- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Kempingezés és sátrazás
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gozso
őstag
válasz
Prémvadász #32191 üzenetére
ez az köszönöm
shteer>>meleg, hol?
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #32171 üzenetére
Az elektromos művek hálózata a fogyasztásmérő óráig terjed, a hasonlat rossz volt
-
gozso
őstag
emlékszik még valaki arra, hogy win98 alá mi kellett adsl-hez?
mazoznék kicsit... -
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #32184 üzenetére
ez így ebben a formában jogos, én csak az ellen szólaltam fel, hogy ezért en-bloc lemajmozol egy szakma összes képviselőjét.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco #32176 üzenetére
Dolgoztam netszolgáltatónál is, de ettől függetlenül is értem, hogy annak, aki kimegy házhoz, tökéletesen elegendő egyetlen sémát betanítani, amit minden körülmények közt üzembiztosan tud prezentálni. Ehhez még ismernie kell a Windows XP-től felfelé a Win főverziókat a PC beállítása miatt.
Ennyi tudást egységesen megtanítani sok száz munkásnak nem feladat.
Az ilyen szakiknak nem feladatuk ettől többet tudniuk, ezt viszont maximálisan el tudják látni. Sokuk viszont többet nem is tud többet elvégezni. Még önmagával ezzel sem lenne baj.A baj ott van, hogy az ügyfelek felé rosszul van lekommunikálva a dolog. Nincs megemlítve, hogy az ÁSZF szerint mi a szolgáltató kötelezettsége, hány végpont... Az fog menni, az egyéb extrák, amiket az ügyfél a saját hálózatába integrált, azt utána kell igazítani.
-
TA68
őstag
(#32178) DeFranco
"miért nem konfigolta rá az új modemre a komplett okosházat ingyen móka megy"
Ilyet hol olvastál?
Érteni magyar?
-
ViZion
félisten
válasz
DeFranco #32176 üzenetére
Olvasd el az előzményt. Kiment a szaki, és NEM a hibás modemmel, hanem a belső hálóval kezdett foglalkozni, amit szét is baszott. Igen, az ilyen egy alja senkiházi. Nem az ő eszköze. Dugja be a modem után a laptopját: van net? IGEN, akkor ez van, elmehet. NINCS? akkor tegye a dolgát, ne routereket resetelgessen.
Nekem is kellett már ilyen fattyúk miatt újrakonfigolni, meg routert cserélni, etc. Kint voltak párszor, majd az IP TV csapat pikk-pakk javított, cserélt és azóta para nincs. Szal. ott is vannak hozzáértők, de a többség az betanított szakmunkás, ilyen infotáboros képzéssel...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #32175 üzenetére
azért ahhoz is gratulálok, hogy az embertársadat, akiről semmit nem tudsz azon kívül, hogy kábelbarátságból tartja el a családját, lemajmozod...
valakinek a szemében te is csak egy betanított majom vagy...
-
macilaci78
nagyúr
És ezt miért nem így állítja be az állítólagos szakember ... - Mert ha mindent betű szerint csinál és csak fele annyi hibát vét, mint az idézett szövegben található helyesírási hibák, akkor is esélyes, hogy a tömbben is elmegy a net.
És igen, ezek csak betanított majmok, egy módszer, üzembiztosan begyakoroltatva...
-
TA68
őstag
Idézet az UPC honlapjáról:
"Jelenleg van saját wifis routerem, ezt szeretném tovább használni, megoldható-e?
Igen, az új eszközt ugyan úgy kell csatlakoztatni a saját routerét mint a régihez, de célszerű a router funkciót letiltani az esetleges IP ütközések miatt. Kérem kövesse a következő lépéseket:
Bejelentkezés itt kéjük kövesse a leírási útmutatót!
Bejelentkezést követően, válassza ki a felső menüsorból a "RENDSZER " menüt.
Itt a képen látható lehetőségek alapján a bal oldalon válassza ki: „SWITCH ÜZEMMÓD”
Itt válassza ki a BRIDGE üzemmódot."És ezt miért nem így állítja be az állítólagos szakember ahelyett, hogy szétbarmol egy hálózatot. Talán mert saját modemükhöz sem ért?.....
-
macilaci78
nagyúr
válasz
#21346560 #32169 üzenetére
Az elektromos művek kitalálja, hogy fejleszt és nem konnektort, hanem elosztót ad. Ki is jön, kihúzza a konnektorból a szünetmentes tápodat, felszereli az elosztót, és bedugja a PC-det, hifidet, TV-det, stb...
Ha be van üzemelve egy router, kihúzás előtt minimum megkérdezem, hogy mi az, ami még használja és felhívom az ügyfél figyelmét, hogy szolgáltatóként egy végpontra vagyok köteles szolgáltatni. Így hőbörgés még lehet, akad, de a hisztinek elejét vettük.
-
TA68
őstag
válasz
Intelligencs #32168 üzenetére
Teljesen jogos, amit írsz. Nekik csak a modemig terjed a hatáskörük, a te routeredhez már nem nyúlhatnak!
Egy lakásban akár a biztonsági rendszer is működésképtelenné válhat egy ilyen akciótól. -
törölt tag
válasz
Intelligencs #32168 üzenetére
"Azzal, hogy kiiktatta a routeremet, belenyúlt a hálózatomba."
Határeset! Az ő hálózatukra volt ráakasztva a te routered...
-
válasz
DeFranco #32164 üzenetére
Pont ezért írtam ezt. Azzal, hogy kiiktatta a routeremet, belenyúlt a hálózatomba. De ha csak egyszerűen kicserélte volna a modemet a régiről az újra, az újat pedig beteszi bridge módba (saját eszközét konfigurálja, nem az enyémet), akkor teljesítette volna azt, amit te írtál. Ugyanúgy működött volna minden eszköz, az asztali gép is, lévén, hogy csak a modemet cseréli ki.
Vagy egyszerűen hagyja ott az új modemet, a régit meg visszaküldjük. De az szerintem nem elfogadható, hogy elkezdi széthúzgálni a kábeleket, meg szétszed mindent.
-
Out
addikt
Szerintem ezt az előző két hozzászólást már olvastam korábban egy másik topikban
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Intelligencs #32163 üzenetére
szerintem nem nyúlhatnak bele az otthoni konfigba. ha jól tudom (és ez is a logikus a cég szempontjából) addig és csak addig terjed a munka, hogy a kijelölt célgépre eljut a net a legegyszerűbb útvonalon (kábel-modem-gép) és a többi a felhasználó területe.
képzeld el milyen reklamáció- és kártérítési igény áradatot szülne, ha odaállna konfigolgatni a routert meg az okostévét meg a nast.
neked triviál, mert ismered az eszközöket, megvannak a rátok optimalizált konfig beállítások fejben, de neki az egy n+1-edik ismeretlen új eszköz amit számára ismeretlen igények alapján lövögessen be egyesével, meg nyilván supportáljon is ha mégsem jó.
na erre nem terjed ki a szolgáltató által biztosított ingyenes bekötés, ez már fizetős meló, szakemberrel. vagy megcsinálod magad.
szerintem.
-
Szerintem ezeknek a szerelőknek az asztali gép és a kábel a fétisük. Biztos arra vannak trenírozva, hogy ha az megy, akkor minden megy.
Fateréknál az UPC-s arc a modemet cserélte ki egy újabbra, ami már wifis. Mikor meglátta, hogy az előző modemen egy router lóg, azt ki is iktatta, mondván erre már nem lesz szükség, hiszen az új modem már wifis is. Összelőtte az asztali géppel, aztán mint aki jól végezte dolgát, távozott. Fater meg engem hívott fel, hogy nem megy az okostévé, a médialejátszó, a NAS, és semmilyen wifis eszköz nem kommunikál. Csak az asztali gépen van net...
Pedig a szerelőnek csak annyit kellett volna tennie, hogy az új modemet bridge módba állítja, kicseréli a régivel, és minden meg van oldva. Nem értem minek kellett állítgatnia a dolgokat, ami neki csak pluszmunka, és ráadásul a hálózatot is szétkúrta. 60 km-t kellett utaznom a baromsága miatt.
És ha én mondjuk Új-Zélandon élek? Nem baj, akkor küldtem volna egy számlát a UPC-nek "UPC szerelő utáni hibaelhárítás" címen, és felszámolok 36.000 km-nyi utazási költséget.
-
TA68
őstag
válasz
mephi666 #32159 üzenetére
Akkor Gyurcsókot simán alkalmazhatnák. [link]
(#32161) Mercutio_: Én úgy tudom, hogy erre saját embereik vannak.
Egyszer hívtam hétköznap délelőtt az ügyfélszolgálatos hölgyet, hogy lassú a netünk, nézzenek már utána.
A hölgy sebtében csak annyit mondott, hogy hívjam már vissza egy óra múlva, mert éppen bevásárolni van.
Nézzük a jó oldalát, legalább nem hazudott. -
TA68
őstag
válasz
E.Kaufmann #32155 üzenetére
Hát valami olyasféle.........
(#32156) ViZion: Az a szomorú, hogy ilyen embereket felvesznek minden tudás nélkül.
Ha még sokat kóválygott volna az alsó gépnél, a haver úgy megcsapja, hogy lefúrja magát Kínáig. -
mephi666
nagyúr
válasz
Hequila #32158 üzenetére
olyan parafenomén zseni lehetett, mint a fibernetesek, akikkel régen összefutottam... ők látták a jelet elvágott kábelen keresztül is
-
Hequila
őstag
Egyik céges ügyfélnél esett meg pár napja:
Elment a net. Router feltárcsáz, de adat nem továbbítódik.
Modemcsere, router kiiktat, ugyan az. OK, T-s ügyfélszolgálat felhív. Ők természetesen tökéletesnek látják a vonalat. De mégsem működik. Rendben, kapcsolnak egy SZAKÉRTŐ droidot. Kapcsoljatok.
Szakértő droidunk megállapította távolról, hogy a routert rosszul állította be a rendszergazda (én), és azért nincs internet. DE! Ő ezt távolról be tudja állítani, de az pénzbe lesz.
Mivel a cég főnöke nem volt ott, az alkalmazott meg nem jogosult dönteni ilyen esetben, így nem kértük eme szolgáltatást. Azért szívesen megnéztem volna droidunk arcát, ahogy küzd, mint malac a jégen (hisz ekkor router sem volt a rendszerben). -
TA68
őstag
válasz
ViZion #32143 üzenetére
Haver levitte a számítógépet a nappaliba a fölső szintről. Az asszony azt mondta neki, felejtse el, hogy lyukat fúr az utp kábelnek. Ezért összelőttem neki két TP-Link routert WDS hiddal, ami működött is tökéletesen.
Egyszer elment neki a net. Megnézem, modem kuka. Haver beszól a HFC-hez, hogy tönkrement a modem. Oké, küldjük a szakeberünket. Droid kimegy, veszi az irányt a nappaliban lévő számítógép felé.
Haver szól neki, hogy a modem a fölső szobában van. Nem baj, azért ő itt lenn is szétnéz. Széles mosoly terül el az arcán, ebbe a routerbe nincs bedugva a kábel. Haver mondja, nem is kell, mert a emeleti routertől kapja a netet wifin. Hát ő ilyet még nem hallott, de azért nyom egy resetet a routeren. Persze net nincs.
Haver mostmár emelkedett hangon: Ember, lenne szíves az emeleten lévő modemet kicserélni? Droid felhúz az emeletre. Vizsgálódik, kihúz, bedug, modemet végre cseréli. Távoztában még odamegy a lenti géphez és elégedetten mondja: Mondtam, hogy itt kábel nélkül nem lesz net. A havernak itt már kezdett zöldülni a feje. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
-=RelakS=- #32147 üzenetére
"DELL of Thrones "
Kész, ennyi, végem van. Mára bezárható a zinternet!
-
válasz
-=RelakS=- #32144 üzenetére
Minek oda az iMac?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
-=RelakS=- #32144 üzenetére
Mi a fene?
Case of Thrones?
-
-=RelakS=-
veterán
-
ViZion
félisten
válasz
Intelligencs #32137 üzenetére
Ehh, kiválasztottak vagytok!
A szomszédoméknál a tréééé ügyintéző reseteltette a routert... naná, h utána nem volt net. Mint kiderült -meglepő módon- aegyébként is a tré miatt nem volt net. -
TA68
őstag
válasz
Elment a netünk.
"kapcsold ki a modemet és a routert, majd kapcsold vissza" hátha segít.
Azt nem hinném, mert nem fizettem be a csekket. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Kree!
-
-
wolfman
veterán
Anno párom gépe besz@rt a cégnél, ahol dolgozik. Kihívták a kis rendszerúr gyereket, aki bütykölte, majd mondta, hogy hát ő ezt most újra fogja telepíteni, ami sajnos nem lesz rövid idő, mára már ne tervezzen be szövegszerkesztést. Erre párom, hogy akkor már cseréljen is benne valamit, mert ez mindig is lassú volt. Mondja a gyerek, hogy most tehet bele egy SSD-t, ami egy új technológi...
Ekkor párom közbeszólt!
Igen tudom, memória alapú háttértár, ami sokkal gyorsabb mint a HDD-k még pár infó stb stb. és elmesélte, hogy ismeri a kütyüt a párjától, örülne ha beszerezne egyet végre. Elmondása szerint a gyerek enyhén könnyes szemmel, nézett fel a székből páromra, hogy milyen tudás birtokában van. -
-
TA68
őstag
Elbattyog ez ember bevásárolni, aztán ártatlanul hazatér egy videokártyával a kezében, erre az asszony: [link]
-
Pötyi
őstag
válasz
E.Kaufmann #32124 üzenetére
Sokkal jobban érthető, ha Piroska nénit írsz... Jobban átjön!
-
gozso
őstag
van az úgy hogy látszólag értéktelen dolgokért sokat fizetnek
ismerős jön, kutyája szétrágta az usb kábelt, van e elfekvőben. szó nélkül kihúztam a nyomtatóból, és a kezébe nyomtam.
-ööö... ennyi elég lesz? 5k-t adott..volna...
(mondjuk sorban álltak az autói, arra hogy szállítólevelet nyomtasson, és indulhassanak)
-
*Ropi*
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #32101 üzenetére
Az árára gondoltam.
-
Speed®
titán
4ever, FullV4 mellett én is használtam néha. Persze, utáljuk az ilyeneket meg egyébkéntis, de amikor hulladék gépre kellett XPzni, egyszerűbb volt ezeket ráncbaszedni telepítés után, mint egy alap ISOt frissítgetni órákig..ezekben integrálva volt az összes frissítés az utolsóig, meg kismillió hasznos/választható progi is adott esetben, sok-sok órányi anyázást spóroltak meg.
-
DeFranco
nagyúr
Hazudós mosónők memoárjai, azaz amikor lebukunk...
-
-
wolfman
veterán
Volt páromnak semmi baja nem volt a gépemmel, amíg egyszer nem vettem használtan egy Cooler Master Cosmos házat Szegedről és vele hozattam haza dobozában!
Szegeden barátnőjével tették fel a vonatra, vonaton végig nyomorgott vele, hogy elférjenek mellette, majd 5 perces szarakodás után egy srác felajánlotta neki, hogy Békéscsabán lesegíti. Akkor értem oda hozzá, mikor az állomás közepén húzta a földön a dobozt, ÚTÁLOM EZT A SZART! felkiáltással
A ház majd 19kg!
-
Tim82
félisten
Én mondjuk úgy csinálom, hogy csajom gépét is én fejlesztem és gyakran erősebb van neki, mint nekem. Problem solved.
*
Tegnapi hajtépés (ma már nem lenne hajtépés, mert az előbb volt a meleg miatt nullásgéppel kopaszra):"Nem tudok kilépni a keresésből a böngészőben."
Igazi hibajelenség: Linuxos notin Opera, egy fül van csak nyitva (azon valóban egy Google-keresés, júzer fiókjával bejelentkezve), de ha mondjuk leállítják/bezárják, majd újra elindítják a böngészőt, a hangfalon out-of-nowhere vagy klasszikus zene, vagy valami magyar nyelvű, rádió-szerű reklám jön be.
Megoldás: júzer nagyon profin eltüntette az összes többi fület (nem tudom, hogy jutott el a fülsáv teljes eltüntetéséig), merthogy volt még valami 10-11 másik fül nyitva. Ezek persze csak a fülsáv visszaállítása után látszottak - így már kiderült, mitől van hol reklám, hol klasszikus zene: egy másik fülön YouTube - Best of Schubert-egyveleg nyitva, aminek az automatikus elindulása előtt néha 20 másodpercnyi reklámot ad le a YouTube ugye...
Azt már meg sem merem kérdezni, hogy ha egyszer be van állítva júzernek a Thunderbird az emailekre, akkor miért jobb neki a böngészőn belépni a Gmail-be és belépve maradni.
**
Ja, máig nem tudtam, hogy létezik olyan Windows, hogy "Forever XP", most már ezt is tudom. -
ViZion
félisten
Muhahhhaaa...
Haver mondta, h nem sokat áldoz VGA-ra, szerencsére talált egy 270X-et 15 k ért, meg eladja a régit és szinte ingyen van a csere...
...este persze priviben megírta, h ez a "hivatalos" álláspont, asszony azt mondta, h szülinapja is van, vegye meg a karit, ha így nem is kerül sokba a csere...Minap nekem is kellett volna magyarázkodnom: 270X OC doboza mellé került egy 280X OC doboz is... asszony:
- hogy lett ott két ilyen lila doboz?
Én fejben készítettem pár kifogást (megszült, osztódik, javításra hozták, etc...), de végül csak annyit mondtam:
- ne kérdezd és akkor nem kell hazudnom!Ennyi. Elfogadja a hobbim, néha fenyeget, h kibassza az ablakon... ezért minden ablakra rácsot rakattam, na az nem olcsó
Új hozzászólás Aktív témák
- Pc rx7600 xt 16gb
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX2060 Super 8GB!
- Meta Quest 3 (128GB) VR szemüveg megannyi kiegészítővel - szinte új állapotban, garanciális
- Eladó GAMER konfig! I5-12400F 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR4 RTX3060 12GB!
- iPhone 12 Pro / 128GB / Pacific Blue / Gyári kártyafüggetlen (233)
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest