Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kallas02
csendes tag
Hali!
Akik jelentkeztek Msc-re azok adtak be tantárgyi megfeleltetési jegyzéket, most nézem hogy kellene és én nem adtam. Ezt lehet pótolni valahogy, ha igen akkor mikorra kell beadni? Vagy már oda a jelentkezésem? Mérnök infós vagyok és progtervre megyek/mennék
-
MrTurner
csendes tag
üdv!
Matlab 7.1-et használok(nék), de Windows 7-en nem indul!! Ha vkinek volt hasonló gondja és megoldotta, kérem segítsen!
-
phantom88
tag
válasz kallas02 #5552 üzenetére
Január 4-ig pótolhatod! Ha idén államvizsgázol, akkor okleveled, leckekönyved majd TO intézi elvileg, mert január 6-án lesz az államvizsga ami miatt a pótlási határidőről lecsúszunk.
A tantárgyi megfeleltetés kitöltésére meg szánj rá 1 napot szerintem, legalább is ne halogasd sokáig!
Rock, paper, scissors, lizard, Spock..... http://www.youtube.com/watch?v=_4PFWow-q1s
-
snow.man
tag
Ahogy láttam, indulnak keresztfélévben (februárban) is mesterképzések, gondolom erről beszélnek....
Mondjuk nem tudom, hogy hogyan akarnak elindítani egy szakot szeptemberben is, meg februárban is, hiszen, mint köztudott, nálunk szte infón a tárgyakat nem hirdetik meg keresztfélévben (egy-két kivételtől eltekintve, pl. kalk, dimat, de csak vizsgára). Bár éppen azt is meg lehet csinálni, hogy ha februárban kezd az ember, akkor megcsinálja az eredetileg 2. féléves tárgyakat, a következő ősszel pedig az 1. féléves tárgyakat, csak ez egy kicsit furcsa, meg a tanterv sem igazán így lett kitalálva gondolom... -
dekac
tag
Hali!
Olyan "problémára" keresek megoldást, hogy, hogyan lehet valami paranccsal vagy scripttel friss windowsra szinte 0 beavatkozással programok hadát telepíteni.
Fontos lenne, hogy
-a hálózat adott pontján vannak a telepítendő programok
-ne az legyen, hogy az összes program elkezd települni, hanem egymást után fussanak, vagy max 2 menjen egyszerre.előretelepített rendszer nem megoldás, mert a licencszel gondok lehetnek
Bármilyen egyéb ötlet jól jönne ami sok számítógép gyors telepítését segíti
thx
-
segi67
csendes tag
Hali!!
Van itt valaki aki bánhelyihez jár gyak-ra gazd. infoból és megvan neki halozat3 és 4 -nek a pdf-e??
Nem tudom mért nem lehet elérni tán ebből lesz a zh vagy mifene! -
MrTurner
csendes tag
van itt olyan emberke, aki már bemutatta az intelligens rendszerek projektjét? 4 kimenetü fordított fuzzy inga szabályzóról lenne szó. Akinek pont ez volt és már bemutatta kérem jelezze
-
Feri1990
tag
Írt ma valaki innen szervezeti viselkedések vizsgát? Ha igen mik voltak ? Tanár mennyire járkált ?
-
balage22
újonc
Üdv mindenkinek!
Aki úgy érzi, hogy profin vágja a Közelítő és szimbolikus számítások c. tárgyat, és tudna korrepetálni, az szóljon! Többek között Virágh féle matlab háziról lenne szó, órabérben előre megegyezünk.
h758965[kukac]stud.u-szeged.hu
Gigabyte 965P-DS3, Core2Duo E6320@2520Mhz, Geil Ulta 800@900Mhz 4-4-4-12, Radeon HD3850 512MB, Corsair VX450
-
Ha van tartomány akkor simán group policy-vel, ha meg nincs, akkor mindegyik progit a megfelelő kapcsolóval batch file-ba bepakolni, vagy Emco MSI package cuccal becsomagolni MSI-be és egymás után meghívni az msi-ket a bat-ból.
Tartományban, haladó módban pedig System Center Configuration Manager 2007.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
fravik
tag
sziasztok!
Nagyon-nagy segítségre lenne szükségem a 2.alga kötprogihoz (gráf alg.)! Aki ismer valakit, vagy ismer valakit, akinek az ismerőse ismer valakit aki tud "segíteni" az légyszi írjon priviben!
Előre is köszi!
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
yager86
csendes tag
Nekem se ártana 1 kis help algához
-
yager86
csendes tag
De jó neked, hogy így bírod
Lenne egy gyors kérdés: a pub/alg/java-s megvalósítások közül a G.KiÉl(p) Halmazzal tér vissza, de ha mélybejár féle ciklushoz használod akkor mindig a nagyobb indexű élt veszi először (így elcseszve az egészet). Ez miért van? Vagy csak én vagyok a birka? -
Frenky89
addikt
Adott egy G irányított, súlyozott gráf és egy p pontja. A gráf minden pontja egy int és a súlyok is int-ek.
A p pontból kivezető éleket szeretném bejárni úgy, hogy a súlyozás szerint csökkenő, azon belül a pontok szerint növekvő sorrendben menjek végig rajtuk.
Pl. így néz ki a gráf:
(1)--[1]-->(2)
(1)--[3]-->(3)
(1)--[2]-->(4)
(1)--[2]-->(6)(pont)--[súly]-->(pont)
és ilyen sorrendet szeretnék:
3, 4, 6, 2.
Ezt, hogy lehetne kivitelezni?
[ Szerkesztve ]
-
snow.man
tag
válasz Frenky89 #5577 üzenetére
Én úgy tudnám elképzelni, hogy először is meghatározod az adott csúcs (jelen esetben 1-es) összes szomszédját. Ez valszeg ordó(n) időigényes, mert minden csúcson végig kell iterálni, hogy az szomszédja-e 1-nek. A szomszédokat sorban belepakolgatjuk egy kollekcióba (pl. mint kulcs-érték pár, kulcs = csúcs sorszáma, érték = súly), majd ha megvan az összes szomszéd, rendezzük a kollekció tartalmát érték és azon belül kulcs szerint...
-
Gergello
addikt
Hali!
Dimat 3 Véges testek tesztjében tudnátok segíteni? Nem tudom, hogy kell megoldani az 1. és 2. feladatot. Igazából ezt a testes részt egyáltalán nem értettem meg, ehhez tudtok valami jó leírást?
Itt egy példa: link
Köszi!
-
corinne
tag
válasz Gergello #5579 üzenetére
Az elsőben először fejezd ki az x^3-öt az x^3+2x^2+1-ből, ami most x^2+2 (Z3-ban vagyunk!!!). Aztán simán szorozd össze őket, és ahol (jelen esetben) 3-ad vagy annál nagyobb fokú polinom van, azt helyettesíteni kell a fent kifejezett alakkal. Tehát pl. az elsőnél ha összeszorzod, akkor azt kapod, hogy x^3+2x^2+x = x^2+2 + 2x^2+x = x+2.
A másodikban pedig csak meg kell nézni, hogy irreducibilis-e az adott polinom, magyarul sztem elég, ha behelyettesíted a 0,1,2-őt (megint Z3...), és ha azok nem gyökök, akkor lesz irreducibilis. Pl. az elsőnek gyöke az 1, így a polinom nem irreducibis, így nem is lesz test a Z3[x]/f.
Remélem segítettem.
:)
-
yager86
csendes tag
Gráfalgából aki nagyon penge dobjon egy mailt pls Nem leszek hálátlan
yager86@gmail.com -
Beri
addikt
Valaki tudná linkelni a gyakorló feladatokat alkstatból? Valahová elszórtam a linket és nem tudom kinek a weblapján van kinn...
eladó Aromamizer RDTA V1
-
yager86
csendes tag
Szűcs Gábor oldalán van 1 adag példa: www.math.u-szeged.hu/~szucsg
-
-
MrTurner
csendes tag
van itt olyan aki szokott dotázni és a nickje: "kenyer" ??
ha igen, vegyen fel msn-re: chaosman@freemail.hu -
8904
csendes tag
gondolom mindenki tervezi a vizsgákat, így jól jönne pár infó a vizsgákról, illetve ha vkinek vmi segédanyaga van bármiból, tételkidoglozás, tavalyi kérdések kurzusfórumból, stb annak örülné(n)k.
konkrétan engem ezek érdekelnének:
rendszerfejl (csak sima kérdések lesznek, mint zh-n?)
szamtud alapjai
mestint (hogy érdemes a tételeket kidolgozni?)
grafika (gondolom ez hasonlit a midtermre majd)ha van elvetemült gazdinfós is akkor: TM, és PÜ is érdekelne
ha tudok én is segítek, annak akinek ennél korábbi tárgyakról kell infó
-
Gergello
addikt
Prog2 gyakra be kell még menni a héten?
-
snow.man
tag
RF régebbi vizsgakérdések: itt
Számtudból itt lesznek frissítve a tételek. Egy tétel van a fonya részből (első fele), egy tétel pedig a bonya részből (második fele). Szokásos számtudos követelmény, mindkét tételből el kell érni legalább 9 pontot. Nem egyszerű a vizsga, készülni kell rá rendesen, taktikázni nem igazán lehet...
MestIntből nem feltétlen muszáj kidolgozni a tételeket, azzal is csak az idő megy. A könyvben pl. benne van minden teljesen érthetően, nagyon jól használható felkészüléshez...
Grafikából a vizsga ugyanolyan, mint a midterm. Bár nem tudom, hogy most midtermen csak kiskérdések voltak vagy tételkidolgozás is, de vizsgán biztos lesz mindkettő...
Gazdasági tárgyakról nem tudok nyilatkozni... -
8904
csendes tag
válasz snow.man #5596 üzenetére
kösz szépen az infókat, főleg az rf kérdéseket
hát igen, számtud kemény lesz, mert gyakon semmi bonya nem volt, és azért sztem jóval könnyebb megérteni vminek az elméletét amit tudok gyakorlatba (legalábbis nekem könnyebb)+ aki ma ir hegedusnel este zh-t rf-bol beirhatna par kerdest, multkor is hasonlokat kerdezett, mint a hetfoibe. bár sztem nemlesz nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
Feri1990
tag
Ha van valakinek Környezetvédelem és minőségügyi alapismeretek, Szervezeti viselkedések vagy Menedzsment alapismeretek régi vizsgasora(vagy bármi hasznos anyaga) az ossza meg pls hátha beadja még1x
-
MrTurner
csendes tag
van itt olyan, akinek Intelligens Rendszerek projektet 4 tagsági függvénnyek kellett megoldania? Sürgősen kéne help, a szabályokkal kapcsolatban!! Akár korrepetálásnak is felfoghatjuk és megbeszélhetjük az órabért ÍRJATOK!
-
segi67
csendes tag
Nincs valakinek a számtudból valami fogyaszthatóbb forma gondolok itt arra hogy nem diákból áll hanem valami folyamatos szöveg?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest