendelkező emberkéből nem sok volt, az említett Fecdzo, DZolit láttam már feltűnni 2009 elején, meg páran voltak még akik járatosak valamilyen szinten a témában, de érdeklődő/kezdő rengeteg volt, most meg?
Pedig ez egy olyan világ amiben nem lehet unatkozni, ha az ember csak demo szinten űzi is akkor is izgalmasabb mint egy hülye game, nekem legalábbis
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Te biztos nem emlékszel mit össze nem bénáztam az elején, a trade kötéseket se találtam
A plus500 után egy káosz volt, de pár nap után láttam igazatok van, a plus500 egy nagyon buta platformot használ mt4-hez képest. Most jutottam el odáig hogy el kezdtem testreszabni, az eredeti chart színösszeállítása nekem nem az igazi. Az elmúlt pár órát rászántam megint a topik átböngészésére, főleg ajánlott könyveket keresve. Találtam egyet ami sokszor felbukkant a topikban, de úgy rémlik ti nem ajánlottátok:
Kecskeméti István: tőzsdei befektetések a technikai elemzés segítségével.
És azóta idén ősszel megjelent folytatás:
Tőzsdei Befektetések működő kereskedési rendszerek létrehozásával, kockázatkezeléssel
Ezeket olvasta valaki?
A 2 könyv ára kb 15k huf, Fecdzo fórumtárs - ő is jól eltűnt
- ezt ajánlgatta mindenkinek kezdéshez, a jóval később megjelent 2. részre pedig azt mondta a 2 könyv egyben az igazi.
Bár nem olcsó relatíve, de sztem megéri.
A másik dolog ami feltűnt itt nagyon sok emberke volt és mintha világégés lett volna alig maradt pár. Többieknek ennyire jól mehet a buli, vagy beletört a bicskájuk? Pedig ahogy elnézem, forexnél éppen nemrég kezdődött a jobb világ, főként adózás szempontjából, mert 2008 környékéről elég horror dolgokat olvastam vissza. -
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Sztem se, ott a szmájli
Nem tudom hivatalosan minek minősül, szerencsejáték vagy adásvétel, de kiskorú biztos nem űzheti. De azért tényleg mutatós lenne egy 18-as karika pl az MT4-ben és lehet a hazárdírozók is meggondolnák mibe ugranak bele 3x-os bukta után emelt téttel...
A cégnél ahol dolgozok van egy vezető beosztású pali, közvetlen főnököm, netto 250k körül kereshet és fizu után pár nappal már nincs pénze, cigit kunyerbál meg gyalogol 10km-eket mert nem tud buszjegyet venni. Bedobálja a félkarúba az összes pénzét
Ha ennek a jóembernek szóba hoznám a tőzsdét mit művelne?
Másik oldalról meg, ha nem lennének ilyen emberek nem működne a tőzsde. Olyan ez az egész mint egy szeszélyes nőt meghódítani 
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Mióta elkezdtem a demot ezen filózok egyfolytában. Mitől mozog a chart? Ma már hasonló érvelést olvastam, de eddig nem, csak lesz hely nekem is ebben a cirkuszban. Innentől kezdve meg kell tanulni a legalapvetőbb és legalkalmazottabb technikákat és mindjárt könnyebb lesz trend-követni
Gondolom ezért nem titkos P.P. stratégiája, mert erre idővel úgyis rájönne az ember. De ezt megtanulni a nehéz és ezért pengetik neki a sok pénzt az emberek. Meg is értem, hogy nem adja aprópénzért a tudását, nyilván sok év van mögötte. -
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
A kilépéssel vagyok bajban én is, itt követem P.P. mester hitvallását és csúszó stoppal mászok felfele ha úgy alakul. Itt megint azaz érdekes mennyi teret engedjek az SL-nek? Ha túl kevés kicsi lehet a nyereség, ha túl sok lehet jóval kevesebb is a nyereség, ha komolyabban el kezdem számolgatni akkor gyorsan kell csinálni, ebbe már kezdek belejönni mi alapján csináljam. Már nem 1x voltam ilyen helyzetben, kb fele-fele arányban kiszálltam biztos de a tervezettnél kisebb nyereséggel vagy pedig rábíztam a csúsztatásra a dolgot és fele esetben sokat hozott, másik felében elvitt. Erre majd kitalálok magamnak valami szabályt, így variálgatni nem lehet, erről majd leszokok.
Amit még észrevettem és ma olvastam is róla, az egyes pároknál a kilengések. Vannak nyugodt párok és vannak nyugtalanok
, persze a párok kölcsönhatásban vannak egymással ha 1 tagjuk azonos, erről beszéltünk is pár napja. Ezekből az infokból is lehet következtetni trendek alakulására. Mondtam én, minél többet fogok tudni annál kevesebbet..amíg össze nem áll a sok rész egy egésszé xarban vagyok
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Amit mondasz abban az a jó, hogy pár dolgot felfedeztem anélkül is hogy olvastam volna róla elemzést, így utólag olvasgatva tudom végül is milyen xy módszert alkalmaztam. Szóval én visszafelé követem a profizmust
egy biztos, túlbonyolítani nem fogom a belépési pontok megkeresését, sokat "szabad szemmel" is látni. Viszont pl a fibo is adhat + megerősítést -nem is keveset- az elgondolásaimban, azt biztos meg fogom tanulni. Az a baj túl kevés időm van demozásra, 7végén meg nincs tőzsde. Igaz elméletben is csinálhatok kötést és akkor is meglátom hogy alakult volna a történet, lehet rá is állok a demo mellett. Még azokat az időpontokat kellene összeszedni, amiket érdemes kerülni vagy épp figyelni, mert ugyan a traderek mozgatják a piacot de akkor ugranak vagy harapnak
Eddig egyről olvastam, USA-ban az NFP jelentés minden hónap első péntekén itteni idő szerint 14:30-kor, de biztosan van más is. Ezekkel hogy állsz? -
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Én meg nem tudok programozni...olyan szinten biztos nem
Pedig biztos nem hülyeség az elgondolás, biztos másoknak is eszébe jutott már.
Skalpolásra kitaláltam egy "módszert", ha eredményes majd közlöm, persze ilyen rövid távú dologban úgyis benne van a hírek ereje, de ezzel nem akarom megspékelni a technikát. Viszont lehet bepróbálkozok nagyobb skalppal is, ott meg az nem mind1 ha jól tévedek, milyen időpontban lépjük meg, hogy gyors és halálos legyen..de ne nekünk
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Ott még nem tartok. Bárhonnan nézem is a chartot és bármilyen formában visszaköszön a P.P. féle stratégia. Mindenekelőtt trendkövetés. Addig ok is, vannak rá módszerek, most már csak 1 -v. több- biztos módszert kellene ehhez találnom
A többi meg jön magától, a művészet a trendet követni egy jó belépési pontot találni és eldönteni 1általán milyen pozit engedhetek meg magamnak. Az hogy onnantól kezdve kisakkozzam veszteség/nyereség arányát már nem nagy feladat, úgyszintén helytálló következtetés esetén a rizikó csökkentése és kizárása se nagy falat sztem bárminek aki logikusan gondolkozik. Az igazán nagy zseton azt már látom hogy nem pár perces vagy órás chartokon van, hanem több naposban méginkább hetesben..de oda kell a zseton hogy az SL nyújtózkodhasson kedvére. Tehát maradok a kicsi pénzből kicsit elven, max daytrade meg némi skalp ahogy eddig is csináltam, skalpnál max 5-10 pontokra startolva egyszerű oszlop chartot és gyertyákat figyelve. Kezd már kialakulni daytreden merre/hogy fogok keresgélni, de még sok módszert csak most ismertem meg, túl bonyolítani viszont nem akarom. Abból indultam ki, ha tudom mi mozgatja a tőzsdét tudni fogom a pénz pályafutását is. Amit először gondoltam reális lehet, leginkább éppen a tőzsdézők befolyásolják az árfolyamot. Innentől kezdve azt kellene kitalálni melyik módszert(eket) használják a legtöbben trendkövetésre, onnantól kezdve nyert ügyem is lenne. Itt lenne jó ha tudnék programozni, mert vizuálisan ezt átnézni nem kis idő lenne, de mivel nem tudok 1előre passz...lehet rövidebb lenne megtanulni programozni?
szerk: Az se lenne hátrány, ha az ember kb tudná milyen arányban vannak kezdők és profik, nyilván a profik "tuti" módszerekkel dolgoznak minden indikátor, trendvonalak, fibo használatával, a kezdők meg mint pl én is még ennyire nem mélyednek bele és ha pl 1 profira jut 10 kezdő máris érdekes görbét rajzolhat a chart. Vagy rosszul gondolkozok?
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Órán belül is szoktam próbálkozni, de most a gyertyák miatt az 1 órást gyakorlom, órán belül meg oszlopchartot használom. Forexegyetem folyamatosan küldözgeti a maeileket, nagyon jó okosságok vannak pár mondatban, több leküzdeni váró hiámra már rá is mutattak
De ezenkívül vannak grafok, videók is, majd szépen összeszedem egybe ha a végére értek a maileknek. -
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Ahogy sikerül, ez jó
Tőzsdénél se lotozni akarok, adózásnál meg végképp nem.Pont, pip, nekem 8, csak sok legyen
Gondolom azért hasonlóak mert mindnél usd a 2. tag, de ezt épp ma figyelgettem én is. Viszont eur-usd-nél én úgy vettem észre nagyobb kilengések vannak, ha lehet azt mondani aud-usd stabilabb rövidebb távon. Múltkor mondtad, hogy ezzel tolod én is próbálgattam már a napokban. 1 órás idősíkban üzérkedek, meg már el kezdtem rajzolgatni trendvonalakat is, de az még gyerekcipőben jár. A múltkor találtam tőzsdeblog-on fibonacci elemzést meg, majd 7végén annak esek neki. -
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Jó hogy mondod, van egy könyvelő ismerősöm, majd megkérdem mondjon egy hivatalos forrást. Kenyeret itthon veszem, az oké, de ha a pénzem nem itt van és fizethetek 0% adót akkor nyilván azt választom. Offshort cégek esetében is akkor ennyi erővel itt kellene adóznia a tulajdonosnak, mégsem itt adóznak.
szerk: Persze attól még messze vagyok hogy ténylegesen érintsen az adózás kérdése, de inkább hamarabb tisztázom le a szabályozást mint később.
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Sztem felkeresem majd az apeh-et, az a biztos. Azért nagyon nem mind1, hogy 0 vagy 20%, lehet jövőre az általános adókulcs miatt "csak" 16% lesz, de ha lehet 0 is az valahogy jobban vonz. 1ébként itt néztem. Ha külföldi számlám van akkor nem is itthon költöm el a pénzt, vagy rosszul gondolkodok?

-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Persze minél többet tudok annál kevesebbet, ez bennem is ott van. De így jó. Lényeg hogy valamilyen szinten fejlődök, a pontok jönnek, bukták kevesebbek.
Dzoli: Én is ezért írok le esetleg mindenki számára üres -rajtam kívül
- gondolatokat is, hogy majd vissza tudjam olvasni 
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Na most ez olyan, hogy nem szeretni kell hanem csinálni, én se lelkesedek ilyenekért de ha neadjisten' pénzt keres majd egyszer akkor nem mondok nemet
Tegnap úgy láttam a chartból eur-usd-n hogy megfordul a tendencia, 23 pontot bezsebeltem valamikor éjszaka, látom érdemes lett volna ma itt ülni, de csak most jutottam ide. -
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Nem arról van szó hogy demo vagy éles, ez a strat a biztonságra törekszik és pár hét-hónap után egész biztos magamtól is ezt találtam volna ki, élesben se izgulnék jobban ezzel mint demon. Az 5-10 pontos vadászat már más tészta

"javában aludtam mikor gombot kellett volna nyomni
" Függő megbízásként se próbáltad? -
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Én egyelőre csak eur-usd és néha gpb-usd szinten mozgok, eur-usd-n ma egy 24 pontos longom volt, meg du kettő 15-ös, utána meg elbuktam mindet de nem baj
Legalább megtanultam hogy több időt kell fektetni a chartra és az elemzésre, megvan a 7végi prgram.
"Trendkövetés, pozícióépítés, kockázat minimalizálása, majd kizárása" A Pintér féle stratégia pár napja amit gyakorlok, hosszú távon nem hiszem hogy lenne ennél 1xűbb megoldás ami a legnagyobb eséllyel indul harcba a pontokért mellette minimális veszteséggel bukta esetén. Persze a pozíciót meg kell találni és okosan beállítani a limiteket. Igaz itt nincs adrenalin túlcsordulás

-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Nekem ez nagyon rizikósnak tűnik már kevesebb mint 1 hónap "múlttal" mögöttem is. De nem mondom hogy nem fogom még én is csinálni, de ha igen akkor max 5-10 pontos ugrásokra játszanék. Elegánsabb meg kifizetődőbb sztem egy jó pozíció megtalálása és rizikó is kevesebb benne.
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Első pár napban én is úgy csináltam, de már nem. Megnyitom a pozit ha úgy látom, aztán szerencsésebb esetben csak a stopot meg TP limitet tolom felfelé, de ezt majd később valszeg robottal oldom meg. Ha stagnálás van akkor sincs baj, ha meg rosszul számítottam a dolgokat ott a stop. Kb 2-3 hét után feleannyi kötéssel több pontot tudok összehozni mint az első napokban.
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Azért egész nap nem lógok rajta

Feree13: Engem nem dobált le, de előfordult hogy megbízás indításnál vagy módosításnál server foglalt üzenet jött.
Dzoli: De jó hogy mindenkinek más a tapasztalata egyazon brókercéggel
Abban mi a ráció, ha demon kisebb a spread élesben meg több? Zárom a számlát és nyitok máshol ahogy gondolom mindenki, max bukok pár $-t...de 1x. Ezt még rajtad kívül mástól nem hallottam, mikor volt ez? -
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Akkor ha jól értem te Fxpro-t használsz. Mióta? Eddig az alpariról nem hallottam rosszat, látom már bróker választása is egyszerű lesz

Feree13: Félreérted
Nem olyan nem tudta visszakapni a pénzét aki elbukta, hanem olyan akinek volt. A tőzsdeblog.hu-n olvastam ha minden igaz.Dzoli: Ma is tanultam valamit
Ezt kombinálva rulett módszerrel tuti adrenalin növelő ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Chaser
legenda
válasz
morhange
üzenetére
Azt hiszem az alparinál van 0.01-os lot és megbízhatók is. Nézegettem kinél lenne érdemes számlát nyitni, fxpro-ról negatívan írtak páran, ami nem jó jel, viszont gyakorlásra tökéletes. Állítólag nagyon nehéz visszaszerezni még a nyitóegyenleget is, nem tudom mi az igazság, de témában kompetens emberke írta.
Skalpolás az lenne mikor csak pár perces intervallumokon kereskedsz a kilengéseket nézve? -
Dzoli
tag
válasz
morhange
üzenetére
Nálam a skalp arról szól, hogy elkapom a pillanatnyi momentumot. Fogok rajta pár pipet, majd gyorsan be is zsebelem a hasznot. Általában hosszabb pozícióknak indulnak, de menet közben megváltozhat a piaci környezet. Ha úgy ítélem meg, már nem érdemes tovább benne lennem, azonnal zárok. Szó sem lehet róla, hogy ellenem menjen a pozíció, és azt kellene várnom, mikor hajlandó újra megfordulni.

A skalpolás a kereskedés legnehezebb formája. A legnagyobb tapasztalatot, és rutint igényli. Szinte meg sem éri azért a pár pipért kockáztatni. Mégis a kezdő, a türelmetlen, és a kis számlával rendelkező kereskedők tömegei próbálkoznak vele, a brókerek legnagyobb örömére. Ezen a pályán nagy többségben vannak a villámgyors gépi tranzakciók, és a vérbeli profi kereskedők. Akik azalatt nyitnak, és zárnak, hogy te kiszámolnád a margin igényt, vagy betennéd a stop megbízásod.
Ha nem tudsz kiülni legalább 20-30 pip stopot kis volatilitású páron, akkor:
a, Semmilyen elképzelésed nincs a piac aktuális mozgásáról, és az irányáról.
b, Nincs minden részletében kidolgozott stratégiád, amihez tarthatnád magad minden helyzetben. Belépés, követés, kockázatkezelés, kilépés, stb.
c, Pszichikailag nem vagy elég felkészült.
d, Nagyon kevés pénzel próbálsz kereskedni, vagy túl nagy mérettel kötsz a számládhoz képest.A sok kis apró kötéssel, minden egyes alkalommal újra, és újra kockázatot vállalsz. Minden alkalommal kifizeted a brókered jutalékát, aki így többet keres, mint te magad. Egy idő után az okosabbja azért rájön, hogy nem ez a nyerő kereskedési stílus.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
úgy *5.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pár hete estem ebbe az egészbe, érzem hogy menni fog, teszek is is érte de felelőtlen nem vagyok. Nem sürget semmi. Találtam egy egy -ezenkívül
nem értem mért nem tudják a menübe belerakni...tőkeáttétet se lehetett választani nyitásnál 1:100 fölött van valahol nem sokkal.
Pedig ez egy olyan világ amiben nem lehet unatkozni, ha az ember csak demo szinten űzi is akkor is izgalmasabb mint egy hülye game, nekem legalábbis
A plus500 után egy káosz volt, de pár nap után láttam igazatok van, a plus500 egy nagyon buta platformot használ mt4-hez képest. Most jutottam el odáig hogy el kezdtem testreszabni, az eredeti chart színösszeállítása nekem nem az igazi. Az elmúlt pár órát rászántam megint a topik átböngészésére, főleg ajánlott könyveket keresve. Találtam egyet ami sokszor felbukkant a topikban, de úgy rémlik ti nem ajánlottátok:

Pedig biztos nem hülyeség az elgondolás, biztos másoknak is eszébe jutott már.