Hirdetés
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
Ügyfél: lassú az egész gép
Én: mi lassú? (ablakok repkednek ezerrel)
Ügyfél: tegnap küldtünk egy levelet képekkel, és percekig küldte el
Az egész gép lassú, mert az imap levél letárolás elhúzódott, értem... -
biker
nagyúr
..szameg, ezért nem szeretek ügyfélhez járni. "amióta itt volt, olyan lassú lett a gép"
ahha kapott egy sata1 160gb hdd helyett, amin a 40gb C: partición 3GB üres terület volt, egy 750GB sataII hdd-t, 500GB C: particióval, reálisan lassú lehet. az xp amikor ott voltam, kb 20mp alatt bootolt be -
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
válasz
localhost #17525 üzenetére
úgy látszik ez a menő
itt van a cimborám gépe, nem indul, ntldr not foundok, telepítő be, J avítás, chkdsk, lemez rendben
fixboot, fixmbr, restart, nincs ntldr
hmm, wtf, nézem ubuntu alól, nincs ntldr
hmm, megint, semmi
akkor mondom bootcnfg /rebuild: nincs található windows telepítve
windows mappa ott van, csak szinte semmi nem érhető el, de érdekes, a D-n is ott a windows mappa, amit nem értek, mit keres ottSzerintem át akarták másolni, vagy nem tudom, de nyertek egy reinstallt
2 hónapig élt az xp-je -
-
biker
nagyúr
válasz
shteer #16580 üzenetére
azt tudom, azt hittem komoly bajod van vele
azért k-s, mert ebből volt szabad készlet, 2600 épp nem volt csak érkezőben, és 600Ft a diffi.
lehet hogy mielőtt átadom neki, kiróbálom hackintoshal is. nagyon baráti ára van.ja, minap jött egy email, nénike kapott egy psc1610 multigenya egységet, nincs hozzá usb
meg patron
meg táp
a vége az lett, hogy ajánlottam neki egy új egységet. gondolom lomizták... -
biker
nagyúr
hosszú hónapok (évek?) után valaki rábeszét ismét konfig összerakásra, nem kell neki az egybeMac
Kíváncsi leszek, mi sül ki a H67 +i7 2600K kombóból, hogy hasít -
biker
nagyúr
Egyeni kedvencem nem volt benne:
Kerdezett valami hulyeseget, nyomtam egy ok-t, azota rossz, mi lehetett?
Mit kerdezett?
Mit tudom en!!! -
biker
nagyúr
válasz
Badman 4ever #14733 üzenetére
szerintem ez egy abból a 10féléből, amit használhatnak
From wiki:
FajtáiSupercap-ok
Indítókondenzátorok
Elektrolit kondenzátorok (elkó):
Álló elkók, Snap-in
Álló elkók
Fekvő elkók
Szubminiatűr elkók
Nagyfeszültségű elkók
Alacsonyfeszültségű elkók
Nagykapacitású elkók
Fólia kondenzátorok:
MKS kondenzátorok
MKP kondenzátorok
FKP fóliakondenzátorok
FKS fóliakondenzátorok
MKT kondenzátorok, Siemens
Polipropilén kondenzátorok
MKT kondenzátorok, Epcos
Kerámia kondenzátorok:
Kerámia kondenzátorok, KDPU
Kerámia tárcsakondenzátorok
Kerámia kondenzátorok
SMD kondenzátorok:
SMD kerámia chip kondenzátorok, 0603
SMD kerámia chip kondenzátorok, 0805
Egyéb SMD kerámia kondenzátorok
SMD többrétegű kondenzátorok
SMD elektrolitkondenzátorok
SMD poliészter kondenzátorok
Bipoláris kondenzátorok -
biker
nagyúr
válasz
SityiSXT #14356 üzenetére
"Kicsit régebbi eset volt az, amikor a HC CS Pro Gamer behozta a gépét, hogy nem jól fut a Counter-Strike. Fél napot játszottam vele (hehehe, legalább fizették, még ha aláztak is), de én nem láttam semmi különöset. Gyereknek megy a telefon, hogy jöjjön be és ugyan mutassa már meg, mire is gondolt pontosan. Srác bejön, elkezd játszani, majd mutogat: MOST! MOST LEESETT AZ FPS 100-RÓL 98-RA! Ránéztem a főnökömre: most erre mit is kéne reagálnom?"
Megmondom: beallitod a frissitest 75hz-re es bekapcsolod a forced v-sync modot. Ugy fog allni 75hz-en mint a szog
Es mondod: tessek, nem esik le. Sajna fel sem megy, de nem esik le -
biker
nagyúr
Ertem a logikatokat, de egyszeru matek
- ha 3 termeket vesz, egyet kuld vissza, egy termek ara jar vissza
- ha egyet vesz, egyet kuld vissza, mitol jarna vissza a szallitas?
Vagy elso esetben adjak vissza reszaranyos szallitast?Illogikus, es ha jonne a fogyved, ott is megtamadnank a dontest
-
biker
nagyúr
A szamlan ket tetel van minimum
A termek(ek)
A szallitasHa visszakuldi, akkor a termeket kuldi vissza, a szallitast, mint szolgaltatast igenybe vette, nem jar vissza
Egyszerubb pelda: 5 termeket vesz, +szallitas, egy nem kell, mi jar vissza?
Egy termek araEnnyi, tul sokat ezen nem kell gondolkodni, mert egyertelmu
-
-
biker
nagyúr
A leggecibb, aki rendel egy 4000-es kabelt postan, es nem veszi at, igy a mi koltsegunkre jon vissza, holott a rendelet vilagosan leirja, csak az aru erteke jar vissza, es sajat koltsegen kell visszakuldeni. Igy mi fizetunk ket szallitast
2500ft bukta plusz a kabelt is neki hoztuk el (nikon video kabel) -
biker
nagyúr
Engem majus 20-an hat orakor hivtak, hogy vallalok e nyomtatast. Abev
-
biker
nagyúr
válasz
sbazsi #12680 üzenetére
sajnos igen.
a vevő 8 napig elállhat bármi okkal, és törvényileg a csomagolást se köteles visszaadni(!), és használt lehet, te meg kussojjá és adjál mindent annyiért, amennyi vanMultkor homáron írta valaki, hogy Eco díjcsomaggal (1.990/hó) rendelt egy iphone4-et 29900Ft-ért programhiba miatt, és ment ügyvédhez, hogy neki az jár!
DeFranco: igen, de az a fórum lényege, hogy ma még ezen vitatkozunk, holnap máson
-
biker
nagyúr
válasz
sasa311 #12678 üzenetére
azért a fogyvéd hatóság jó forrás...
Amiről te írsz, az már létrejött szerződésről szól, nem pedig előtte, ahol csak ajánlattétel történt.
ezért itt még az idézett kormány rendeletnek nincs hatálya, hiszen nem jött létre semmilyen szerződés a felek közt!Ezért más az, amikor a boltban a pénztárnál van más ár, mint a polcon, és más ez, hogy "láttam egy árat" és megrendelem.
-
biker
nagyúr
válasz
sasa311 #12673 üzenetére
sasa: kicsit tanulj már jogot is, mielőtt addig hajtogatod a hülyeséget, mig elhiszik
NFH oldalát is érdemes olvasgatni:
Jelenti-e az elektronikus visszaigazolás, hogy az eladó elfogadta a megrendelésünket és a termék leszállítására kötelezettséget vállalt?
Tudnunk kell, hogy az e-mailben küldött visszaigazolással az eladó még nem fogadja el a megrendelésünket, ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindösszesen a megrendelésünk eladóhoz való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a kereskedő nem köteles a termék leszállítására a visszaigazolásban foglalt feltételekkel.
Mikor tekinthető létrejöttnek a szerződés?
A szerződés akkor jön létre, ha a kereskedő a visszaigazolást követően egy újabb e-mailben értesíti a fogyasztót a megrendelés teljesítéséről, a termék postára adásáról vagy az üzlethelyiségben történő átvehetőségéről. A szerződés akkor is létrejön, ha a visszaigazolás után a kereskedő a megrendelt terméket leszállítja a fogyasztó részére. -
biker
nagyúr
válasz
madd dogg #12664 üzenetére
ami neked van az nem megrendelés visszaigazolás, hanem egy értesítő a megrendelés rögzítéséről AUTOMATIKUSAN, nem pedig feldolgozva
a megrendelés visszaigazolása után tényleg nem módosítható az ár.
ez B2B környezetben még húzósabb, mert ott árajánlat kérés > megrendelés > visszaigazolás > szállítás > fizetés a sorrend, ott az árajánlatban foglaltak az árajánlat érvényessége alatt kötelezőek.
A fizetésig pedig nem jött létre vásárlói szerződés, szóval hiába vered az asztalt.
---
de mesélek jobbat, hogy megértsd a mi gonosz oldalunkat is
karácsony előtt rendeltek 10+ darab Arctic Cooling játékkonzolt tőlünk, nagykertől volt egy 7690Ft-os árunk.
nem volt persze, 18-ra sikerült beérkeznie mindnek, majdnem lemondták őket eddigre, és megkaptuk 8250Ft-ért darabját, amennyiért mi hirdettük
frankó, de ez van.
épp lebeszéljük a vevőkkel, mi a helyzet, el is fogadják, jön az email a nagykertől, hogy érkezett, és 25db-ig rendelhető 8250Ft/db
hírlevélben
elmegy a kolléga érte, és hív, hogy 8990Ft. Felmegyünk a weblapra, és 8990 van 12órakor, nem 8250 mint 10kor volt.
Erre a nagyker azt mondta, "akkor most odaadja ennyiért", de húzták a szájukatÍgy lehet sajnos dolgozni, és akkor jönnek még "verni az asztalt"
Felrakom az árlistát hétfőn, szerdán már letagadja a nagyker, hogy van ilyen cikk, vagy nem jó áron, mert ott is fejetlenség van ezerrel.
símán jönnek olyan árak, hogy 3250Ft egy logitech bill+egér wireless combó, amiközben 5320 Ft nettó nagyker áron -
biker
nagyúr
válasz
madd dogg #12657 üzenetére
nem kötelezhető eladásra az eladó.
szépen is néznénk ki, ha köteles lenne.
max megteheti, hogy odaadja, vagy felmondja a teljesítést.
nem csak te mondhatod fel a vásárlói szerződést elállással, ő is mondhatja, hogy nem szállít.Az email sem tekinthető hivatalos visszaigazolásnak!
Törvényileg a rendelés visszaigazolása után nem módosítható az ár.
Azonban az email értesítő csak a megrendelés beérkezését igazolja, nem pedig a megrendelés feldolgozását!
Ha valamiért téves ár jelenik meg a neten, pont mint a szórólapos nyomdahibás témánál, akkor hivatkozva a tévedés jogára, vagy elfogadod az új áron, vagy nem szállítja le. -
-
biker
nagyúr
Tegnapi telefon:
Hali, vettem egy hasznalt gepet vmi win7 van rajta, ami lejar. Itt van az xp lemezem, hogy tegyem fel?
- inditsd ujra cdrol, telepitsd fel
- ok de nem kell formazni?
- de, majd telepitorol, aztan driverek stb
- ja, az nem annyi mint egy program telepitese? Varjal berakom a cdt, es akkor hogy indul el cdrol?Na itt mondtam viszlat, hivjal fel ha van 40 percre eleg akkuidod, penzed, es minden drivered
Nem hivott meg... -
biker
nagyúr
szerintem add vissza, és mondd, szretettel várod a pert.
ne is foglalkozz vele többet
majd az ügyvéd jól kiröhögi, és lehúzza 40e-re tanácsértA kürt-nél is áltlában világos, hogy VAGY kicserélteted a hdd-t, vagy lemented, de mentés után ki a f...om fogja garanciába cserélni? ez teljesen idióta
csak annyit mondj neki: hol volt a felelős adatvédelmi gondolkodás, mikor nem backupolt, ennyi.
-
biker
nagyúr
és azt miért hiszi mindenki, hogy a zikszpé telepítése csak 30perc?
minap is valaki kérte, hogy a beszart notiján tegyem újra. mondom 10k, 2 nap.
hedohogymánemávazzemondom, ok.
- noti, tehát vagy live linux és DVD backup, vagy szétszed és külső házban backup, összes adat, 2-4 óra (mert persze előtte soha nem volt még backup. minek...)
- zikszpé telepítés, driverek hangolása, akármi gebasz 1-2óra
- 173817db segédprogramod telepítgetése(office, és társai, persze lemez? az nincs ám, licenc? azt nem tudom hova raktam), amiért hívnál hetekig: 10-20óra
- poén, a távoli asztalos SAP-s rendszered öszehangolása? he?
- és persze az összes internet connect jelszó, email fiók jelszó, server nevek, stb? ja, azt nem tudod hol van? ja, fejtsem meg?komolyan, én csak hobbiból számtekboltoskodom, meg supportolok, de nem is bírnám idegekkel 24/7 ezt csinálni
-
biker
nagyúr
én kérek elnézést, de amig ebben utaztam (2001-2003 közt), addig hétfőn mindenki intézte a dolgát, mint legkisebb forgalmú nap, kedden felmentünk pestre áruért, és szerdától vasárnapig dolgoztunk, sokszor a vasárnap volt a legjobb nap, mert mindenkinek ekkor jutott eszébe minden.
a srácok továbbra is nyomják, kb hasonló ütemben.szerintem gondold át, hány vasárnap nyitvatartó bolt van pesten?
hidd el, van rá igény. nekem rendszeresen péntek vagy szombat este hal be valami, legutóbb a router pénteken, vagy az adsl2 modembe ömlött a víz szombat éjjel, és ott álltunk vasárnap mobilnettelnem kell besértődni, meg játszani magad, van egy lehetőség, amit valaki kihasznál, valaki meg nem, ez van.
-
biker
nagyúr
tudjátok mit boltosok, éhezzetek vazze.
olvasom, mikor itt sír a szátok, hogy 700Ft a napi bevétel, de ha valaki megkérdi, hogy ki van nyitva vasárnap, mert sürgős költhetnékje támad, akkor leugatjátok, meg lesajnáljátok.legyen továbbra is 700ft a bevétel, én meg keresek máshol boltot, ennyi.
(localhost kérem ne vegye magára)
-
biker
nagyúr
Elnezest, hogy megzavartalak a punnyadasban, de nem akartam gondot okozni a penzszerzessel. Ha azt mondtad volna, egy otosert kinyitsz este 10-kor, azt is megadom, mert dolgoznek a gepen
De ez egyszerubbHa megnezned adatlapom, ott a telefonszam, a sajat weblapom, azon meg a cimem, de hagyjuk
Ird ezt inkabb, ez egyszerubb
Nem mellesleg 2db noti hdd 35k, es akkor ha mar szetszedem, odd is csere lesz, ez 55 k
-
biker
nagyúr
persze, hogy szombat délután hal meg a gépben a HDD, most mehetek keresni
MM nincs, EW nics, holnap aquaha valaki tud holnap délelőtt 2,5" ATA hdd, min 120GB 5400rpm, sms-t dobjon rám pls!
-
biker
nagyúr
válasz
dvdbackuper #10605 üzenetére
Putsider=outsider
Ha nem tudsz neduddki-ul, ne szolj bele
-
biker
nagyúr
válasz
Dany007 #10273 üzenetére
pont tökmindegy, hogy 110 vagy 130ms, ha azt nézem, hogy írás alatt 3x számít, bevezetéskor, íráskor, és lezáráskor 3x áll meg az adatfolyam, és 3x számít az elérsi idő, innentől folyamatos az adatáramlás.
6 perces írásnál mindegy, hogy 300,000 másodperc, vagy 300,320 másodprec lett -
biker
nagyúr
válasz
Badman 4ever #10242 üzenetére
álláskeresőtől kapott önéletrajz, 1 oldal A4, 9,2MB
, doc
de jött már 17MB-os PPT is CV-ként, 4 oldal voltegyiket se vettük fel
-
biker
nagyúr
az igazság a kettő közt van, mert vesz egy usb-s routert hdd-vel, torrent klienssel, meg egy webkamerát, és már mehet is távfelügyelet egy ingyentárhelyre, vagy vesz egy wlan kamerát.
mindkettő megáll olyan 70k körül.persze egyikben sincs belső ram, de a 300-asban sincs, mivel mindenki tudja, hogy a kamerát rongálják meg először, így fölösleges
-
-
biker
nagyúr
hogy lehet 30 hdd-t rákötni 8 sata csatira? vagy volt a usernek extra kártya is?
mondjuk így hibás a teszt, mert alapjáraton csak kb 50%-át fogyasztja a hdd a teljes írás/olvavsási terheléshez képest, és nálad ha jól látom, 1 hdd van bekötve ténylegesen.
30hdd teljes terhelésnél kb 13-14W/hdd=400W minimum. alapjáraton 200W. nem mindegy
-
biker
nagyúr
Én inkább kicsit off, kicsit on szólást tennék ide.
Miért kell MINDEN usert hülyének nézni, akkor is, ha elég gyorsan kiderül, hogy legalább annyira, ha nem jobban ért hozzá, mint a boltos?Sajnos elég sokszor belefutok ilyenbe, és eléggé bosszantó, mikor percekig kell magyarázni valamit.
Legutóbbi ilyen, Canon MP520 nyomim kijelző szalagkábel hiba. Betelefonálok, és elmagyarázom, hogy ez a hiba (kijelzőt felnyitva sokszor csak fehér kép, megmozgatva a kijelzőt sercegő, karcoló hang (mint papírél az asztalon) és megjelenik vagy elmegy a kép.
Lehet e olyan cserét, hogy megrendelik előre az alkatrészt, és nem kell otthagyjam a gépet.Válasz: mit képzelek én, majd amikor idejük lesz szétszedik, és majd megrendelik, ha TÉNYLEG az a hiba, és különben is, belelátok?
Pár percet szántam arra, ki vagyok és miért tudom biztosra, hogy ez a hiba, és csak azért zavarni őket kutya kötelességük végrehajtásában mert garanciális, de feladtam, majd ha végleg beszarik, szétszedem és megcsinálom én.
--
Ok, hogy sok zero level user megy be, hogy ő már kurvára ért a gépekhez, mert egyszer sikerült összerakni egyet, és még a windózt is fel tudja tenni, tehát Ő már IT expert, de azért néha érezhetnék a különbséget
--
Én kérek elnézést, leülök magamtól...
-
biker
nagyúr
neem, annál jobb.
van ugye a standard csalás, mikor kapsz egy téglát, dobozban. ez nem nagy dolog.
van ugye az, mikor bedőlsz, hogy előre utalja, és jön a cucc, ez sem
ez az, amikor jelentkeznek, hogy megvennék, de ilyen olyan csűrés csavarás után egy kamu szállító céggel vetetnék fel, utánvéttel, persze soha nem látod a pénzed.
na a csávót ilyenbe próbálták behúzni, de ő szívatta meg a szívatókat a p-p-p-powerbook cuccal -
biker
nagyúr
igen, én a minimmel így jártam, 3 nap után kiderült, hogy a hűtő egyik rugós pöcke kiesett, és rendre leállt túlfűtés miatt
minden előfordulhat, sajnosmondjuk edj hozzá egy gyenge 20-ast a magyar billentyűzetért majd, kb annyit pofáznak el érte.
meg egy új hál. adapterért, vagy átalakítóért se felejts el elmenni, mert UK villa nem kompatibilis. -
biker
nagyúr
pont azt írtad le, amiről localhost beszélt.
amihez táp kell, az már elektronika. a h-sync és v-sync jelekből kell composit sync jelet varázsolni, ezt passzív úton nem lehet.
dvi-rca átalakító van passzív is, mert a dvi port tartalmaz táp vezetéket is, így onnan nyeri az energiát
vga-rca, vga-scart nincsen -
biker
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #9066 üzenetére
nem azt kérdezte: hé patkány, ragasztó van-é?
-
biker
nagyúr
Az mas kerdes, hogy az uj BIOS sem oldotta meg a stabilitasi problemaimat, pedig a gyarto nagyon fogadkozott, hogy javitotta.
fiatal vagy, hiszel a mesében...
én egyszer levelezésben voltam a Gigabyte supportal, mert a DDR400 lap nem ment semmilyen DDR400 rammal, kivéve egyféle hyperX rammal, ami akkor épp 15.000Ft volt 512mb esetén, a kingmax meg volt 6200Ft.
No, privátban küldték a 2.12a b c d e verziókat, hogy most jó lesz, a végén teljesen rossz lett minden, visszaraktam a gyári biost, meg a 333-as infineon ramokat, azt viszlát.
addig jutottunk el, hogy legalább elindult a lap a 400as rammal, de nem bootolt, bios fagyott, stb, 400-as ram 333-on ment csak akkor is.azóta nem hiszek a "javítottuk ezt és ezt" dumában
---
Bocs az offért, nem vagyok pc boltos
de boltos vagyok...
-
biker
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7805 üzenetére
Egy csaj eladó volt csak bent, kérdeztem van-e barton magos proci. Nem tudta mi az, akkor semmi gáz legyen 2500+-os AMD, nem is várhatom el tőle hogy vágja az összes magot steppinget....Hát ő úgy se tudja melyik az ott a doboz nézzem meg, biztos rá van írva. Kirakta elém, sorakoztak a csupasz Athlonok. Feltűnt egy ami kicsit más színű volt mint a többi, 2600+-os volt a száma alapján látszólag, meg Barton méretű mag. Na akkor azt szeretném 23eFt, ok nagyon jó. Hazaviszem, szegény NF7 azt se tudja mi az Unknown cpu type, beállította először 1.2ghz-re majd lazán 2.2-re(3200+) 1.30v-al de fagyott. Néztem mi a fenét vettem én? Everest Athlon MP 2600+ 1533mhz@1.3v, de Barton mag az stimmel. Az a szemét eladó átvert egy ilyen laptopszart rámsózott, nem viszem vissza, legalábbis működőképesen biztos nem.
hát öcsém, nem semmi vagy.
Te választottad, de sírsz -
biker
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #7564 üzenetére
de legyen benne a filmben az is, mikor elborul az agy, ipari kamera felülről 40fokban, kéz benyúl a képbe, tagot beránt a raktárba, és repkednek ki a ruhadarabok, táskája, stb
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Projektor topic
- Warhammer 40.000
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Interactive Brokers társalgó
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Eladó 8GB DDR5 SODIMM RAM memória 5600MHz és 4800Mhz (Samsung, Micron, SK hynix, stb.)
- Eladó használt Xbox series X
- Medion Gaming PC I Intel Core i5-6402P I AMD R9 380 4 GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- GP66 Leopard 10UG 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest