- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
bzolika10 #14199 üzenetére
Ezt benézted, mivel nagyon nincs optika a házam előtt, sőt, UPC meg aztán végképp nincs. A netem ugyan Telekomos (VDSL2, 30 Mbit), de a TV-m Tarr-os. Utóbbi esetben aztán végképp nem alternatíva a Telekom IPTV...
Csak tudod, attól, mert folyamatosan szidja itt pár ember a Tarr-t, még nem lesz jobb. És alternatíva se lesz. Egy idő után azonban unalmassá válik. Egyébként nem csak itt megy ez, mindenhol akadnak ilyenek.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Grande Ale #14196 üzenetére
Az se jobb, amit itt egyesek csinálnak. Szidják a Tarr-t, miközben náluk van az előfizetésük. Menjenek át máshová, ha nem tetszik, de megsúgom, hogy mindegyiknél lehet hibát találni.
-
1egaly
aktív tag
Haladunk.....Tarr
Jobb mint a Kasszás!
-
drjuris
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni! A Tarr vezetékes telefon híváslistáját hol lehet megnézni? Nincs esetleg valami online felület e célra?
-
PooPy
csendes tag
5%-ra csökken az internet ÁFA 2018. jan. 1-től.
http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/johet-az-5-szazalekos-internet-afa-78987.html -
1egaly
aktív tag
Lesz Net sebességnövelés(duplázás) az idén?
-
zako
tag
válasz
kacsento1 #14167 üzenetére
Bocs, hogy eltűntem, sűrű volt az elmúlt néhány nap.
XP: nyilván mindenféle registrys trükkökkel és hackeléssel megteremthető a biztonság hamis illúziója és lélegeztetőgépen is sokáig eléldegélnek emberek, de lássuk be: egy 16 éves operációs rendszerről beszélünk. Anno én is szerettem, jó volt, szép volt, de eljárt felette az idő. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg új hardvert nem támogat, nem frissülnek a driverek, stb. Ugyanaz a hardver jóval lassabb lehet XP alatt, mint egy modernebb operációs rendszerrel. Persze ha kizárólag mesét néz rajta a gyerek, akkor nem olyan nagy gáz.
Biztonságos böngésző téma: az Operát megvette egy kínai konzorcium 600 millió dollárért. Mondjam tovább?
A Firefox sem a legmodernebb böngésző, különösen a kiegészítői sebezhetők. A Chrome jelenleg a legkorszerűbb motorral rendelkező, rendszeresen frissített böngésző (és szerintem a leggyorsabb is).
Én egyébként is a homogenizáció híve vagyok, még a kisebb, otthoni rendszerek esetén is. Minél kevesebb operációs rendszert és böngészőt használunk, annál egyszerűbb a kezelés és a karbantartás, kevesebb a kompatibilitási probléma. Régen rengeteg szívtunk pl., ha egy helyi hálózaton vegyesen voltak XP-s és Win7-es gépek: nem látták egymást a gépek, vagy ha igen, akkor a megosztás nem működött, stb.
De hogy a konkrét problémához is hozzászóljak: én kizárásos elven egyesével kezdeném el tesztelni az egyes gépeket, a routert, a modemet, stb. Ha van rá lehetőséged, kérj kölcsön egy másik routert, esetleg kösd közvetlenül a modemre a gépeket (mondjuk a tabletet nehéz lesz...) és egyesével teszteld őket. Hosszadalmas, de így biztosan megtalálod a szűk keresztmetszetet. És igen, egy hibás eszköz is okozhat gondokat az egész hálózatra kiterjedően. Valamilyen hálózati monitorozó programmal nézd meg, hogy mi és mennyit forgalmaz a hálózaton, olcsóbb routerek nem bírják a hosszabb ideig tartó, nagyon sok kapcsolódással járó igénybevételt (tipikusan pl. ilyen a torrentezés...), ez is okozhatja a hibát.
Egyébként sokan nem gondolnak rá, de a modemek is képesek elöregedni, nálam már a második teljesít szolgálatot, az első nem bírta a terhelést és eldobálta a kapcsolatot, csere után jó lett minden.
A wifi csatornát a router webes kezelőfelületére belépve tudod változtatni, de csak óvatosan, mert ha nem értesz hozzá, könnyen elkonfigurálhatod a dolgokat.
-
-
-
farkas-j
őstag
válasz
kacsento1 #14170 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond nálad, de ha malwerre vagy ilyesmire gyanakszol lefuttathatnád az ingyenes AdwCleaner aktuális verzióját. Nem kell telepíteni sem.
-
farkas-j
őstag
XP ügyben vitatkoznék egy kicsit. Ezt olvasd el. Működik, mert a netbookomon mai napig frissül az XP
-
-
kacsento1
senior tag
Így van, ezért magas nekem is a probléma. Az asztali gép is a routeren keresztül kábelen csatlakozik, ezért nem lehet wifi probléma, persze router attól még igen. Változó, van amit betölt és lejátsza kb. félig, van amit nehezen betölt, akadozva játsza, és van amit egyáltalán be se hoz, általábban a kedvenc videókat, amiket a legtöbbet nézzük. A lejátszó mindig megjelenik. A szolgáltató elvileg ilyen korlátozást nem tud ugye? Bár mi értelme lenne. Igen, a sebesség viszont nagyon jó teszten, 2x gyorsabb mint a T volt azonos csomagban. Esetleg valami vírus vagy program nen blokkolhat valamit, ami összességében a hálózatomat húzhatja?
-
-
sch_a
addikt
válasz
kacsento1 #14167 üzenetére
A csatornaváltás csak akkor lehet érdekes, ha a kábelen csatlakozó gépen nincs gond. De ha az interferencia lenne a probléma, akkor a speedtest sem hozná a megfelelő sebességet.
Fogalmam sincs egyébként, hogy mi lehet a gond. A "nem játsza le" alatt mit értesz? El sem kezdi betölteni a videót? Vagy a lejátszó sem jelenik meg?
-
zako
tag
válasz
kacsento1 #14164 üzenetére
WinXP-t azért ma már nem illik használni, régóta nem frissül, nem biztonságos. Én a Firefoxot és Operát sem ajánlanám senkinek, a Chrome minden szempontból jobb és gyorsabb.
Egyébként szerintem a router lesz a ludas, illetve annak a wifi-je. Próbálj másik, kevésbé terhelt csatornát keresni.
-
válasz
Gubek-Einste #14163 üzenetére
Nem tudom tesztelni a szervert
De megoldottam online toolokkal.
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
4 hónapja váltottam Thome-ról Tarr internetre. Kaptam egy nem túl új modemet az előfizetéshez, és van egy routerem, amivel wifi-n is használom. 1 asztali gép van kábelen bekötve a routerbe, mellette 1 laptop, 2 okostelefon, 1 tablet wifi-n keresztül.
A problémám az, hogy a gyerekek sokat néznek youtube-on meséket, és arra lettünk figyelmesek, hogy egy idő után nem játszotta le a videókat, először azokat amiket sűrűn néztek, később már sokkal jobban válogatott. Van winxp, android, win7 és a tableten win10. Firefox és Opera alatt is ugyanúgy viselkedik. És alapból böngészés közben is elég lassú. Speedteszt-nél viszont hozza a max. sebességet. Ccleaner pucolás után egy darabig megy, de pár alkalom és kezdi elölről. Azért gondolok vagy a modemre, vagy routerre vagy magára a szolgáltatásra, mert több gép, több oprendszer, és több böngésző használata mellett is ugyanúgy jelentkezik a probléma. Volt már valakinek ilyen gondja? T-nél soha semmi gond nem volt, főleg ilyen jellegű. -
-
Sziasztok!
Tényleg nincs ezeknél a nyomorultaknál ipv6 routing?
-
-
#TOTTI
őstag
Sony Android TV-n csak műsorújságként funkciónál, azzal lehet valamit kezdeni, hogy az alkalmazással tudjak nézni is valamit? Bocs a Tarr Mobil TV appról van szó.
-
-
-
farkas63
aktív tag
válasz
kabelmania27 #14153 üzenetére
Zajt nem "csak" bent tudsz nézni hanem ki kell menni és egész abban a pillanatban mikor a hiba van mérni kell az oszlopokon, és nézni hol van a hiba.
Bent nem fogod látni, hogy melyik részen van a hiba, csak ha kint vagy. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
farkas63 #14152 üzenetére
Azt jelenti, hogy az adott szegmens kapacitása kevés, ilyenkor növelni kell a ds csatornák számát vagy szegmentálni kell. Ha mindig délután/este lassú akkor esélyes hogy túlterhelt a környék, de a zajbetörés is lehet, azt csak bent tudják megnézni mert az ussnr értéket a modem nem írja.
-
farkas63
aktív tag
válasz
ZsoltG60 #14150 üzenetére
Előfordul, hogy zaj szívárog be a rendszerbe valahol a hálozaton (valószínűleg mert csak ugyan abban az időben tapasztaljátok), be kéne nekik szólni, hogy hol tapasztalják, hogy meg tudják állaőítani hol a hiba.
Kábelmánia: ne gyere az ilyen kérdéseiddel mert ez itt most nem helytálló, miaz, hogy túlterhelt? xDDDDDDD
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Szinte minden este 7 fél 8 után egyszerűen használhatatlan az internet. Modemen a ledek normálisan világítanak nem jelez semmi hibát , hogy megszakad, vagy valami... beszéltem több ismerőssel náluk is ugyan ez a helyzet esténként alig tölti be az oldalakat ..de legtöbbször be sem tölt. kábelen mérve a sebesség majdnem jó.. ilyenkor mi lehet a hiba ? Helyi hálózaton van valami valami gond.. vagy más is tapasztalt ilyent ? (Zala)
-
farkas63
aktív tag
WOW észre vetéttek már, hogy hibás az oldal?
single csomagoknál ki van írva ugye, hogy LEGJOBB ÁR : x Ft
de ha rámész messze nincs is olyan ár 1 - 2 év hűségnél se, hanem jóval drágább. (kombi csomaggal se jön ki az az ár - hanem sokkal drágább a kombi is) -
zako
tag
"Előfizetésesnél úgy nagyjából 40 Ft a percdíj bármelyik másik szolgáltatónál."
Pont ezt nem értem. Ha van olyan havidíjmentes feltöltőkártyás ajánlat a piacon, amelyikben kevesebb mint feleannyiért telefonálok és küldök SMS-t, akkor miért lennék előfizetéses? Ráadásul a Kontakt S csomagban a havidíj még csak le sem beszélhető. Tehát ha egy hónapban egy percet sem beszélek, akkor is ki kell fizetnem akciósan(!) ezer forintot csak azért, mert előfizető vagyok.
De nézzük a nagyobb csomagokat: Kontakt L. Ez már kb. 5000 Ft/hó, viszont 200 perc ebből lebeszélhető, vagyis kb. 3,3 órát beszélhetek egy hónapban, utána ez is 30 Ft-os percdíjjal ketyeg. Igaz, adnak hozzá röhejes 200 MB adatforgalmat, amely sima böngészéssel egy nap alatt elfogyasztható. Van ismerősöm, aki ezt a 3,3 órát pár nap alatt elfogyasztaná.
Oké, nézzük a "korlátlanság érzetét kedvelőknek"
szánt csomagokat. Kontakt XL, 8.990 Ft. Ugye ez sem korlátlan, vagyis itt is számolgatni kell a perceket és az SMS-eket, ami ennyiért nonszensz. Még akkor is, ha csak 15 Ft egy perc.
A roamingot már meg sem említem, Európában a Vodafone Tuti ugyanannyiért telefonálok mint itthon. A Tarr mobilszolgáltatásával vajon mennyibe kerülne hazatelefonálni külföldről?
Összefoglalva a keveset telefonálóknak túl drága a legkisebb csomag, a közepes csomagok is túlárazottak a "korlátlanszerű" csomagjaik pedig nem korlátlanok. Ez így ordas bukta lesz az árérzékeny magyar piacon, ahol emberek pár forintért gondolkodás nélkül váltanak biztosítót, bankot és szolgáltatót. Tarr azt felejtette el, hogy a mobilpiacon nincs monopólium, mint a tévés piacon, hanem többszereplős verseny van, ahol tőkeerős multik nyomják le éppen az árakat.
Az SMS-ről: "Manapság a szolgáltatók egyre alacsonyabb áron kínálják a szöveges üzeneteket, de így is 20-40 forintba kerülnek. A szolgáltatónak körülbelül 1 forintjába kerül egy SMS elküldése."
[link]
Vagyis nagyobb haszonkulcs van az SMS-en mint a heroinon! -
-
Bozek
nagyúr
1. Ne hozd ide a feltöltőkártyás csomagokat, mert nem azt kérdeztem. Előfizetésesnél úgy nagyjából 40 Ft a percdíj bármelyik másik szolgáltatónál.
2. Akkor a Red mellé nézzük a Kontakt XL-t, ami a percdíjas táblázatban nem szerepel. 8990 Ft-ért 1000 perc, 50 SMS, 1 GB net. Ja és ha már percdíjak, ott csak 15 Ft, ha túlléped a keretet. De nem hinném, hogy normál felhasználás mellett valaki 1000 percet telefonálna egy hónapban."(A hab a tortán: hamarosan jön a Digi mobilszolgáltatása is dömpingáron...)"
Aha, állítólag március 21-én indul, de nem gyanús, hogy 1 hónappal az indulás előtt még semmiféle infó nincs róla? Majd lesz, valamikor, talán. -
zako
tag
válasz
farkas63 #14138 üzenetére
Vodafone Tuti: 19 Ft/perc, 19 Ft/SMS, nincs havidíj, elég évente feltölteni 2500 Ft-tal.
Vodafone Red: 9.849 Ft/hó, korlátlan telefon és SMS, ingyen EU roaming, 2 GB net.Telekom Domino Most: 9 Ft/perc hálózaton belül, 19 Ft/perc hálózaton kívül, nincs havidíj.
Most akkor nem értem a Tarr mobiltarifáit vagy nem értem?
Mire gondolhattak?
(A hab a tortán: hamarosan jön a Digi mobilszolgáltatása is dömpingáron...)
-
farkas63
aktív tag
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
ChuckyCheese #14136 üzenetére
Néha érdemes újraindítani a modemet, ha gyakran megakad cseréld ki az osztót kettes splitterre, előfordul hogy a nyolcas tapot nem szereti a modem, de ideiglenesen azt is csinálhatod hogy szűrővel együtt felcseréled a kimeneteket tehát a modemet kötöd az outra, hpf szűrő és tévé a tap.
-
ChuckyCheese
tag
válasz
kabelmania27 #14135 üzenetére
Megjavult!
Modem volt már fáradt egy picit. Kicsit több szünetet kellett neki beiktatni.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
ChuckyCheese #14132 üzenetére
Üdv!
Modem értékek rendben vannak? -
nyalifali
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #14133 üzenetére
Melyik településen? Oké, hogy hardwaresen tudja a modem, de max 16 DS van.
-
-
ChuckyCheese
tag
Hali!
Van valakinél lassulás? Például Dombóvár és környékén. Reggeltől lassul 60-ról lett 10, aztán 40, aztán most 30 körül.
-
nyalifali
aktív tag
válasz
kabelmania27 #14129 üzenetére
Vagy egyre inkább 16/8
-
hamizoli
tag
válasz
w.miki #14124 üzenetére
Van nekik wifi-vel rendelkező modemjük is [link] elvileg Cisco Ep3925. Az usb ezen is le van tiltva("Nincs specifikálva, nem használatos") és van egy egyszeri kihelyezési díja is. Ha fontos az működő usb akkor kénytelen leszel beszerezni egy másik routert a mostani helyett.PH Milyen routert topik
-
nyalifali
aktív tag
-
w.miki
veterán
válasz
minimalboy #14120 üzenetére
Tehát azt mondod, ezzel nem váltok ki semmilyen routert-t, ez a Thomson csak díszrouter?
Pedig már megörültem, van rajta USB port is, gondoltam HDD-re tudok torrentezni is majd.
De akkor minden marad a régiben. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
minimalboy #14122 üzenetére
Gyártanak még docis 3.1-eset is max nem hozzák be.
Gubek-Einste: Simát lehet már nem forgalmazzák vagy a hgw olcsóbb. -
minimalboy
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #14121 üzenetére
Mert már nem gyártanak sima modemet csak wifiseket.
-
válasz
minimalboy #14120 üzenetére
Akkor miért adnak HGW-t ha nem lehet használni a router funkcióit, ilyen esetben elég lenne egy sima modem is.
-
-
w.miki
veterán
Átléptünk a Trió Mini 10M (4950-) csomagból, a Trió Max 40M (6730-)-ba (kb. Trio Extra 40M), mert viszonylag kicsi az árkülönbség, és nem hiszem, hogy 2 éven belül lesz itt jobb ajánlat. Az analóg csatorna is több, mint a kisebb csomagban, és a szülőknek analóg TVje van.
Kicserélték a modemet is, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
Milyen ez a Thomson TWG870 modem/router?
A neten szinte semmit nem találtam róla.
Van valami extra funkciója, amit érdemes használni?
Most egy Tenda W311R+ osztja a netet, és csinálja a wifit, de ha a Thomson jobb, és be tudom állítani, akkor a Tenda-t kivenném a rendszerből. -
-
sumi73
csendes tag
Akiknek Extra csomagjuk van csak azoknak van HD-ban is,a kisebb csomagosoknak csak SD...
-
ftamas0201
Topikgazda
-
zako
tag
válasz
sumi73 #14109 üzenetére
De most komolyan... Anno a kilencvenes években nagy izgalommal vártuk, amikor nagy ritkán az HBO kódolatlan volt pár napig, gyakorlatilag folyamatosan ment a videómagnó felvétel üzemmódban.
Persze akkor még nem volt internet, tékákból másolgattuk a VHS-kazettákat (később DVD-ket).
De manapság, amikor egy kattintásra van minden film és sorozat, akkor nem fogom egy random sorozat x-edik epizódját megnézni csak azért, mert ingyen van. Ráadásul a gépen újrakerestettem a csatornákat, de nekem csak az SD adás jön kódolatlanul, a HD nem. (Zalaegerszeg). A TV-t meg nem fogom ezért újrahangolni, majd visszatöltögetni pendrive-ról a csatornakiosztást.
-
sumi73
csendes tag
Holnap reggel 6-tól,nyitva az HBO3 HD-ban is,három napig..........Persze minden szolgáltatónál,nem a Tarr kegye.......
-
Bozek
nagyúr
válasz
Turbobacsi #14106 üzenetére
Mi a problémád velük?
Írhatnék én is dolgokat a Telekom-al kapcsolatban és nem csak az IPTV miatt. A szerelőik se állnak a helyzet magaslatán, múltkor 2 hétbe telt, mire rájöttek, hogy a szűrőt kellett kicserélni (akkor még ADSL volt, most már más a helyzet). Amúgy ha már IPTV: jó esetben van max. 2 HD stream, rossz esetben meg csak SD-t nézhet a szegény ügyfél. Sőt, van olyan, hogy az internet sávszélességéből jön le az IPTV, ami mondjuk egy 10 Mbit-es előfizetésnél elég gáz.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Turbobacsi #14103 üzenetére
Köszönjük az értelmes hozzászólásod, remélem ezt a Telekom topikba is beírod, az se jobb. Sőt, azt is mondhatnám, hogy rosszabb. Ráerőltetik az emberekre a sz*r IPTV-t.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Turbobacsi #14103 üzenetére
Tudsz jobbat?
-
Turbobacsi
senior tag
aki teheti, ne válassza ezt a sóher, sz@rrágó társaságot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Formula-1
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest