Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Postás segítséget kérnék.
Adott ez a csomag:
Méretei 32 x 23 x ~3,5 cm, 32 dkg. Sima borítékban (nem bubis) van.
Egy matrózblúz van benne, értéke 3000 Ft, magassága jelentősen csökkenthető összenyomással.Milyen módon lehetne ezt a lehető legolcsóbban eljuttatni a vevőnek?
Posta 2200 Ft körül kalkulált csomagként, utánvéttel., de mi levélként küldenénk.Csomagautomata nem játszik, Bicskére menne. Futárcégeket nem ismerem, Pick pack pontot magánszemélyként nem tudjuk igénybe venni.
Este derül ki, hogy előre utalás lehetséges-e, vagy mindenképp utánvétes lenne, szóval mindkét verzió nyitva van egyelőre.Segítséget előre is köszi, üdv:
Vikman -
Ryder1
senior tag
-
válasz
juliabrilke #30992 üzenetére
Mint a Felcsút?
Amúgy kórház : Pár éve a pécsi megyeiben annyi kötszert kaptam műtét után, hogy máig van belőle. Budipapírt se kellett vinni.
Viszont már akkor is hiányoztak eszközök, orvosok, nővérek. -
juliabrilke
veterán
Mondjuk nekem vidéki kórházról mesélték, hogy nagyon nem tudsz kirakni semmit ami mozdítható, mert visznek mindent. WC papír, folyékony szappan, kéztörlő, de még a WC kefét is.
"mecs utanna a szurkolok sz@rra verik egymast"
Mennyi embernek adnak ezzel már munkát? Police, kórházak, security cégek, meg aki helyrerakja a károkat.
Mondjuk nekem biztosan nem hiányozna, hogy 2-3 év felfüggesztett legyen a nevem mellett ha munkát keresek rongálás és csoportos garázdaság miatt.
-
f27
senior tag
válasz
juliabrilke #30993 üzenetére
A fel familiam korhazakba dolgozik,es mikor mar te vigyel kotszert hogy betudjanak kotozni,az mar durva
Az hogy wc papirt vigyel mar nem is lepodtem meg regebben sem.
Nagyon sok helyre tudnam tenni azt a pent,de stadionba 1 forintot sem,hisz miota vilag a vilag pluszt sosem hozott meg stadion.
Sot most ott tartunk megy egy mecs utanna a szurkolok sz@rra verik egymast es meg az utjukba esoket es a fel varost,rohadt nagy biznisz -
juliabrilke
veterán
Kórházakra elég szépen költenek így is, mert minden évben mínuszos a legtöbb kórház, az adósságot meg ki kell fizetni, mert a beszállítók nem szállítanak egyébként eszközöket.Mondjuk ehhez az kellene, hogy az emberek fele ne TB megfizetése nélkül kezeltesse magát, meg ne az egész család ugyanazt a TB kártyát használja.
Gyerekétkeztetésre meg nem írok inkább semmit, elég eltérő lenne a véleményem. -
-
-
sheep
addikt
válasz
Elementgamer #30983 üzenetére
Az OVB kb. biztosításkötés. Több ismerősöm is csinálja, és van aki havi 1 millió fölött keres, de emögött évek munkája van . Csapatot kell építeni, emberekkel beszélni, szerződéseket kötni. Nem piramisjáték, de rajtad áll hogy mennyit keresel, ha jó pénzt akarsz belőle akkor sok időt és energiát bele is kell rakni.
Van olyan ismerősöm aki munka mellett csinálja, de olyan is aki mellékállásban. -
f27
senior tag
Miert van az,hogy mindenki hirdeti a szamitogepet,de mikor kivalasztasz egyet (esetembe tobbet mar) akkor nem valaszol,nem veszi fel a telefont,nem reagal semmire napokon att?
Nincs itt valakinek egy olcsobb asztali gepe elado,es aki el is akarja adni?
Valami 4 magos procis kis vidkaris,kis HDD-s gep kell,semmi sallang.
Nem kell i-s procis legyen,valami online marhasaggal jatszik a gyerek es mar kinyirja a HP monitoros gepet az aszzonynak. -
válasz
Ismerek olyat, aki csinálta, és keresett vele, de mellette volt rendes állása is, találd ki, miért
Nem érdemes. -
törölt tag
válasz
azt hiszem ez ilyen biztosításos lehúzásos piramisságosság. hab duma és a társai bt.
ha sok ismerősre és rokonra tudsz tukmálni biztosításokat, akkor még jó is lehetne a történet, csak erősen redukálódni fog az baráti/haveri kör. -
f27
senior tag
válasz
juliabrilke #30968 üzenetére
Ennek a penznek felet az egeszsegugyre koltenem,a maradekot gyerekekre,ovoda,iskola,tanulas,etkeztetes stb...
Egy reszet pedig arra hogy kicsit zoldebbek legyunk,naperomuvekre,szeleromuvekre,elektromos autok nagyobb tamogatasara,es toltok telepitesere,es mindjart kicsit jobb lenne az eletkorulmeny,valamint frisebb levegot szivhatnank.
Valamit amiert most sokan hurrogni fogtok,a diesel autok betiltasat,es a benzinesek korlatozasat,persze ezt nem marol honapra hanem fokozatosan,elsonek a 15evnel oregebb autokat aztan ahogy elerheto a korszerubb autok ugy szukiteni a korlatozasokat.Sok embernek az egeszseg ugy azert nem er 3 forintot sem mar most,mert nincs is valodi egeszsegugy,ha bajod van mehetsz maszekhoz.
Es ha fizeted a TB mindig de ha bajod van fizetsz a maszek orvosnak,akkor pont 3 forintot sem er jelenleg. -
Elementgamer
csendes tag
Sziasztok!
Multheten megkeresett az OVB(Vermögensberatung Kft),állást kínálva. Szerdán kéne visszamennem meg egy beszélgetésre ,amikor elmondja a srác mit is csinálnak es nekem is mit kene. Utána olvastam mar es csak egy szimpla piramisjateknak tűnik az egész
Valakinek itt esetleg valami véleménye, tapasztalata róluk? Előre is Köszönöm -
válasz
Minimális mértékben, időszakosan teremt új munkahelyet. Aztán csak viszi a pénzt, mert fenn kell tartani. Kihasználatlanul áll.
Én nem látom benne a nagy üzlet.Amúgy igen : a felsoroltak bármelyikére érdemesebb lenne költeni, akár az EU támogatást megtrükközve is.
A lengyelek is úgy építettek buszipart, hogy tömegközlekedés felújítására kapták a támogatást... aztán ment belőle jó sok fejlesztésekre, ma meg már német nagyvárosokban is futna lengyel buszok - itt meg ld. Ikarus, Rába. -
sheep
addikt
A stadionépítés nem más mint pénzmosás, ezért nyomatják annyira a focit. Ebből persze könyvet lehetne írni hogy hogy zajlik a folyamat, a cégek leírható adóján át a TAO pénzen keresztül az EU-s támogatásokig. Az egészségügyben vagy az oktatásban nem tudnák így lenyúlni ezért arra nem is költenek.
-
bim
veterán
válasz
Nem (csak) az a baj hogy stadiont építenek, hanem az hogy kettő árából építenek egyet mert a többit ellopják. Azt amit ellopnak öljék már bele valami normálisabb dologba.
Vizes VB.-n is mi ment? EMBER! Ne lopjanak már annyit! Amikor kilátókat építettünk 15 misiből kijött egy de 23-at vettek fel az uniótól támogatásba. Kettő árából kijött volna egy harmadik ami munkát adott volna embereknek. NEM! Inkább ellopták azt a 8 misit és ennyi. Persze had ne mondjam hogy 3 kilátót egy pártpreferált vadásztársaságnap építettünk csupa olyan helyre ahonnét szart se látsz de legalább 3 szintről kiválóan lehet lőni a beetetett vadakra. (a 24 misi meg valahol eltűnt ) Az ilyenek azért csípik a szememet függetlenül attól hogy milyen pártra szavaznék. -
forras2
őstag
válasz
juliabrilke #30975 üzenetére
Én csak a saját munkahelyemről tudok nyilatkozni, és ebből is indultam ki...
Nálunk a sima egyszerű operátorok 150k körül keresnek, nyugis meló, nincs baszogatás, felelősségük majdnem a 0-val egyenlő, 12 órás munkarend, azaz maximum 16 napot kell dolgozni 1 hónapban, nem monoton munka, nem sori munka, nem kell megszakadni és nincs ember... Kevés az ember, nincs aki jöjjön dolgozni... -
juliabrilke
veterán
válasz
forras2 #30974 üzenetére
Én nem igazán értem amikor egyes cégek ötösével vennék fel az embereket, de egyszerűen senkit nem találnak.
Persze a fizetést el kellene találni és elfelejteni azt az időszakot, amikor egy "mindenes" rendszergazdát felvettek ~120k havi fizuért. Most meg néznek a munkáltatók, hogy miért nem találnak bagóért meg színes gyöngyökért senkit. -
forras2
őstag
válasz
Munkanélküliség jelenleg az, ami nem igényel támogatást SZERINTEM! hisz jelenleg inkább munkaerőhiány van mint munkanélküliség!
Bár ez csak szubjektív meglátás!
-
justflash
aktív tag
válasz
Gaaabeeesz #30969 üzenetére
+1
Maradhatna a zsebünkben, én pl. bármi másra el tudnám költeni.
Egyébként szerencse, hogy szeretett vezetőnk nem az űrhajózásért van oda, mindenhol kilövőállások lennének, a pénztáros meg megvenné a NASA-t.
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
juliabrilke #30970 üzenetére
Igen, azok a csokkentesek nevetsegesek
Tán még dagabbak a termékek, mint elotte
-
szebe
addikt
válasz
Elég lenne szvsz egy 7-8 ezres stadion a 14 ezres helyett. A bajnokcsapat(ok) idején se volt kint 4-5-6 ezer embernél több (ellenféltől, és vendégtábortól függően), a néhány évente esedékes csoportkör miatt meg felesleges ekkora stadiont tartani. Ha szűkös lenne (valami népszerűbb, erősebb ellenfél miatt), akkor irány a grupi.
A többiből meg össze lehetne hozni egy értelmes tömegközlekedést
-
juliabrilke
veterán
válasz
Gaaabeeesz #30969 üzenetére
Az mondjuk nem lenne rossz, bár az ÁFA és SZJA csökkentést vagy 4-5 éve hallgatjuk legalább meg az egy számjegyű adókat. Cserébe kaptunk hús, tojás, stb. áfa csökkentést, ami kb. semmire se volt elég, mindet lenyúlták a boltok.
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
Ha nem kellene elkolteni, fizethetnénk akár kevesebb adót..
Vagy vissza lehetne venni az Áfából, barmi.
Ezerfele jobb dolgot lehet mondani a stadionnál. -
f27
senior tag
Brutalisak ezek a stadion f@sszagok.
3 forintot nem adnek egyikre sem,mi a francnak?
Ebbe az orszagba annyi stadion van mar hogy a vilagon nincs egy hulladek epulet. -
szebe
addikt
-
MunezXBK
nagyúr
-
tick
aktív tag
másnál is szenved a digi net? menni megy, csak elfogyott a szufla
-
Sapphire HD 7950 3GB DDR5 pcie3.0 DualX ver.
(dobozos, patika, gari van)
KORREKT ÀRON BESZÀMOLOK!26990
-
Vatta új high end cuccok hasznàlt àron!
Gigabyte X99-SLI<<<<90k helyett 60k
i7 5820K<<<<<<<<<<<130k helyett 75kEz Ryzen szint!
A sky-kabylake-es sz@rokat beszàmolom korrekt àron!
-
Mega AKCIÒ!
https://hardverapro.hu/apro/zotac_gtx580_mg_mindig_ut_korrekt_ron_hibtlan_1
Velencefürdő
-
mamusz11
tag
Sziasztok!
Megyek(csütörtök) Fehérvárra és viszem magammal az eladó notim!
Dell Latitude e6330 13,3"HD i3|8Gb RAM|128Gb sdd(100/80 7,6Tb semmi hiba HDS szerint)|2-3 órás akku(31%elh)|szépállapotban
Kérésre küldök képet !
Akit érdekel dobjon egy pm-et!
55e Ft iá!! -
f27
senior tag
20-30ezerbe van valakinek valami hasznalhato komplett asztali gepe elado?
Monitor bill stb ... nem kell, csak a gep.
Lehetoleg valami 4magos -
rita7107
aktív tag
Ha igaz az amit a stadionról lehetett hallani, akkor (ismét) rettentően csalódtam egyes személyekben!
Most már lassan tényleg odajutok, hogy csak a magam kérdéseit-válaszait hiszem el. És mindenre azt fogom mondani, hogy nem tudom, talán, esetleg, ha, stb... -
honda23
aktív tag
Hidat megnyitották ma?
-
-
A@ron
tag
Kedves fórumtársak!
Benzines, gondosan karbantartott Fordom eladósorba került.
Fehérváron megtekinthető - a hirdetésben megadott elérhetőségeken tudtok keresni.
-
Jarod1
veterán
Üdv, nem tudjátok mi lesz az euronics helyén?
-
makro
senior tag
válasz
Komi28 #30919 üzenetére
Játékot sztrímelők az fő monitort nyomják ki netre nagyban, + kicsiben megjelennek valamelyik sarokban. Gondolom itt a 2. monitor a saját webkamerának a képe lenne, amolyan visszacsatolás szintjén.
Szerintem épp ideje leülnöd a kölyökkel beszélgetni egy kicsit, mert ebből nehéz lesz kitalálni mi is a cél
Ahogy izee kolléga mondja, webchat-es akármi fut.
-
-
Komi28
senior tag
válasz
justflash #30925 üzenetére
Én sem értem az egészet csak leírtam amit a gyerek mondott
Ő líve streamelne valamit ez menne az egyik monitoron. A másik monitoron egy kamera képe lenne amit valószínüleg az első monitorra szeretné rátenni ha jól értettem vagy nem.
Az ipari kamerás dolgot csak én gondoltam, hátha egymásra lehetne vágni egyszerűbben a két monitor tartalmát és közben tudná váltani, ellenőrizni a dolgokat.
-
Udv
32gb mem karik felaron
Sandisc ultra 80mb/sec microSD+adapter4990ft
Bontatlan
-
Komi28
senior tag
Fiam kérdése én nem is értem, hátha ti igen
Miként lehetne megoldani, hogy egy vga-n keresztül 2 monitorral az egyik monitoron live stream menjen a másikon egy kamera képe és ezt átvinni az elsőre rögzítőeszközként.
Hdmi kábellel vagy valami programmal? Olyasmi program van mint pl. az ipari kamerák képeit 6-8 kamera képét kiteszik egy monitorra? Mi annak a neve?Erre vakarjátok a fejeteket ha értitek
-
rita7107
aktív tag
válasz
juliabrilke #30914 üzenetére
Én se járok szerencsére kórházba, csak sokat olvasok.
Ja és nem egy oldalúan olvasom a híreket, hanem 3-4 magyar, 5-6 külföldi naponta. Így több információhoz jutok, és nehezebb megvezetni az embert. Ha valami nem stimmel utána nézek más helyen is. A face-n meg minden olyan megosztót törlök az ismerőseim közül akik lájk vadász oldalra irányítanak. Igaz nincs is 1xxx ismerősöm. És eléggé szerteágazóak. Van köztük Magyar, Katolikus, Református, Cigány, Zsidó, Amerikai...
Persze mindegyikből olyan akinek a szavára lehet hallgatni. Nem azt szajkózzák, hogy mi a jó, mi a rossz. Leírják egy adott dologban mi a véleményük. Ha jó, ha rossz. -
Hejj
Van valainek kölcsön egy 500GB-s winyója egy hétre?
Adatmenteni kéne, és csak kisebbem van :S
Hálás köszönet lenne érte + sörcsokilóvéamikell. -
-
-
rita7107
aktív tag
válasz
juliabrilke #30905 üzenetére
Miért arról hallottál hogy a kórház idén 30 Milliárd Ft fejlesztési pénzt kapott?
A város vezetés nem hangoztatja, mert nem ők adták. Az "ellenzék" meg azért mert
nem néz ki jól ha valamit dicsérni kell? Sokan pld. nem tudják hogy a színház (pedig ott nem volt nagy terület átalakítás 4,5 Milliárd Ft-ból újult meg 2005-ben. Ha valaki nem követi nyomon a fehérvári közgyűlések napirendjeit az nem tud ilyenekről. Ez úgy szokott lenni, hogy az egyik "oldal" erre költ a másik meg arra. El lehet dönteni hogy melyik a jobb, 5 évente meg választani. Aki nem megy el választani az meg belesza..k az egészbe. Utána meg jön a rinya, hogy miért ezt és miért nem azt teszi a városvezetés. Fentebb már írtam egy két jó és rossz dolgot is. Eddig az egyik oldali vezetés nem hallotta meg. Nem sokára kiderül hogy a másik oldal figyel e a választókra.
Ha valakinek van valamilyen ésszerű javaslata az írja meg. Felteszem a kérdést face-n a vezetésnek.Gyorsan hozzá teszem NEM vagyok egyik pártnak sem a tagja, sem a képviselője, sem semmilyen funkcionáriusa. Egy 1xű átlagos fehérvári dolgozó vagyok, aki leírja a gondolatait az egyik vezetőnek.
-
justflash
aktív tag
válasz
juliabrilke #30905 üzenetére
Annyi is lesz, láttál mostanában olyan projektet ami nem lépte túl a tervezett keretet?
-
rita7107
aktív tag
válasz
Jarod1 #30902 üzenetére
Természet védelmi terület! De!
A stadion építésével együtt a teljes munka úgy lett pályáztatva, terveztetve, kiírva, és lesz végre hajtva, hogy
a Csónakázó-tó, az azt feltöltő Gaja-patak, és Séd-patak a Sóstói természetvédelmi terület, a stadion és környezete egy projekt. Erre kapták a ~16 Milliárd Ft-ot. Ebből a stadion ~9 Milliárd. A többi a fent felsoroltak.
A Sóstói természetvédelmi területen meder kotrás, a feltöltő csatorna kialakítása, "sétány", a Zöld tanya, meg minden ami ehhez tartozik. Már megvolt a teljes lőszer mentesítés, most a meder kotrás megy. A többit láttad már ha fehérvári vagy. -
Jarod1
veterán
srácok, a sóstó nem valami nemzeti park féle?
mert erősen beleszántottak ahogy látom a stadion építkezésből...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest