Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Úgy tűnik az Alza visszaveszi- szóval kezdhetem előről. De most már teljesen elvesztem a különféle dimming techológiák közt. Én szinte kizárólag éjjel, vaksötétben nézek TVt, ezért érdekel ennyire a fekete.
Megtaláltam a tesztedet is, tehát ha jól értem a C728 DirectLed, azaz nem körben vannak ledek, hanem teljes felületén, az LCD mögött. És Micro Dimming tehát kb 1600 zónát szabályoz különböző fényerővel az aktuális képhez igazodva? Akkor tulajdonképp mivel rosszabb az eredmény, mint a FALD esetében?
Egyébként leszámítva a sarkokban a derengést, próbálva YouTube LD teszteket (fekete háttér fehér folt megy körbe körbe), nekem egész jónak tűnt, nem volt zavaró glowing. Tehát élek a gyanúval, hogy ha rendeltetésszerűen működne, akkor ez szép képet produkálna sötétben is (főleg ebben az árkategóriában)
Érdekességképp azt vettem még észre, hogy ha a Fényerőt vagy Kontrasztot állítok a menüben, az égvilágon semmi nem változik - gondolom kéne látnom valami változást, de semmi. -
kocsislevi
csendes tag
Köszönöm, főleg a képet. Hát nálam nem így. Sötétben sötét jelenetet nézve kifejezetten zavaró.
Azzal viszont megleptetek, hogy nem LD a C728? Amikor utána olvastam én ezer helyen láttam, hogy az, displayspecifications, de még a tcl.com oldalán is azt olvastam. Az alza oldalán, ahol vettem, azt írják hogy Local Dimming.
Hát akkor klassz harc lesz visszavinni
-
kocsislevi
csendes tag
Sziasztok! Pár napja vettem egy 75" C728-at, Vhiktor videója alapján kalibráltam is. Már az első bekapcsolásnál feltűnt azonnal, hogy a kép négy sarkán egész zavaróan fényesen dereng valami. Illetve én valahogy sokkal többet vártam volna ettől a FALD-tol. Korábbi tvm 65"-os Qled Samsung volt, szintén Full Array Local Dimmingel, viszont az még csak talán 43 zónát tudott kezelni, szemben a C728-al - de azon mégis sokkal feketébb volt aminek feketének kellett lennie. Akinek ilyen C728 van, mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm.
Itt egy kép sötét szobában:m.
Új hozzászólás Aktív témák
- bambano: Bambanő háza tája
- Formula-1
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Direct One (műholdas és online TV)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Docker konténerizálás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 55QNED80T3A 4K UHD Smart AI TV MAGIC MOTION TÁVIRÁNYÍTÓVAL!
- LG 55QNED80T3A 2024 - 4K Ultra HD, QNED okos TV 23 hó garanciával.
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG 50UM7450 4K WEBOS Magic Remote + ajándék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest